Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Μια πραγματική σύγκρουση πολιτισμών σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Παλαιό Ψυχικό. Μέσα στο προάστιο των Παλαιών Ανακτόρων, των επαύλεων και των πρεσβειών, βρέθηκαν αντιμέτωποι οι αγωνιστές αλληλέγγυοι του αγώνα του λαού της Συρίας όχι μόνο με την προκλητική στάση της αστυνομίας που για μια ακόμη φορά απέκλεισε τους δρόμους με κλούβες και παρέταξε ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ,  αλλά και με τον κόσμο του πλούτου.
Αμέριμνοι γιάπηδες που έκαναν τζόκινγκ, κυρίες και αγανακτισμένοι κύριοι της υψηλής κοινωνίας έδειχναν αγανακτισμένοι μέσα στα πανάκριβα τους αυτοκίνητα, καθώς η συγκέντρωση δεκάδων Κούρδων και Σύριων, αλλά και Ιρανών και Παλαιστίνιων, τους υποχρέωσε να κινηθούν αργά και τους έβγαλε εκτός της προγραμματισμένης τους πορείας. Τι κρίμα…
Η ησυχία του γκέτο των πλουσίων διαταράχθηκε από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων:

«Λευτεριά και Δημοκρατία στην Συρία»   
«Το αίμα των αγωνιστών της Λατάκκειας δεν χύθηκε τσάμπα»
«Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας»
«Να φύγει ο Δικτάτορας που κυβερνά 50 χρόνια αυταρχικά»
Ήταν μια αραβική στην πλειοψηφία της κινητοποίηση που ενώ δεν κυριάρχησαν τα μουσουλμανικά συνθήματα, όμως έβλεπε με ελπίδα την αμερικανική παρότρυνση για απομάκρυνση του Άσαντ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην κινητοποίηση που συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης μαζί με λιγοστά μέλη οργανώσεων (ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα κλπ)  αίσθηση προκάλεσε η αναντιστοιχία των ελπίδων που γεννά σε όλους μας η Εξέγερση των λαών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, με την ανύπαρκτη ουσιαστικά αλληλεγγύη μας.
Που βεβαίως είναι απαραίτητη την ώρα που η χώρα μας μετατρέπεται σε Ορμητήριο των Ιμπεριαλιστών και ποτάμι κυλά το αίμα των λαών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου