Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Στη Μογγολία τα πυρηνικά απόβλητα ΗΠΑ και Ιαπωνίας


Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η τεράστια υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Την ίδια περίοδο που επιβάλλονται σκληρές οικονομικές κυρώσεις, διατυπώνονται απειλές στρατιωτικής επίθεσης και περιθωριοποιείται πολιτικά το Ιράν γιατί προχωρά ακάθεκτο το πυρηνικό του πρόγραμμα, η Μογγολία αποκτά το δικαίωμα στη πυρηνική ενέργεια αφού δέχεται να γίνει ο πυρηνικός ΧΥΤΑ των ΗΠΑ-Ιαπωνίας.
Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ πρόκειται να κατασκευάσουν στη Μογγολία σταθμό απόθεσης χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mainichi Shimbun. Χώρες οι οποίες βρίσκονται στην διαδικασία κατασκευής πυρηνικών σταθμών με βοήθεια από ιαπωνικές και αμερικανικές εταιρείες θα είναι επίσης σε θέση να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σταθμό.
Η Μογγολία σε αντάλλαγμα της απόθεσης στο έδαφός της χρησιμοποιημένων ράβδων πυρηνικού καυσίμου πρόκειται να λάβει τεχνογνωσία για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών. Η έναρξη των διαδικασιών κατασκευής του χώρου απόθεσης του πυρηνικού καυσίμου, είχαν σταματήσει προσωρινά μετά το ατύχημα της Fukushima αλλά πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα. Είναι γνωστό ότι η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου αποτελεί πρόκριμμα για την απόκτηση πυρηνικών όπλων. ΗΠΑ και Ιαπωνία προκειμένου να ξεφορτωθούν τα πυρηνικά τους απόβλητα, αναλαμβάνουν αυτό το ρίσκο.
Πιστεύουμε ότι η πυρηνική ενέργεια αποδεικνύει και μετά την πρωτοφανή καταστροφή στην Ιαπωνία, με απρόβλεπτες τις παγκόσμιες συνέπειες, ότι πρέπει να αποτελέσει παρελθόν για την ανθρωπότητα. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί τα απόβλητα και ο καπιταλισμός στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση του κέρδους απλώς αναζητά την πιο, οικονομικά και πολιτικά, συμφέρουσα λύση, είτε βάζοντας την παγκόσμια Μαφία να τα πετά στην Αδριατική και στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας, είτε να τα εξάγει σε χωματερές στις υπανάπτυκτες χώρες Ασίας και Αφρικής.
Πρέπει επίσης άμεσα να απαγορευτούν τα πυρηνικά και ημιπυρηνικά όπλα (απεμπλουτισμένου ουρανίου) αφού ο έλεγχος διάδοσης τους είναι αυθαίρετος (μόνες τους οι μεγάλες δυνάμεις ανέλαβαν χρέη σερίφη του πλανήτη και αποκλειστικού κατόχου), χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά (βλέπε «κατανόηση» σε Ισραήλ, Ινδία, Πακιστάν κλπ), κρύβει τους σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και αποτελεί μέσο χειραγώγησης της άρνησης των κοινωνιών που αντιτίθενται στην απίστευτη καταστροφικότητα τους, με μακροχρόνιες συνέπειες στη φύση και τον άνθρωπο.
Τα ζητήματα του πολέμου, της κρατικής τρομοκρατίας με πρόσχημα την «Ασφάλεια» και πραγματική στόχευση τη θωράκιση του αστικού καθεστώτος εξουσίας, του μπλοκαρίσματος κάθε εθνικής και υπερεθνικής πολεμικής μηχανής και της πολεμικής βιομηχανίας διεκδικούν κεντρική θέση στην ατζέντα ενός νέου εργατικού διεθνισμού.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου