Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ευθύνες Χριστόφια για την τραγωδία αποδίδουν οι Κύπριοι πολίτες

http://www.kathimerini.gr

Στον πρόεδρο Χριστόφια και στην κυβέρνηση του αποδίδουν οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ευθύνες για την τραγωδία στη ναυτική βάση


Ευθύνες, κατά κύριο λόγο στον Πρόεδρο Χριστόφια, σε υπουργούς του και την κυβέρνηση του για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας στη ναυτική βάση της Εθνική Φρουράς, αποδίδουν οι πολίτες και ζητούν κι άλλες παραιτήσεις. Αυτά δείχνει η δημοσκόπηση της RΑΙ Consultants, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος « και δημοσιεύεται σήμερα. H δημοσκόπηση άρχισε αμέσως μετά το προεδρικό διάγγελμα, την περασμένη Πέμπτη και έγινε με ανοικτές ερωτήσεις και χωρίς προταθείσες επιλογές. Ως εκ τούτου, όλες οι απαντήσεις ήταν αυθόρμητες. Για τις ευθύνες σε σχέση με την πολύνεκρη τραγωδία, η τοποθέτηση των πολιτών είναι ξεκάθαρη και είναι σαφές πως πρωτίστως αποδίδεται στους πολιτικούς.


Το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι την ευθύνη έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το 38% η κυβέρνησή του (7% το υπουργικό συμβούλιο), το 25% ο παραιτηθείς υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, το 14% ο ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού. Παράλληλα, αποδίδονται ευθύνες στη Βουλή και στους πολιτικούς. Σε σχέση με τις παραιτήσεις, είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία (87%) δεν θεωρεί αρκετό αυτό που έχει ήδη γίνει. Δηλαδή, με τις παραιτήσεις του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.
Σύμφωνα με την έρευνα κοινής γνώμης, το 33% των ερωτηθέντων θεωρεί πως θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και το 16% ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού. Περαιτέρω, το 14% θεωρεί πως θα πρέπει να παραιτηθεί στο σύνολό της η Κυβέρνηση. Είναι σαφές από τη δημοσκόπηση, ότι οι πολίτες τοποθετούνται στις εξελίξεις σε σχέση με τη φονική έκρηξη ανεξάρτητα της κομματικής τους τοποθέτησης. Είναι δε ενδεικτικό ότι οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ, σε μικρότερο μεν ποσοστό από τους άλλους, αλλά το κάνουν, τοποθετούνται κριτικά έναντι της διαχείρισης που έγινε.
kathimerini.gr Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου