Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αύξηση 20% των ρατσιστικών εγκλημάτων στη Ρωσία

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ο γενικός εισαγγελέας Γιούρι Τσάικα επισήμανε σήμερα, ότι τα ακραία εγκλήματα ρατσιστικού χαρακτήρα σημείωσαν το 2010 σε σύγκριση με το 2009 αύξηση σε ποσοστό περίπου 20%--καθώς οι κυβερνητικές αρχές δεν καταφέρνουν να τιθασεύσουν το φαινόμενο, που παρουσιάζεται πλέον απειλητικό για το ίδιο το ρωσικό Κράτος αλλά και την κοινωνία.
"Από τις έρευνες που διεξήγαμε μας προκύπτει ότι η έκταση και η εμβέλεια του ακραίου εγκλήματος αποτελεί πλέον απειλή γιά το φυσικό πρόσωπο, το Κράτος και την κοινωνία μας», τόνισε ο αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.
"Μέχρι τώρα», πρόσθεσε, «έχουμε αποτύχει να περιορίσουμε τη διάδοση των ακραίων ιδεών, ως εκ τούτου η κατάσταση εξελίσσεται απρόοπτα».
Ο αξιωματούχος επισήμανε ότι 656 «ακραία εγκλήματα» καταγράφηκαν μέσα στο 2010 σημειώνοντας αύξηση 19,7% σε σύγκριση με το 2009.
Ο ίδιος εξήγησε ότι «οι βασικές αιτίες των ακραίων βίαιων εγκλημάτων είναι η διάδοση των ιδεών γιά τη θρησκευτική, την εθνική ή τη φυλετική ανωτερότητα, ιδίως στους κύκλους της νεολαίας, καθώς επίσης και η μισαλλοδοξία μέρους του πληθυσμού έναντι άλλων εθνικοτήτων».
Αφότου διαλύθηκε η ΕΣΣΔ ρατσισμός και ξενοφοβία κερδίζουν έδαφος στη Ρωσία, με στόχο πληθυσμιακές κατηγορίες από τις περιοχές του Καυκάσου αλλά και της κεντρικής Ασίας, που συρρέουν στα ρωσικά αστικά κέντρα σε αναζήτηση εργασίας και «καλύτερης τύχης».
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης απέλυσε χθες Τετάρτη τον εκπρόσωπό της, αφού δήλωσε στο βρετανικό BBC ότι «το διακύβευμα των επιμέρους μεταναστευτικών πολιτικών είναι η σωτηρία της λευκής φυλής».
Τέλη της περασμένης χρονιάς οι εθνικιστικού χαρακτήρα διαδηλώσεις και συγκρούσεις πολλαπλασιάστηκαν στη Ρωσία, πυροδοτούμενες από τον θάνατο νεαρού Ρώσου οπαδού ομάδας ποδοσφαίρου, για να επακολουθήσει ρήξη μερίδας Μοσχοβιτών και των Καυκάσιων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου