Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΟΠΛΙΤΕΣ‏


Πραγματική σφαγή πρόκειται να πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλες τις κατηγορίες των Μισθοφόρων Στρατιωτών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Καθώς οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την στήριξη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (νόμος για Επαγγελματίες Οπλίτες) είχαν επιβάλλει ένα καθεστώς συμβάσεων αορίστου χρόνου χωρίς ποτέ να πραγματοποιείται η μονιμοποίηση (ΕΜΘ) ή να γίνεται μονιμοποίηση μετά από εξετάσεις και εκθέσεις αξιολόγησης  των διοικητών (ΕΠ.ΟΠ.), κατάφερναν και καταφέρνουν να κατοχυρώσουν την εξάρτηση των εν λόγω στρατιωτικών από τα αστικά κόμματα εξουσίας, να ενισχύουν το βρωμερό καθεστώς των πελατειακών σχέσεων και να προσωποποιούν την ευθύνη την όποιας απομάκρυνσης τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ στην πραγματικότητα η επιλογή είναι πολιτική-κομματική.

Τώρα όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη, εκμεταλλευόμενη την εκτίναξη της ανεργίας που προκαλεί η αντεργατική πολιτική της και το Μνημόνιο, να στρατολογήσει τη νεά γενιά των συμβασιούχων Μισθοφόρων Στρατιωτών, τους ΕΕΦΟΠ. Ήδη στις στρατιωτικές μονάδες διοικητές και αξιωματικοί ανακοινώνουν «την ευκαιρία» που δίνεται στην νεολαία να υπηρετήσει σε μονάδες εκστρατείας και στις αποστολές επέμβασης και κατοχής των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στο εξωτερικό, χωρίς βεβαίως να τους ενημερώνουν για το ύψος του μισθού του Ανασφάλιστου Μισθοφόρου, που μετά βίας θα φτάνει στα 600 ευρώ.  
Τώρα επομένως που δεν έχουν ανάγκη τους Μισθοφόρους Συμβασιούχους και Αορίστου χρόνου της προηγούμενης γενιάς –ΕΜΘ, ΕΠ.ΟΠ.- τους δείχνουν την πύλη των στρατοπέδων.
Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την επιλογή της η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα προβάλλει τα διάφορα παραπτώματα τους ως λόγους απομάκρυνσης τους. Φυσικά δεν θα γίνει ποτέ λόγος για την αύξηση των ατυχημάτων, συχνά θανατηφόρων και την εκτίναξη των αυτοκτονιών που κατεγράφησαν μεταξύ των συγκεκριμένων επαγγελματιών στρατιωτών και στελεχών, την προηγούμενη δεκαετία.
Όλα αυτά όμως καθώς και τα κρούσματα παραβατικότητας –αλκοολισμός, χρήσης ναρκωτικών, λαθρεμπόριο κλπ.- δεν πρέπει να ξαφνιάζουν το ΥΠΕΘΑ. Το ξέρουν καλύτερα από εμάς ότι αποτελούν την σκοτεινή πλευρά των σύγχρονων μισθοφορικών στρατών, καταγράφονται σε όλους και κατά διαστήματα ξεπερνούν την Ομερτά ΥΠΕΘΑ-Στρατιωτικών, σπάνε το πέπλο της σιωπής, δημοσιοποιούνται και σοκάρουν την κοινωνία.
Το δίλημμα δεν είναι ΕΠ.ΟΠ και ΕΜΘ ή ΕΕΦΟΠ, αλλά χρειάζεται συνειδητοποίηση του βάθους και της ουσίας των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών και ανάπτυξη αγώνων για την ανατροπή τους.  Τα τελευταία χρόνια και οι Στρατιωτικοί χάνουν τα όποια προνόμια τους είχαν αναγνωριστεί, στερούνται της όποιας αίγλης του επαγγέλματος (έτσι και αλλιώς ψεύτικη και  μασκαρεμένη εθνικιστικά), βιώνουν μεγάλες περικοπές, νοιώθουν Αναλώσιμοι (όπως οι φαντάροι που βρίσκονται στις διαταγές τους και το σύνολο των εργαζομένων), συνειδητοποιούν ότι «για ένα κομμάτι ψωμί δεν φτάνει μόνο η δουλεία-πρέπει να δώσουν και την ψυχή τους»: να βγουν στο εξωτερικό συμμετέχοντας ως Μισθοφόροι σε Πολέμους που μπορεί και να τους φαίνονται βάρβαρες ιμπεριαλιστικές εισβολές, καλούνται να κατέβουν στους δρόμους, να σταθούν ενάντια στα ίδια τους τα παιδιά ή στους συγγενείς και φίλους τους που διαδηλώνουν, αναλαμβάνοντας την Καταστολή Πλήθους.
Επί της ουσίας δεν καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα στον Μισθοφορικό Στρατό και τη διατήρηση του θεσμού της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Κατά τη γνώμη το πραγματικό ζήτημα είναι η ουσιαστική συζήτηση σε επίπεδο κοινωνίας για τους πραγματικούς λόγους ύπαρξης των Ενόπλων Δυνάμεων, το φαινόμενο του πολέμου και τις αιτίες που τους προκαλούν. Ποια η χρησιμότητα των τεράστιων και γεμάτων σκανδάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε Ποιους;
Ποιος ο λόγος ένταξης σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ;
Απαιτείται η συνειδητοποίηση ότι η πολιτική που εφαρμόζεται από το ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Ε.Ε.-ΔΝΤ δεν είναι λάθος και ατελέσφορη. Είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους εργολάβους.
Αν δεν τους αντισταθούμε θα τα περάσουν όλα. Εξάλλου, ο εργασιακός και κοινωνικός Μεσαίωνας δεν είναι πιθανότητα, αλλά πραγματικότητα.
Μονόδρομος για εμάς η Ανατροπή τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  Diktiospartakos.blogspot.com
Αναδημοσίευση σχετικού άρθρου:
Μονιμοποίηση ΕΜΘ: πόσοι και γιατί μένουν εκτός.

Τουλάχιστον 300 Εθελοντές Μακράς Θητείας, φέρεται να μένουν εκτός της διαδικασίας μονιμοποίησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός είναι ο αριθμός των ΕΜΘ οι οποίοι με διάφορες αιτιολογίες ή δικαιολογίες δεν προβλέπεται να μονιμοποιηθούν. Αποκλείονται και οι 300 λόγω πειθαρχικών ή άλλων παραπτωμάτων ή απλά για λόγους οικονομικούς;
Οι ΕΜΘ κλήθηκαν να καταθέσουν στα αρμόδια συμβούλια τα δικαιολογητικά τους για να εξεταστεί η μονιμότητά τους, αφού η περίπτωσή τους ήταν …
παγκόσμιο φαινόμενο.
Οι περίπου
 20.000 ΕΜΘ είναι η μόνη κατηγορία στρατιωτικών που δεν έχουν μονιμοποιηθεί και εργάζονται ουσιαστικά ως αορίστου χρόνου καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών τους.Οι νεότεροί τους, ως κατηγορία εργαζομένων, Επαγγελματίες Οπλίτες  (ΕΠΟΠ) μονιμοποιούνται μετά την πάροδο επτά(7) ετών υπηρεσίας.
Αυτή τη στιγμή 
υπάρχουν ΕΜΘ που διανύουν το 25ο έτος υπηρεσίας μιας και στον Στρατό Ξηράς οι πρώτοι υπαξιωματικοί έχουν μπει από το 1985 χωρίς στην πραγματικότητα να απολαμβάνουν το αγαθό της μονιμότητας.
Θέμα υπάρχει και με τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Κι αυτό γιατί τα πρώτα πέντε χρόνια της θητείας τους ήταν ασφαλισμένοι συνταξιοδοτικά στο ΙΚΑ ενώ υγειονομικά καλύπτονταν όπως και οι υπόλοιποι στρατιωτικοί από τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Έπειτα τους ενέταξαν στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης με συνέπεια όμως διπλάσιοι χρόνοι από εξάμηνα, μάχιμη πενταετία, καταδυτικά, πτητικά να χάνονται, διότι το ΙΚΑ δεν έχει στο καθεστώς λειτουργίας του διάταξη που να προβλέπει τέτοιες περιπτώσεις!

Με τον νόμο 
3234/2004 ρυθμίστηκαν αντίστοιχα θέματα για τους συνοριακούς φύλακες και τους ειδικούς φρουρούς της ΕΛΑΣ προβλέποντας οι ασφαλιστικές εισφορές για κύρια σύνταξη (εργοδότη και ασφαλισμένου) που έχουν καταβληθεί στο ΙΚΑ να αποδίδονται στο Δημόσιο και η πενταετία που έχουν διανύσει στο ΙΚΑ να αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής και δημόσιας υπηρεσίας με την έκδοση αναγνωριστικής πράξης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Κατά παράδοξο τρόπο οι ΕΜΘ είναι η μόνη κατηγορία στρατιωτικών που δεν τους αναγνωρίζονται οι παραπάνω διατάξεις παρόλο που οι εισφορές τους στο ΙΚΑ ήταν υψηλότερες από αυτές των ομοιόβαθμων συναδέλφων τους.
Ένα ακόμη παράδοξο είναι ότι οι ΕΜΘ μπορούν να εξελίσσονται μόνο μέχρι τον βαθμό του Ανθυπασπιστού και είναι και σε αυτή την περίπτωση η μοναδική κατηγορία εργαζομένων όπου για την προαγωγή δεν υπολογίζονται τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα αλλά αποκλειστικά και μόνο ο τρόπος εισαγωγής τους στο ελληνικό δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου