Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle στη Σούδα



Το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές της Δύσης μπορεί να βομβαρδίζουν εχθρούς και φίλους στη Λιβύη, αλλά καθημερινά αναδεικνύεται η συμβολή και των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κυρίως όμως ο νευραλγικός ρόλος της Κρήτης και των βάσεων στη Σούδα. Εκεί θα «πιάσει λιμάνι» και το  αεροπλανοφόρο Charles-De-Gaulle, το οποίο ξεκίνησε από τον ναύσταθμο της Τουλούζης στις 20 Μάρτιου, θα καταπλεύσει στη Σούδα της Κρήτης από τις 10 έως τις 14 Μαϊου, ύστερα από περισσότερες από 50 ημέρες επιχειρήσεων σε ανοικτή θάλασσα.
Η επιλογή αυτή των Γάλλων ιμπεριαλιστών μόνο τυχαία δεν είναι. Εξυπηρετεί συγκεκριμένες στρατιωτικές ανάγκες της βάρβαρης επέμβασης. Λόγω της εγγύτητας με την ζώνη των επιχειρήσεων, η ναυτική βάση της Σούδας επιτρέπει στο Charles-De-Gaulle -που παραμένει σε επιφυλακή, έτοιμο να αποπλεύσει κατόπιν σύντομης προειδοποίησης κατά τη διάρκεια του κατάπλου του- να βρεθεί γρήγορα στα ανοικτά της Λιβύης.

Για τους νατοϊκούς, ευρωπαίους και γάλλους επιτελείς η Κρήτη αποτελεί τον ιδανικό προορισμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους «μετά από 6 μήνες επιχειρήσεων, στον Ινδικό Ωκεανό μέχρι τον Φεβρουάριο 2011 και στα ανοικτό της Λιβύης από τον Μάρτιο του 2011, ο κατάπλους του αεροπλανοφόρου για τεχνικούς λόγους επιτρέπει την ανανέωση του ανθρωπίνου και τεχνικού δυναμικού» ώστε να συνεχίσουν τις «ανθρωπιστικές τους αποστολές» του στο πλαίσιο της επιχείρησης Allied Mentor του ΝΑΤΟ. Εξάλλου η προστασία των αμάχων ήταν και είναι ο κορυφαίος ανθρωπιστικός στόχος των Μισθοφόρων του Σαρκοζί που πρόσφατα άφησαν αβοήθητους εκατοντάδες μετανάστες να θαλασσοδέρνονται στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα γυναίκες και βρέφη να πεθάνουν από δίψα και πείνα!
Όμως η Σούδα και η ελληνική κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους. Έτοιμοι να αναπληρώσουν κάθε κενό, να προσφέρουν κάθε υπηρεσία.  Παράλληλα με τον κατάπλου του αεροπλανοφόρου, η Γάλλια ενισχύει το αεροπορικό της δυναμικό στη Σούδα με σκοπό να αντισταθμίσει την προσωρινή απουσία της αεροπορικής ομάδας που μεταφέρει το αεροπλανοφόρο. Επιπλέον των αεροσκαφών που επιχειρούν από γαλλικό έδαφος, και των 10 αεροσκαφών Mirage 2000D και Mirage 2000-5 τα όποια βρίσκονται ήδη στη Σούδα, η Γαλλία θα διαθέσει 4 Mirage 2000N, τα όποια συμπληρώνουν με τον τρόπο αυτόν τον μηχανισμό σύμπραξης, κατά τη διάρκεια του κατάπλου του αεροπλανοφόρου. Παράλληλα, ένα επιπλέον Mirage F1CR αναπτύσσεται στην Golestan για την ενίσχυση των ικανοτήτων αναγνώρισης των γαλλικών δυνάμεων που επεμβαίνουν.
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να πετάξει όλους τους ιμπεριαλιστές στη θάλασσα.
Καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την παροχή κάθε υπηρεσίας στους Νατοϊκούς Φονιάδες.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου