Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ


ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων έγινε δέκτης πολλών καταγγελιών από συναδέλφους στρατιώτες, τους γονείς τους και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και για το μη εμβολιασμό των νεοσύλλεκτων της Α' ΕΣΣΟ 2012. Από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοι βγήκαν παραπονούμενοι στους διοικητές των ΚΕΝ και απαίτησαν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και να φροντίσουν για την τήρηση των προβλεπόμενων που διασφαλίζουν την υγεία τους.

Το ζήτημα της μη διεξαγωγής του εμβολιασμού των στρατευσίμων πήρε δημοσιότητα, απασχόλησε το ΓΕΣ που κινήθηκε με ανεύθυνο τρόπο και μέσω φημών επιχείρησε να χρεώσει την ευθύνη στους προμηθευτές των εμβολίων, αντί να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία εκπλήρωσης των στοιχειωδών υποχρεώσεων της πολιτείας έναντι των πολιτών που κάλεσε να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΣ και οι διοικητές των μονάδων προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και να μετατοπίσουν το πρόβλημα στους διοικητές των μονάδων που πρόκειται άμεσα να μετατεθούν οι νεοσύλλεκτοι, καθώς την Παρασκευή 25/2/2012 ορκίζονται και σύντομα θα λάβουν φύλλο πορείας.
Καλούμε στρατιώτες και γονείς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Καθώς τα ΚΕΝ θα πλημμυρίσουν από γονείς που θα παραβρεθούν στην τελετή Ορκωμοσίας, τους καλούμε να απευθυνθούν μαζικά στους διοικητές εφιστώντας τους την προσοχή στα εξής:
Πρότυπο Δήλωσης που καθιστά υπεύθυνο τον Διοικητή του Κέντρου εκπαίδευσης
για κάθε περίπτωση προσβολής του στρατευμένου γιού μας
Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν κατά τη διάρκεια της θητείας των στρατευμένων (μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε μικρούς σχετικά χώρους, δύσκολες συχνά συνθήκες διαβίωσης, ασκήσεις και διαβίωση στην ύπαιθρο κ.ά.), που ευνοούν την διάδοση μεταδοτικών ασθενειών, η πολιτεία θέσπισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των στρατευμένων, κατά την πρώτη περίοδο της θητείας τους, στο Κέντρο Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά τόσο οι ίδιοι, όσο και ο γενικός πληθυσμός που θα τους συναναστραφεί, μετά τη διασπορά τους στα στρατόπεδα όλης της Ελλάδας.
Η ανωτέρω αναγκαιότητα κατέστη οξύτερη κατά τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο, οπότε, προφανώς λόγω της εξελισσόμενης κρίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιοι ψεκασμοί για τα μολυσματικά κουνούπια, στο σύνολο των πεδινών περιοχών της χώρας, με αποτέλεσμα, συχνά, να εμφανίζονται ασθένειες "ξεχασμένες", όπως ελονοσία, φυματίωση κλπ.
Επειδή, παρά τις παραπάνω αδήριτες ανάγκες, οι στρατευμένοι που παρουσιάστηκαν και στην Α' EΣΣΟ 2012 (Ιανουάριος 2012) και βρίσκονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης μέχρι την 24/2/2012, δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, αλλά μόνο αόριστες και γενικόλογες καθησυχαστικές υποσχέσεις από τους αρμόδιους αξιωματικούς.
Επειδή, οι Μονάδες στις οποίες θα μετατεθούν μετά την ορκωμοσία τους, ουδεμία αρμοδιότητα έχουν να φροντίσουν για τον εμβολιασμό των νεοεισερχομένων.
Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος, όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής τους.
Επειδή, στα Κέντρα Εκπαίδευσης, νόμιμος εκπρόσωπος της Πολιτείας, αρμόδιος και υπεύθυνος για την τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων είναι ο Διοικητής του Κέντρου, ο οποίος υποχρεούται να μεριμνά για την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου, του Στρατιωτικού Κανονισμού και των πάγιων Διαταγών που αφορούν την προστασία της υγείας των στρατευμένων τους οποίους έχει υπό τις διαταγές του.
Ζητούμε τον άμεσο εμβολιασμό των εβρισκόμενων στα Κέντρα Εκπαίδευσης στρατευμένων, πριν αυτοί μετατεθούν σε Μονάδες ανά την επικράτεια, άλλως
Δηλώνουμε πως καθιστούμε υπεύθυνο τον Διοικητή του Κέντρου εκπαίδευσης για κάθε περίπτωση προσβολής του στρατευμένου γιού μας .... από οποιαδήποτε μολυσματική ή μεταδοτική ασθένεια, εναντίον του οποίου επιφυλασσόμεθα να κινηθούμε δικαστικά, για την αποκατάσταση κάθε υλικής και ηθικής μας βλάβης.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΕΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου