Ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος τελικά έχει την Τρούμπα στο αίμα του. Μαγαζάτορες και νταβατζήδες, με πρώτο και καλύτερο την ίδια την κυβέρνηση Παπαδήμου, έδειξαν για μια ακόμη φορά το πιο γλοιώδες και ξεφτιλισμένο πρόσωπο τους, τρέχοντας να μαζέψουν κανέναν ναύτη από τα 4.000 καθάρματα, γεμάτα ορμές, που κατέβηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Enterprise». Ξεσκόνιζαν τα τραπέζια τους και εμπλούτιζαν με αμερικανικές γεύσεις τα μενού τους, τα καταστήματα με αναμνηστικά είδη έφτιαχναν βιτρίνες και τα στριπτιτζάδικα καλούσαν ενισχύσεις.
Το πιο επικίνδυνο και αποκρουστικό της πρόσωπο όμως εμφάνισε η ελληνική άρχουσα τάξη στο ταξίδι του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ. Σε σχετική ανακοίνωση μας με τίτλο «ΝΕΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΩ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑ.», γράφαμε: «Το ταξίδι που πρόκειται να κάνει ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος στις ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκο είναι πολύ κρίσιμο τόσο για την προσωπική πολιτική του καριέρα, όσο και για την πορεία μιας σειράς σημαντικών ζητημάτων της ελληνικής αστικής πολιτικής: το ζήτημα του ονόματος της Δ.Μακεδονίας, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με καυτά θέματα τις ΑΟΖ και το Κυπριακό, το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν και συνολικά ο ρόλος της Ελλάδας στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε Β.Αφρική-Μ.Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα είναι αυτό των ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς φαίνεται αυτή την περίοδο να προδιαγράφεται ένας συνολικότερος στρατηγικός αναπροσανατολισμός, αφού αντικειμενικά η φιλολογία περί της αποδοχής μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ θα καθορίσει το μέλλον των κρατικών πολεμικών βιομηχανιών, αλλά και το ποιος θα κατοχυρώσει την προμήθεια των επόμενων οπλικών συστημάτων, όταν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Βεβαίως, η ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία περιμένει χρυσοφόρα συμβόλαια, ενώ στο παιχνίδι των ελληνικών πολεμικών προμηθειών μπαίνει και το Ισραήλ δυναμικά».
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τι έγινε στις ΗΠΑ. Τα μιλιταριστικά μπλογκ και όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ μιλούν με διθυράμβους για το ταξίδι Αβραμόπουλου. Χαρακτηριστικοί οι τίτλοι «Εξοπλιστικό πρόγραμμα ΜΑΡΣΑΛ προς Ελλάδα από ΗΠΑ», ενώ το defencenet.gr και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σεληνιάζονται: «"Deal" Δ. Αβραμόπουλου για "πακέτο" όπλων από ΗΠΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται ότι κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ ξεκλείδωσε το αμερικανικό «θησαυροφυλάκιο» όπλων: Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό υπουργό άμυνας των ΗΠΑ και πρώην διευθυντή της CIA Λιον Πανέτα μίλησε για πολιτική συμφωνία στους εξοπλισμούς μεταξύ των δύο χωρών η οποία έχει φτάσει σε σημείο «τεχνικής» επεξεργασίας την οποία θα προσδιορίσει το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το αμερικανικό Πεντάγωνο. Πηγές του defencenet.gr σε συνεργασία με το επιτελείο της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» το οποίο ήδη έχει αποκαλύψει την έναρξη του «μίνι» εξοπλιστικού προγράμματος αναφέρουν ότι έχει συμφωνηθεί η προμήθεια τουλάχιστον 400 TOΜΠ, 180 αντιαρματικά ITV, 100 κέντρων διεύθυνσης πυρών και περίπου 250-350 HUMMER συν ο ακριβής προσδιορισμός των 400 αρμάτων M-1A1 ABRAMS, ενώ σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκονται και οι συζητήσεις την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 block 50 και 52+, των P-3 αλλά -και εδώ είναι το σημαντικότερο- προμήθειας μεταχειρισμένων μαχητικών από τα αποθέματα της USAF.
Για να αξιολογήσουμε επομένως και εμείς, όπως θέλει να κάνει και η κυβέρνηση Παπαδήμου τους δημοσίους υπαλλήλους πριν απολύσει δεκάδες χιλιάδες, αυτές τις στρατιωτικές συμφωνίες. Επί της ουσίας μας παρουσιάζουν για χρυσό ότι παλιατζούρα είχε ο αμερικανικός στρατός. Με τη μεθόδευση παραχώρησης από τον αμερικανό ΥΕΘΑ και του επιτελείου του των οπλικών συστημάτων που αποσύρουν οι Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ καμουφλάρουν τα πραγματικά χρυσοφόρα συμβόλαια. Θυμίζουμε:
Καταρχήν, η αποδοχή της αμερικανικής πρότασης για τη "παραχώρηση" 400 αρμάτων μάχης Abrams M1A1, σημαίνει κόστος μεταφοράς 10 εκατ. ευρώ, υπέρογκο κόστος συντήρησης-εκπαίδευσης-προμήθειας πυρομαχικών-τεράστιας κατανάλωσης καυσίμου, αλλά και ότι ουσιαστικά η αποδοχή αυτής της αμερικανικής προσφοράς είναι προίκα για την προμήθεια του νέου ΤΟΜΑ και τροχιοδεικτική βολή για το μέλλον της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας. Αυτοί που διαφημίζουν τα 400 ABRAMS, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι το κλιμάκιο των αξιωματικών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Νεβάδα των ΗΠΑ για να ελέγξει 1000 άρματα μάχης έχει εγγυηθεί για τη καλή κατάσταση περισσότερων από 300 και για τα υπόλοιπα μέχρι τα 400, υποστηρίζουν ότι είτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως "πηγή" ανταλλακτικών, είτε να γίνουν επιχειρησιακά άψογα μέσω της ΕΛΒΟ. Δηλαδή, ακόμη και ο αριθμός 400 είναι απάτη!!! Δεύτερον, οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες και οι Έλληνες αντιπρόσωποι τους θέλουν να επιβάλλουν, με πολιτικές πιέσεις, παρεμβάσεις απόστρατων αξιωματικών της ΠΑ και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, τον εκσυγχρονισμό των F 16! Σύμφωνα με το onalert.gr ο προϋπολογισμός της πρότασης είναι 700 εκατομμύρια ευρώ, άρα πολύ εύκολα μπορούμε να μιλήσουμε για κόστος που θα ξεπεράσει το 1 δις! Αναφερόμαστε σε αεροσκάφη που έχουν παραγγελθεί επί Σημίτη το 1999 , έχουν παραληφθεί το 2003 και ο εκσυγχρονισμός τους προβλέπει να γίνουν όπως αυτά που παραγγέλθηκαν επί Καραμανλή το 2005!!! Τρίτον, ενδέχεται να υπάρξει νέα "προσφορά" για μεταχειρισμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P 3 Orion, κάτι που θα ικανοποιήσει την Lockheed Martin, η οποία κυρίως θέλει να "κερδίσει" το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού F 16.
Παράλληλα με τις συμφωνίες προμήθειας στρατιωτικού υλικού, διεξήχθησαν πολιτικές επαφές, αποκαλυπτικές του επιθετικού ρόλου που επιδιώκει να παίξει ο ελληνικός αστικός κόσμος. Στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας, η κυβέρνηση Παπαδήμου απολαμβάνει της στήριξης του Ομπάμα. Ενδεικτική της αλλαγής της αμερικανικής στάσης από την πολιτική Μπους, που προωθούσε ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγούμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Δ.Μακεδονίας, είναι η παρακάτω είδηση. Επιστολή 54 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, που είχε κοινοποιηθεί στον πρόεδρο Ομπάμα, ζητώντας του να διασφαλίσει ότι το ΝΑΤΟ στην σύνοδο του Σικάγο (20-21 Μαΐου) θα επιδώσει τυπική πρόσκληση για ένταξη στην συμμαχία, απαντήθηκε ως εξής: ο αμερικανός πρέσβης στη Δ.Μακεδονίας δήλωσε ότι παρά την στήριξη των ΗΠΑ, απαραίτητη είναι η συναίνεση όλων των χωρών-μελών, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει το ανεπίλυτο ζήτημα της ονομασίας!
Επιπλέον, οι επαφές Πανέτα-Αβραμόπουλου απέδειξαν ξανά ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την πλήρη συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προσδένει την χώρα στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ έχει ήδη κατοχυρώσει επικίνδυνα την εμπλοκή της στους σχεδιασμούς και τις προετοιμασίες ιμπεριαλιστικής επίθεσης κατά του Ιράν. Η διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου το ενεργειακό ζήτημα αποκτά γεωστρατηγική σημασία, την ωθούν σε ενίσχυση της στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχίας της με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ, ενώ οι φιλοδοξίες κερδών της ελληνικής αστικής τάξης και η διεκδίκηση μεριδίου από τη διαδικασία ξαναμοιράσματος σε πλανητικό επίπεδο πηγών-δρόμων ενέργειας και ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων από τους ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς, χωρών, αποτελούν τους λόγους για τους οποίους το ελληνικό κατεστημένο εμπλέκεται σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τρομοκρατικές εκστρατείες. Μάλιστα, ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων του είναι αποφασισμένος να επενδύσει στην χρήση του στρατού ως πολιτικό εργαλείο, στο πλαίσιο του διεθνούς καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού πλέγματος. Και αποκαλύπτει ότι η Άμυνα είναι το πρόσχημα για την συντήρηση ενός από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς σχηματισμούς που υπηρετεί τα αστικά συμφέροντα εντός και εκτός συνόρων!
Μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Λίον Πανέτα στην Ουάσιγκτον, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε στην ακόλουθη δήλωση: "Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών τον κ. Πανέτα και είχαμε μια πολύ εγκάρδια και φιλική συζήτηση για ζητήματα που αφορούν στην αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την ευκαιρία κάναμε μια ευρύτερη επισκόπηση της κατάστασης στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και ορίσαμε με σαφήνεια το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η συνεργασία μας, τόσο διμερώς όσο και κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή της Ελλάδος στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα στη Λιβύη κι εγώ με τη σειρά μου του επεσήμανα ότι το εθνικό αμυντικό σύστημα της χώρας το οποίο παρά την οικονομική κρίση, εξακολουθεί να είναι ένα από τα ισχυρότερα και πλέον αξιόπιστα στην ευρύτερη περιοχή, θα είναι πάντοτε στην υπηρεσία της ειρήνης, της συνεργασίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας (ας μας εξηγήσει ο Δ.Αβραμόπουλος, σε ποια ειρήνη αναφέρεται στη Λιβύη που οι συγκρούσεις κλιμακώνονται, η χώρα διασπάται από φυλές που θέλουν να ελέγξουν πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες καρπώνονται τα μεγαλύτερα συμβόλαια στο όνομα των υπηρεσιών που πρόσφεραν στους αντικαθεστωτικούς για να ανατρέψουν τον Καντάφι).
Μου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή της Ελλάδος στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα στη Λιβύη κι εγώ με τη σειρά μου του επεσήμανα ότι το εθνικό αμυντικό σύστημα της χώρας το οποίο παρά την οικονομική κρίση, εξακολουθεί να είναι ένα από τα ισχυρότερα και πλέον αξιόπιστα στην ευρύτερη περιοχή, θα είναι πάντοτε στην υπηρεσία της ειρήνης, της συνεργασίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας (ας μας εξηγήσει ο Δ.Αβραμόπουλος, σε ποια ειρήνη αναφέρεται στη Λιβύη που οι συγκρούσεις κλιμακώνονται, η χώρα διασπάται από φυλές που θέλουν να ελέγξουν πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες καρπώνονται τα μεγαλύτερα συμβόλαια στο όνομα των υπηρεσιών που πρόσφεραν στους αντικαθεστωτικούς για να ανατρέψουν τον Καντάφι).
Και συνέχισε ο Δ.Αβραμόπουλος: Εκείνο που έχει σημασία να επισημάνουμε είναι ότι τα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό δεν έχουν αποδυναμώσει σε τίποτα το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδος. Και αυτό προκύπτει και από τα όσα συζητήσαμε, αλλά και από το γεγονός ότι με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού συντηρούμε ένα από τα πιο αξιόμαχα εθνικά αμυντικά συστήματα. Συζητήσαμε γενικότερα για τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή, τη συνεργασία Ελλάδος - Ισραήλ, καθώς επίσης αναλύσαμε το νέο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, όπου κεντρική θέση βεβαίως έχει η πολιτική μας για την ενέργεια.
Επίσης, ενδεικτικό της εμβάθυνσης της στρατηγικού τύπου συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ είναι οι επαφές του Δ.Αβραμόπουλου με σημαντικά στελέχη της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε προς τιμή του στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στο Μανχάταν, την ίδια ώρα που διεξάγεται υπό άκρα μυστικότητα η "μυστηριώδης αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ" υπό την κωδική ονομασία Noble Dina., που πολλοί θεωρούν ότι εντάσσεται στους σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικής επίθεσης στο Ιράν. Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογό του, Λίον Πανέτα, στην Ουάσιγκτον, ο Δ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε σε «θεαματικά βήματα», που έχουν γίνει στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. «Ένα νέο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον διαμορφώνεται, ανοίγοντας καινούριες προοπτικές για τους δυο λαούς», σημείωσε ο υπουργός. «Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με διακεκριμένες προσωπικότητες, τόσο του American Jewish Committee, καθώς και σημαντικούς παράγοντες του οικονομικού, επιχειρηματικού και ενεργειακού τομέα», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.
Παράλληλα, αποκάλυψε τους ευρύτερους προσωπικούς και κρατικούς προσανατολισμούς και το ρόλο που θέλει να παίξει το ελληνικό κεφάλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο: «Θα επισκεφθώ και πάλι στις αρχές Μαΐου την Ουάσιγκτον, ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα αυτής της χρονιάς, όπου θα συμμετέχω σε μια συζήτηση από κοινού με συναδέλφους μου υπουργούς της Γερμανίας, του Ισραήλ και διαπρεπείς προσωπικότητες. Θα ανοίξουμε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη συνεργασία, τη συνύπαρξη και την κοινή προοπτική σ' ένα μεταβαλλόμενο κόσμο».
Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Χάρρις δήλωσε ότι η επίσκεψη του έλληνα υπουργού «είναι ακόμη ένα βήμα στις βαθιές φιλικές σχέσεις μας. Για μένα και για το AJC, η ιστορία πηγαίνει πίσω κάπου τριάντα χρόνια, όταν ξεκινήσαμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και τη στενή συνεργασία με τους ελληνοαμερικανούς συνεργάτες μας, όπως τον Έντι 'Αθενς. Μέσα σ' αυτά τα τριάντα χρόνια, είχαμε κινήσεις μπροστά-πίσω, με επισκέψεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και με σκοπό να βελτιωθεί η συνεργασία και η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των Εβραίων, μεταξύ της Ελλάδας και του κράτους του Ισραήλ».
Ο ίδιος αναφέρθηκε με νόημα σε «μια στρατηγική συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Και αυτό είναι υπέρ των αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων στην περιοχή».
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου