Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Χιλιάδες Ιταλοί στους δρόμους για μέτρα ανάπτυξης

http://www.ethnos.gr

Μικροεπεισόδια στην Μπολόνια, την οποία επισκεπτόταν ο Μάριο Μόντι

Χιλιάδες Ιταλοί στους δρόμους για μέτρα ανάπτυξης
Μεγάλα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν χθες στην Ιταλία τα οποία διοργάνωσαν τα κυριότερα συνδικάτα της χώρας, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και δικαιότερη φορολογία. Συμμετείχαν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, 200.000 άνθρωποι.
«Πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα και χρειαζόμαστε συγκεκριμένα (μέτρα)» αντί για μέτρα που γίνονται πρωτοσέλιδα, είπε η επικεφαλής του κεντροαριστερού εργατικού συνδικάτου CGIL, Σουζάνα Καμούσο.


Αναφέρθηκαν κάποια μικροεπεισόδια στη διάρκεια μικρότερων συλλαλητηρίων στην Μπολόνια, την οποία επισκεπτόταν ο Μάριο Μόντι. Κι ενώ η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση και το δημόσιο χρέος ήταν πέρυσι στο 120,6% του ΑΕΠ - το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη μετά το ελληνικό, με εκτιμήσεις ότι το 2014 θα έχει σκαρφαλώσει στο 137%- πληθαίνουν οι φωνές εντός της χώρας εκείνων που αμφισβητούν ανοιχτά πλέον την κυβέρνηση Μόντι.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή νέο πακέτο μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η πώληση περιουσιακών στοιχείων κι ο εξορθολογισμός των δαπανών, με στόχο να εξοικονομηθούν συνολικά 80 δισ. ευρώ.
Ο Μόντι χαρακτήρισε ως πρώτο βήμα για την εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ για φέτος, τη μείωση του προσωπικού που θα ξεκινήσει από το υπουργείο Οικονομίας και το γραφείο του πρωθυπουργού. Αναμένεται τον Σεπτέμβριο κι άλλο συμπληρωματικό πακέτο, με ισχύ το 2013 που θα έχει στόχο την εξοικονόμηση επιπλέον 15-20 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου