Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ‏

ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ  ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΚΑΙ ΣΤΟ 521 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

Καταγγελίες συναδέλφων φαντάρων φτάνουν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, από το 521 ΤΠΝ, στο Βόλο, σχετικά με την περίπτωση συναδέλφου τους που βιώνει μια τραγική περίπτωση του «παραλόγου της θητείας».
Ο συνάδελφος καλείται να υπηρετήσει 29 μέρες περισσότερες από την κανονική του θητεία (και μάλιστα τις έχει υπηρετήσει σχεδόν όλες), εξαιτίας της αποχής του από τις υπηρεσίες και τις ασκήσεις λόγω τραυματισμού του.
Δεν είναι όμως αυτό (μόνο) το παράλογο. Το τρομερό είναι ότι ο βαρύτατος τραυματισμός του (διάστρεμμα) προήλθε από συμμετοχή του σε προβλεπόμενη άσκηση προσομοίωσης απόβασης σε δύσβατο έδαφος! Καλείται, λοιπόν, να υπηρετήσει παραπάνω μέρες τζάμπα θητείας για έναν τραυματισμό στον οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά οι ίδιες οι επικίνδυνες ασκήσεις που επιλέγουν οι διοικητές  και τα επιτελεία για «τη διατήρηση του αξιόμαχου του στρατεύματος». Χωρίς να υπολογίζουν το ανθρώπινο κόστος, θεωρώντας συχνά τους φαντάρους υπεύθυνους για τους τραυματισμούς που προκαλούν οι δικές τους αποφάσεις.

Στην ιστορία αυτή, αποκαλύπτονται - με τον πιο χυδαίο τρόπο - όλα τα σύγχρονα δόγματα του «νέου ελληνικού στρατού»: το «μπαλάκι» των ευθυνών μεταξύ της ιεραρχίας και των αξιωματικών, την ευθυνοφοβία τους, την άγρια και άδικη εκμετάλλευση, την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και ειδικά για τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων από τους ανωτέρους τους.
Στο 404 ΓΣΝ της Λάρισας, όπου ο συνάδελφος νοσηλεύτηκε, τα απαραίτητα έγγραφα για τη μη πρόκληση βλάβης που θα επέφερε μελλοντική αναπηρία ήταν έτοιμα άμεσα. Η αιτιολογία των υπεύθυνων: «δε θέλουμε να μας γίνει μήνυση αργότερα». Αφού όμως «καλύφθηκαν» τυχόν βαρύτερες ευθύνες του ΕΣ για έναν στρατιώτη του, τα υπόλοιπα χαρτιά - απαραίτητα για τη δικαιολόγηση της απουσίας του από τις υπηρεσίες - έχουν «κολλήσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες», ανάμεσα στο νοσοκομείο, τη στρατολογία, τη διοίκηση του στρατοπέδου.
Αφού καλύφθηκαν οι διοικητικές ή/και ποινικές ευθύνες του ΕΣ, φυσικά δεν έχει καμία σημασία γι' αυτόν τι θα απογίνει ένας φαντάρος του.
Είναι τόση και τέτοια η αναλγησία της ιεραρχίας, που ο συνάδελφος έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στις δικαιολογίες και την κοροϊδία της. Από τη διοίκηση του στρατοπέδου στη στρατολογία, από τη διοίκηση του νοσοκομείου πάλι πίσω. Και καταλήγει να υπηρετεί ένα επιπλέον κομμάτι πιο δωρεάν εργασιακής εκμετάλλευσης, πέρα από την επίσημη απλήρωτη εκμετάλλευση της τυπικής του θητείας.

Αλήθεια, αφού στο στρατόπεδο «καταλαβαίνουν» την ταλαιπωρία του άτυχου συναδέλφου λόγω «της γραφειοκρατίας», γιατί συνεχίζουν να «τον χώνουν» κανονικότητα σε σκοπιές και αγγαρείες. Ο διοικητής, αντισυνταγματάρχης Δρόσος, γιατί δεν παρεμβαίνει για να απαλλάξει τον συνάδελφο από μια κατάφωρα άδικη κατάσταση;
Μα, πολύ απλά, γιατί είναι πάντα καλοδεχούμενα τα τζάμπα εργατικά χέρια σε δουλειές πάνω από 40-45 βαθμούς (ενώ το ΓΕΣ έχει διαταγή για παύση κάθε εργασίας μετά τους 35), στις οποίες εύκολα παθαίνεις αφυδάτωση ή ηλίαση. Γατί είναι πάντα καλοδεχούμενα τα επιπλέον «γαϊδούρια» (έτσι μας αντιμετωπίζουν κι ως τέτοια μας αντιλαμβάνονται) για να κουβαλήσουν το επιπλέον φορτίο των υπηρεσιών. Αυτό που θα εξασφαλίσει επαίνους σε διοικητές-αξιωματικούς και θα δώσει τη δυνατότητα στα επιτελεία να πουλάνε ασφάλεια και εθνική ανάταση, στην εξαθλιωμένη νεολαία μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα.

Πιστεύουμε ότι αυτό το περιστατικό είναι χαρακτηριστικό μιας πολύ πιο σάπιας και βαθύτερα προβληματικής κατάστασης. Τα τάγματα πεζοναυτών δεν είναι (μαζί με κάποιες άλλες μονάδες, πχ την 71η Α/Μ ταξιαρχία) «το καμάρι του ελληνικού στρατού», η αιχμή του δόρατος «της εθνικής υπερηφάνειας και κυριαρχίας», ο «ακρογωνιαίος λίθος της αποτρεπτικής δυνατότητας των ενόπλων δυνάμεων»; Αυτά δεν είναι τα λόγια που αναμασούν διαρκώς τα στρατιωτικά περιοδικά (ή, αλλιώς, πλασιέ εμπόρων όπλων), οι φασιστικές συμμορίες τύπου χρυσής αυγής (ή, αλλιώς, πλασιέ ταγμάτων ασφάλειας) και οι επίσημες πολιτικές δυνάμεις με τα στρατιωτικά επιτελεία;
Ε, λοιπόν, αυτή είναι και η συμπεριφορά που επιφυλάσσουν σε αυτούς που κατατάχθηκαν σε τέτοιες μονάδες, που δίνουν τον ιδρώτα και το αίμα τους σε επικίνδυνες ασκήσεις, απάνθρωπες εργασίες, εξοντωτικές σκοπιές! Αυτά που είναι αναγκαία για την ιλουστρασιόν βιτρίνα των επιτελείων και του υπουργείου εθνικής άμυνας, του κάθε Παναγιωτόπουλου και της κάθε κυβερνητικής τρόικας, που μας σπρώχνει στο περιθώριο και την ανεργία καθημερινά.
Την ίδια ώρα που η κάθε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» μετατρέπει τη νεολαία σε ισοδύναμο μέτρο για να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια, αλλά διατηρεί στρατόπεδα που συντηρούν τα ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα, καριέρες αξιωματικών (και ειδικά μισθολόγια) και τον αναγκαίο εθνικισμό «για τους υπηκόους», φαντάροι καλούνται να υπηρετήσουν αυθαίρετα παραπάνω μέρες στη θητεία τους. Να δουλέψουν ακόμα πιο τζάμπα για τις κουστουμαρισμένες δηλώσεις υπουργών, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, διαπλεκόμενων συμφερόντων

Η «εθνική υπερηφάνεια», ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός, είναι μια «πολύ καλή μπίζνα» για τους «εμπόρους των εθνών», των πολέμων και της ασφάλειας. Είναι όμως μια «μπίζνα» που τρέφεται από την απελπισία και το αίμα της νεολαίας.

ΩΣ ΕΔΩ!

Θεωρούμε εξίσου υπεύθυνους, τη στρατολογία, τη διοίκηση του στρατοπέδου, το ΓΕΣ και το σύνολο των επιτελείων για τη βάρβαρη αυτή αδικία.
Πιστεύουμε πως αυτή είναι η ουσία της στρατιωτικής θητείας, της οποίας την αύξηση προχωρούν μεθοδευμένα πολιτικοί, στρατιωτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι.

Ένας συνάδελφος βρίσκεται «φυλακισμένος» της απλήρωτης εκμετάλλευσης του στρατού, την ώρα που η ανεργία για τον ίδιο και τους συνομήλικούς του ξεπερνάει το 50%
Η Στρατιωτική Δικαιοσύνη αναίτια διώκει συνάδελφο φαντάρο γιατί ενημέρωσε τους ΕΛΔΥΚάριους για τις συνθήκες που θα συναντήσουν, Διοικητές και στελέχη μένουν ατιμώρητα που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ
ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ
ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ
ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΗ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου