Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΤΡΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Τελικά το Αφγανιστάν έχει μετατραπεί σε μια πολύ επικίνδυνη πολεμική ζώνη, τόσο για τα δολοφονικά μισθοφορικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ, όσο και για τις διάφορες ιδιωτικές εταιρείες που συνεργάζονται με τις δυνάμεις κατοχής. Η εκμετάλλευση και η καταπίεση του πολύπαθου λαού, προκαλεί την έξαρση της αντίστασης, που καθημερινά εξαπλώνεται, ενώ δεν λείπουν και οι επαναλαμβανόμενες αποκαλύψεις για τα τρομερά εγκλήματα των αιμοσταγών καθαρμάτων του ΝΑΤΟ, που πυροδοτούν την λαϊκή εκδίκηση.

Σε ένα νέο οδυνηρό επεισόδιο για τους δυτικούς κατακτητές, ελικόπτερο συνετρίβη στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για πολιτικό ελικόπτερο το οποίο ανήκε σε μια αμερικανική εταιρία μεταφορών που έχει σύμβαση με το NATO και ότι σκοτώθηκαν και οι τρεις επιβαίνοντες σε αυτό.
Ο υπαρχηγός της αστυνομίας στη Χελμάντ Καμαρουντίν Σιρζάντ είπε ότι το ελικόπτερο συνετρίβη στην περιοχή Ναντ ʼλι, "πιθανώς" λόγω τεχνικών προβλημάτων. Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε τους τρεις θανάτους αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την εθνικότητα των θυμάτων. "Το ελικόπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς από την πρόσκρουση και την φωτιά που ξέσπασε", είπε.
Εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) του NATO είπε ότι "μπορούμε μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι ένα πολιτικό ελικόπτερο συνετρίβη στη Χελμάντ", ενώ ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι είπε ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από μαχητές.
Το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο ανήκε στην εταιρία ARR Airlift, η οποία εδρεύει στο Σικάγο. Ο Κρις Μέισον, εκπρόσωπος της εταιρίας, είπε ότι από τη συντριβή του ελικοπτέρου, "από άγνωστη αιτία", σκοτώθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες σε αυτό, "Αμερικανοί υπήκοοι", που εργάζονταν στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο μιας σύμβασης "με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ" για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων.
Είναι σαφής η προσπάθεια της ιδιωτικής εταιρείας, αλλά και των επίσημων αρχών να υποβαθμίσουν το γεγονός, να παρουσιάσουν ως αιτία της φονικής πτώσης τα τεχνικά προβλήματα, αποκρύπτοντας τους πραγματικούς λόγους. Η παραδοχή ότι η πτώση προήλθε από χτύπημα των ανταρτών θα σήμαινε την αναγνώριση της δυνατότητας των τελευταίων να προκαλούν οδυνηρές επιθέσεις που απαιτούν καλύτερα μέσα, εκπαίδευση, οργάνωση και συντονισμό.
Κάτι που θα ενδυνάμωνε το φόβο των μισθοφόρων των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων και εταιρειών.
Απαιτούμε εκ νέου την άμεση αποχώρηση όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων και των ελληνικών στρατευμάτων. Ο λαός μας, αρνήθηκε και αρνείται να πληρώνει τη βάρβαρη εκστρατεία.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου