Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Θόδωρος Πάγκαλος: ένα πολιτικό μαμούθ με πήλινα πόδια











Ο Θόδωρος Πάγκαλος, Αντιπρόεδρος της πιο μισητής κυβέρνησης που καταδυνάστευσε τον λαό μας, δικαιολόγησε ξανά τον χαρακτηρισμό που με τόση επιτυχία του είχαν κατ’ επανάληψη προσάψει δημοσιογράφοι στο παρελθόν. Σαν πολιτικό παχύδερμο πετά την χοντράδα του, ενίοτε την λάσπη και τις ύβρεις, περιμένει να δει τι αντιδράσεις θα υπάρξουν και ανάλογα δρα. Αν το πράγμα πάρει έκταση, θα εκμεταλλευτεί προσωρινά τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό που θα σηκωθεί για να αποπροσανατολίσει κάνοντας ντόρο και στην συνέχεα, είτε θα ανακαλέσει είτε θα κάνει τον ανήξερο.
Και στην περίπτωση με την τουρκική εφημερίδα  ΧΟΥΡΙΕΤ επανέλαβε το ίδιο κόλπο. Καθώς οι φήμες για Αναδιάρθρωση του χρέους και για Χρεωκοπία θεριεύουν, ο Θ.Πάγκαλος σε συντονισμό με το προπαγανδιστικό κυβερνητικό επιτελείο βγήκε και έκανε την γνωστή υβριστική, για τους Έλληνες εργαζόμενους, δήλωση “όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε”», φορτώνοντας στον κόσμο της εργασίας την ευθύνη για την κρίση που δημιούργησαν οι αστοί και τα κόμματα εξουσίας τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  και μετά δεν παραδέχονταν τίποτε.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ούτε έκανε δηλώσεις   ούτε έδωσε συνέντευξη, ούτε καν ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους του Τύπου κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης! «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του Τύπου» αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου που συμπληρώνει: «Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο».

Όμως οι δηλώσεις του Θ.Πάγκαλου έχουν μια βαθύτερη στόχευση. Κατανοώντας καλύτερα από τον καθένα ότι «τα έκτακτα οικονομικά μέτρα απαιτούν και έκτακτα πολιτικά μέτρα», μας προετοιμάζει για την επέλαση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού,που εμπεριέχεται στην συνολική αντιδραστική ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους και σφραγίζει τις πολιτικές εξελίξεις.   
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ, η Ε.Ε., οι εργοδότες, οι διεθνείς και εγχώριοι τοκογλύφοι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως «Ασθενή», που τον βάζουν στο Γύψο του σύγχρονου Ολοκληρωτισμού τους. Παράλληλα, προβάλλουν την Τουρκία ως πρότυπο «εθνικής ανάπτυξης». Όμως  το ΔΝΤ, τα πραξικοπήματα, ο εθνικισμός και η θρησκευτική μισαλλοδοξία αποτέλεσαν τα πολιτικά και ιδεολογικά όπλα του τουρκικού αστικού κατεστημένου που επέβαλε μια στρατηγικού χαρακτήρα ήττα στην τουρκική εργατική τάξη.
Στην χώρα λοιπόν πρότυπο κατά τον Πάγκαλο, την ίδια μέρα των προκλητικών του δηλώσεων, το Εκλογοδικείο ακύρωσε την υποψηφιότητα 12 ανεξάρτητων υποψηφίων για τις εκλογές της 12ης Ιουνίου. Και οι 12 υποψήφιοι στηρίζονταν, είναι Κούρδοι και στηρίζονταν από το φιλοκουρδικό Κόμμα " Ειρήνης και Δημοκρατίας" (BDP)

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «Το Εκλογοδικείο ακύρωσε τις υποψηφιότητες ΞΕΧΩΡΙΣΤΏΝ Κουρδικών προσωπικοτήτων, όπως της Λεϊλά Ζανά, της Σεμπαχάτ Τουντζέλ με τη δικαιολογία ότι έχουν ποινικό μητρώο!
Μόνο που το μητρώο της Λειλά Ζανά είναι για "πολιτικό αδίκημα" όταν τη δεκαετία του 90 είχε ορκιστεί ως βουλευτής μιλώντας και την Κουρδική γλώσσα. Γι' αυτή της την πράξη είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη.
 Όλων των υποψηφίων τα αδικήματα είναι για τις προσπάθειες τους για την κατάκτηση των δικαιωμάτων των Κούρδων.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι η παρέμβαση αυτή γίνεται για να εμποδιστεί η εκλογή ανεξάρτητων Κούρδων βουλευτών στις Νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας. Το BDP είχε αποφασίσει να στηρίξει ανεξάρτητους βουλευτές λόγω του εκλογικού συστήματος της Τουρκίας. Στην Τουρκία το όριο εκλογής βουλευτών για ανεξάρτητο κόμμα είναι το 10% σε όλη την επικράτεια, το BDP στις εκλογές καταφέρνει να αποσπάσει περίπου το 8%. Όμως οι ανεξάρτητοι βουλευτές πρέπει να πάρουν το 25% των ψήφων στις πόλεις που είναι υποψήφιοι. Στις Νοτιοανατολικές επαρχίες το BDP συγκεντρώνει το 50% των ψήφων και ο στόχος ήταν η εκλογή τουλάχιστον 30 ανεξάρτητων βουλευτών. Με τη δικαστική παρέμβαση αυτό τώρα αποκλείεται. 
Η παραπάνω δικαστική παρέμβαση αποκαλύπτει ότι ο αγώνας εξουσίας μεταξύ Ερντογάν-Κεμαλιστών, δεν αμφισβητεί την βαθιά συμφωνία των παραπάνω στην από κοινού καθυπόταξη των Τούρκων εργαζομένων και των μειονοτήτων, επιβάλλοντας έναν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που καθημερινά αποκτά τα ίδια χαρακτηριστικά και στις δύο ακτές του Αιγαίου.
Η ανάπτυξη επομένως ενός νέου εργατικού διεθνιστικού κινήματος, που θα συνενώσει τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου εθνικότητας-θρησκεύματος-φυλής και γλώσσας στην πάλη για τα κοινά τους δικαιώματα, στον αγώνα για την Ανατροπή των κυβερνήσεων και της δικτατορίας των νόμων της αγοράς, είναι η μόνη ουσιαστική απάντηση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου