Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Στην ΑΣΔΕΝ οι αξιωματικοί «έχουν ξεφύγει».

΄Ενας φαντάρος αλλάζει συνήθως αρκετά στρατόπεδα κατά τη διάρκεια της θητείας του. Η «τύχη» μας έφερε σε ένα από τα πιο γνωστά στρατόπεδα στην Αττική στην ΑΣΔΕΝ στο Βύρωνα. Πρόκειται για ένα στρατόπεδο Β΄ κατηγορίας. Κάτω από τη μύτη των στρατηγών επικρατεί η ανοργανωσιά, ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία. Δίπλα στα σπίτια μας που δυστυχώς βλέπουμε σπάνια. Η εμπλοκή καλά κρατεί με τους φαντάρους να έχουν το πολύ μία έξοδα την βδομάδα. ΄Ολοι κάνουν προϋπηρεσίες, 5 και 6 ώρες σκοπιά συνεχόμενα, ακόμη και οι μάγειρες και οι οδηγοί.

Η συμπεριφορά τν αξιωματικών είναι απαράδεκτη. Το βρισίδι πέφτει σύννεφο . Εδικά ο λοχαγός Λάμπρου έχει αντικαταστήσει τη λέξη στρατιώτης με τη λέξη κοπρόσκυλο. Από εκεί και πέρα μεγάλα προβλήματα υπάρχουν με την καθαριότητα. Καθαριστικά και χλωρίνες δεν υπάρχουν. Στις τουαλέτες δε μπορείς ούτε από έξω να περάσεις. Μέχρι πρόσφατα συμβιώναμε με κοριούς. Μετά από συνεχόμενα παράπονα και παρακάλια και με μεγάλη καθυστέρηση έγιναν τα προβλεπόμενα. Το πιο ανυπόφορο όμως είναι τα πονηρά χαμόγελα σε συγγενείς και φίλους. Τα υπονοούμενα για βίσματα και ευνοϊκές μεταθέσεις. Αυτό δεν είναι ευνοϊκή μετάθεση. Καλύτερα στο Καστελόριζο ή τη Σαμοθράκη.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έχει να κάνει με το εξής περιστατικό. ΄Ενας φαντάρος γλιστράει και σπάει το τζάμι μιας πόρτας. Ευτυχώς οι συνάδελφοί του που ήταν δίπλα του καθάρισαν τα γυαλιά από το κεφάλι και ευτυχώς από αυτό το ατύχημα δεν είχαμε τραυματίες. Για τον διοικητή όμως (λ/γός Δρακόπουλος) ακόμη και τα ατυχήματα πρέπει να τιμωρούνται, 5 μέρες φυλακή και 160 ευρώ πρόστιμο! Επιπλέον και απειλές ότι αν δεν δώσει τα λεφτά δε θα μπορέσει να απολυθεί. Είναι γελοίο μετά από μια θητεία που μας έχει κοστίσει τόσα πολλά να μη συγχωρούνε ούτε ένα κωλοτζάμι. Μάλιστα σε ένα ξεκάθαρο ατύχημα, ούτε αμέλεια, ούτε απροσεξία, ούτε ανευθυνότητα.
Κατά την αντίληψή τους κάθε φθορά πρέπει να επιβαρύνει τους φαντάρους. Ξεχνάμε όμως ότι μεγάλο μέρος από τη συντήρηση και την κατασκευή των στρατοπέδων οφείλεται στη μαύρη εργασία των ίδιων των φαντάρων. Αντί για ένα ευχαριστώ έχουμε πρόστιμα μια ποινές. Φυσικά ο άτυχος στρατιώτης θέλησε να ανεβάσει το θέμα στην ιεραρχία, όπως και είναι δικαίωμά του. Η απάντηση του διοικητή: «τι είναι αυτά που λες πήγαινε να κουρευτείς». Μπορεί ένας αξιωματικός να στερεί από ένα στρατιώτη το πιο βασικό του δικαίωμα. Να βγει δηλαδή παραπονούμενος μέχρι με αποτέλεσμα να αυθαιρετεί μέχρι σημείου να ζητάει 160 ευρώ από ένα φαντάρο. Προσβάλλει έτσι ακόμα και την ίδια την ιεραρχία αφού του στερεί τη δυνατότητα να έχει πραγματική εικόνα για τις συνθήκες ζωής των φαντάρων.
Απαιτούμε από το ΓΕΣ να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, βάζοντας τέλος σε αυτές τις λογικές. Φυσικά να μην τολμήσουν να παρεμποδίσουν την απόλυση του φαντάρου και να ξεχάσει τα 160 ευρώ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Λαμπρου αντε και γαμησου..Τοσο εγινε η ΑΣΔΕΝ; ποτε ξανα οι οδηγοι υπηρεσια.Ημασταν οι ταξιτζιδες του καθε μαλακα και καναμε 150-200χλμ την μερα ε οχι και υπηρεσια..313 παλι καλα εμεις δεν καναμε υπηρεσιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θυμηθηκα τωρα. 313 γιωτας, μονο θαλαμοφυληκια κ καμερες, εκανα στην ασδεν απο φλεβαρη του 2011 έως ιουνιο του 2011 που πηρα αδεια απολυσεως. Κ καλα κ ασχημα τα πραγματα. Ετυχε σκηνικο να με δει υπολοχαγος να κοιμαμαι στις καμερες και να μην πει τιποτα. Ετυχε και ενας φιλος να μην εχει ξυριστει 1 μερα με χαρτι γιατρου κ να φαει 2 μερες. Καποιες φορες ηταν παρα πολυ χυμα η κατασταση, σε φαση να εχει ερθει ο λοχαγος το πρωι κ ο θαλαμοφυλακας να μην υπαρχει απτις 2 τη νυχτα. Δε θα ξεχασω τον υποδιοικητη (δε θυμαμαι ονομα) που οταν μας ελεγε να τον βοηθησουμε να καθαρισει κατι κ τον γραφαμε εχωνε τους εποπ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξερει κανεις να μας πληροφορισει τι αιζει τωρα εκει γιατι θα ερθω εκει με ειδικοτητα μαγειρα και δεν ξερω τι γινεται?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή