Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

"Παιχνιδάκια" εξοπλισμών πάνω στα καμμένα της Χίου!

http://www.newsit.gr



Πάνω στις στάχτες της Χίου και παίζοντας παιχνιδάκια με την απόγνωση των κατοίκων οι γνωστοί "πατριώτες-επιχειρηματίες" παίζουν παιχνίδια .εξοπλισμών και προωθούν όπως σε κάθε μεγάλη πυρκαγιά αγορά -κι άλλων- πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα μ' αυτούς τους κύκλους οι οποίοι αντέδρασαν περιέργως .βίαια στα δημοσιεύματα -μεταξύ των οποίων και του Onalert- για την βοήθεια που επιχείρησαν να δώσουν οι Τούρκοι -για δικούς τους λόγους βέβαια- με την αποστολή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους.

Χρησιμοποιώντας τα γνωστά ψευδοπατριωτικά επιχειρήματα δεν απέφυγαν να κάνουν το λάθος και τελικά μετά από 48 ώρες "επιθέσεων" σε όποιον "τολμούσε" να αναρωτηθεί "τι έγινε τελικά με το αεροπλάνο που ήθελαν να στείλουν οι Τούρκοι" ,έγιναν τα.αποκαλυπτήρια.

"Θυμήθηκαν" την αναποτελεσματικότητα των Canadair τα οποία και η Τουρκία,όπως και η Ελλάδα διαθέτει! Γιατί όπως έγραψαν "το πρόβλημα δεν ήταν η έλλειψη μέσων αλλά η παλαιόητα των CL-215 και η τεχνολογική μειονεξία των CL-415".

Η "τεχνολογική μειονεξία" των CL-415 διαβάζεται βέβαια .αλλιώς. Χρόνια τώρα υπάρχουν πιέσεις για αγορά πυροσβεστικών αεροσκαφών από τη Ρωσία. Τα Beriev είναι ανάμεσα στα προγράμματα που οι Ρώσοι θέλουν να προωθήσουν στην Ελλάδα.

Δεν πρόκειται να αναλύσουμε τώρα αν είναι καλύτερα αεροσκάφη ή αν κάνουν για την Ελλάδα. Αυτά έχουν ειπωθεί από τους αρμόδιους .Είναι όμως δυνατόν σε μια χώρα υπό πτώχευση η οποία διαθέτει από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς πυροσβεστικούς στόλους να παίζονται τέτοιες ώρες,τέτοια παιχνιδάκια. Και οι "παίκτες" να εμφανίζονται και ως.πατριώτες; Προφανώς βρισκόμαστε μπροστά σ΄ ένα νέο .πολιτικό και "δημοσιογραφικό" ρεύμα: το "εθνικο-εξοπλιστικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου