Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Η τουρκική στρατιωτική ιστοσελίδα Askerhaber – TourkikaNea γνωστοποιεί ένα λάθος Τούρκου πιλότου, που παραλίγο να έχει μοιραίες συνέπειες.
Ποιο είναι αυτό; Ο χειριστής του πολεμικού αεροσκάφους έριξε πύραυλο 2,5 λεπτά νωρίτερα! Ας τους δώσουμε το λόγο: «Την Πέμπτη, στις 10.00 έγινε μια έκρηξη στο Μπάρτιν. Αστυνομία, στρατοχωροφυλακή και δήμος κινητοποιήθηκαν για να μάθουν τον λόγο της έκρηξης που τρόμαξε τους πολίτες. Ο δήμαρχος της Τσαγιτσούμα Μιτχάτ Γκιουλσέν δήλωσε: ¨Μήπως έπεσε αεροπλάνο; Κάποιοι έλεγαν πως ¨Σείστηκαν τα σπίτια, σίγουρα ήταν σεισμός¨. Ο λόγος όμως της έκρηξης έγινε γνωστός το μεσημέρι. Πιλότος ο οποίος πετούσε πάνω από το Μπάρτιν με F -16, εξαπόλυσε πύραυλο που έπρεπε να εκραγεί στην Μαύρη θάλασσα 2,5 λεπτά νωρίτερα από ότι έπρεπε. Με βάση πληροφορίες από στρατιωτικούς αρμόδιους, η πρόωρη πυροδότηση του πυραύλου από τον πιλότο είχε ως αποτέλεσμα να εκραγεί αυτός σε ύψος 35.000 ποδιών πάνω από τα χωριά. Καθώς ο πύραυλος έγινε εκατομμύρια κομμάτια, έπεσαν στο έδαφος σαν κομμάτια χαρτιού χωρίς να προκληθεί ζημία σε κανέναν».

Στη περίπτωση αυτή οι πολίτες του Τουρκικού κράτους έμειναν αλώβητοι από την κλιμάκωση της στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Κούρδων ανταρτών, που εκτραχύνεται καθημερινά. Το τίμημα είναι βαρύ για όλους. Και αν τα στοιχεία για τις απώλειες των κούρδων αμάχων είναι εύλογο να φανταστεί κανείς ότι υποτάσσονται στις ανάγκες προπαγάνδας της κυβέρνησης Ερντογάν, οι αποκαλύψεις για το μέγεθος των απωλειών του τουρκικού στρατού επιτρέπουν να διαμορφώσουμε μια εικόνα για το μέγεθος και την σφοδρότητα της σύγκρουσης.
Νεότερα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «δύο ακόμη Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή και τρείς ακόμα τραυματίστηκαν σε ενέδρα του PKK. Οι στρατιώτες αποτελούσαν μέρος της δύναμης που πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή Beytüşşebap στην επαρχεία Şırnak. Πρόκειται για τη δεύτερη αιματηρή επίθεση της κουρδικής οργάνωσης μέσα σε μία εβδομάδα με την τελευταία να λαμβάνει χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου όπου σκοτώθηκαν 5 Τούρκοι στρατιωτικοί. Από την 1η Ιουνίου μέχρι και σήμερα 81 Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί από το PKK και 82 έχουν τραυματιστεί».
Παράλληλα, η οργάνωση «Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν» (TAK) ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε μπροστά στο αρχηγείο της Στρατοχωροφυλακής στην επαρχία Κέμερ της Αττάλειας στη νότια Τουρκία, κατά την οποία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν. Σημειώνεται, ότι η εν λόγω οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις και απειλεί με επανάληψη τους σε σειρά Τουρκικών πόλεων.
Δυστυχώς τα παραπάνω στιγμιότυπα της ατέρμονης στρατιωτικής σύγκρουσης δεν ανατρέπουν τις κυρίαρχες επιλογές κλιμάκωσης του πολέμου αφού έτσι τροφοδοτείται ο εθνικισμός και δημιουργείται «εθνικό μέτωπο» υπό την κυβέρνηση Ερντογάν, που προτιμά να θυσιάζει τα παιδιά του τουρκικού και κουρδικού λαού για να διατηρεί την εξουσία, να αποπροσανατολίζει τον κόσμο της εργασίας κρατώντας τον διχασμένο, αλλά και τις προτεραιότητες κερδοφορίας και τους μεγαλοιδεατικούς στόχους του τουρκικού κεφαλαίου.
Από την άλλη μεριά, η χαιρέκακη παρουσίαση των παραπάνω οδυνηρών γεγονότων από τα ελληνικά ΜΜΕ δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε την ελεεινή στάση της κυβέρνησης Σημίτη που συνέβαλε στην τότε συντριβή του κουρδικού αντάρτικου και στην παράδοση του ηγέτη του ΡΚΚ, Οτσαλάν, στην τουρκική ΜΙΤ, από τον τότε υπουργό εξωτερικών Θ.Πάγκαλο, γνωστό και ως "Μεγάλο τραγουδιστή".
Εμείς πιστεύουμε ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από Προστάτες και οι Κούρδοι πρέπει να το θυμούνται πάντα αυτό. Δε θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τον εχθρό του εχθρού μας ως φίλο, επαναλαμβάνοντας το λάθος πολλών κινημάτων που θεώρησαν ότι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Θεωρούμε ότι μονόδρομος για το κίνημα είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργατικού διεθνισμού και ο κοινός αγώνας των εργαζομένων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspopt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου