Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

TO 75% ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΛΔΥΚ

Καθημερινά αυξάνεται η επικοινωνία των φαντάρων και των οικογενειών τους με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Η εικόνα που μας μεταφέρουν είναι αποκαλυπτική των συναισθημάτων που θρέφει η κοινωνία μας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του στρατού, αλλά και της άρνησης της να θυσιαστεί για τη διεκδίκηση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Μεσογείου από τον ελληνικό και κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν στο ΚΕΝ Ναυπλίου: το κλιμάκιο του ΓΕΣ που επισκέφτηκε τη μονάδα προσπάθησε γρήγορα, ανεύθυνα και αυθαίρετα να ξεμπερδέψει με την άχαρη υπόθεση που είχε αναλάβει, να πείσει δηλαδή τους νεοσύλλεκτους φαντάρους να αποδεχτούν τη μετάθεση στην Κύπρο.

Αντί όμως να κερδίσει την συμφωνία τους αντιμετώπιση Πρωτόγνωρη Άρνηση: Μόλις οι 12 στους 48 φαντάρους που είχαν προεπιλεγεί, δηλαδή ποσοστό 25% δέχτηκαν ενώ οι υπόλοιποι δήλωσαν άρνηση μετάθεσης εκτός συνόρων προβάλλοντας διάφορους λόγους.

Επίσης, είναι ενδεικτικό ότι οι ηλικίες όσων δέχτηκαν να μετατεθούν στην Κύπρο κυμαίνονται μεταξύ 18-20 χρονών! Καταλαβαίνουμε τώρα τους λόγους για τους οποίους οι φυγόστρατοι και λουφαδόροι πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ προωθούν την Στράτευση μετά το Λύκειο: για να ντύνουν την νεολαία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα χακί και να την κάνουν ότι θέλουν, αντιμετωπίζοντας τις λιγότερες αντιδράσεις.

Αυτό που συμβαίνει στο ΚΕΝ Ναυπλίου βρίσκεται σε γενικές γραμμές σε πλήρη αντιστοίχιση με την στάση των συναδέλφων φαντάρων και στα υπόλοιπα Κέντρα Εκπαίδευσης. Οι φαντάροι είναι ενήμεροι για τις εμπρηστικές πολεμοκάπηλες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, του γνωστού Θ.Πάγκαλου και του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη. Αισθάνονται αγανάκτηση και αηδία καθώς συνειδητοποιούν ότι βρώμικα οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια παίζονται στις πλάτες τους. Ότι για μια ακόμη φορά θέλουν την νεολαία από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα κρέας στα κανόνια τους, για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εργολάβων και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας. Δε θέλουν να πεθάνουν για τα συμφέροντα τους, δεν επιθυμούν να σκοτώσουν και να σκοτωθούν σε μια ξένη χώρα, στην οποία εντελώς αυθαίρετα τους μεταθέτουν, ενώ έχουν δηλώσει ότι αρνούνται να Μετατεθούν σε αυτή.

Τα συναισθήματα όμως αυτά και οι αξίες των νέων ανθρώπων βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πολεμικές ετοιμασίες των στρατών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Ισραήλ. Η Τουρκία προβαίνει σε πολεμικές απειλές και κινητοποιεί τα στρατεύματα της, ήδη έχει ενεργοποιηθεί η Στρατιωτική Συμφωνία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ, ενώ στον Έβρο και στην Κύπρο οι μονάδες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή.

Είναι ενδεικτικά τα όσα δημοσιεύει ο κυπριακός τύπος:

«Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχει τεθεί η Εθνική Φρουρά για την αποτροπή εχθρικής ενέργειας στη γραμμή αντιπαράταξης ενώ ο Κύπριος ΥΠΑΜ βρίσκεται στην Αθήνα για συντονισμό με το ελληνικό ΥΕΘΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Σημερινής, στις 13 Σεπτεμβρίου ανιχνεύθηκε κινητοποίηση αρμάτων μάχης και πεζικού των κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή Δερύνειας, προκαλώντας συναγερμό την Εθνική Φρουρά, χωρίς, ωστόσο, να συμβεί οτιδήποτε. Παράλληλα, μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν την επομένη ανατολικά της Κύπρου και κατευθύνθηκαν νοτιοδυτικά μέχρι ανοικτά της Αμμοχώστου. Τα δύο ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι τουρκική προέλαση και κατάληψη θέσεων εντός της νεκρής ζώνης και βολές εναντίον θέσεων της Εθνικής Φρουράς. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι με αφορμή την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου υπήρξε διασπορά των πυροβόλων και των επάκτιων συστοιχιών MM-40 Exocet».

Διάφορα ακροδεξιά μπλογκ θέλοντας να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη και να βοηθήσουν την κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει από τα διαδοχικά βίαια αντεργατικά μέτρα, προβάλλουν την ανάγκη «εθνικής ενότητας» ενημερώνοντας για τους μεγάλους «εθνικούς κινδύνους». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τους «από τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, Επίλεκτες Εφεδρείες της Εθνικής Φρουράς έχουν κληθεί για να ενσωματωθούν στις Ελληνικές Καταδρομικές Δυνάμεις που ενδεχομένως να επιχειρήσουν από στιγμή στιγμή αποτρέποντας ή απαντώντας σε πολεμική ενέργεια των Τούρκων... Οι Τούρκοι έχουν έτοιμες στην περιοχή, σύμφωνα με το Ελληνικό Πεντάγωνο, 2 τουρκικές φρεγάτες, 1 κορβέτα, 1 σκάφος υποστήριξης καθώς και 1 υποβρύχιο βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα νοτίως του Καστελόριζου, με εντολές να αποπλεύσουν ανά πάσα στιγμή».

Τα σενάρια όμως αυτά πήγαν ένα βήμα παρακάτω κάνοντας λόγο για προετοιμασίες γενικευμένης επιστράτευσης: «Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη και διαβαθμισμένη πηγή, πριν από λίγο, η Κυπριακή Κυβέρνηση ενημέρωσε τις μονάδες του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στην περιοχή, ότι όχι απλά προχωρά σε αύξηση των μέτρων επιφυλακής αλλά «εξετάζει και την πιθανότητα επιστράτευσης».

Οι πληροφορίες όμως περί επιστράτευσης γρήγορα αγκάλιασαν και τον Ελληνικό Στρατό: «Μετά τη μερική επιστράτευση των επίλεκτων δυνάμεων των εφέδρων της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο εδώ και λίγες ώρες καλούνται συγκεκριμένες ειδικότητες και από τον Ελληνικό στρατό, γράφει η Εθνικιστική Ένωση Ελλάδος, η οποία δεν κρύβει ότι έχει πηγές μέσα στις Ειδικές Δυνάμεις μας.

Τηλεγραφικώς(!.)) και μέσω Αστυνομικών τμημάτων, καλούνται έφεδροι συγκεκριμένων ειδικοτήτων για "μετεκπαίδευση". Οι ειδικότητες όμως που καλούνται προσδιορίζουν από μόνες τους τον τύπο αυτής της "μετεκπαίδευσης"..»

Αυτό όμως που αληθεύει είναι ότι στην περιοχή που ορίζεται από το τρίγωνο Ρόδου - Μεγίστης, του σημείου που έχει "δέσει" η πλατφόρμα του γεωτρύπανου (με άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων με πολιτική ενδυμασία επάνω) και της Αττάλειας στην Τουρκία εξελίσσεται εδώ και λίγες ώρες η πρώτη αναμέτρηση των τριών χωρών με εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM) και αντι-αντιμέτρων (ΕCCM). Ταυτόχρονα, παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση δυνάμεων κυρίως αεροσκαφών ηλεκτρονικής αναγνώρισης και UAV, ενώ σε μια ζώνη 5 ν.μ. γύρω από την εξέδρα έχει δημιουργηθεί υγειονομική ζώνη από ισχυρές μονάδες του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης, άλλη διάσταση στην κρίση θα δώσει η ενδεχόμενη έναρξη εργασιών τουρκικών ερευνών μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, δημιουργώντας νέα δεδομένα στον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας!

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το κλίμα επιφυλακής που υπάρχει σε συνδυασμό με την ακατάσχετη παραπληροφόρηση του Ράδιο Αρβύλα εντάσσεται σε μια συστηματική προσπάθεια επικοινωνιακής αναμέτρησης των εμπλεκόμενων χωρών, αλλά κυρίως επιχειρεί να σπείρει το φόβο της πολεμικής σύγκρουσης στους λαούς και να τους προετοιμάσει με τη διασπορά εθνικιστικής προπαγάνδας για να θυσιαστούν για τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαμέσου της πολεμικής κρίσης επιχειρεί να μείνει στο απυρόβλητο καθώς απολύει εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, βάζει ληστρικούς φόρους και ξεπουλά τα πάντα. Εξάλλου, όλες οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν καπιταλιστική κρίση και τη μεγάλη αγανάκτηση των πολιτών, ενώ δεν κρύβουν την πρόθεση αναβάθμιση τους στο ιμπεριαλιστικό πλέγμα!

Μετά από όλα αυτά, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε την οδυνηρή θέση που βρίσκονται και οι γονείς. Τρέμει το φυλλοκάρδι τους μήπως χάσουν το παιδί τους γιατί στρατός και κυβέρνηση το στέλνουν σε μια αποστολή εκτός συνόρων στο όνομα συμφωνιών που εδώ και δεκαετίες έχουν παραβιαστεί από τις «Μητέρες Πατρίδες»! Τους πήραν υποχρεωτικά το παιδί τους για να υπηρετήσει και τώρα συνειδητοποιούν ότι είναι πιθανόν να βρεθεί στην Πρώτη Γραμμή, σε Έβρο-Νησιά-Κύπρο, πεθαίνοντας για τα πετρέλαια και τα κέρδη του αστικού κόσμου.

Είναι εξοργισμένοι από τα ψέματα ΓΕΣ και αξιωματικών, τις απειλές για δυσμενή μετάθεση και τη βάναυση παραβίαση των νόμων από το ΥΕΘΑ και ανώτερους αξιωματικούς. Μάλιστα, η νομική υπηρεσία του ΓΕΣ - πάντα ανώνυμα φυσικά - απάντησε σε γονιό ότι υπάρχει πρόσφατη υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα των ειρηνευτικών αποστολών και προβλέπει την υποχρεωτική μετάθεση σε Κύπρο όσων έχουν αρνηθεί αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός!

ΨΕΜΑΤΑ. Η μόνη υπαρκτή υπουργική απόφαση είναι του πρώην ΥΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου που Απαγορεύει την συμμετοχή εφέδρων σε αποστολές εκτός συνόρων!!! Σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι:

* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.

* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο.

* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.

* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.

Οι συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ αποτέλεσαν όργανα ξένης πολιτικής επικυριαρχίας, παραβίασαν βάρβαρα την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν παράνομα υπέρμετρες δυνάμεις καταστρατηγώντας κάθε συμφωνία (40.000 Τουρκικός στρατός κατοχής, παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και ελληνικές βάσεις). Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ' τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ. Επίσης οι γονείς πρέπει να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.

Πιστεύουμε ότι πρέπει τώρα το αντιπολεμικό κίνημα να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Οι λαοί του Αιγαίου κινδυνεύουν να γίνουν κρέας στα κανόνια τους καθώς θα υποχρεωθούν να αλληλοσκοτωθούν για τα συμφέροντα τους.

Τους λέμε ξεκάθαρα:

Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη σας, δεν θα σκοτωθούμε και δεν θα σκοτώσουμε για τα συμφέροντα σας.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ - ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου