Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Ντρέπομαι για την πατρίδα μου» λέει πρώην Αμερικανός γερουσιαστής για την πολιτική των ΗΠΑ!

Δείτε και συγκρίνετε πολιτικούς και ηθικό ανάστημα.
Από τη μια μεριά ο γνωστός Αβραμόπουλος, νέος διορισμένος ΥΕΘΑ, της μαύρης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ο οποίος μετά από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Μπένετ δηλώνει ότι "οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως είπα πριν είναι διαχρονικά και παραδοσιακά ισχυρές. Με εξαίρεση ένα μικρό διάλειμμα όπου πράγματι είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες τώρα βρίσκονται σε έναν καινούριο δρόμο. Την περίοδο που όλοι γνωρίζετε και την οποία ο πρόεδρος Κλίντον είχε φροντίσει να την κλείσει. Τα χρόνια της Δικτατορίας".
Ενώ είναι γνωστό, ότι το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ απειλεί και εκπαιδεύεται μαζί με τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις να πλήξει ακόμη και με πυρηνικά όπλα τις ιρανικές πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Ισραηλινό υφυπουργό Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος λέει στους δημοσιογράφους:
«Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν βάλει τα θεμέλια μιας στρατηγικής συνεργασίας, που επεκτείνεται σε πάρα πολλούς τομείς. Στην ενέργεια, τον τουρισμό, την οικονομία, τον πολιτισμό και βεβαίως, την άμυνα. Αυτές οι σχέσεις, με το πέρασμα του χρόνου, δυναμώνουν και βαθαίνουν ακόμα περισσότερο. Είμαστε παράγοντας εγγύησης, σταθερότητας και ασφάλειας.
Η Ελλάδα κινείται πάντοτε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, τις διεθνώς παραδεδεγμένες αρχές και βέβαια, είναι πάντοτε παρούσα στις εξελίξεις, τόσον στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όσο και μπροστά στις μεγάλες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις βαθιές αλλαγές, που συντελούνται στον αραβικό κόσμο.
Αυτήν την υπόθεση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της συνεργασίας, υπηρετεί η ελληνική πολιτική. Μέσα σ΄ αυτό το πνεύμα έχουν αποφασισθεί όλα εκείνα που συνοδεύουν τις σχέσεις μας με το Ισραήλ».
Απέναντι του όμως στέκεται ο πρώην Αμερικανός γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα Mike Gravel που σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό δίκτυο RT δήλωσε: «Οι ΗΠΑ είναι σαν ένας μεθυσμένος ο οποίος ορμάει σε πολέμους με τον οποιοδήποτε νομίζει πως αντιπροσωπεύει απειλή»!
«Αγαπώ τις ΗΠΑ, αλλά την ίδια ώρα νομίζω πως η χώρα μου είναι μια ιμπεριαλιστική δύναμη η οποία έχει πάρει μια κατηφορική διαδρομή και η πολιτική μας ηγεσία δεν έχει ακόμη αντιληφθεί το πρόβλημα», σημείωσε ο Gravel.
«Η ψεύτικη θριαμβολογία έχει μετατραπεί σε μια επινόηση για να κάνει τους Αμερικανούς να ζουν με τον φόβο μιας τρομοκρατικής επίθεσης αν και είναι πιθανότερο 1000 φορές να πάθει κάποιος καρκίνο παρά να πέσει θύμα μιας τέτοιας επίθεσης», σημείωσε ο Αμερικανός πρώην γερουσιαστής.
«Το μόνο που μπορώ να πω γύρω από το ότι κάνουν οι ΗΠΑ είναι πως αυτό είναι ανήθικο. Σαν αποτέλεσμα της επίθεσης της 11/9 έχουμε αλλοιώσει την ηθική μας πυξίδα και οι Αμερικανοί έχουν συνηθίσει να κακοποιούν ο ένας τον άλλο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Gravel.
«Εμείς οι Αμερικανοί συνηθίζαμε να νομίζουμε πως αυτό που συνέβη στη Γερμανία δε θα συνέβαινε ποτέ σε εμάς. Ε, λοιπόν συμβαίνει με εμάς. Και συμβαίνει καθώς υποκείμεθα σε ζημιά στην θέση μας στην παγκόσμια σκηνή. Στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Βιετνάμ όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μάταια».
Η νέα αυτή πολιτική που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ, επισήμανε ο Αμερικανός πρώην γερουσιαστής έχει επιτρέψει στο στρατιωτικό σύμπλεγμα να παίρνει αποφάσεις στέλνοντας ένα drone και να σκοτώνει ένα ύποπτο χωρίς καν την παρουσία δίκης, μαζί με όλους τους πολίτες που μπορεί να βρίσκονται κοντά στο σημείο αυτό.
«Η νέα αυτή ηθική έχει την έννοια της απομάκρυνσης της ευθύνης. Αυτοί που πιέζουν τα κουμπιά και ρίχνουν τις βόμβες δεν βλέπουν τον κόσμο να σκοτώνεται. Δεν έχουμε καταφέρει να ισοσταθμίσουμε την πρόοδο στην τεχνολογία και την επιστήμη με την ικανότητα να κυβερνούμε τους εαυτούς μας σε ένα αποδεκτά ηθικό πλαίσιο. Δεν έχουμε Δημοκρατία. Έχουμε ένα σύστημα αντιπροσωπευτικών κυβερνήσεων παγκοσμίως και αυτό δεν είναι αρκετό για να υπάρχει πραγματική Δημοκρατία στον 21ο αιώνα» κατέληξε ο Gravel.
Έχει πλέον κανείς αμφιβολίες, εκτός από τον Αβραμόπουλο, τι σημαίνει «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας»;
Αναζητούνται ακόμη διαφορές μεταξύ της νεοσυντηρητικής διακυβέρνησης Μπους και της φιλελεύθερης του Ομπάμα;
Να πιστέψουμε μήπως τις διαβεβαιώσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ για το φιλάνθρωπο έργο των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΛΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου