Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΡΚΚ

Πηγή: ethnos.gr


Απειλές ότι θα βάλει τέλος στη μονομερή εκεχειρία που έχουν κηρύξει από τον Αύγουστο του 2010 εξαπέλυσε χθες η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), αφού όπως καταγγέλλει, η τουρκική κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια για άνοιγμα διαλόγου εν όψει και των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του PKK: «Η κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε στις 13 Αυγούστου δεν έχει πλέον νόημα, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης, που έχει στόχο να αγνοεί και να εκμηδενίζει του Κούρδους. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) είναι χωρίς αμφιβολία υπεύθυνο για το τέλος της διαδικασίας της κατάπαυσης του πυρός».
Η ηγεσία του PKK, για να παρατείνει την εκεχειρία, ζητάει να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK, καλύτερες συνθήκες κράτησης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και την απελευθέρωση άλλων Κούρδων πολιτικών κρατουμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που λήξει η εκεχειρία, οι άνδρες του PKK δεν θα ξεκινήσουν συνεχόμενες επιθέσεις, αλλά «θα αμύνονται σκληρότερα εναντίον των τουρκικών επιθέσεων».
Η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει με την ανακοίνωση της πρόθεσης του φιλοκουρδικού Κόμματος Ελευθερίας και Δημοκρατίας (BDP) πως στις εκλογές θα εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει υποψηφίους που είναι αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη για την υπόθεση της Ενωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου