Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σκυλοκαβγάς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ακολουθώντας την συνήθη πρακτική των αστικών κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που επιβάλει τον κομματικό έλεγχο και την χειραγώγηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η καταρρέουσα κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, που αντιμετωπίζει αφενός την κλιμακούμενη αμφισβήτηση του κόσμου της εργασίας  που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, αφετέρου, αδυνατώντας να εξισορροπήσει τις διαφορετικές βλέψεις τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου, όχι φυσικά ως προς την αστική αναγκαιότητα βάρβαρων αντεργατικών αλλαγών, αλλά ως προς την εμπλοκή τους στο ξεπέρασμα της τεράστιας κρίσης που δημιούργησε το προηγούμενο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης, επέλεξε να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις Αρχηγών των επιτελείων.
 
Αυτός είναι ο βασικός λόγος, που συνυπάρχει με την προσπάθεια αναδόμησης του λαβωμένου, μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη που σφραγίστηκαν από την λαϊκή οργή,  πολιτικού προφίλ του ΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη.  Είναι χαρακτηριστικό ότι κάλεσε στο γραφείο του πρώτα τον Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο και στη συνέχεια τους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, λέγοντας: «Το απόγευμα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ στο οποίο θα εισηγηθώ την αποστρατεία σας. Ευχαριστώ για τις υπηρεσίες σας. Θεωρώ απαραίτητες τις αλλαγές για να προχωρήσουμε με ταχύτερο ρυθμό οι αλλαγές στη νέα δομή δυνάμεων".
Στην παραπάνω δήλωση κρύβεται ένα πρόσχημα, αλλά και μια αιτία, που συνιστά και τη βασική παράμετρο της σύγκρουσης με τη ΝΔ. Να κρατήσουμε ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ιδιαίτερα οι σχέσεις μεταξύ Π.Μπεγλίτη και του Αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου, πρώην Αρχηγού ΓΕΣ δε μπορούν να θεωρηθούν αγαστές, ενώ υπήρχαν και διαφωνίες σε βασικά θέματα όπως η νέα δομή δυνάμεων, με τον Α/ΓΕΣ να έχει αντίθετες απόψεις για το μέγεθος των περικοπών που προέβλεπαν τα σχέδια της επιτελικής ομάδας Μπεγλίτη.
Ας γυρίσουμε όμως στις Κρίσεις και να δούμε τις νέες τοποθετήσεις:
.Μιχάλης Κωσταράκος, νυν διοικητής Γ΄ΣΣ. Νέος Α/ΓΕΕΘΑ
.Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζαζιάς, νυν διοικητής Δ΄ΣΣ, αναλαμβάνει Α/ΓΕΣ
.Αντώνης Τσαντιράκης, αρχηγός ΑΤΑ, γίνεται Α/ΓΕΑ
.Υποναύαρχος Κοσμάς  Χρηστίδης, νυν Α/Ε  ΔΔΜΝ, γίνεται Α/ΓΕΝ
Βασιζόμενοι και πάλι στις εκτιμήσεις που ακολούθησαν τις Κρίσεις επιχειρούμε να παρουσιάσουμε το προφίλ της νέας ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Η έμπειρη και σοβαρή δημοσιογραφική ομάδα του onalert.gr θεωρεί ότι: «Οι επιλογές σ΄ ότι αφορά στα πρόσωπα των Αρχηγών κρίνονται ορθές, για να είμαστε δίκαιοι. Ο αντιστράτηγος Μιχάλης Κωσταράκος , διοικητής του Γ΄ΣΣ, έχει διατελέσει υπασπιστής του Α/ΓΕΣ Κ.Παναγιωτάκη, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν είχε γίνει η μοναδική σοβαρή προσπάθεια αναδιοργάνωσης των ΕΔ. Θεωρείται αξιωματικός με πολύ καλή επαγγελματική κατάρτιση, χαμηλών τόνων και η ηγεσία του ΥΕΘΑ πιστεύει ότι θα μπορέσει ως Α/ΓΕΕΘΑ να "τρέξει" με γοργό ρυθμό την νέα δομή δυνάμεων. Η "καρατόμηση" 11 αντιστράτηγων έχει τη μορφή μηνύματος "ανανέωσης" του Στρατού. Όλα αυτά μένουν να αποδειχτούν στη πράξη. Ο μέχρι χθες υποναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, επιλέχθηκε από τον ΥΕΘΑ ως διάδοχος του Δ.Ελευσινιώτη. Ο αντιναύαρχος Χρηστίδης έγινε δεκτός με θετικά σχόλια από το προσωπικό του ΠΝ. Πρόκειται για αξιωματικό που "έχει φάει" θάλασσα, ως κυβερνήτης της φρεγάτας ΨΑΡΑ, υπήρξε διοικητής Μοίρας Φρεγατών, διοικητής Φρεγατών, διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης και έχει υπηρετήσει και σε μια σειρά άλλων επιτελικών και μάχιμων θέσεων. Η επιλογή του μέχρι χθες Α/ΑΤΑ Αντώνης Τσαντιράκης ήταν η αναμενόμενη εξέλιξη μετά την αποστρατεία του Β.Κλόκοζα. Θετικά αντιμετωπίζεται και η επιλογή του μέχρι χθες διοικητή του Δ΄ ΣΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Ζαζιά».
Άρα, πρόκειται για αξιωματικούς που είναι ψυχή και σώματι δοσμένοι στις στρατηγικές επιλογές της ελληνικής άρχουσας τάξης, έχουν άμεση εμπλοκή στην συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αποδέκτες και διαχειριστές της αισχρής στρατηγικής στρατιωτικής συμμαχίας του ελληνικού κράτους με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ (που συμφώνησαν και χειροκρότησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), που έρχονται να υλοποιήσουν τα σχέδια αντιδραστικής μετάλλαξης του Ελληνικού Στρατού σε μια εποχή περικοπών και αναπροσαρμογών. Σίγουρα ο βίος τους θα επιβαρυνθεί και από τον πόλεμο τεράστιων οικονομικών συμφερόντων για τις επόμενες αγορές όπλων που ήδη χρωματίζεται από τις παρεμβάσεις-δηλώσεις-συνέδρια των πολεμικών βιομηχανιών Γερμανίας-ΗΠΑ-Γαλλίας-Ισραήλ και τους Έλληνες βιομήχανους και εμπόρους όπλων.
Φυσικά τις Κρίσεις ακολούθησαν και οι «κρίσεις» διαφόρων Απόστρατων γυρολόγων των καναλιών, που αφού στη θητεία τους ήταν οι καλύτεροι YES MEN και έκαναν πραγματικά εγκλήματα, τώρα βγαίνουν και μιλούν για την ανάγκη προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων από τον κομματικό εναγκαλισμό, προσδοκώντας την πολιτική τους αξιοποίηση από το μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα.
Αναφερόμαστε στον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Ν. Ντούβα, που μαζί με τον επίσης αρχηγό ΓΕΣ Βούλγαρη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Γράψα, επί υπουργίας Β.Μεϊμαράκη-Μηχαλολιάκου μετέτρεψαν τον Στρατό Ξηράς σε Κολαστήριο όπου μετρούσαμε μια απόπειρα Αυτοκτονίας φαντάρων-υπαξιωματικών κάθε 15 μέρες!
Αυτός επομένως ο άνθρωπος, Απόστρατος πλέον, είχε το θράσος να βγει στο MEGA και να δηλώσει:  «Μακριά τα χέρια τα κόμματα από τις ένοπλες δυνάμεις. Στρατός κομματικός, είναι στρατός επικίνδυνος».
Να θυμηθούμε όμως το παρελθόν του Ντούβα, που τώρα δίνει συμβουλές. Στο τραγικό δυστύχημα του Σινούκ με τον πατριάρχη, δήλωνε ότι δεν θα μεταφερθούν οι νεκροί στη Θεσσαλονίκη για να μην ενοχληθεί ο πρωθυπουργός, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ έκαναn ότι περνούσε από το χέρι τους για να συγκαλύψουν τις δολοφονικές ευθύνες της κατασκευάστριας εταιρείας. Φυσικά ευνοήθηκε για αυτή του την στάση, αφού για το δυστύχημα τιμωρήθηκε η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και όχι o καθόλα υπεύθυνος Στρατός Ξηράς, που ανήκει η Αεροπορία Στρατού. Η ηγεσία του οποίου μεταξύ άλλων, είχε δεχτεί δραματικές προειδοποιητικές επιστολές αρμόδιων αξιωματικών για τα συγκεκριμένα ελικόπτερα και τα προβλήματα που εμφανίζουν!
Ακολουθώντας πιστά τις διαταγές του ΥΕΘΑ Σπ.Σπηλιωτόπουλου,  γέμισε με κέντρα εκπαίδευσης την επικράτεια, ικανοποιώντας τοπικά οικονομικά συμφέροντα και το πελατειακό σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά διέλυσε την επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου, με ακραίες συνέπειες στους φαντάρους.
Εφάρμοσε «δημιουργική λογιστική» μετρώντας τους αποσπασμένους στρατιώτες και στη μονάδα τους, και στη μονάδα που λάμβαναν απόσπαση, ώστε να εμφανίζει -στα χαρτιά βεβαίως- αυξημένη δύναμη και ανέχτηκε τις χιλιάδες ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ των βυσμάτων της ΟΝΝΕΔ.
Τα είχε πάντα καλά με την πολιτική ηγεσία, ενώ «πατούσε κάτω» τους υφιστάμενους του.
Τέλος, είναι από τους ευνοημένους του κομματικού συστήματος, καθώς αποτελεί γρανάζι του σάπιου κρατικού μηχανισμού. Τέθηκε σε τιμητική αποστρατεία καταλαμβάνοντας μια θέση «ψυγείου» στην ΕΚΟ!
Από την άλλη μεριά, ιδιαίτερα σκληρή ήταν η αντίδραση της ΝΔ. Ο
υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της ΝΔ Μαργαρίτης Τζήμας, γνωστός και ως ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ του Πελατειακού Συστήματος καθώς φέρνει τεράστια εμπόδια στον περιορισμό των εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων, ΔΙΩΚΤΗΣ του Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, που ενεργοποίησε και ανατροφοδότησε τον συντηρητικό και αντιδραστικό θεσμό των Ενώσεων Αποστράτων ώστε να διεισδύσει κομματικά διαμέσου αυτού σε όλο το φάσμα των μονίμων, δηλώνει τα εξής:
«Την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας. Κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια.  Δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος. Τι προσπαθείτε να αποδείξετε; Δεν έχετε αντιληφθεί πως τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα; Μια κυβέρνηση που την εγκαταλείπουν ένας ένας και οι βουλευτές της; Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Αποτελείτε, πλέον, παρελθόν.
Τελειώσατε».
Η ασυνήθιστα επιθετική αυτή δήλωση, προσωπικού μάλιστα χαρακτήρα, αποτελεί απόδειξη του αυταρχικού τρόπου διακυβέρνησης που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η ΝΔ. Ήδη, παρά τις κοκορομαχίες, η ηγεσία της ΝΔ έχει δείξει ότι θα ακολουθήσει και θα υπερβεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας. Η πολιτική τους είναι ίδια, απλώς περιμένει να εκμεταλλευτεί ψηφοθηρικά την λαϊκή οργή έναντι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Είτε μια Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, είτε μια Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Καρατζαφέρη, θα επιβάλλει ένα ακραίο αστυνομικό κράτος ως συνέχεια της Πασοκικής διακυβέρνησης στο πλαίσιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.  Μπορούμε εξάλλου να διαπιστώσουμε τις κοινές ακραίες-απάνθρωπες θέσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ για το Μεταναστευτικό ζήτημα, την ψήφιση από κοινού της Κατάργησης του Πανεπιστημιακού Ασύλου, της ανοικτής καταδίκης των απεργών-εργαζομένω στους ΟΤΑ, την επίθεση Σαμαρά-Κρατζαφέρη στις οργισμένες λαϊκές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου. Ήδη εκπρόσωποι των ΝΔ-ΛΑΟΣ, η Βάσω Παπανδρέου, ο Βενιζέλος  και η Σημιτική Ομάδα, η Μπακογιάννη και ο Μητσοτάκης, το ΒΗΜΑ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μιλούν για κυβέρνηση Έκτακτης Ανάγκης με Έκτακτες Εξουσίες, δηλαδή Δικτατορία!!! Στις προτάσεις τους αλλάζει μόνο το εύρος της, αν θα είναι Εθνικής Αστικής Ενότητας ή όχι.
Στο μόνο που διαφοροποιούνται ΝΔ-ΛΑΟΣ ως προς το ΠΑΣΟΚ είναι η εκμετάλλευση των λεγόμενων «Εθνικών θεμάτων», η διαχείριση δηλαδή του αστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και των αντιθέσεων του ελληνικού κράτους με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Αλβανία του Μπερίσα. Καθώς η αστική πολιτική έχει συνέχεια στην άσκηση της εντός και εκτός συνόρων, μια κυβέρνηση ΝΔ (ή κυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ) θα επιχειρήσει με άγρια αστυνομική βία να κάμψει τις εργατικές αντιδράσεις και να αφομοιώσει-εκτονώσει τις κοινωνικές αντιδράσεις προβάλλοντας τους «εθνικούς κινδύνους»!
Τέτοια δείγματα γραφής έχει δώσει ήδη η ΝΔ. Σε συνέδριο του ΕΛΚΕΔΑ, του RIEAS και του περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με θέμα «Αναζήτηση Εθνικής Στρατηγικής στην Ανατολική Μεσόγειο», ο τομεάρχης Εξωτερικών  Π.Παναγιωτόπουλου αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ευρύτερου Ελληνισμού για να συνταχθεί έτσι με την επιθετική, τυχοδιωκτική και εθνικιστική θέση του εκδότη της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Κυριώτη που επεσήμανε «την ιστορική προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ (δε θέλουμε συγκυριακή πορεία, είπε ενδεικτικά) και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κράτος Ελλάδα και κράτος Κύπρος (!!!), ακολουθώντας το σκεπτικό του Καρκαλέτση από την ΕΛΚΕΔΑ που υποστήριξε ότι υπάρχουν «Δύο Κρατικές Υποστάσεις του Ελληνισμού»! Επίσης, ο Π.Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι χρειάζεται ενίσχυση της Αποτρεπτικής Ισχύς έναντι της Τουρκικής Απειλής, επανέφερε το δόγμα του εσωτερικού εχθρού λαού υποστηρίζοντας ότι είναι αλληλένδετα η «η διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με την εξασφάλιση της εσωτερικής Ασφάλειας». Στη συνέχεια κατέκρινε τα Αντιαμερικανικά στερεότυπα της Μεταπολίτευσης και μίλησε για νέου είδους Ελληνο-αμερικανική συνεργασία, υπεραμύνθηκε της Ελληνο-Ισραηλινής προσέγγισης σε όλα τα επίπεδα, καλώντας τον ισραηλινό πρέσβη να μην περιοριστεί το Ισραήλ σε μια ευκαιριακή προσέγγιση και έκανε «ταπεινά την αυτοκριτική του» για τη μέχρι τώρα μονόπλευρη προσέγγιση του Ελληνικού κράτους με τα Αραβικά κράτη και τους Παλαιστίνιους. Τέλος, «έτριξε τα δόντια» στην Αλβανία και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας εκτοξεύοντας έμμεσες απειλές! Δηλαδή για να το πούμε λαϊκότερα, η εξωτερική πολιτική της ΝΔ συνίσταται στα εξής: «Παρακαλάμε ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ να μας υπερασπιστούν έναντι των Τούρκων και στα Βαλκάνια πουλάμε μαγκιά σε Μπερίσα και Γκρούεφσκι»!
Φυσικά αυτές οι επιδιώξεις της ΝΔ προσκρούουν στα σχέδια αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπουν μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων σε Ήπειρο και Μακεδονία. Θυμίζουμε την σχετική μας ανακοίνωση για τις οργισμένες αντιδράσεις ΝΔ-ΛΑΟΣ-Στρατιωτικών εντύπων που ακολούθησαν τις διαρροές των σχεδίων του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη.
Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε για την αναγνώριση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού και την ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ παρουσιάζει ελάχιστες και δευτερεύουσας σημασίας διαφοροποιήσεις, είναι ταγμένη στην υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων του αστικού κόσμου.
Είναι εξίσου επικίνδυνη για τους φαντάρους και το σύνολο της κοινωνίας και από κοινού πρέπει να αντιπαλευτεί.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011)
ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ  ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Κ.ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ!!!
Προκαλεί εντύπωση στη μέση συνείδηση η σφοδρότητα της επικοινωνιακής επίθεσης που εξαπέλυσαν ταυτόχρονα τα αστικά κόμματα της πατροπαράδοτης δεξιάς, ΝΔ-ΛΑΟΣ και το στρατιωτικό περιοδικό DEFENCE-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς μείωσης των στρατιωτικών μονάδων.
Με βλακείες περί «Προδοσία προ των πυλών: Η κυβέρνηση "σβήνει" δύο Στρατιές!» και ότι αφήνεται «ακάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης», που συμπληρώνουν οι αναφορές στην ιστορικότητα των μονάδων που κλείνουν «κατάργηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα» για την οποία κάνει λόγο το defence, για να συμπληρώσει η ΝΔ ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταργήσει την ιστορική 1η Στρατιά και το Β Σώμα Στρατού» κλπ) και πανομοιότυπα επιχειρήματα που κάνουν λόγο για αποδυνάμωση του στρατεύματος και λάθος μηνύματα στους γειτονικούς λαούς ουσιαστικά αποκρύπτεται ο πυρήνας της αντιδραστικότητας των κυβερνητικών επιλογών: για το ελληνικό αστικό κατεστημένο καταγράφεται ο Εξ Ανατολών Κίνδυνος και ως μέγιστη προτεραιότητα η συμμετοχή των Ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων στο ΝΑΤΟ.
Με βάση αυτό το σκεπτικό και την ανάγκη υλοποίησης περικοπών, περιορίζονται οι δυνάμεις που προσανατολίζονται «στη Βαλκανική Ενδοχώρα της Ελλάδας Ηγεμονικής Δύναμης στην περιοχή» (όπως έλεγε ο τότε πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, αλλά και η πρώην ΥΠΕΞ της ΝΔ Ντ.Μπακογιάννη). Τα δημοσιεύματα του τύπου αποκαλύπτουν ότι το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο που εστάλη στα επιτελεία ενημερώνει και προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα την κατάργηση της Α' Στρατιάς και του Α' Σώματος Στρατού. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η διατήρηση μόνο του Δ' Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ' Σώματος Στρατού (NDC-GR) το οποίο ούτως ή άλλως λειτουργεί ως Νατοϊκό Στρατηγείο.
Επίσης, η πρόταση του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει την σύνταξη μελέτης στο μέλλον για την κατάργηση του Β' Σώματος Στρατού, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα, αφήνοντας την 9η Μεραρχία Πεζικού να διοικεί την περιοχή Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας. Το έγγραφο που εστάλη από το ΓΕΕΘΑ έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου και όπως αναφέρεται στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να περάσουν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου από το ΣΑΓΕ και μέχρι την 31 Οκτωβρίου από το ΣΑΜ.  Αξίζει όμως να δούμε τα αντεπιχειρήματα που χρησιμοποιούν τα μιλιταριστικά περιοδικά και τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΛΑΟΣ.
1. «Προκαλεί εντύπωση η χρονική συγκυρία που λαμβάνονται οι αποφάσεις αυτές με την τουρκική στρατιωτική μηχανή στο απόγειο της ισχυροποίησης της και την τουρκική προκλητικότητα να ξεπερνά κάθε όριο και δεύτερον το επείγον του θέματος λες και η απόφαση αυτή έχει επιβληθεί κάτω από πιέσεις» μας λέει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ενώ την αντιγράφει το ΛΑΟΣ, καθώς σε σχετική ερώτησή τους που κατέθεσαν οι βουλευτές Ροντούλης, Κοράντης, Αϊβαλιώτης προς τον Υπουργό Άμυνας σχετικά με τα «Σενάρια κατάργησης Α' Στρατιάς και Α' Σώματος Στρατού», αναφέρουν τα εξής: «Επιπροσθέτως, εντύπωση προκαλεί η επείγουσα διάσταση που δίνει το ΓΕΕΘΑ στον προτεινόμενο σχεδιασμό του, την στιγμή μάλιστα που η τουρκική στρατιωτική μηχανή συνεχώς ενδυναμώνεται και η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στο απόγειό της».
Δεν πρέπει να μας ξενίζει η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του αστικού κόσμου να παρουσιαστεί ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός των αστικών κατεστημένων ως «τουρκική επιθετικότητα-προκλητικότητα» ώστε να καλλιεργηθεί η αίσθηση του «εθνικού κινδύνου» που θα επιβάλλει «εθνικής ενότητα», συγκαλύπτοντας το βαθύ ταξικό χάσμα που προκαλεί η στυγνή αντεργατική πολιτική και θα απαιτήσει νέους πολεμικούς εξοπλισμούς. Είναι ένα έργο που παίχθηκε και θα ξαναπαιχτεί και συνδέεται με τις παραγγελίες των αμερικανικών τεθωρακισμένων ABRAMS, των γαλλικών φρεγατών FREMM, των γερμανικών υποβρυχίων κλπ.
Ο Μ.Τζίμας ως τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έγκυρες πληροφορίες συνηγορούν, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταργήσει την ιστορική 1η Στρατιά και το Β Σώμα Στρατού, καθώς και άλλους Μείζονες σχηματισμούς στο Στρατό Ξηράς, την Αεροπορία και το Ναυτικό, με αιτιολογία την εξοικονόμηση πόρων. Προξενεί αναστάτωση στο στράτευμα και περνά λάθος μηνύματα στα κράτη της ευρύτερης περιοχής, και μάλιστα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σταθερότητας και που οι προκλητικές συμπεριφορές της γείτονος, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους».
Αφενός, η δήλωση αυτή αποκαλύπτει την πρόσδεση της ΝΔ, όπως και φυσικά του ΠΑΣΟΚ, στην άσκηση αστικής πολιτικής διαμέσου των πελατειακών σχέσεων. Τόσο ο Μ.Τζίμας, όσο και πλειάδα βουλευτών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έχουν πρωταγωνιστήσει ενάντια σε σχεδιασμούς μείωσης των άχρηστων στρατιωτικών μονάδων για να εξυπηρετήσουν τοπικά ταξικά-οικονομικά συμφέροντα. Αδιαφορώντας αν συνέπεια της λειτουργίας εκατοντάδων μονάδων είναι η άκρως περιορισμένη επάνδρωση στρατοπέδων της παραμεθορίου, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να μην επαρκούν και να λιώνουν.
Ψιλά γράμματα θα πείτε για τη ΝΔ, η οποία στην προηγούμενη διακυβέρνησης της έφτασε σε ύψη ρεκόρ τις αυτοκτονίες φαντάρων και μονίμων: μία απόπειρα αυτοκτονίας κάθε δεκαπέντε μέρες!
Επίσης, το κλείσιμο ων μονάδων θα περιορίσει τα περιθώρια εξέλιξης των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών και θα αντιμετωπίσει το τραγελαφικό γεγονός ότι ο Ελληνικός Στρατός έχει περισσότερους στρατηγούς από τις ΗΠΑ. Ο εναγκαλισμός όμως της ΝΔ με τους Απόστρατους επιθυμεί να μπλοκάρει αυτή την εξέλιξη, να σταθεροποιήσει τα προνόμια τους. Για αυτό η ΝΔ υποκριτικά καλεί λόγο για το ΑΞΙΟΜΑΧΟ των Ενόπλων Δυνάμεων (αδιαφορώντας για το τι σημαίνει αυτό στην καθημερινότητα φαντάρων και χαμηλόβαθμων στελεχών) και ενδιαφέρεται για το ΗΘΙΚΟ των Αξιωματικών, που φοβούνται ότι περιορίζονται τα περιθώρια για μια υψηλόβαθμη καριέρα!
Το σχετικό άρθρο του defence «δίνει» χαρακτηριστικά τη ΝΔ, περιγράφοντας ότι «ο Μ.Τζίμας και η ΝΔ τους δύο τελευταίους μήνες παρουσιάζουν εντυπωσιακή δράση, κοινοβουλευτικά ανακλαστικά και δείχνουν να έχουν μάθει τον δύσκολο χώρο των Ε.Δ. με την βοήθεια ιδιαίτερα ικανών αξιωματικών ε.α.».
Αφετέρου, αποκαλύπτεται η ουσία της εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ, που είναι άμεσα συνυφασμένη με την εσωτερική πολιτική. Το κόμμα της ΝΔ διεκδικεί την εξουσία από το ΠΑΣΟΚ που καταρρέει, για να συνεχίσει όμως την ίδια πολιτική (χαρακτηριστική η συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και η ψήφιση του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Α.Διαμαντοπούλου). Γνωρίζοντας όμως ότι η ΝΔ έχει περιορισμένη δυνατότητα των κοινωνικών κλυδωνισμών που θα δημιουργήσει η πολιτική της, σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει να αντιμετωπίσει την έξαρση των κοινωνικών αγώνων με προβολή των εθνικών κινδύνων και την όξυνση των διακρατικών εντάσεων. Και αν απέναντι στην Τουρκία υπάρχουν άκρως περιορισμένα περιθώρια πολεμικού τυχοδιωκτισμού, δε συμβαίνει το ίδιο με τις αδύναμες στρατιωτικά Αλβανία και Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εξάλλου και εκεί ο εθνικισμός ελλοχεύει και η ευκαιρία για την εκδήλωση έντασης δεν είναι δύσκολο να βρεθεί.
Εμείς θεωρούμε απαραίτητη τη μείωση των στρατιωτικών μονάδων και το μπλοκάρισμα των πολεμικών δαπανών. Άμεση απεμπλοκή των συναδέλφων φαντάρων από Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και τη συντήρηση των μονάδων.
Μόνο η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος μπορεί να επιβάλλει μια πολιτική ειρήνης στην περιοχή, απαιτώντας την έξοδο από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. και το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου