Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΟΥΛΕΣ


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 1Η: Παιδία όσοι πάτε στο 618 ΜΚ/ΤΠ στην Πλάτη να ξέρετε ότι είναι ένα από τα πιο μαύρα στρατόπεδα της Ελλάδος! Χωρίς να θέλω να σας τρομάξω και για όσους έχουν ειδικότητα μάγειρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα διότι συνήθως μετατρέπονται σε τφ! Τώρα όποιος μάγειρας καταφέρει και μπει στα μαγειρεία έχει καλώς! Αλλά να περιμένει το εξής...5 ΕΠ.ΟΠ. τεμπέληδες μέχρι αηδίας οι οποίοι σε χώνουν συνεχώς και προσπαθούν να σου σπάσουν τα νεύρα... Εκ των οποίων μια γυναίκα να το πω; Η οποία βρίσκεται διαρκώς σε σύγχυση και γκρίνια... Με λίγα λόγια η τρέλα ΣΕ όλο της το μεγαλείο... Αυτά... Πιστεύω να σας πληροφόρησα

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 2η: Έχω υπηρετήσει στο 618 όλη μου τη θητεία εκτός των πρώτων δύο εβδομάδων που ήμουν στο κέντρο, δύσκολα, πάρα πολύ κρύο, ειδικά τα πρωινά στα σχολεία που τα κάναμε έξω στο κρύο με μυών και δεν έπρεπε να φοράμε γάντια σκουφιά κ. Α διότι έπρεπε να υπάρχει ομοιομορφία, επίσης πολλές καθολικές βραδινές κλπ, από βολές πυρ και κίνηση κλπ έχει πολύ πράμα, πολλά ΤΑΕ, και από υπηρεσίες πολύ εμπλοκή, και πολλά μπιφτέκια λόγω έλλειψης κόσμου (δηλαδή π. Χ σκοπιές σε μία μέρα παραπάνω από αυτές που έχει ο καθένας να κάνει επειδή δεν έχει άτομα), μιλάμε για 4-5 ώρες και παραπάνω μονοκόμματα. Τελευταίο στρατόπεδο στην Ελλάδα. Καλό κουράγιο σε αυτούς που θα πάνε, βέβαια τώρα έχει αλλάξει το σύστημα, δεν είναι αμετάθετο, οπότε στους 3 μήνες την κάνεις από εκεί πάνω και είναι πολύ παρήγορο αυτό.
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 3η:
Γεια σας παιδιά.

Σειρά Δ1 2011 εδώ και υπηρετώ στο περίφημο 618.(1ος Λόχος).

Όσοι ήμασταν/είμαστε στο στρατό ξέρουμε πως χρόνο με το χρόνο κάθε στρατόπεδο αλλάζει, ανάλογα τον διοικητή και τα άτομα που έχει.

Λοιπόν, κατ' αρχάς θεωρώ τον εαυτό που τυχερό μέσα στην ατυχία μου που μου ήρθε μετάθεση εκεί πάνω. Ο μόνος λόγος είναι πως δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ από βύσμα (και γι 'αυτό με έστειλαν τέρμα Θεού), αλλά το τελευταίο 3μηνο της θητείας μου θα το κάνω κοντά στο σπίτι μου, γιατί δικαιούμαι μετάθεση με τη νέα υπουργική απόφαση.
Επίσης οι σειρές 316 και 317 (Γ1, Γ2, Δ1 ΚΑΙ Δ2 δηλαδή) είναι τόσο μεγάλες που τα περισσότερα στρατόπεδα στον Έβρο είναι πλήρως επανδρωμένα. Αυτό σημαίνει περισσότερα άτομα
=λιγότερες υπηρεσίες. Στις γιορτές μας πήγαινε 1/1, και τώρα μας πάει 1/3 ή 1/4... Υπερβολικά καλά!
Το φαί είναι παρ
aπάνω από καλό για Στρατό. Ζεστό νερό για μπανάκι έχει σχεδόν πάντα. Μέσα στις εγκαταστάσεις των κτιρίων έχει τις περισσότερες ώρες της ημέρας θέρμανση.

Τα αρνητικά.
Πολύ τρέξιμο για το τίποτα. Κάθε μέρα οπλοασκήσεις, συντήρηση στον όρχο, βολές και λοιπές παπαριές. Δεν κάθεται κανένας για κανένα λόγο. Συζητάω με φίλους και γνωστούς από άλλα στρατόπεδα τι κάνουμε εκεί μέσα και απλά με κοιτάνε με γουρλωμένα μάτια. Φίδιασμα δεν υπάρχει...
Καθημερινές, εκτός Παρασκευής μπορεί αν βγει κάποιος μόνο στο χωριό. ΠΣΚ μπορεί και Ορεστιάδα.
Για το κρύο μπορείτε να καταλάβετε. Απάλευτο.
Τέλος πολύ τυπικότητα και πολύ προσοχή στους αστεράτους.

Γενικά η κατάσταση ΔΕΝ είναι πλέον για αναβολή όπως λένε μερικοί. Μπορώ να καταλάβω (και έχω μιλήσει και προσωπικά) τα παιδιά της Β' ΕΣΣΟ 2011 και παλαιότερα, πως η κατάσταση εκεί ήταν απάλευτη, κυρίως λόγω των υπηρεσιών και του αμετάθετου. Τώρα και τα δύο έχουν αλλάξει. Αν είναι κάποιος 9μηνο κάθεται σύνολο 5 μήνες και κάτι ψιλά (γιατί έχει περάσει σχεδόν ένα μήνα στο κέντρο), αν είναι 8μηνο ένα 3μηνάκι.

Αυτά. Καλή θητεία και μη μασάτε αν έρθετε εδώ πάνω! Μπορεί να είναι ένα από τα πιο προβλεπέ στρατόπεδα, αλλά δεν είναι και κόλαση. Mε καλή παρέα και καλή διάθεση, όλα περνάνε.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου