Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πόσο κοντά είμαστε σε μια νέα σύγκρουση στον Περσικό Κόλπο;

Ενώ το ιρανικό καθεστώς παρουσίασε τα πρώτα σοβαρά σημάδια συνδιαλλαγής καθώς παρουσιάζεται έτοιμο για«σοβαρές διαπραγματεύσεις» με τις μεγάλες δυνάμεις της ομάδας των Έξι για το πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna. Η είδηση αναβολής των προγραμματισμένων σημαντικότατων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ, με έμφαση στην αντιβαλλιστική προστασία του κράτους Τρομοκράτη, προκαλεί περισσότερες ανησυχίες, παρά καθησυχάζει, καθώς η εκδήλωση μιας επίθεσης στο Ιράν μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά χρονικά. Στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν για την είδηση που μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές που διευκρίνισαν ότι «οι ασκήσεις αυτές μετατέθηκαν για οικονομικούς λόγους το τελευταίο τρίμηνο του 2012» ότι είτε πρόκειται για δικαιολογία και παραπλάνηση του αντιπάλου εν όψει της άμεσης ιμπεριαλιστικής επέμβασης, είτε οι ΗΠΑ επιχειρούν την αποκλιμάκωση της έντασης.
Κανείς πλέον δε μπορεί να υπολογίσει το εύρος των συνεπειών μιας ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον του Ιράν ή να δεσμευτεί για το αναπόφευκτο αυτής . Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, με τα οικονομικά γεγονότα στην Ευρώπη αλλά και το μέγεθος της αντεργατικής επίθεσης να σοκάρουν, την αντίθεση ΗΠΑ-Κίνα να αποκτά επιπλέον ένα επίδικο, ακόμη πιο σοβαρό, το Ισραήλ να επιθυμεί να επιβάλλει τον τρομοκρατικό του ρόλο και να διατηρήσει την πυρηνική υπεροπλία, τη διαμάχη να αγκαλιάζει τις αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις και τα κράτη στη Λατινική Αμερική. Παράλληλα, μια πολεμική επίθεση εναντίον του Ιράν είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει επιθέσεις κατά των γειτονικών χωρών που υπερεξοπλίζονται και θα δημιουργήσει γενικότερη αστάθεια.Ήδη, το καζάνι των πολιτικών, κοινωνικών και θρησκευτικών αντιθέσεων βράζει και ολοένα συχνότερα εκρήγνυται.
Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ότι το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ είναι "κόκκινη γραμμή" και ότι μία τέτοια κίνηση θα προκαλέσει την αντίδρασή τους, όπως αναφέρει σε άρθρο η εφημερίδα New York Times, η οποία επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους. Τις τελευταίες εβδομάδες η Τεχεράνη απείλησε επανειλημμένα να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, τη θαλάσσια δίοδο από την οποία διέρχεται το 35% του αργού πετρελαίου που μεταφέρεται παγκοσμίως με δεξαμενόπλοια, εάν η Δύση επιβάλει νέες κυρώσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.


Η Τεχεράνη διαψεύδει παγίως τους Δυτικούς ισχυρισμούς ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει στρατιωτική διάσταση, αλλά οι ΗΠΑ πρόσφατα επέβαλαν νέες κυρώσεις εναντίον της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να έχει συμφωνήσει "επί της αρχής" να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, χωρίς όμως να μπορεί να καταλήξει καθώς πλήθος ευρωπαϊκών χωρών προμηθεύονται ιρανικό πετρέλαιο, με εξαιρετικούς όρους. Για αυτό το λόγο η ΕΕ θα καθυστερήσει για περίπου έξι μήνες την εφαρμογή του εμπάργκο προκειμένου να δώσει χρόνο σε αυτές τις χώρες-μέλη της να βρουν εναλλακτικές πηγές.
ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ: «Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ»
Όμως ΗΠΑ-Ισραήλ έχουν αποφασίσει να κρατήσουν απέναντι στο Ιράν στάση «καλού και κακού μπάτσου»! Πρόσφατα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι "Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν για την απάντηση της διεθνούς κοινότητας στο Ιράν". Πρόκειται για μία "διπλωματική κλιμάκωση" η οποία δείχνει ότι οι δύο χώρες είναι έτοιμες να δράσουν από κοινού στην περιοχή, αν τελικά οι συνθήκες το απαιτήσουν. Οι δυο άνδρες συζήτησαν κατά την συνάντησή τους "τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το Ιράν συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας να θεωρήσει το Ιράν υπόλογο για την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις διεθνείς του υποχρεώσεις", πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η διπλωματική κλιμάκωση αλληλοδιαπλέκεται με την πολεμική προετοιμασία και τις απειλές. Στέλνοντας ένα ευρύτερο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ άρχισε να λειτουργεί στη Τουρκία, δημιουργώντας επιπλέον δυσκολίες στις τουρκοιρανικές σχέσεις, που απεμπολούν το παλαί ποτέ θερμό κλίμα. Το ραντάρ για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης του ΝΑΤΟ που έχει αναπτυχθεί στην ανατολική επαρχία της Μαλάτια ξεκίνησε τη λειτουργία του τη 1η Ιανουαρίου. «Το ραντάρ των ΗΠΑ στην Τουρκία δεν είναι καλό για οποιαδήποτε μουσουλμανική χώρα, ”είπε ο Πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, «αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην τούρκους φίλους μας».
Η ενεργοποίηση της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ πάει χέρι χέρι με την τρομοκρατία «του ετοιμοπόλεμου Ισραήλ που συγκρατούν οι ΗΠΑ»! Η εφημερίδα Wall Street Journal γράφει ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί για την προετοιμασία από το Ισραήλ, παρά τις αντιρρήσεις της, μιας στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν και εφάρμοσε ένα σχέδιο εκτάκτων καταστάσεων ώστε να προστατευτούν οι εγκαταστάσεις της στην περιοχή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι επικοινώνησαν κατ΄ ιδίαν με την ισραηλινή ηγεσία για να προειδοποιήσουν για τις συνέπειες μιας τέτοιας επίθεσης. Ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε την Πέμπτη στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ θα συναντηθεί για το θέμα αυτό με ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Τελ Αβίβ την προσεχή εβδομάδα, προσθέτει η Wall Street Journal. Η εφημερίδα εκτιμά ότι ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται για πιθανά αντίποινα από μια ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή, όπως μια ενδεχόμενη επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη από φιλο-ιρανούς Σιίτες. Τουλάχιστον 15.000 αμερικανοί διπλωμάτες,υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και επιχειρηματίες βρίσκονται στο Ιράκ.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Παράλληλα, συγκεντρώνεται σταδιακά η δύναμη κρούσης του αμερικανικού Ναυτικού στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του Ιράν με την αποστολή στην περιοχή δύο ακόμα αεροπλανοφόρων εκτός του USS John C. Stennis (CVN-94) που ήδη βρίσκεται στην περιοχή και των πλοίων που συγκροτούν τις ομάδες κρούσης αυτών. Πρόκειται για το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson (CVN-70) και το USS Abraham Linkoln (CVN-72) μαζί με τα πλοία που τα συνοδεύουν κλάσης Ticoderoga, Arleigh Burke και O.H. Perry. Τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα USS Carl Vinson (CVN-70), USS Abraham Lincoln (CVN-72), USS John C. Stennis (CVN-94) ανήκουν στην κλάση Nimitz και αποτελούν τα πιο ισχυρά πλοία του αμερικανικού Ναυτικού. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ αυξάνουν την στρατιωτική παρουσία τους στην Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο με την αποστολή στο Κουβέιτ τουλάχιστον 15.000 στρατιωτών οι οποίοι συνθέτουν δύο μεραρχίες και ένα τάγμα ελικοπτέρων. Τι προκαλεί όμως αυτή την κινητοποίηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων δεδομένου ότι οι ΗΠΑ σε καμιά περίπτωση δε θα επιχειρήσουν να εισβάλλουν στο Ιράν; Σενάρια των αμερικανικών επιτελείων κάνουν λόγο για εισβολή των Ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Σιιτικό νότιο Ιράκ, και επέλαση στο Κουβέιτ. Η δεδομένη συντριπτική υπεροχή των ΗΠΑ σε Αεροπορία και Ναυτικό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει να αποτρέψει την επέλαση μέχρι το Κουβέιτ ενός τεράστιου Στρατού όπως αυτού του Ιράν. Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις φέρονται να έχουν προετοιμάσει μια σειρά από«λύσεις», όπως την ταχεία ανάπτυξη της 101ης και της 82ας Μεραρχίας των ΗΠΑ στο Κουβέιτ. Την κρισιμότητα της κατάστασης δείχνει η επίσκεψη του Αμερικανού αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϊ στην περιοχή, ο οποίος επιθεώρησε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Όμως η ενδεχόμενη πολεμική επίθεση στο Ιράν ήδη προκαλεί γενικότερη αστάθεια και βάζει φωτιά στις υπάρχουσες αντιθέσεις. Στο Ιράκ ο εμφύλιος σέρνεται ανάμεσα στους Σιίτες και Σουνίτες, με τα θύματα από τις βομβιστικές επιθέσεις να πολλαπλασιάζονται. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας σκότωσαν ένα νεαρό διαδηλωτή και τραυμάτισαν άλλους τρεις στην Ανατολική Επαρχία, όπου κατοικούν πολλοί μουσουλμάνοι της Σιιτικής μειονότητας. Οι δυνάμεις καταστολής άνοιξαν πυρ μετά την επίθεση διαδηλωτών με πέτρες εναντίον αστυνομικού οχήματος στο χωριό Αουαμίγια της Ανατολικής Επαρχίας, έγραψε η σιιτική ιστοσελίδαrasid.com
Σχετική αρθρογραφία επισημαίνει ότι "τo μακρύ χέρι του Ιράν" φαίνεται ότι προκάλεσε μεγάλες διαδηλώσεις μεταξύ του Σισϊτικού πληθυσμού στην βάση του αμερικανικού 5ου Στόλου στο Μπαχρέιν, στην πόλη Μανάμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες διαδηλωτές αλλά και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας με σφαίρες από καουτσούκ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Μασκάτι, πρόεδρος της Ένωσης των Νέων του Μπαχρέιν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Έχοντας ως δεδομένο ότι οι αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στα σκοταδιστικά καθεστώτα της περιοχής θα αντιμετωπίζονται ως «ξένος δάκτυλος» θυμίζουμε ότι το κίνημα αμφισβήτησης που εκδηλώθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2011 στο πλαίσιο της λεγόμενης Αραβικής 'Άνοιξης κατεστάλη βίαια στην διάρκεια της χρονιάς με την βοήθεια άλλων μοναρχιών του Κόλπου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 35 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους μέσα σε ένα μήνα, το Φεβρουάριο. Μια επιτροπή έρευνας που συνέστησε η μοναρχία έκρινε ότι έγινε χρήση "υπέρμετρης και αδικαιολόγητης βίας". Οι διαδηλώσεις όμως επαναλαμβάνονται και τους τελευταίους μήνες αρκετές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν διαλυθεί από την αστυνομία και ένας έφηβος σκοτώθηκε την 31η Δεκεμβρίου όταν χτυπήθηκε από ένα κάνιστρο δακρυγόνου.
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!
Η καπιταλιστική κρίση αποτελεί τον παρανομαστή σε όλες αυτές τις εξελίξεις όπου καταγράφεται όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, την ίδια στιγμή που επιχειρούνται βαθιές αντεργατικές τομές στρατηγικής σημασίας. Ο πόλεμος αποτελεί διέξοδο από την κρίση μέσω της καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων και την ανατροφοδότηση της πολεμικής βιομηχανίας, αλλά η καθυπόταξη των εργαζομένων και η οικονομική-πολιτική υπεραξία της «εθνικής ενότητας» δίνει τη δυνατότητα για το πλασάρισμα στην καλύτερη δυνατή θέση της κάθε άρχουσας τάξης στο διεθνές καταμερισμό πλούτου και δύναμης.
Υπό το πρίσμα αυτό νομίζουμε ότι πρέπει να παρακολουθήσουμε την νεά ένταση που σημειώνεται στη Συρία και το Ιράν, όπου δεν υπάρχει αστικό κράτος ή ιμπεριαλιστική δύναμη που να εμπλέκεται και να μην γνώρισε ή να μην απειλείται στο εσωτερικό της από κοινωνικές εξεγέρσεις του εχθρού λαού. Από τις ΗΠΑ μέχρι τη Γαλλία-Βρετανία-Γαλλία-Ρωσία-Κίνα, αλλά και από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής, τον ευρωπαϊκό Νότο μέχρι το Ισραήλ και το Ιράν, η Άνοιξη των Κινημάτων πήγε χέρι χέρι με τα Κινήματα των Αγανακτισμένων, ενώ η καυτή ανάσα των κινημάτων αμφισβήτησης ξεχύθηκε στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, στην Ιερουσαλήμ, την Τεχεράνη, αψηφώντας και τον νέο Τσάρο Πούτιν, γνωρίζοντας την στυγνή καταστολή του κινεζικού καθεστώτος!
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα νέα πολεμικά δόγματα συνδυάζουν την Άμυνα και Ασφάλεια. Ενισχύουν σε πολλές περιπτώσεις τον εφεδρικό χαρακτήρα των στρατευμάτων τους, μειώνοντας συχνά το μέγεθος και το λειτουργικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων εξοικονομώντας χρήματα για την κλιμάκωση των εξοπλισμών. Συνδυάζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον κατοχικό ρόλο των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ρωσικού στρατού (π.χ. στην Τσετσενία) με τις προετοιμασίες Καταστολής των κινημάτων στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, καθώς οι στρατοί αναλαμβάνουν κατασταλτικά καθήκοντα και οι δυνάμεις καταστολής στρατιωτικοποιούνται. Οι στρατοί των ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας-Κίνας μπορεί να έχουν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια χαρακτηριστικά, να αναπτύσσουν συνεργασίες όπως αυτή των ΝΑΤΟ-Ρωσίας ή της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής σταυροφορίας κατά των φτωχοδιάβολων πειρατών στη Σομαλία, αλλά σίγουρα στο τέλος θα υπερασπίσουν τα αντιτιθέμενα ιμπεριαλιστικά κρατικά συμφέροντα.
Όλες αυτές οι παράμετροι ξαναθέτουν το κοινωνικό ζήτημα, απαιτούν από εμάς την επανατοποθέτηση του επαναστατικού προτάγματος, της μετατροπής των ιμπεριαλιστικών πολέμων σε ταξική σύγκρουση. Αντιπαλεύουμε τις καπιταλιστικές-ιμπεριαλιστικές στοχεύσεις με όρους ενός σύγχρονου εργατικού διεθνισμού και όχι εναλλακτικών σεναρίων κρατικής πολιτικής: παλεύουμε για την ανατροπή της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας του ελληνικού αστικού κατεστημένου με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ όχι από την σκοπιά σύναψης συμμαχίας του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού με τα Αραβικά κράτη και τις μουσουλμανικές εκδοχές του καπιταλιστικού-εκμεταλλευτικού συστήματος. Αλλά, αντιστρατευόμενοι την εθνική αστική στρατηγική και τα αστικά εθνικά συμφέροντα, για την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε αστού διαχειριστή, για την Ανατροπή του Μνημονίου Ε.Ε.-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, για την Ανατροπή της Δικτατορίας της Αγοράς και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Αμφισβητώντας την «εθνική ενότητα» που υπαγορεύουν οι ανάγκες του αστικού κόσμου, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη της οργάνωσης της κοινής πάλης του κόσμου της εργασίας πρώτα και από όλα μέσα στην ίδια μας τη χώρα, ξεπερνώντας το τεμαχισμό και τον καλλιεργούμενο ρατσισμό της εργατικής τάξης με βάση την εθνικότητα, το θρήσκευμα και τη φυλή. Απευθύνοντας κάλεσμα κοινού αγώνα στους εργαζόμενους της Τουρκίας, της Κύπρου, του Ισραήλ γιατί γνωρίζουμε ότι μέσα σε κάθε έθνος υπάρχουν δύο έθνη, των αστών και των εργαζομένων που βρίσκονται σε ανειρήνευτη πάλη.
Το εργατικό κίνημα επιβάλλεται να μην συμπορευτεί με το αστικό σύστημα εξουσίας στην υπεράσπιση των «εθνικών» ΑΟΖ και το μοίρασμα των ενεργειακών αποθεμάτων μεταξύ των Λάτση-Βαρδινογιάννη-Κοπελούζο και τις ξένες πολυεθνικές, αποδεχόμενο να γίνει ο κόσμος της εργασίας κρέας στα κανόνια του εθνικού στρατού «έναντι του Τούρκου εχθρού». Αλλά να χαράξει τις ταξικές ΑΟΖ και να θέσει ζήτημα ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, αμφισβητώντας τους αστικούς μύθους για την εθνική διάσταση των χρεών και των ελλειμμάτων, αφού Δεν τα Φάγαμε Μαζί!
Μπλοκάροντας ταυτόχρονα την συμμετοχή στις εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, τους πολεμικούς εξοπλισμούς, τη λειτουργία της πολεμικής βιομηχανίας που διεκδικεί εξάλλου αντικειμενικά μερίδιο από το διεθνές μερίδιο του αίματος. Πρώτα από όλα κλείνοντας τα λιμάνια στα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών που θα συνεργαστούν με το ΝΑΤΟ.
Εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο των εργατικών διεκδικήσεων του με την ανάγκη για το κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, αρνούμενοι να εργαστούμε για τους μακελάρηδες του πλανήτη που έχουν μετατρέψει την Κρήτη σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο και τόπο αναψυχής των Μισθοφόρων δολοφόνων.
Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός αντιμιλιταριστικού-αντιπολεμικού-αντιεθνικιστικού ρεύματος. Ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, που θα ξεκαθαρίζει ότι είναι ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση και ταυτόχρονα θα καλεί την νεολαία να μην καταταγεί Μισθοφόρος του συστήματος σε ένα Στρατό που αναλαμβάνει καθήκοντα Απεργοσπάστη και Καταστολής Πλήθους και σε μια Αστυνομία που στρατιωτικοποιείται.
Απαιτώντας τη μείωση της στρατιωτικής θητείας και καλώντας τους μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενους-ανέργους σε Αντεπίθεση, διεκδικώντας τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Την κατάργηση του χρηματικού πρόστιμου που επιβάλλεται στους αρνητές στράτευσης για λόγους συνείδησης και στους εφέδρους που γυρίζουν την πλάτη στις ασκήσεις της διά βίου πολεμικής εκπαίδευσης που καθιστούν τη χώρα μας Ισραήλ των Βαλκανίων. Επεκτείνοντας τις Επιτροπές Φαντάρων σε κάθε μονάδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, το μπλοκάρισμα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και την στρατιωτική καταστολή των κινημάτων. Διεκδικώντας την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των στρατιωτών και των λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται έντονα και επιβαρύνονται με την έμμεση φορολογία της υποχρεωτικής στράτευσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου