Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 Kυνήγι αντιπολιτευόμενων του ΑΚΠ στην Σουηδία 

Ο εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης με αίτημα του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της Σουηδίας ζήτησε την σύλληψη ατόμου που ζει σε αυτή τη χώρα και φέρεται να πρόσβαλλε μέσω ίντερνετ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης με αίτημα του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της Σουηδίας ζήτησε να εντοπιστεί άτομο το οποίο σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα τουρκικής εφημερίδας έκανε σχόλιο προσβλητικό για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο αίτημα αναφέρεται πως το συγκεκριμένο άτομο τέλεσε το αδίκημα της προσβολής κρατικού λειτουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας που περιλαμβάνονται στον Τουρκικό Ποινικό Κώδικα.
Η εισαγγελία στο αίτημα της αναφέρει πως το σχόλιο έγινε μέσω ενός παρόχου διαδικτύου στην Στοκχόλμη και μετά δίνει και την IP του υπολογιστή που χρησιμοποιήθηκε. Η εισαγγελία ζητά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου ατόμου και την προσαγωγή του ενώπιον των δικαστηρίων
Σε μια χώρα υπόδειγμα όσον αφορά την ελευθερία έκφρασης και τα ανθρώπινα δικαιώματα την Σουηδία, οι άνθρωποι τα 'έχασαν απέναντι σε αυτό το αίτημα. Οι αρμόδιοι του υπουργείου Δικαιοσύνης αντιμετωπίζοντας ίσως για πρώτη φορά τέτοιο αίτημα, παρέδωσαν το θέμα στην εισαγγελία Στοκχόλμης. Η εισαγγελία δε, μη μπορώντας να βγάλει άκρη έστειλε το θέμα στον Επιθεωρητή Δικαιοσύνης του Κοινοβουλίου.
Εξετάζοντας τον φάκελο η Επιθεώρηση έκρινε πως το συγκεκριμένο σχόλιο δημοσιεύτηκε χωρίς την έγκριση του υπεύθυνου της ιστοσελίδας της εφημερίδας, ότι το σχόλιο δεν τελεί υπό συνταγματική προστασία και ότι αδυνατεί να αποφασίσει για αυτό το θέμα. Ο φάκελος στάλθηκε πάλι στην εισαγγελία και με ανησυχία αναμένεται τι είδους απόφαση θα παρθεί.
Στην Τουρκία αρθρογράφοι οι οποίοι θεωρείται πως ¨πρόσβαλλαν¨ τον Τούρκο πρωθυπουργό στα ΜΜΕ συνεχώς σέρνονται στα δικαστήρια. Μάλιστα ο Ερντογάν δεν αρκείται μόνο σε αυτό αλλά με ομιλίες σε πλατείες και δηλώσεις στον τύπο στοχοποιεί πολλούς αρθρογράφους και έτσι μεγάλο μέρος εξ αυτών μετά χάνει την δουλειά του.
Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 13/7/2012

 

 

 

 

 

 

 

 

TourkikaNea.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου