Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΣΦΑΓΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΑΙΔΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΟΗΕ

Ασία
www.enet.gr
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς που διεξήγαγε η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα τους τελευταίους μήνες πριν τον τερματισμό του 26χρονου εμφυλίου πολέμου το 2009, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.
Στην έκθεσή του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καταγγέλλει ότι οι αντάρτες Ταμίλ χρησιμοποιούσαν πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες, ενώ απευθύνει έκκληση για τη διενέργεια ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας.
Η έρευνα του ΟΗΕ που κράτησε 10 μήνες διενεργήθηκε από κλιμάκιο, στο οποίο δεν επετράπη όμως η είσοδος στη χώρα. Σύμφωνα με την αναφορά, νοσοκομεία κέντρα του ΟΗΕ και πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια που ανήκαν στον Ερυθρό Σταυρό βομβαρδίστηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Οι συγκλονιστικές περιγραφές αναφέρουν ότι πυροβολήθηκαν κρατούμενοι και σημειώθηκαν βιασμοί γυναικών, ενώ οι "Τίγρεις Ταμίλ" χρησιμοποίησαν 330.000 αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, πυροβολώντας όσους επιχειρούσαν να δραπετεύσουν.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα απέρριψε τα αποτελέσματα της αναφοράς, χαρακτηρίζοντάς την μεροληπτική και ψευδή. "Η κυβέρνηση και ο στρατός της Σρι Λάνκα δεν έχουν καμία ευθύνη. Δεν βομβαρδίσαμε ποτέ αθώους πολίτες" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λακσμαν Χουλουγκάλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου