Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος Χριστόφιας φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το Φορτίο θανάτου στη Ναυτική Βάση της Κύπρου. Από τη Σκύλλα του Απεμπλουτισμένου Ουρανίου, στη Χάρυβδη του Βολφραμίου!


Καθώς υπάρχει ο φόβος ότι ο κατάλογος των θυμάτων θα μεγαλώσει και ενώ η κυπριακή κοινωνία δίνει τιτάνια μάχη ανασυγκρότησης, η αναζήτηση και απόδοση ευθυνών είναι μια εξίσου σημαντική παράμετρος, ώστε να επικρατήσει κλίμα απόδοσης δικαιοσύνης και παραδειγματισμού των πολιτειακών παραγόντων.
Επιπλέον, καθημερινά προσθέτονται ολοένα περισσότερες ψηφίδες στο πάζλ του φρικιαστικού εγκλήματος της κυπριακής κυβέρνησης εναντίον του λαού της. "Φορτίο θανάτου" χαρακτήρισε το υλικό που φυλασσόταν στα εμπορευματοκιβώτια στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς ο Κύπριος υποστράτηγος εν αποστρατεία Ανδρέας Πενταράς.


   
Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ ο κ. Πενταράς ανέφερε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση δέχθηκε να φιλοξενήσει το φορτίο με τα πυρομαχικά στο έδαφός της θα έπρεπε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η φύλαξή τους να είναι σύμφωνα με τις διαταγές, τις οδηγίες και τους κανονισμούς, που τηρούνται από την Εθνική Φρουρά.




Από την έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε, φαίνεται ότι η φροντίδα για τη σωστή φύλαξη του υλικού δεν ήταν σύμφωνη με τις διαταγές. Η εναποθήκευση τέτοιας φύσεως υλικών στα εμπορευματοκιβώτια, είπε ο κ. Πενταράς, γίνεται κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Η πρώτη, σημείωσε, είναι ότι τα εμπορευματοκιβώτια πρέπει να βρίσκονται κάτω από υπόστεγα για να μειώνονται οι επιδράσεις των καιρικών συνθηκών και κυρίως της ηλιακής ακτινοβολίας. Δεύτερον, είπε, έπρεπε να υπάρχει απόσταση του ενός εμπορευματοκιβωτίου από το άλλο γύρω στα 60 μέτρα και ακόμη τα εμπορευματοκιβώτια να περιβάλλονται από χώμα και από αναχώματα, ώστε σε περίπτωση έκρηξης στο ένα, το ωστικό κύμα να μην μπορεί να επηρεάσει τα άλλα. Επίσης, ανέφερε ο κ. Πενταράς, στο εσωτερικό των εμπορευματοκιβωτίων έπρεπε να υπάρχει εξαερισμός και το υλικό να διατηρείται σε ορισμένη θερμοκρασία και υγρασία.


Επίσης, υπέδειξε ότι θα έπρεπε να διατεθούν από το κράτος τα αναγκαία κονδύλια, ώστε να γίνουν όσα έπρεπε για να τηρηθούν τα μέτρα ασφάλειας. 


Εξάλλου, για "δολοφονία" έκανε λόγο ο Πολύδωρος Νεοφυτίδης, θείος των διδύμων ναυτών- εθνοφρουρών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στη ναυτική βάση."Είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο", είπε ο κ. Νεοφυτίδης, "εμπορευματοκιβώτια γεμάτα πυρίτιδα να φυλάσσονται σε χώρο της Εθνικής Φρουράς, δίπλα στα στρατευμένα νιάτα".
Tοξικές ή ραδιενεργές ουσίες από τις εκρήξεις στη Κύπρο;
Τεράστια όμως είναι και τα ερωτήματα που αφορούν το είδος των πυρομαχικών που προκάλεσαν με την έκρηξη τους την τεράστια καταστροφή, άρα και των μακροχρόνιων συνεπειών που θα υφίσταται ο λαός της Κύπρου . Οι Κυπριακές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει τη λίστα με τα πυρομαχικά που εξερράγησαν, αλλά περιορίζονται να μιλούν μέσω ανώνυμων πηγών της Εθνικής Φρουράς για πυρίτιδα και δυναμίτιδα.
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων έχει τις δικές του υποψίες και εκτιμήσεις, οι οποίες κάνουν λόγο ακόμη και για τοξικές ή ραδιενεργές ουσίες. «Παρατηρώντας τις καταστροφές στη γύρω περιοχή αντιλαμβανόμαστε ότι η ισχύς της έκρηξης ήταν εξαιρετικά μεγάλης ισχύος. Παρατηρούμε το χαρακτηριστικό βύθισμα σε μεταλλικές κατασκευές ακόμη και στα αυτοκίνητα που υποδεικνύουν ότι το ωστικό κύμα ήταν ισχύος τουλάχιστον μερικών τόνων νιτρογλυκερίνης.

Τέτοιες εικόνες βλέπουμε μόνο σε πυρηνικές εκρήξεις και η περίπτωση αποτελεί ένα από τα πιο απίστευτα στρατιωτικά ατυχήματα στην ιστορία. Έχουμε πολλές υποψίες για τα υλικά που υπήρχαν στο εσωτερικό των κοντέινερς», δήλωσε ο Διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Όπλων στα ΜΜΕ και τόνισε ότι πρέπει άμεσα να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος των υλικών διότι δεν αποκλείονται οι τοξικές η ραδιενεργές ουσίες.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου μια έκρηξη πυρηνικής βόμβας ισχύος ενός κιλοτόνου (ένα δέκατο περίπου της βόμβας της Χιροσίμα) δημιουργεί ένα κρατήρα διαμέτρου 60 μέτρων και βάθους 15 μέτρων.

Αν οι πληροφορίες των ΜΜΕ ευσταθούν περί 50 μέτρων διάμετρο στον κρατήρα που δημιουργήθηκε τότε αντιλαμβανόμαστε την ισχύ της έκρηξης. (Φυσικά οι υπολογισμοί αφορούν το ωστικό κύμα)” . Σε ανάλυση του που αναρτήθηκε αργά χθες στην ιστοσελίδα του εκτιμά ότι ενδεχομένως τα κοντέινερ να περιείχαν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, υλικό που γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο όταν καίγεται και εκλύονται μικροσωματίδια.
Τα ΝΕΑ αποκαλύπτουν ότι δύο βδομάδες μετά την εκφόρτωση των κοντέινερ στην Κύπρο, σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα που υπέγραφε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον αναφέρονταν ότι «οι έλεγχοι αποκάλυψαν υλικό οπλισμού, περιλαμβανομένων στοιχείων που περιγράφονται ως περιβλήματα σφαιρών, ισχυρά εκρηκτικά πλήρους φόρτωσης για πυροβόλα, βλήματα 125 χιλιοστών με πτερύγια σταθεροποίησης για διάτρηση θωράκισης (125 mm Gun APFSDS) και αντιαρματικά ισχυρά εκρηκτικά». Ο Θ.Λιόλιος ξεκαθαρίζει ότι «τα βλήματα 125 mm Gun APFSDS ξέρουμε ότι είναι φτιαγμένα είτε από βολφράμιο είτε από εκφυλισμένο (απεμπλουτισμένο) ουράνιο, το γνωστό DU !
Από τη Σκύλλα του Απεμπλουτισμένου Ουρανίου, στη Χάρυβδη του Βολφραμίου!
Aνάγκη επομένως για εκτεταμένους ελέγχους Ραδιενέργειας, ενώ η έκκληση τοξικών ουσιών εξαιτίας του βολφραμίου είναι επίσης ανυπολόγιστης καταστρεπτικότητας.
Μήπως η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος Χριστόφιας που έφεραν τέτοια καταστροφή στο λαό τους μετατρέποντας την Κύπρο σε αεροπλανοφόρο των φονιάδων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και εντάχθηκαν ε όλα τα σχέδια επεμβάσεων και καταστολής των ιμπεριαλιστών ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ;
Η δήλωση του εκπροσώπου της κυπριακής κυβέρνησης ότι «ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας γνώριζε το περιεχόμενο των κιβωτίων» εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κύπριο ηγέτη. Όχι μόνο γνώριζε το μέγεθος του κινδύνου που ενέπλεκε το λαό του, αλλά καλείται να ενημερώσει άμεσα για όλες τις πτυχές αυτής της καταστροφής, αναλαμβάνοντας και προσωπικά τις πρωταρχικές ευθύνες που του αναλογούν.
Από την άλλη μεριά, είναι σαφής πλέον η μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αεροπλανοφόρο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κέντρο των πιο μαύρων πτυχών του σύγχρονου καπιταλισμού: ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τραπεζίτης μαφιόζων και δικτατόρων, σταυροδρόμι του εμπορίου λευκής σαρκός και όπλων, σημαία ευκαιρίας για τους αδίστακτους εφοπλιστές.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, που εξέθεσε για τόσους πολλούς μήνες το λαό του σε ένα τέτοιο τεράστιο κίνδυνο, με τις γνωστές απώλειες, αλλά τις ακόμα άγνωστες ραδιενεργές και τοξικές συνέπειες των πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου ή βολφραμίου, πρέπει να απαντήσει σε ποια βρώμικα, σχετικά με τα όπλα, πολιτικά ή οικονομικά παιχνίδια εντάσσονταν η «επιπόλαιη» φύλαξη αυτών στην ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης…
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αν έχει την ελάχιστη πολιτική ευθιξία, πρέπει να βαδίσει το μονόδρομο της Παραίτησης. Η πολιτική του σταδιοδρομία και η διακυβέρνηση της Κύπρου από το ΑΛΕΚ συνδέθηκαν για πάντα με το απίστευτο Φονικό.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου