Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ - ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ

Ασία
www.enet.gr
Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης κοντά στον διαφιλονικούμενο ναό Πρέα Βιχεάρ.
Οι συγκρούσεις εξαπλώθηκαν σήμερα σε απόσταση 150 χιλιομέτρων ανατολικά από το σημείο όπου εκτυλίσσονταν μάχες επί τέσσερις συνεχείς ημέρες.
Εκπρόσωπος του ταϊλανδικού στρατού δήλωσε ότι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αντάλλαξαν πυρά με ρουκέτες μικρού βεληνεκούς και όπλα κοντά στον ινδουϊστικό ναό του 11ου αιώνα.
Χθες η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και στις δύο χώρες, εκφράζοντας της "βαθιά ανησυχία" της. "Απευθύνουμε ισχυρή κάλεσμα στις δύο χώρες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να απέχουν από ενέργειες υπονόμευσης της σταθερότητας και να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκλιμακώσουν την ένταση και να αποφύγουν περαιτέρω όξυνση της ανάφλεξης", ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Από τις συγκρούσεις σκοτώθηκα 5 Ταϊλανδοί στρατιώτες και 24 τραυματίστηκαν, ενώ 30.000 χωρικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους κατά μήκος των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου