Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο κατηγορούμενος ως "βαθύ λαρύγγι" του Wikileaks,

Δεν περνά μέρα που η διακυβέρνηση Ομπάμα να μην αποδεικνύει ότι υπάρχει συνέχεια στην αμερικανική πολιτική. Λες και δεν άλλαξε μια μέρα από την αλλαγή στο Λευκό Οίκο ανάμεσα στους Ρεπουμπικάνους και τους Δημοκρατικούς, συχνά με τους ίδιους ανθρώπους στα ίδια πόστα.

Κοινές αντεργατικές πολιτικές, με περίσσια περιστολή κοινωνικών δαπανών και παράλληλη αύξηση των πολεμικών, διατήρηση και εμβάθυνση του κρατικού αυταρχισμού με το Γκουαντάναμο να παραμένει το πιο ισχυρό αμερικανικό σύμβολο παρά τις υποσχέσεις περί του αντιθέτου, η ίδια κτηνωδία στην εξωτερική πολιτική με την Λιβύη να προστίθεται στις χώρες που υφίστανται «τον ανθρωπισμό» ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΟΗΕ. Παρόμοια και η πολιτική συγκάλυψης των εγκλημάτων του αμερικανικού στρατού, για την εγκληματική δράση του οποίου πολλαπλασιάζονται οι αποδείξεις και οι ομολογίες.

Όλα αυτά όμως πρέπει να μη δουν το φως της δημοσιότητας, ακόμη και αυτής της κεντρικά ελεγχόμενης αμερικάνικης 4ης Εξουσίας, που πλήρως ενσωματωμένη στους σχεδιασμούς των κυβερνώντων παίζει τεράστιο ρόλο χειραγώγησης, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.

Το μήνυμα που εκπέμπει η αμερκανική κυβέρνηση είναι σαφές: όποιος τολμήσει να βγάλει τις βρωμιές μας στη φόρα θα συντριβεί.

Θύμα αυτής της πολιτικής και ο αμερικάνος στρατιώτης Bradley Manning.

Μάλιστα η απάνθρωπη αντιμετώπιση του «στη χώρα της Δημοκρατίας» υποχρέωσε έναν ανώτερο αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια, τον Juan Mendez, να προβεί σε μια σπάνια επίπληξη προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση που έχει Bradley Manning, ο Αμερικανός στρατιώτης που κρατείται σε μια στρατιωτική φυλακή κατηγορούμενος ότι είναι η πηγή του Wikileaks.

Είναι το είδος της μομφής που τα Ηνωμένα Έθνη κανονικά επιφυλάσσουν για αυταρχικά καθεστώτα σε όλο τον κόσμο.

Ο Mendez, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, δήλωσε: «Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος και απογοητευμένος από την υπεκφυγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ όσον αφορά τις προσπάθειές μου να επισκεφθώ τον κ. Manning."

Οι υποστηρικτές του Manning λένε ότι οι ΗΠΑ έχουν εκδικητική αντιμετώπιση του Bradley Manning , ο οποίος κρατείτε στη βάση Marine στο Quantico, της Βιρτζίνια, σε συνθήκες που περιγράφονται ως απάνθρωπες.

Ο Mendez τονίζει ότι «έχω από πέρυσι σε αρκετές περιπτώσεις εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις συνθήκες κράτησης του κ. Manning, ο οποίος μετά τη σύλληψή του το Μάιο του 2010, έχει περιοριστεί στο κελί του για 23 ώρες την ημέρα αν κι έχω προέτρεψε επίσης τις αρχές να διασφαλίσουν την σωματική και ψυχική του ακεραιότητα».

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου