Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ, ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΨΑΡΟΚΑΙΚΟ….


(μήπως έπρεπε να το ονομάσουν Μανταλένα και να ρίχνει δίκτυα στο Σαρωνικό;)
Μπορεί το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ να γέρνει, να διαλύεται στο παρθενικό του ταξίδι, να μη μπορεί να ανταπεξέλθει σε σύγκρουση ακόμη και με υποβρύχιο που αποσύρεται, αλλά όλα και όλα, στο ψάρεμα τα πάει μια χαρά!
Υπερβολές; Καθόλου. Μόλις τέσσερις μήνες στη θάλασσα και «το πρωτοποριακό, υπερσύγχρονο, σαν και αυτό δεν υπάρχει άλλο», υποβρύχιο, γέμισε στο κύτος του με στρείδια, μύδια, πρασινάδες κλπ. Για αυτό ακριβώς το λόγο το υποβρύχιο πάει ένα μήνα στο ναυπηγείο για αμμοβολή!
Πέραν όμως το γελοίο του πράγματος, υπάρχει και το τραγικό:  το υποβρύχιο δεν είχε βαφτεί με ειδική αντικολλητική βαφή προκειμένου να μην επικάθονται στο κύτος του μύδια, στρείδια, "πρασινάδες" κλπ, με αποτέλεσμα το σκάφος να εμφανίζει ... αυξημένο ακουστικό ίχνος… 
Και όλα αυτά συμβαίνουν στα υποβρύχια που έχουν τεχνολογία stealth! Αντίθετα όμως από τις σχετικές προσδοκίες, που γέννησε η πανάκριβη αγορά, ποτέ δεν ικανοποίησε στο θέμα του ηχητικού του ίχνους.
Το ακόμη χειρότερο είναι ότι οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι επιτελικοί αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που διαπραγματεύτηκαν την σύμβαση των υποβρυχίων με τη γερμανική εταιρεία, ύψους 2 δις ευρώ, ξέχασαν να εντάξουν την αντικολλητική βαφή των υποβρυχίων στην εγγύηση που υπάρχει και η οποία τελειώνει το Δεκέμβριο. Τώρα τρέχουν οι στρατιωτικοί να πείσουν τη γερμανική εταιρεία να δεχθεί να καλύψει τη δαπάνη της βαφής, η οποία δεν είναι καθόλου αμελητέα δεδομένου ότι: Πρώτον το σκάφος θα βγει από την θάλασσα. Δεύτερον θα καθαρίσουν ολόκληρο το κύτος με αμμοβολή. Και έπειτα θα γίνουν οι εργασίες βαφής με το ειδικό νέο χρώμα που αποτρέπει στα πάσης φύσεως θαλασσινά να κολλούν επάνω του. ΕΥΓΕ!!!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η σύμβαση των γερμανικών υποβρυχίων διεκδικεί τον τίτλο της πιο σκανδαλώδους προμήθειας οπλικού συστήματος.
Μια σύμβαση που συνδέθηκε με την τύχη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κράτησε όμηρους 1200 εργαζόμενους, που βρίσκονται ξανά σε καθεστώς ανασφάλειας, καθώς ο νυν εργοδότης Σάφα πληρώνεται κανονικά τις δόσεις (ήδη του έχουν καταβληθεί 200 εκατ. ευρώ και πρέπει να του καταβληθούν άμεσα άλλα 50 εκατ. ευρώ), αλλά δεν προχωρά την ναυπήγηση των 2 νέων υποβρυχίων. Μάλιστα, διαμέσου διαρροών γνωστοποίησε την πρόθεση του να αποσυρθεί από τα Ναυπηγεία αν ο ΥΠΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος δεν του καταβάλλει κανονικά τις δόσεις.
Τελικά είχε δίκιο το ΠΑΣΟΚ: λεφτά υπάρχουν. Μόνο που είναι για άχρηστους εξοπλισμούς, ενίσχυση σε τραπεζίτες, χρηματοδότηση εκβιαστών επιχειρηματιών, για το αφορολόγητο των εφοπλιστών. Αυτά είναι τα μαύρα χρήματα της Διαπλοκής και της εκάστοτε «εθνικής οικονομικής ανάπτυξης» που λεηλατεί και χρεοκοπεί συστηματικά τον κόσμο της εργασίας.
Ως Πότε Θα Τους Ανεχόμαστε;
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου