Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η πολεμική ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο έχει θύματα

Ο τελευταίος δημοσιευμένος, αλλά χωρίς το ΓΕΣ να το έχει ανακοινώσει, ελαφρύς τραυματισμός Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠ.ΟΠ) κατά την διάρκεια νυκτερινής ρίψης με αλεξίπτωτο στην Ρόδο, που συμμετείχε σε νυκτερινή άσκηση ρίψης 6 αλεξιπτωτιστών-καταδρομέων και μετά την προσγείωση του διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί θλαστικό τραύμα στο σαγόνι, μόνο ως θύμα των πολεμικών προετοιμασιών μπορεί να καταγραφεί! Έρχεται να προστεθεί στα οδυνηρά περιστατικά που πάντα θάφτηκαν από το ΓΕΣ «προστατεύοντας» το γόητρο του Στρατού, στην ακραία πολεμική πίεση που υφίστανται χιλιάδες στρατιώτες και οι οικογένειες τους.

Όλο το τελευταίο διάστημα που η αρθρογραφία καταγράφει την κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις των γειτονικών κρατών Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ-Κύπρου, που συνεχίζουν βεβαίως να συνεργάζονται στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής δολοφονικής επέμβασης του ΝΑΤΟ ενάντια στο λαό της Λιβύης, αλλά στρέφουν τα όπλα τους διεκδικώντας ΑΟΖ και τον έλεγχο χρυσοφόρων ενεργειακών κοιτασμάτων, μοιραζόμαστε και εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ την απίστευτη πίεση που δέχονται όλοι οι συνάδελφοι φαντάροι.
Βιώνουμε όλες τις παραμέτρους της οξυμένης πολεμικής επιφυλακής, ενώ ταυτόχρονα διαταχθήκαμε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκαλέσουν τα βάρβαρα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα. Γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει στις μονάδες της Θράκης και των νησιών, τι απίστευτο χώσιμο βιώνουν οι Έλληνες στρατιώτες στην ΕΛΔΥΚ, τι γίνεται στις βασικές μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στόλου, αλλά και τι κλίμα δημιουργείται με τις ασκήσεις επίστρατων. Έχουμε επομένως τη δυνατότητα να ζήσουμε άμεσα την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που απαίτησε ο Αντιπρόεδρος Ευ.Βενιζέλος, δεχόμενοι διαταγές αντιμετώπισης του εξωτερικού και εσωτερικού εχθρού.
Γράψαμε ξανά και ξανά για τις σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των συναδέλφων που Υποχρεώνονται να μετατεθούν στην ΕΛΔΥΚ παρά το γεγονός ότι Αρνήθηκαν! Αναφερθήκαμε στις απειλές που δέχονται, την τρομοκρατία που τους ασκείται.
Εμείς, αποφεύγοντας να αποτελέσουμε μέσο διασποράς φημών και φόβου στην κοινωνία μας, κρατήσαμε υπεύθυνη στάση απέναντι στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία αποκαλύπτοντας την ιμπεριαλιστική ουσία της επερχόμενης σύγκρουσης. Γιατί εκτός των άλλων, μια σύγκρουση με θύματα «κάποιους αναλώσιμους νέους στρατιώτες» από λαϊκές οικογένειες θα βόλευε πολύ, καθώς θα πρόσφερε τη δυνατότητα σε κάθε κυβέρνηση να εξωτερικεύσει την οικονομική-πολιτική της κρίση, ενώ στο όνομα των «εθνικών κινδύνων», θα απαιτούσε «εθνική ενότητα», την υποταγή μας δηλαδή στα αντεργατικά σχέδια και στους αστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και η διεκδίκηση όσο το δυνατόν πιο μεγάλου μεριδίου από την πίττα του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου ωθεί τα κράτη σε θερμό πολεμικό επεισόδιο! Κράτη που υφίστανται τις συνέπειες της σοβαρής καπιταλιστικής κρίσης, με κυβερνήσεις που διεξάγουν πολέμους εναντίον τμήματος της κοινωνίας ή έχουν χάσει την λαϊκή νομιμοποίηση.
Αμφιβάλει κανένας ότι η καθεστωτική προπαγάνδα δεν επιχειρεί διαμέσου των «εθνικών κινδύνων» και των σεναρίων πολεμικής σύγκρουσης να ενισχύσει την κυβέρνηση που εισπράττει πρωτόγνωρη κοινωνική οργή όταν κανένα μέλος της «σοσιαλιστικής» συμμορίας δεν τολμά να βγει σε δημόσιο χώρο;
Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι ένα θερμό επεισόδιο δε θα βόλευε τον ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη να ψηφίσει άμεσα την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, να προχωρήσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της πολεμικής βιομηχανίας εκτελώντας χιλιάδες απολύσεις και παραγγέλνοντας νέους πολεμικούς εξοπλισμούς αξίας δεκάδων δις ευρώ.
Μια πολεμική σύγκρουση «θα δικαίωνε» την στρατιωτική συμμαχία του ελληνικού κράτους με το κράτος φονιά Ισραήλ και θα ενέπλεκε ακόμη περισσότερο και αδιαμαρτύρητα τον λαό μας στους νέους γύρους ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, όπου ο βομβαρδισμός των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν είναι ένας άμεσος στόχος του ισραηλινού κράτους τρομοκράτη.
Μήπως τέλος, μια «σύντομη» ελληνοτουρκική πολεμική εμπλοκή δε θα άνοιγε το δρόμο του συμβιβασμού στη βάση των επεξεργασιών της Μυστικής από τους λαούς Διπλωματίας, προβάλλοντας τον κίνδυνο της γενικευμένης σύγκρουσης;
Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν από την συμμετοχή τους στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των κυβερνήσεων τους.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
Δε θα γίνουμε εμείς κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών τους αντιθέσεων, των γεωστρατηγικών τους επιδιώξεων και των νέων γύρων κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου.
Μόνο ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας που θα προβάλλει την αναγκαιότητα ανατροπής των κυβερνήσεων και της αντεργατικής πολιτικής μπορεί να τους σταματήσει.
Χρειάζονται τώρα μαζικοί, αποφασιστικοί εργατικοί αγώνες για την υπεράσπισης της Ακεραιότητας και για τη Διεύρυνση των δικαιωμάτων μας ενάντια στο παρόν και μέλλον εργασιακού-κοινωνικού μεσαίωνα που επιβάλλουν με τα ΜΑΤ, τους Δικαστές, τα ΜΜΕ και τα Μνημόνια κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ.
Απαιτούμε τώρα τον τερματισμό της δράσης όλων των εθνικών και πολυεθνικών ενεργειακών εταιρειών από την περιοχή και την απόσυρση όλων των πολεμικών μέσων.
Απομάκρυνση της ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ (και στρατού κατοχής) - των βρετανικών βάσεων από την Κύπρο και λύση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του συνόλου του κυπριακού λαού.
Έξοδο τώρα της χώρας μας από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Κατάργηση της αισχρής στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Σεβασμό όλων των μειονοτήτων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogsppot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου