Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Τουρκική άσκηση στα Κατεχόμενα «για τη διεξαγωγή έρευνας»

Παραμονές ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία
Τουρκική άσκηση στα Κατεχόμενα «για τη διεξαγωγή έρευνας»
Το λιμάνι της Αμμοχώστου στα Κατεχόμενα της Κύπρου



Νέα τουρκική πρόκληση στην Κύπρο παραμονή της ανάληψης της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης.



Στην προσπάθεια νομιμοποίησης του κατοχικού καθεστώτος εκδόθηκε NOTAM από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με την οποία μάλιστα δεσμεύονται θαλάσσιες περιοχές για τη διεξαγωγή της έρευνας. Η άσκηση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε «διεθνή ύδατα», εντός του FIR Λευκωσίας.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε την ίδια ΝΟΤΑΜ, προφανώς για να νομιμοποιήσει την κατοχική. Μόλις χθες ολοκληρώθηκε μια άλλη άσκηση έρευνας και διάσωσης η οποία διεξήχθη σε θαλάσσια περιοχή στα Κατεχόμενα (στη χερσόνησο Καρπασίας) με τη συμμετοχή τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων.

Οι Τούρκοι επιμένουν σε θέματα έρευνας και διάσωσης, θέλουν να έχουν κυριαρχία στην περιοχή και δεν αναγνωρίζουν τα πλοία και τα ελικόπτερα διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι προκλήσεις όμως συνεχίζονται και σε πολιτικό επίπεδο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο τούρκος επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση κ. Εγκεμέν Μπαγίς προέτρεψε τους Ευρωπαίους να απευθυνθούν για την προεδρία της ΕΕ (που αρχίζει την Κυριακή) στους Τουρκοκύπριους οι οποίοι έχουν, όπως είπε, ικανοποιητικό αριθμό εγκαταστάσεων.
 http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου