Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πυροβολήστε τραυματιοφορείς και όσους έχουν παραδοθεί! Πολλά τα έκτροπα στο ΣΠΕΝ της Κορίνθου....

Ο ελληνικός στρατός για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι δε σέβεται το στρατιωτικό κανονισμό.
Τα όσα συμβαίνουν στο Σχολείο Προχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Κόρινθό, είναι προσβλητικά, όχι μόνο για το στρατό σαν έννοια, αλλά και για τα άτομα που τον απαρτίζουν, τον διοικούν, και δεν τον ελέγχουν... Οι αξιωματικοί με την υβριστικότατη και προκλητικά προσβλητική γλώσσα τους σε συνδυασμό με τις φασιστικές ιδέες τους, δε θα μπορούσαν να συνάδουν με μορφωμένους "εφάμιλλα με επίπεδο πανεπιστημίου" όπως λένε ανθρώπους. Ακόμα και ο διοικητής του στρατοπέδου, φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο του στο παιχνίδι αυτό, θεωρώντας και διατυμπανίζοντας με μίσος ότι ο υπέρτατος στόχος του φαντάρου, είναι να σουβλίσει τον εχθρό με την ξιφολόγχη!

Σε ένα χώρο που βασικά ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά, όπως για παράδειγμα το ιατρικό απόρρητο, αφού ο λοχαγός είναι ταυτόχρονα θεός ηγεμόνας και γιατρός, υποχρεώνοντας δημόσια τον καθένα να φωνάξει το πρόβλημα υγείας του, ώστε να αποφασίσει αν δικαιούται ιατρικής εξέτασης. Κλασικό το ερώτημα: "πεθαίνεις;"..
Προκαλεί εντύπωση όμως στο μέσο εκπαιδευόμενο, ο γενικευμένος παραλογισμός της εκπαίδευσης, ο στόχος του οποίου εγείρει προβληματισμό (και ίσως δε στοχεύει στους αντικειμενικούς στόχους του εκάστοτε θέματος). Την ημέρα εκπαίδευσης πάνω σε θέματα ναρκών, πληροφορηθήκαμε (από εκπαιδευτές) ότι τα όπλα διασποράς και οι νάρκες κατά προσωπικού, έχουν απαγορευτεί από τη συνθήκη της Γενεύης την οποία έχει υπογράψει και η Ελλάδα. Ωστόσο "εάν αυτό χρειαστεί" η χώρα θα χρησιμοποιήσει νάρκες κατά προσωπικού, πράγμα καταφορά αντίθετο με τη διεθνή ηθική, όσο και την "τιμιότητα" του Έλληνα. Έτσι ο κάθε φαντάρος εκπαιδεύεται να τοποθετεί και να παραλλάσσει ένα όπλο, απρόσωπο, εν δυνάμει εναντίον παιδιών και ηλικιωμένων. Ίσως τελικά και εμείς να μην είμαστε πολύ καλύτεροι από τους Αμερικάνους (που υποστηρίζουμε στρατιωτικά) και τους Τούρκους (που είναι τόσο κακοί)...
Στα πλαίσια της εκπαίδευσης, διδαχθήκαμε ακόμη ότι ένας νεκρός τραυματιοφορέας αξίζει όσο 5 νεκροί οπλίτες ("αλλά αυτό κανονικά δεν πρέπει να σας το λέμε εδώ") και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα. Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση και προβληματισμό, προκαλεί ο ανθυπασπιστής κύριος Ξένος, με τις γενικότερα "προχωρημένες" απόψεις του, αλλά και συγκεκριμένα πάνω στο θέμα των αιχμαλώτων πολέμου. Ο "γενναίος" αυτός και "βετεράνος μαχητής", είναι τόσο "σκληρός" που δεν αναγνωρίζει τέτοιες έννοιες, παρουσιάζοντας τη "φιλοσοφία" του στο γιατί πρέπει να σκοτώνουμε ακόμα και όσους θέλουν να παραδοθούν. Ακόμα και αν υπάρχουν εντολές για το αντίθετο (μοναδική περίπτωση που επιτρέπει στον Έλληνα στρατιώτη να μην σκοτώσει εχθρό που θέλει να παραδοθεί). Ο ίδιος άνθρωπος επέμεινε την ημέρα ρίψης αληθινής χειροβομβίδας να πραγματοποιήσουν ρίψη ακόμα και άτομα που προηγουμένως δεν είχαν ρίξει εκπαιδευτική, αλλά το επιθυμούσαν διακαώς, (αντίθετα με τις διαταγές που δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο). Άραγε ποιος θα ευθυνόταν σε περίπτωση δυστυχήματος; Ο λοχαγός ; Ο κύριος Ξένος; Ο στρατιώτης; Ή οι διαταγές που δεν άρεσαν στον κύριο Ξένο; Τελικά εκείνη τη μέρα πολλοί στρατιώτες έριξαν την πρώτη τους πραγματική χειροβομβίδα χωρίς να έχουν προηγουμένως ρίξει εκπαιδευτική. Εν γνώσει όλων των παριστάμενων αξιωματικών.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των πολλών, που οι διαταγές ήταν αντίθετες του στρατιωτικού κανονισμού, ήταν η υποχρέωση μας να διατηρούμε τους πολιτικούς μας σάκους στο υπόγειο χωρίς τη φύλαξη που παρέχει ο θάλαμος μέσω του θαλαμοφύλακα. Κάτι τέτοιο δεν έχω συναντήσει πουθενά, και μάλιστα δεν προβλέπεται, αφού αντιθέτως προβλέπεται "η διευθέτηση των πολιτικών ειδών" κάτω από το κρεβάτι. Βέβαια το φαγητό ήταν πολύ καλό και οι τοίχοι φρεσκοβαμμένοι, άρα όλα τα άλλα δικαιολογούνται.. Και τα τρύπια παράθυρα, και οι κλειδωμένες τουαλέτες ώστε ο στρατιώτης να επισκέπτεται άλλες πιο μακρινές σε άλλο κτίριο, και τα λουτρά που απείχαν πάνω από 200 μέτρα ενώ υπήρχαν άλλα κλειδωμένα στο λόχο, και τα καψόνια, όταν κάποιος είχε πρόβλημα και δεν μπορούσε να εκτελέσει κάμψεις...Γιατί άνθρωπος όπως έγραψε ο Ντοστογιέφσκι "είναι το ον που συνηθίζει σε κάθε τι", και οι στρατιώτες πρέπει να είναι πάνω απ όλα "άνθρωποι"..
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

30 σχόλια:

  1. Πραγματικά θα ήθελα να γνώριζα απο κοντά τους διαχειριστές της σελίδας για να καταλάβω ποιου τα συμφεροντα εξυπηρετουν!!!!
    Υπηρετησα το 1990 - 91 και ειμαι περηφανος που η πατριδα μου εκανε την τιμη να φορεσω το ενδοξο πρασινο μπερε.
    και εγω κυριοι εριξα κανονικη χειρομβοβιδα και εγω ακουσα πολλα. κράτησα αυτα που εγω ηθελα!!!
    επισης αν καποτε γινει κατι μεταξυ Ελλαδας - Τουρκιας, εσεις να φερθητε με το γαντι οταν θα σφαζουν τις μανες σας και τις γυναικες σας...
    εγω τοτε απλα θα κανω ολα οσα με εμαθαν οι αξκοι και υπξκοι της μοναδος μου!!!

    ευχομαι να δω να το σχολιο μου και να μην παει στο καλαθι με τα σκουπιδια επειδη εχω αλλη αποψη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε εντελώς καλοπροαίρετα τώρα! Αυτός ο μιλιταρισμός που εκφράζεις και το μίσος απέναντι σε έναν λαό δεν καταλαβαίνεις πως σε αποπροσανατολίζει; Πως τσουβαλιάζεις έναν ολόκληρο λαό; Τις σφαγές του ελληνικού στρατού γιατί δεν τις αναφέρεις; Ένας τούρκος που έχει τα ίδια προβλήματα με σένα γιατί είναι εχθρός σου; Και μην πεις πως την κρίσιμη ώρα θα σε σκοτώσει και άλλα τέτοια. Αυτά τα προωθούν αυτοί που έχουν την εξουσία για να διαιρούν τους λαούς και ταυτόχρονα να τους γαμάνε. Αυτή τη στιγμή πάντως έλληνες σκοτώνουν εμάς τους νέους και τις οικογένειές μας. Σκέψου πριν πολεμήσεις για ποιο λόγο γίνεται ο πόλεμος και για ποιου τα συμφέροντα πολεμάς. Ο πόλεμος υπάρχει και τον ζούμε και δεν είναι με τους τούρκους αλλά με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που μας εξαθλιώνουν. Αλλού είναι ο εχθρός.

      Διαγραφή
  2. Αρχικά σχετικά με το άρθρο διαχειριστές του δικτύου Σπάρτακος, και όποια συμφέροντα εξυπηρετείτε, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι είναι παράνομο να αναφέρετε βαθμό και όνομα από στέλεχος του ελληνικού στρατού..Από τα πολύ απλά...

    Σχετικά με τον παραπάνω φίλο τον ενημερώνω ότι ο πρασινομπερές δεν εξέφρασε κάποια μιλιταριστική ιδεολογία παρά την απλή λογική. "κράτησα αυτα που εγω ηθελα" σου είπε πολύ σωστά. Ο νοήμων και συνειδοποιημένος άνθρωπος θα φιλτράρει τα μηνύματα που θέλει να κρατήσει από τη στρατιωτική του θητεία και θα συνεχίσει τη ζωή του έχοντας σαν εφόδιο όποια εκπαίδευση έλαβε.

    Την κρίσιμη στιγμή που αναφέρεις, οπως έγινε το 1974 στην Κύπρο, απλοί Τούρκοι στρατιώτες αποκεφάλιζαν παλικάρια της ΕΛΔΥΚ. οπότε καταρίπτεται ότι κάποιοι άλλοι προωθούν αυτές τις ιδέες. Η σκληρη πραγματικότηα σε ακυρώνει.

    Και ναι ο ελληνικός στρατός έχει προβεί σε σφαγές αλλά αν νομιζεις πως ζείς σε ένα ιδεατό κόσμο να μας το πείς και ταυτόχρονα να μας πεί το μυστικό να ζήσουμε κι εμείς στην ουτοπία σου. Ρεαλισμό και πραγματικότητα χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι απλοί στρατιώτες πολέμησαν στην Κύπρο το 1974 δε σημαίνει πως αυτοί ήταν που προώθησαν τις ιδέες. Και στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο οι φαντάροι πολεμούσαν αλλά όταν συνειδητοποίησαν για ποιον πολεμάν στράφηκαν κατά του πολέμου. Επομένως το ότι πολεμάει η εργατική τάξη δε σημαίνει πως ο πόλεμος εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα. Επίσης το ότι ομολογείς τα εγκλήματα του ελληνικού στρατού σημαίνει πως και ο ελληνικός στρατός, όπως και όλοι οι στρατοί του κόσμου, είναι κομμάτι του προβλήματος και όχι λύση. Οι λαοί οφείλουν να αναπτύσσουν σχέσεις μεταξύ τους ώστε να μην επαναληφθούν οι καφρίλες του παρελθόντος. Αλλιώς είτε άμεσα είτε έμμεσα υπηρετούν την κρεατομηχανή. Όσον αφορά την τραγωδία της Κύπρου, εκτός από την εισβολή των τούρκων, καλό είναι να σκεφτεί ο καθένας και τον αρνητικό ρόλο και τις σφαγές και των δύο πλευρών. Μόνο έτσι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Έκανες λόγο για εκείνη την ώρα και απλά ανέφερα μια "τετοια" ώρα..Μία από τις πολλές "τέτοιες" ώρες της Ελλάδας..

      Το ότι δεν ήταν αυτοί που προωθούσαν τις ιδέες όπως λές δεν αλλάζει τα γεγονότα..

      Ξαναδιάβασε επίσης την Ιστορία για το πώς τελείωσε ο Α' παγκόσμιος πόλεμος γιατί κάτι λάθος έχεις καταλάβει ή διαβάσει..

      Σε εθνικούς απελευθερωτικούς ή αμυντικούς πολέμους ο απλός στρατιώτης που απαρτίζεται από την εργατική τάξη πολεμάει για ιδεώδη όπως η ελευθερία, η πατρίδα. Αν αυτές οι λέξεις δε σου λένε τπτ εσένα προσωπικά και είσαι παιδί της παγκόσμιας νέα τάξης πραγματικά χαίρομαι που οι πρόγονοι μου δεν ενστερνίζονταν τις ίδιες ιδέες με εσένα γιατίαυτή τη στιγμή θα ζούσαμε υπό τον Τούρκικο ζυγό.

      Μίλησα για ρεαλισμό κάτι που δείχνει να μην έχει η πένα σου ή μάλλον πιο σωστά το πληκτρολόγιο σου. Οι διεθνείς σχέσεις δεν αναπτύσσονται ούτε με αν ούτε με το τι θα ήταν καλό να γίνει. Adaptation κάθε κατάστασης χρειάζεται. Ανξ πρέπει να είσαι καλός θα είσαι, αν ορέπει να είσαι σκληρός να είσαι. Για να έχει όμως σωστές σχέσεις με τους γείτονες εκτός από ευφράδεια λόγου και καλά συναισθήματα πρέπει να έχει και ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟ, για την στιγμη που θα τους περάσει από το μυαλό να σε πιέσουν λέγοντάς σου ότι δε σε παίρνει να μιλάς.

      Διαγραφή
    3. Mίλησες για ρεαλισμό λοιπόν! Ρεαλισμός είναι οι λεηλασίες του στρατού και οι σφαγές αμάχων. Μάλιστα. Χαίρομαι πολύ που δεν υιοθετώ τέτοιες κρετίνικες ιδέες. Αλλά επειδή μιλάς για ρεαλισμό δες πως πολλοί πόλεμοι στην ιστορία σταμάτησαν και λόγω της δράσης κινημάτων ανυπακοής και κατά του πολέμου( όχι μόνο από αυτά αλλά και λόγω αυτών). Πόλεμος Βιετνάμ και αμερικάνοι αντιρρησίες, πόλεμος Αλγερίας και πολλοί άλλοι. Στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο έπαιξε ρόλο και η ρώσικη επανάσταση και η μη αποδοχή του πολέμου από όλους τους λαούς.
      Για ποιον αμυντικό πόλεμο μιλάς; Οι ανταγωνισμοί μεταξύ δύο αρχουώων τάξεων είναι αμυντικές κινήσεις; Στην Κύπρο η παρέμβαση Ελλάδας και Τουρκίας στα εσωτερικά του νησιού τι αμυντικό είχε; Η επιβολή του Σαμψών ήταν άμυνα; Σοβαρά μιλάμε; Για τις διεθνείς σχέσεις χέστηκα. Δε με ενδιαφέρει πως τα βρίσκουν ή τα τσουγκράνε οι αστικές τάξεις. Επειδή γεννήθηκα με κάποιους στην ίδια γεωγραφική περιοχή δε σημαίνει πως έχουμε την ίδια ιστορία και τα ίδια συμφέροντα. Εγώ στηρίζω την εξέγερση του Κιλελέρ και οι έλληνες καπιταλιστές και οι ιδεολογικοί τους υποστηρικτές (ακροδεξιοφασιστοχουντικοί) ήταν με την καταστολή από στρατό( οι πατριώτες καραβανάδες) και αστυνομία. Στο πραξικόπημα Πάγκαλου εγώ ήμουν με τους κυνηγημένους εργάτες και οι αστοί με το δικτάτορα, στρατό και χωροφυλακή. Τον ΜΆη του '36 κάποιοι ήταν με τους εργάτες και κάποιοι με τα αφεντικά, τη χωροφυλακή και το στρατό( τις εθνικές δυνάμεις ντε). Στην κατοχή τον παππού μου( τον προδότη ντε) τον κηνυγούσαν ντόπιοι και γερμανοί φασίστες και οι εθνικόφρωνες ήταν στα τάγματα ασφαλείας. Και σήμερα εγώ επιβιώνω με τον ιδρώτα μου, με σπρώχνουν στην ανέχεια και αγωνίζομαι στους δρόμους κατά του καθεστώτος. Αντίθετα οι αστοί θέλουν να μου κόψουν το μεροκάματα, η αστυνομία πνίγει τους απεργούς στα δακρυγόνα και οι καραβανάδες βαράνε προσοχές στους υπουργούς και τα λοιπά καθίκια. Επομένως ποιοι είναι οι άλλοι και ποιοι εμείς; Οι άλλοι είναι οι πλούσιοι και εμείς οι εργαζόμενοι. Τώρα αν εσύ θεωρείς πως έχεις κοινά συμφέροντα με τον κάθε καριόλη καπιταλιστή καλά κάνεις....
      ΥΓ. Αν δεν καταλαβαίνεις πως βρισκόμαστε σε άλλο ιστορικό στάδιο και όχι στην περίοδο των αυτοκρατοριών( Οθωμανικής, Πρωσικής, Τσαρικής) και πως οι σχέσεις εκμετάλλευσης έχουν ταξικό χαρακτήρα δε σου φταίω εγώ.

      Διαγραφή
    4. Προφανώς και είσαι ανιστόριτος φίλε μου...

      Η Ρωσική επανάσταση ήταν καθεστωτική επανάσταση και ουχί επανάσταση εναντίον του πολέμου.. Συνθηκολόγησαν άρον άρον με τη Γερμανία για να ασχοληθούν με τα εσωτερικά της χώρας. Απλά στο υπενθυμίζω.

      Ο πόλεμος της Αλγερίας τελείωσε μόλις οι Γάλλοι πήραν και το τελευταίο φυσικό πόρο που είχαν ανάγκη από τη χώρα. Δυστυχώς δε τελείωσε επειδή υπήρξε κοινωνική αναταραχή. Απλά οι Γάλλοι ήθελαν να ξεζουμίσουν το Βιετνάμ μετλα την Αλγερία.

      Το πιο εύκολο για κάποιον "ακροα αριστερό" είναι να βαφτίζει ακροδεξιοφασιστοχουντικούς όσους πιστεύουν σε ιδανικά όπως "Πατρίδα, Θρησκεία (όχι εκκλησια), Οικογένεια γιατί κατά βάθος ζηλεύουν όσους πραγματικά υποστηρίζουν με σθένος κα΄τι που νιώθουν δικό τους.

      Το 1910 που έγινε το Κιλελέρ να σε ενημερώσω ότι δεν υπήρχε η έννοια του καπιταλισμού όπως τη γνωρίζουμε σήμερα παρά μόνο οι θεωρίες του Άνταμ Σμιθ περί ελεύθερης διακίνησης προιόντων.

      Στο βδέλυγμα που λέγεται πραξικόπημα του Πάγκαλου εσύ ήσουν αγέννητος οπότε μην φτιάχνεις πραγματικότητα με τα αν γιατί πολύ απλά μπορεί να ήσουν ο κηνυγός και όχι ο κηνυγημένος.

      Το παππού σου τον κηνύγησαν προδότες της Ελλάδας και όχι εθνικόφρωνες φίλε μου. Οι εθνικόφρωνες πολεμούσαν στο πλάι του ΕΛΑΣ. αν ο ΕΛ.ΑΣ έγινε μετά φερέφωνο της Ρωσίας και ξεκίνησε τον εμφύλιο επειδή ο Ζαχαριάδης δεν ήθελε όμόνοια δεν είναι του παρόντος να το συζητήσουμε


      Μόνο εσύ επιβιώνεις δλδ με τον ιδρώτα σου? Κι εμείς δουλευουμε φίλε μου και ώρες ατελείωτες αλλά δεν ανεχόμαστε στο παραμικρό να θίγονται ιδεώδη στα οποία πιστεύουμε.. Οι εργαζόμενοι απαρτίζουν και τις Μ.Κ. και όλες τις μονάδες του στρατού μας.

      Πολέμησε το σύστημα που θέλεις να αλλάξεις μέσα από το σύστημα και όχι από έξω....Αλλιώς δε κάνεις τπτ απλά blogάρεις στον αέρα...

      Διαγραφή
    5. χαχαχαχαχαχαχα. Δεν είχες γεννηθεί λέει στο πραξικόπημα Πάγκαλου άρα δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη. Ούτε εσύ γεννήθηκες στην επανάσταση του 21 αλλά μιλάς. Όσο για το υπόλοιπο κείμενό σου είναι μνημείο γραφικότητας, ανιστορικότητας και για αυτό προκαλεί γέλιο και μόνο. Όχι εσείς δε σουλεύετε όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Βαράτε προσοχή και υπακούετε στους εκβιαστές του λαού. Το πως θα δράσω εγώ και πως θα αντιπαλέψω τους εκμεταλλευτές μου δε θα μου το υπαγορεύσεις εσύ αλλά η συνείδησή μου. Αλλά τι να ξέρουν από συνείδηση αυτοί που στηρίζουν την απόλυτη υπακοή στους ανωτέρους του!

      Διαγραφή
    6. Αφού είμαι ανιστόριτος γιατί δεν γράφεις την ορθότητα? Μάλλον γιατί είσαι με το συναίσθημα "ωχ μάλλον ξέρουν και άλλοι ιστορία"

      Δε βαράμε καμμία προσοχή και σε κανέναν. Πολύ απλά δε μας ξέρεις..Γιατί μπορεί να είμαι ο διπλανός σου σε μια πορεία αλλά παρόλαυτά να σέβομαι το θεσμό του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Να αγαπάω την πατρίδα μου αλλά να βλέπω την υποδούλωση του λαού μας εξαιτίας της ανικανότητας των πολιτικών μας (συμπεριλαμβανομένου και των αριστερών δυνάμεων που δεν έχουν μια ρεαλιστική υλοποίηση της ιδεολογίας τους να προτείνου)

      Μάθε ιστορία, πήγαινε στρατό, δούλεψε περισσότερο τη σκέψη σου γιατί πολύ απλά με τα τωρινά λεγόμενά σου καταντάς ο κλασικός, γραφικός, μονόπλευρος, άπατρις ακροαριστερός.

      Διαγραφή
    7. Στρατό έχω πάει και είδα την παπαριά και τον παραλογισμό από μέσα. Για την ιστορία τι θες να σου πω. Τη σημασία που είχε το αντιπολεμικό κίνημα για το σταμάτημα των πολέμων; Αν η γαλλική αποικιοκρατία δεν είχε καταδικαστεί από τον ίδιο τον γαλλικό λαό(που οι γάλλοι εθνικόφρωνες τους έλεγαν προδότες) ούτε η αλγερινή επανάσταση θα είχε τέτοια στήριξη ούε τα γαλλικά στρατεύματα θα είχαν τσακιστεί να φύγουν. Για το Βιετνάμ δεν αξίζει καν να επιχειρηματολογίσω. Τα λένε και μόνοι τους οι αμερικάνοι μιλιταριστές. Όσον αφορά τοΟ ΕΛ.Α.Σ. μόνο οι ακροδεξιοί και οι ανιστόρητοι μπορούν να πουν τέτοια ηλιθιότητα. ο ΕΛ.Α.Σ. συγκροτήθηκε από πρωτοβουλία των κομμουνιστών και αγκαλιάστηκε από μεγάλο μέρος του λαού. Οι εθνικόφρωνες της εποχής, όπως εσύ τώρα, τους έλεγαν προδότες και πράκτορες των ρώσων. Η αστική τάξη της χώρας είτε στήριζε τις κατοχικές κυβερνήσεις, είτε είχε πάει στην Αίγυπτο. Όσο για τους εθνικόφρωνες αυτοί ήταν που στον μετακατοχικό στρατό έβαλαν μέσα ταγματασφαλίτες και άλλα υποκείμενα. Αυτοί ήταν οι "εθνικόφρωνες" της εποχής. Όσο τα περί πατρίδας δεν τα τεκμηριώνεις. Όρισε μου τα κοινωνικά και τα πολιτικά υποκείμενα. Γραφικός γίνεσαι εσύ που όπως κάθε αγνώμων ξεμπερδεύει λέγοντας πως για την κρίση φταίνε κακοί χειρισμοί πολιτικών Α!, τι τυχαίο; Κρίση υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Άρα μήπως φταίει δομικά το οικονομικό σύστημα που στόχο έχει τη συσσώρευση του κεφαλαίου, μαζί και το πολιτικό του καθεστώς, και όχι απλά κάποιοι, γενικά και αόριστα, κακοί χειρισμοί. Επομένως γραφικοί είναι οιαυτοί που πιστεύουν πως γενικά η πατρίδα τους υποδουλώνεται. Όχι δεν υποδολώνεται καμιά πατρίδα. Εξαθλιώνεται το μεγαλύτερο μέρος του λαού και τα οικονομάει το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό, που έχουν ως στήριγμα τα σώματα ασφαλείας. Επομένως μίλα μου συγκεκριμένα και όχι γενικά και αόριστα.
      ΥΓ. Όσον αφορά το "ωχ μάλλον ξέρουν και άλλοι ιστορία", πες στο σε σένα και στον ελληνικό στρατό, που το ρόλο του για την εσωτερική καταστολή και τρομοκρατία έναντι του εργατικού κινήματος με δικτατορίες το κάνεις γαργάρα. Απάντα λοπόν
      Δικτατορία Πάγκαλου, Κιλελέρ, καταστολή απεργίας καπνεργατών Καβάλας και Καλαμάτας, απεργία Σερίφου, καταστολή Μάη '36, δικτατορία Μεταξά, ενσωμάτωση ταγμάτων ασφαλείας, Κορέα, Χούντα 67-74, αποστολές ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια(α, ξέχασα αυτές είναι ειρηνευτικές αποστολές). Ποια πατρίδα υπηρετεί λοιπόν. Του εργαζόμενου λαού ή των καπιταλιστών;

      Διαγραφή
    8. Στο ξανάγραψα αλλά δεν το κατάλαβες...Ο γαλλικός λαός που έδιωξε και καλά τον αποικιοκρατικό στρατό από την Αλγερία πως δέχτηκε νέο πόλεμο στο Βιετνάμ...Κατάλαβε πως μια μεγάλη δύναμη δε φεύγει από κάπου που κερδίζει αν πρώτα δε στραγγίξει τη χώρα...Τέλειωσε με την Αλγερία και μετά πήγε στο Βιετνάμ..Αν είχε κερδίσει ο κόσμος θα πήγαινε σπίτι της και όχι για 10 χρόνια στο Βιετνάμ... Κλείσαμε το θέμα των Γάλλων.

      Οι αμερικανοί μιλιταριστές λένε ότι χάσανε τον πόλεμο όχι λόγω των κινημάτων αλλά λόγω της κακής διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού που στέλνανε στο πόλεμε... Για να σε βοηθήσω να κατανοήσεις τι εννοώ με απλά λόγια δες το "Aocalypse now".. Σε ένα σημείο αναφέρει και καλά ο παράφρψν συνταγματάρχης.."Πως είναι δυνατόν να κερδίσεις ένα πόλεμο όταν το κράτος δε θέλεις να τον κερδίσεις? Πως γίνεται αντί για στρατιώτες να στέλνουν κατάδικους?.... Κλείσαμε και το Βιετνάμ....

      Ο ΕΛ.ΑΣ ήταν το στρατιωτικό παράρτημα του ΕΑΜ...Αλλά ούτε αυτό το γνώριζες και καλά αριστερέ του @@@@@...Αγκαλιάστηκε γιατί πολεμούσε τους Γερμανούς...Δεν αγκαλιάστηκε γιατί γουστάρανε κομμουνισμό...

      Και τι θές να μου πείς..ότι τον ΕΔΕΣ του Ζέρβα ο λαός τον μισούσε??? Ο Βελουχιώτης μόνος του ανατίναξε το Γοργοπόταμε ποταπέ κατηγορητή των Ε.Δ.?? Κλείσαμε και τα του ΕΛ.ΑΣ

      τον είδαμε και τον κομμουνισμό του 20 ου αιώνα...Με 40.000.000 στα γκουλάγκ.... Τον είδαμε στην χώρες τυ αναλοτικού μπλογκ..Ο Μαρξ και ο Λένιν θα έσκιζαν τα ιμάτια τους με την κατάντια... την συζήτηση την πήγες στα πολιτικά όπου δεν έχει καμμία σχέση με τη παρών ανάρτηση περί εκπαίδευσης στο στρατό... Και όπως σου είπα και παραπάνω...Δοξάζεις το κομμουνισμό????...συγνώμη αλλά η μορφή που εξασκήθηκε κατέρρευσε το 1989 αν δε το θυμάσαι...Περαστικά σου και υπομονή..

      Και στη σωρεία των παραδειγμάτων που αναφέρεις πολύ σωστά έγιναν εγκλήματα...Αναρωτιέμαι όμως αν ο Στάλιν και ο Μπρέζνιεφ έβγαιναν με εκλογές, τί έγινε στο Μελιγαλά, στα Δεκεμβριανά, αναρωτιέμαι τι έγινε στην Τσεχοσλοβακία το 68, το Αφγανιστάν το 1979-1989 κλπ κλπ.

      Βλέπεις κάθε σύστημα έχει τα μελανά του σημεία..

      Καλή δύναμη καλό διάβασμα και καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  3. Αχουτα μορέ τα παιδιά μου!!!Τώρα θα βγάλουν και νόμο να έρχοντε και οι μανούλες σας μαζί στο στράτο,σε περίπτωση που σας ξαναπούν τέτοια πράγματα να την έχετε απο κοντά να τους μαλώνει..Ρε δεν ντρέπεστε λίγο τα γράφετε και δημόσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ Κ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΡΗΣΤΕΡΙΣΤΕΣ...ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΤΙΑΣ ΣΠΙΤΙΑΣ ΣΑΣ.ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ..Κ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν το κείμενο πέρα από την περιγραφή των άσχημων συνθηκών αποκαλύπτει συγκεκριμένες παρανομίες βαθμοφόρων -μιλάμε για προτροπή σε εγκλήματα πολέμου- που πρέπει να τύχουν του υπηρεσιακού ελεγχου.
    Οι τρομοκρατημένοι παρανομούντες βαθμοφόροι γνωρίζουν ότι δεν είναι εκτός νόμου!
    Δεύτερον, στην υπόθεση της Κύπρου, πάλι Έλληνες στρατιωτικοί οδήγησαν με τις πράξεις τους -Πραξικόπημα εναντίον μιας κυβέρνησης ξένου κράτους στην εισβολή και κατοχή.
    Οι ελληνικές δυνάμεις καταδρομών κατά τη διάρκεια της εισβολής προέβησαν σε συγκεκριμένα εγκλήματα-εκτέλεση αιχμαλώτων Τούρκων στρατιωτών και παγίδευση των νεκρών με χειροβομβίδες-έγκλημα που προκάλεσε την εκδικητική μανία των Τούρκων εισβολέων κια φυσικά πλήρωσαν άλλοι.
    Συνιστώ στους αγανακτισμένους ακροδεξιούς και αξιωματικούς να διαβάσουν το σχετικό βιβλίο ¨ΚΥΡΙΟΙ, ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ".
    Συγχαρητήρια στα παιδιά που αποκάλυψαν την καφρίλα της Κορίνθου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πραγματικά είχες διαβάσει το βιβλίο θα καταλάβαινες ότι είναι αντιχουντικό και όχι αντιμιλιταριστικό. Ίσα ίσα που εξυμνεί την 31 ΜΚ. ΜΚ=Μονάδα Καταδρομών μιας και είμαι σίγουρος πως δε ξέρεις τι σημαινεί.

      "Με την εκδήλωση της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου, η 31 ΜΚ βρέθηκε στην ευαίσθητη περιοχή του Πενταδακτύλου, όπου σε συνδυασμό με τις άλλες Μοίρες Καταδρομών, προσέβαλλαν προκαθορισμένους στόχους. Η ενέργεια της 31 ΜΚ εναντίον του υψώματος Κοτζάκαγια, στην περιοχή του Αγίου Ιλαρίωνα, σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελεί μέχρι τις ημέρες μας κλασσικό δείγμα καταδρομικής επιχειρήσεως." απόσπασμα από το βιβλίο.

      Και πέφτεις στη λούμπα να μου λες τι κάναμε εμείς και τι κάνουμε εμείς σε καιρό ΠΟΛΕΜΟΥ...

      Διαγραφή
  6. Με τα λεγόμενα σου μου μοιάζεις πιο πολύ με Τούρκο που έφτιαξε αυτό το site και δυστυχώς τα έχεις καταφέρει καλά..Έχεις πάρει με το μέρος σου αρκέτα αμούστακα παιδάκια που τους έβαλαν τις φωνές και αμέσως βγήκαν να το πούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η 31 Μ.Κ.έκανε ένα κλασσικό έγκλημα πολέμου για το οποίο δεν απαντάς, το οποίο πλήρωσαν οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι.
    Επίσης, ας μην ξεχνούμε ότι σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των ακροδεξιών του ΛΑΟΣ, κόμμα φωλιά χουντικών και χρυσαυγιτών, που εξαφανίζει μισθούς, συντάξεις, αναγκάζει τους πολίτες να κοιμούνται στο δρόμο και σε σπηλιές.
    Τώρα, το να μισείς τους Τούρκους εργάτες και φτωχούς, όταν συμβαίνουν όλα αυτά,εσύ πως το χαρακτηρίζεις;
    Τέλος, είναι ή δεν είναι υποχρέωση του ΓΕΣ να ελέγξει τις καταγγελίες.
    Ας το πάρουν επιτέλους είδηση στρατιωτικοί και τυχάσπαρτοι ακροδεξιοί υπερασπιστές τους ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να αυθαιρετεί εις βάρος μας.
    Μπράβο στα παιδιά για την επιστολή καταγγελίας.
    Και να μην ξεχνάμε ότι ο πατριωτισμός των ακροδεξιών ήτνα πάντα ταυτισμένος με τα όπλα των κατακτητών: τους ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΉΤΕς ΤΟΥς ΘΥΜΆΣΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η 31 Μ.Κ αμύνθηκε περί πατρίδος κι έχασε Έλληνες στρατιώτες..Αδέλφια μας..Οπότε να σέβεσαι όταν μιλάς....

      Προσωπικά δε μισώ κανέναν. Απλά δεν ανέχομαι να μιλάνε για το στρατό μας..

      Αν θέλεις να κάνεις πολιτική συζήτηση ειναι ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΡΙΚΟ και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουμε σε πολλά...

      Ο στρατιώτης αν νιώσει προσβεβλημένος μπορεί να βγεί στην πρωινή αναφορά και να αναφέρει ΚΑΘΕ συμβάν..Θα καταγραφεί στο βιβλίο αναφορών και θα μεταφερθεί στους ανώτερους για περαιτέρω ανάλυση..

      Συνεχίζεις και ταυτίζεις τα τάγματα ασφαλείας με τους εθνικόφρωνες...Πλανάσαι όμως... ΜΕ την ίδια λογική ένας ακροδεξιός θα σου πεί ότι ο Αθανάσιος Κλάρας (Βελουχιώτης, ο οποίος για εμένα είναι ήρωας της αντίστασης, είναι ΜΟΝΟ φονιάς Ελλήνων γιατί αποδεδειγμένα έμπαινε κι έκαιγε χωριά τα οποία δεν τον ακολουθούσαν...Και μη μου πείς ότι ολόκληρα χωριά ήταν ταγματασφαλίτες..

      Διαγραφή
  8. TO 1969 ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΕΙΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΑΝ ΦΟΙΤΙΤΗ ΕΝΩ ΥΠ/ΣΕ ΣΤΗΝ 2 ΜΑΛ..ΤΟΤΕ.ΜΕ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ 4-5 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑΞΙΔΙ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝΕ ΧΑΛΕΙΑ ΑΠΟΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΧΩΡΙΑ ΘΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ.ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΕΙ Ο ΦΩΝΙΑΣ ΝΤΕΚΤΑΣ.14/11/69 ΕΚΑΝΑΝ ΒΡΑΔΥΝΟ ΠΕΡΙΠΟΛΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡ Κ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΘΑΜΝΟΣ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Κ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΚΩΤΟΣΑΝ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ Τ/Κ Κ ΕΓΗΝΕ ΣΦΑΓΗ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 90 Τ/Κ ΣΕ ΜΑΧΕΣ Κ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ...Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕ 3η4 ΑΝΤΡΕΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΥΛ..ΚΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ Κ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΥΦΑΝΩΣ ΓΙΑΥΤΟ.Κ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΠΟΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΑ.ΤΟ 1969 ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΓΥΝΗ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΠΑΜ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΓΥΝΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 1966.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΑΓΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ Κ ΜΗ.ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΕΙ?ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Κ ΣΤΟ ΕΡΩΤΑ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΩΝΤΑΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΘΕΙΑ.40ΧΡ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ.Κ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΤΟΤΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ Ε.Δ. ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΥΠΕΡ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΥΡΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η 31 ΜΚ έκανε ένα απαίσιο έγκλημα πολέμου, αφού προηγουμένως στελέχη της είχαν πρωταγωνιστήσει σε ένα πραξικόπημα εναντίον ξένης χώρας σε συνεργασία με την ΚΥΠ και την ακροδεξιά ΕΟΚΑ Β, δίνοντας την αφορμή της εισβολής. Τα ακροδεξιά και χουντικά εγκλήματα βαραίνουν ακόμη την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο ποτε ρε παιδια η Κυπρος ειναι ξενη χωρα;τελικα το προβλημα σας ειναι αλλο.Ειστε απογονοι κομμουνιστων που θελανε να δωσουν την μιση Ελλαδα στους Σλαυους και επειδη δεν το καταφερανε(βλ. Γραμμοβιτσι) εσεις βγαζετε ολη την χολη σας προς τον στρατο.Παραδεχτειτε το ντροπη δεν ειναι.Οχι η εκπαιδευση ειναι ετσι,το φαι αλλιως,ο ταδε αξιωματικος "φασιστας".Για τον Σοβιετικο στρατο δεν λεγατε τιποτε τοσα χρονια,αντιθετως καμαρωνατε.Αληθεια ο βηματισμος εκει στη "Σοβιετικια μανα πατριδα" και στο στρατο της δεν ηταν "φασιστικος";Αυτα που γραφετε ειναι για τους αριστεριστες για να συνεχιζεται αυτη η αρνητικη-ιδεολογικη ψυχωση που εχετε για τον στρατο.Σας πιστευουν καποιοι αφελεις,ο πολυς ο κοσμος οχι γιατι ξερει τι πρεσβευετε.Δεν ειναι δυνατον εμεις να ειμαστε"πολεμοχαρεις" και εσεις "ειρηνοφιλοι" "αντιμιλιταριστες" "αντιρατσιστες" κτλ.Σας ξερουμε,μην κουραζεστε παραπανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντα η Κύπρος ήταν ξένο κράτος που η Χούντα του Ιωαννίδη επιχείρησε να την προσαρτήσει με βίαιο τρόπο κάνοντας πραξικόπημα και επιχειρώντας να δολοφονήσει το Μακάριο.
    Αποτέλεσμα του ελληνικού επεκτατισμού που πήρε την συγκεκριμένη μορφή από την Χούντα ήταν η εισβολή-κατοχή και διχοτόμηση του νησιού.
    Ο λαός της Κύπρου πληρώνει μεταξύ άλλων τις ακρότητες των ακροδεξιών Ντενκτάς και Γρίβα.
    Οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου είχαν και μυστική δέσμευση του Καραμανλή, όπου στο πλαίσιο της ελληνικής επικυριαρχίας στην Κυπριακή Δημοκράτια δεσμεύονταν ότι θα βάλει το νησί στο ΝΑΤΟ και θα καταδιώξει το ΑΚΕΛ.
    Στο πλαίσιο της επιβολής λύσεων που αρνιόνταν ο κυπριακός λαός και ο Μακάριος πήγε και η Μεραρχία στο νησί. Και φυσικά έφυγε μετά τις σφαγές του επικίνδυνου και αδίστακτου ακροδεξιού Γρίβα.
    Ας ανοίξουμε και κανένα βιβλίο ιστορίας.
    ο πολύς ΑΓΩΝ μου βλάπτει.
    Τις συνέπειες τις διαβάζεις τα κείμενα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oπως βλαπτει και η αριστερη ιδεολογια.το μισος σας για οτιδηποτε ελληνικο δεν εχει ορια.ο κυπριακος λαος τι ειναι;απο αλλο πλανητη.ε ρε γραμμοβιτσι πολλα κομπλεξ τους αφησες.ο αδιστακτος ακροδεξιος Γριβας αν δεν ηταν οι τουρκοκυπριοι θα εσφαζαν ολους τους ελληνοκυπριους,αλλα που θα μαθαινατε πατριωτισμο,στους ακροαριστερους;(αυτοι δεν ειναι αδιαστακτοι;)θα σας προτεινα να υπηρετησετε στον κινεζικο στρατο,να χορτασετε λαοκρατια και ελευθερια(και "φασιστικο βημα" που προκαλει "ανατριχιλα).ξενο κρατος η κυπρος...για σας ειναι ξενο κρατος και η ελλαδα.πατριδα σας ηταν η σοβιετικη ενωση και αυτη ψοφησε και μεινατε ορφανα και βγαζετε την χολη σας τωρα...

      Διαγραφή
  12. poses malakies tha akousw pragmatika den exoun telos....kanw to spen twra kai ayta pou lete einai ektos pragmatikothtas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βλέπω ξανά συμβουλεύτηκες τον ΑΓΩΝ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν με το καλό γίνει πόλεμος εμείς θα πολεμάμε την οικονομική κρίση με όπλα...
    έλεος ρε πατριώτες δεν βλέπετε ότι η μέση οικογένεια δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΥΓΟ ακόμα υποστηρίζετε αυτό το σάπιο σύστημα; Την δουλειά που κάνει το diktiospartakos μπορεί να μην την εγκρίνετε αλλά η αλήθεια πρέπει να ακούγεται.
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιά αλήθεια ακριβώς μιλάτε? Για τη φιλτραρισμένη αλήθεια των βουτυρομπεμπέδων??

      Η δουλειά που κάνει το δίκτυο Σπάρτακος είναι αμφιλεγόμενη και σκοτεινή και αυτό κυρίως καθώς απαρτίζεται από βουτυρομπεμπέδες που με την πρώτη στραβή θα τρέξουν στην μανούλα τους να παραπονεθούν που το πρωινό στο στρατό δεν έχει ζεστό γάλα

      Και ποιος σου είπε ότι ο Ελληνικός Στρατός στηρίζει το σάπιο σύστημα? Ίσα ίσα..Απλά σέβονται το πολίτευμα που εσύ βουτυρομπεμπέκι ψήφισες...Και πολύ σωστά κάνει και το στηρίζει...

      Δεν ενεργεί ο στρατός στηρίζει το σάπιο κατεστημένο, ενεργεί έχουμε χούντα...ΔΛΔ ρε φιλαράκο μονά ζυγά δικα σου? Για κούνα την καρκάλα σου μπας και ξυπνήσει από το ακροαριστερό λήθαργό σου.

      Διαγραφή
  15. πρωτα απο ολα θα ξεκινησω με μια καλημερα.
    το θεωρω σημαντικο μιας και δεν ακουγεται αρκετα στις μερες μας!!!
    τωρα θα συνεχισω το μηνυμα μου απο εκει που το αφησα (ειμαι ο: ΑνώνυμοςFeb 1, 2012 02:49 AM).
    χαιρομαι οταν λαμβανω μερος σε συζητησεις με αξιους συνομιλητες (θεωρω πως οσοι εγραψαν σε απαντηση του σχολιου μου ειναι καλοι γνωστες της Ελληνικης ιστοριας).
    ξεκιναω:
    1ον. Αλγερια, Βιετναμ, Αφγανισταν κ.τ.λ υπηρχαν δυο ομαδες: μια που στηριζε τους κατακτητες και μια που στηριζε αυτους που ηθελαν να γινουν νεοι κατακτητες....
    2ον. Κυπρος: επειδη εχω συγγενεις (απο τη μερια της συζυγου μου) ας ψαξετε λιγο καλυτερα ποιοι ηθελαν τι απο τη χωρα και μη κατηγορητε μονο την χουντα...
    3ον. ολοι γνωριζουμε πως σε καθε εργασιακο χωρο υπαρχουν ΠΑΝΤΑ ΗΛΙΘΙΟΙ και ο στρατος δεν αποτελει εξαιρεση...
    4ον. σχετικα με το τι εκανε η 31μ/κ και η ελδυκ οσοι τους κατηγορητε ας προσπαθησετε να μιλησετε με ατομα που υπηρετουσαν τοτε εκει (θα εκπλαγητε απο τα αληθινα γεγονοτα)....
    5ο και τελευταιο.
    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ ΩΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ....
    επισεις μετα απο αρκετο διαβασμα και πολλες συζητησεις με ατομα διαφορετικων ιδεολογιων εχω φτασει στο σημειο να λεω πως ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΚΚΟ ΚΑΙ ΝΑ .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και επεδη το ξεχασα: επειδη ολοι εδω ξερουμε ιστορια ας θυμηθουμε τις εκπαιδευσεις Ελληνων κουμμουνιστων για κατασκοπια εναντιον της Ελλαδας κατα την περιοδο του κουμμουνισμου στη Ρωσια...
    απλα για να μη λεμε οτι εσφαζαν μονο οι ακροδεξιοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαριτιρια στους συναδελφους που μιλησανε!! Σας ευχαριστουμε παιδια.. Επρεπε η αληθεια να ακουστει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή