Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΣΚΟΠΙΑ!


"Θα την περάσετε άνετα", "απ' τα πιο χαλαρά στρατόπεδα" και πολλά άλλα παρόμοια ακούγαμε όταν μάθαμε  τις μεταθέσεις μας. Όμως τα πράγματα εδώ στο ΚΕΕΜ της Σπάρτης είναι πολύ διαφορετικά. Ειδικά μετά την αποχώρηση των εκπαιδευόμενων διαβιβαστών και οδηγών η κατάσταση έχει γίνει πολύ πιεστική για όσους μείνανε, αφού οι πάρα πολλές υπηρεσίες δε μειώθηκαν (με ευθύνη και του ΓΕΣ).
Η κατάσταση είναι τόσο εξωφρενική που αναγκαζόμαστε να υπηρετούμε άρρωστοι με πυρετούς και διάρροιες. Πρόσφατα συνάδελφος έκανε συνεχώς εμετό την ώρα της σκοπιάς του, χωρίς να δοθεί εντολή να τον αλλάξει κανείς. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε περιστατικό ανάλογο του νεκρού συναδέλφου μας στη Σύμη.
Το πόσο παράλογη είναι αυτή η κατάσταση, αποδεικνύεται από το ότι σε λίγο καιρό που φεύγουμε για τις μονάδες, η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών θα καταργηθεί, αφού στο στρατόπεδο θα μείνουν λιγοστοί Υ.Ε.Α.

Όσο απότομα έπεσαν στα κεφάλια μας όλα αυτά, άλλο τόσο απροειδοποίητα μας ακύρωσαν τις άγραφες άδειες που μας είχαν υποσχεθεί και που τόσο πολύ περιμέναμε αφού έχουμε βδομάδες να δούμε τους δικούς μας. Όμως η μεγάλη απογοήτευση που νιώσαμε, απαντήθηκε από τη διοίκηση με ένταση της πίεσης και πλέον τα παραπτώματα τιμωρούνται σκληρότερα από πριν. Ακόμα και οι λίγοι εξοδούχοι πετσοκόβονται, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να μαθαίνουν για τη Σπάρτη από περιγραφές των λίγων τυχερών.            
            Σε αυτό το παιχνίδι με τα νεύρα μας, ο κύριος ανθυπολοχαγός Μπέλλος παίζει πρώτος και καλύτερος. Πολύ ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ανάγκασε συναδέλφους μας να εκκλησιαστούν με το ζόρι (άλλωστε το Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια είναι κεντρικό σύνθημα του στρατοπέδου). Όσοι δήλωσαν άθεοι, μετά από ειρωνείες που δέχτηκαν, υποχρεώθηκαν σε αγγαρείες.
Σε άλλη περίπτωση, δύο συνάδελφοι ζήτησαν να σιτιστούν το μεσημέρι μετά από την υπηρεσία τους. Αφού όμως δέχτηκαν απαξιωτικά σχόλια για το βάρος τους, ο εν λόγω αξιωματικός αρνήθηκε να τους επιτρέψει να φάνε, κάτι που αποτελεί σοβαρό παράπτωμα.
Γενικά τιμωρεί με μεγάλες ποινές για αστείους λόγους, ενώ διαρκώς προσπαθεί να μας "ψαρώνει" σε υπηρεσίες, προκειμένου να κάνουμε λάθη και να τιμωρεί (το απολαμβάνει ιδιαίτερα φαίνεται). Φυσικά ό,τι και αν κάνει συνοδεύεται πάντα από φραστική βία του τύπου "θα σας λιώσω", "θα σας τσακίσω τα κόκαλα", "θα σας πατήσω σήμερα που έχω υπηρεσία" και πολλά άλλα.
Απαιτούμε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο ανθυπολοχαγός "Μπουλντόζας" να σταματήσει τη δράση του, πριν προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
            Τα προβλήματα βέβαια δεν σταματάνε εδώ. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των φαντάρων στενάζει κάθε μέρα στις σκοπιές και τις διάφορες υπηρεσίες, κάποιοι συνάδελφοι την βρίσκουν την άκρη. Τα βύσματα καλά κρατούν και έτσι συνάδελφοί μας με πιστοποιημένες γνώσεις και ικανότητες παραγκωνίζονται από πόστα που θα έπρεπε να τους έχουν τοποθετήσει, ώστε να μπουν οι φίλοι και οι γνωστοί. Για παράδειγμα, ενώ αρκετοί φέρουν πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ σχετικά με Η/Υ, την αντίστοιχη θέση κατέλαβε φαντάρος με πτυχίο... ζαχαροπλάστη! Η ιστορία «με τους γνωστούς» πάει ακόμα πιο μακριά. Πριν λίγες μέρες, όντας εξοδούχοι, λίγο πριν μπούμε στο λεωφορείο, με έκπληξη παρακολουθήσαμε επιλοχία να διαφημίζει ξεδιάντροπα για αρκετή ώρα επιχειρήσεις φίλων του στην πόλη, κάτι που έκανε σε βάρος του ελάχιστου χρόνου εξόδου μας και ενώ έβρεχε!
            Ο κύριος διοικητής Ταξίαρχος Αθανάσιος Σαπουντζής αγνοεί την κατάσταση ή αυτά γίνονται με την ανοχή - συνενοχή του; Μπορούμε να απευθυνθούμε σε κάποιον υπεύθυνο για να κατοχυρώσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας ή ό,τι βλέπουμε να συμβαίνει με τα κατώτερα στελέχη αντικατοπτρίζει την κατάσταση στη διοίκηση;
Οι πολλοί φαντάροι που συγγράφουμε αυτό το κείμενο δεν τρέφουμε βέβαια αυταπάτες ότι κάποιος μπορεί να μας βοηθήσει. Η εμπειρία από την πρόσφατη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εργαζόμενη πλειοψηφία και ιδιαίτερα η νεολαία στην Ελλάδα, δείχνει ότι μόνη απάντηση στα προβλήματά μας μπορεί να είναι η συλλογική.
Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συναδέλφους μας να βγούμε μαζικά παραπονούμενοι ενάντια στην αυθαιρεσία των αξιωματικών, ώστε να μάθουμε όλοι μαζί ότι μέσα από αγώνα διασφαλίζονται και διευρύνονται τα δικαιώματά μας.

 Φαντάροι από το  ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 69329554637
Diktiospartakos.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. nomizw oti to thlefwno epikoinwnias einai lan8asmeno !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ! Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ. ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε ρομπες! ηρθατε απο το γυθειο οπου σας καλομαθανε και βγηκατε 65 ατομα μονο στον 2ο λοχο ΕΥ και κλεγεστε;;;

    οσο για τον Μπελλο που λετε αμα ησασταν σωστοι θα ηταν και αυτος μαζι σας!

    οταν δεν κανετε τις υπηρεσιες σωστα τοτε τιμωριστε και καλα σας εκανε!

    Μαμακιδες κλαψομουνιδες!

    οσο για το ολοι οι φανταροι του Κεεμ...
    2 ατομα δεν κανουν ολο το κεεμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχως ΦΕΥΓΩ για ΒΟΛΑΡΑ και κανονικο και τιμημενο τεντομα στ0 505!!!!!!ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΡΕ!!!!!ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΕΕΜ ΠΙΟ ΧΑΛΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...!!!!ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΗΔΕΝ...ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή