Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Για διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία μιλάει ο γιος του Καντάφι

http://www.enet.gr

Ο γιος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, δήλωσε ότι η Τρίπολη διεξάγει συνομιλίες με τη γαλλική κυβέρνηση και όχι με τους εξεγερμένους.



Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα σε εφημερίδα της Αλγερίας “el-Khabar”, ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ δήλωσε «στην πραγματικότητα, διαπραγματευόμαστε με τη Γαλλία και όχι με τους εξεγερμένους».


Όπως αναφέρει η συνέντευξη, στελέχη της κυβέρνησης του Καντάφι συναντήθηκαν με εκπροσώπους του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των εξεγερμένων στο Κάιρο. Όμως η Γαλλία αντιτάχθηκε στη συνάντηση αυτή και υποστήριξε πως όλες οι επικοινωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές θα πρέπει να γίνονται διαμέσου καναλιών της γαλλικής κυβέρνησης, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σάιφ αλ Ισλάμ στην εφημερίδα, ο απεσταλμένος τους στο Γάλλο πρόεδρο είπε ότι ο Νικολά Σαρκοζί ήταν πολύ σαφής και δήλωσε «εμείς δημιουργήσαμε το συμβούλιο, και δίχως την υποστήριξή μας, τα χρήματά μας και τα όπλα μας, το συμβούλιο δε θα υπήρχε ποτέ».

Η λιβυκή κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είχε συνομιλίες με μέλη του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου στην Ιταλία, στην Αίγυπτο και στη Νορβηγία, χωρίς να διευκρινίσει πότε έγιναν οι συναντήσεις.

Ανώτερα στελέχη των εξεγερμένων όμως διέψευσαν ότι έλαβαν χώρα διαπραγματεύσεις. Αντιπρόσωποι διαφόρων φυλών της Λιβύης έφθασαν στο Κάιρο την περασμένη εβδομάδα για συνομιλίες με τους εξεγερμένους στο πλαίσιο των προσπαθειών διαμεσολάβησης ώστε να τερματιστεί η σύρραξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου