Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

Κια μια ακόμη φορά «η χώρα της δημοκρατίας» παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας. Αυτή τη φορά δε διεξάγει πολεμική εκστρατεία κατά των λαών των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, δε διδάσκει βασιζόμενη στην υπεροπλία της τους αντιδραστικούς μουσουλμάνους σε Ιράκ και Αφγανιστάν, αρπάζωντας τις πηγές και ελέγχοντας τους δρόμους ενέργειας.

Αυτή τη φορά παραδίδει μαθήματα στον αμερικανικό λαό και πιο συγκεκριμένα στρέφεται κατά του εσωτερικού εχθρού, των κοινωνικών κινημάτων που ως «ασύμμετρη απειλή» θέλει να διαδηλώσει ενάντια στο ΝΑΤΟ, στον παγκόσμιο χωροφύλακα που επιβάλλει παντού το Νόμο και την Τάξη της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων!
Για λόγους «Ασφάλειας» λοιπόν δικαστήριο του Σικάγο απαγόρευσε τη διεξαγωγή διαδηλώσεων κατά του ΝΑΤΟ στην πόλη, προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Νοέμβριο οπότε και θα λάβει χώρα η σύνοδος του ΝΑΤΟ. Αρχικά, η αντιπολεμική πορεία θα γινόταν στα μέσα Μαΐου, οπότε και θα κλείσει μία άλλη σύνοδος, επίσης στο Σικάγο, αυτή των G8, αλλά και για αυτήν πήρανε αρνητική απάντηση οι διοργανωτές. Το Τμήμα Μεταφορών της πόλης υποστηρίζει ότι δεν ενέκρινε την πορεία επειδή, λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού προσωπικού, θα προκαλούνταν κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.
Από την πλευρά τους, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters υποστηρίζουν πως τα επιχειρήματα δικαστή και αρχών δεν είναι λογικά και λένε με βεβαιότητα ότι η πορεία του Μαΐου θα γίνει κανονικά και σε απόλυτα ειρηνικό κλίμα.
Εμείς, όχι απλώς αηδιάζουμε από την τρομοκρατική κρατική καταστολή που κρύβεται πίσω από γελοίες υπεκφυγές ανάλογης έμπνευσης με αυτές του δημάρχου Αθήνας Καμίνη και του αντίστοιχου δημάρχου Θεσσαλονίκης, του αλλοπρόσαλλου Μπουτάρη, που στράφηκαν κατά του κινήματος των Αγανακτισμένων, αλλά επίσης εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο αμερικανικό λαό.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogsppot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου