Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
















Πηγή: enet.gr


Την ώρα που οι μετανάστες απεργοί πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπαίνουν ο ένας μετά τον άλλον στο νοσοκομείο και οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της υγείας τους, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία νομιμοποίηση.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", σημειώνει ότι "δεν είναι δυνατόν να υπάρξει µεταχείριση που τελικά θα ήταν κατά βάση προνοµιακού χαρακτήρα", τονίζοντας ότι η µόνη λύση που µπορεί να βρεθεί είναι στο πλαίσιο του Ν. 3907, όπου προβλέπεται το καθεστώς παραμονής (υπό ανοχήν).

Ο υπουργός Εσωτερικών εξαπολύει επίθεση και κατά όσων "ενθαρρύνουν και κατευθύνουν τους απεργούς πείνας, οδηγώντας τους ουσιαστικά σε κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή, χωρίς να ρισκάρουν τίποτα οι ίδιοι, να αντιληφθούν ότι είναι αδύνατο για την Ελλάδα να προβεί σε µαζικές νοµιµοποιήσεις". Παράλληλα, κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση για το ζήτημα, ενώ πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα οι Ευρωπαίοι εταίροι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί -όπως ανέφερε- το µεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό, όχι ελληνικό πρόβλημα. "∆εν θέλουμε να πάρουμε εµείς χρηματοδοτήσεις, θέλουμε να πάρουν και εκείνοι µετανάστες", τόνισε.
Σχετικά με το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε ότι "αν µπορούσαµε µε εκλογές να µειώσουµε το χρέος να κάναµε όχι µία αλλά πέντε φορές" και απέκλεισε τα σενάρια πρόωρων, τονίζοντας ότι "τον περασμένο Νοέμβριο ο ελληνικός λαός έδωσε την απάντησή του στο αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές".
Τέλος, αναφέρθηκε και στους κυβερνητικούς τριγμούς που προκάλεσε η συνέντευξη της τρόικας, σημειώνοντας ότι από τη μία είναι απαράδεκτη η στάση των ελεγκτών, αλλά από την άλλη τόνισε ότι "ευθύνη υπάρχει για όσες φορές επιχειρήθηκε να «κρυφτούν» πίσω από την τρόικα επιλογές που τις περισσότερες φορές ήταν και προγραμματικές µας δεσμεύσεις".
Στο νοσοκομείο 37 μετανάστες
Σε 37 ανέρχονται συνολικά οι μετανάστες απεργοί πείνας που εισήχθησαν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Είκοσι απεργοί πείνας από το μέγαρο Υπατία μεταφέρθηκαν σε αθηναϊκά νοσοκομεία με συμπτώματα πλήρους κατάπτωσης, ενώ άλλοι 17 έχουν νοσηλευθεί στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, οι θεράποντες γιατροί προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση, θα υπάρξουν μαζικές μεταφορές μεταναστών στα νοσοκομεία, ενώ υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ακόμη και ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου