Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πόλεμος μεταξύ Mossad-MIT και στη μέση το ΡΚΚ


Το μυστήριο με τη πρωτοφανή και ανεξήγητη για πολλούς, αποτελεσματικότητα των επιθέσεων των ανταρτών του ΡΚΚ, που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα προκαλώντας δεκάδες απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, αρχίζει να λύνεται. Όπως είχαμε εντοπίσει και σε άλλη ανακοίνωση μας το ΡΚΚ, όπως και στο παρελθόν έπαιξε με τον ελληνοτουρκικό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, έχοντας ως κριτήριο «ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος», έτσι και τώρα διαλέγει την συμμαχία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, κόντρα στην Τουρκία.

Αυτό αποκαλύπτεται μέσω της επίθεσης στο Ισραήλ με πολλαπλά μηνύματα που πραγματοποίησε με άρθρο της στα αγγλικά η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Zaman, όπου σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την ΜΙΤ, το Ισραήλ κατασκοπεύει με τα UAV Heron την Τουρκία προς όφελος του PKK. Πιο συγκεκριμένα, μελέτη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών καταλογίζει στα ισραηλινά Heron που έχουν εντοπιστεί δύο φορές τους τελευταίους τρείς μήνες πάνω από την τουρκική επαρχία Hatay και Adana ότι πραγματοποιούν κατασκοπευτικές πτήσεις προς όφελος των Κούρδων ανταρτών.
Η αναφορά που συντάχτηκε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παραδόθηκε στην κυβέρνηση και «διέρρευσε» στο φιλοκυβερνητικό τύπο. Πρόκειται για μία ακόμη ευθεία επίθεση της Τουρκίας έναντι του Ισραήλ, αφού εμμέσως πλην σαφώς το καταγγέλλει στη διεθνή ιμπεριαλιστική κοινότητα, ότι συνεργάζεται με μία ένοπλη οργάνωση που μάχεται το επίσημο τουρκικό κράτος και βρίσκεται στην λίστα των «τρομοκρατικών οργανώσεων».
Στην περιοχή της επαρχίας Hatay οι τουρκικές στρατιωτικές συνοριακές φρουρές δεν είναι τόσο καλά εξοπλισμένες και οργανωμένες με αποτέλεσμα όπως αναφέρει η μελέτη της ΜΙΤ κουρδικές ομάδες οι οποίες στρατοπεδεύουν στην συριακή πλευρά των συνόρων να εισέρχονται στην τουρκική επαρχία για την πραγματοποίηση επιθέσεων. Όπως επισημαίνουν αναλυτές «είναι γεγονός ότι στο παρελθόν κουρδικές ομάδες είχαν επιτεθεί σε τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Hatay με αποκορύφωμα την επίθεση στην ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας, η οποία είχε στοιχίσει στο τουρκικό Ναυτικό 7 νεκρούς και 6 τραυματίες». Επιπλέον σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα σε τηλεφωνική συζήτηση μεταξύ στελεχών του KCK, της πολιτικής πτέρυγας δηλαδή του PKK, η οποία είχε υποκλαπεί από την ΜΙΤ αναφέρεται η παροχή βοήθειας από τους Ισραηλινούς στο PKK μέσω της αποστολής 400 φορτηγών με εφόδια από μία ισραηλινή ΜΚΟ, της οποίας όμως το όνομα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί!
Το κατευθυνόμενο αυτό άρθρο έχει πολλούς αποδέκτες: στέλνει μήνυμα στο Ισραήλ να σταματήσει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Τουρκίας και καλλιεργεί αρνητικές εντυπώσεις στη Δύση, ώστε μελλοντικά να ζητήσει την καταδίκη του Ισραήλ. Όμως στρέφεται και κατά της Συρίας που βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να στήνουν σκηνικό ιμπεριαλιστικής επέμβασης μέσω του Κατάρ. Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί από το καθεστώς Άσαντ ότι εκπαιδεύει και ενισχύει τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές. Τώρα η κυβέρνηση Ερντογάν, που και αυτή ήθελε να εισβάλλει πρόσφατα στην Συρία με πρόσχημα την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, απειλεί ευθέως τον Άσαντ. Δεν πρέπει να ξεχνούμε και πολύ περισσότερο το ΡΚΚ, ότι η απειλή τουρκικής επέμβασης στην Συρία ήταν η αρχή μιας βασανιστικής πορείας για τον Οτσαλάν, με κατάληξη την παράδοση του από τους Σημίτη-Πάγκαλο-Παπαδόπουλο στη ΜΙΤ.
Πιστεύουμε ότι ο δρόμος του ΡΚΚ είναι λάθος. Μακριά από εμάς οι εύκολες κρίσεις εκ του ασφαλούς. Θεωρούμε όμως ότι ο μόνος σύμμαχος των ανταρτών της Κουρδικής μειονότητας είναι το τουρκικό εργατικό κίνημα και η Αριστερά, που συχνά το ΡΚΚ, προβάλλοντας την εθνικιστική του αντίληψη τους αντιμετώπισε εχθρικά και απαξιωτικά. Από την άλλη μεριά, το τουρκικό εργατικό κίνημα παραμένει σε μεγάλο βαθμό πιστό στην «εθνική ενότητα», δέσμιο της εθνικιστικής μισαλλοδοξίας, αντί να εντείνει την ταξική του αλληλεγγύη και να προβάλλει τα κοινά συμφέροντα Κούρδων και Τούρκων εργαζομένων.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου