Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Το αυγό του φιδιού ,φοράει και στολή! Το ΓΕΕΘΑ το 'χει καταλάβει;

Πριν από μερικές εβδομάδες κορυφαίο στέλεχος του ΓΕΕΘΑ είχε μία συνομιλία με στρατιωτικούς συντάκτες. Κάποιος ρώτησε να προβληματίζει η "διείσδυση" της Χρυσής Αυγής στην ΕΛΑΣ και αν υπάρχουν ενδείξεις ή στοιχεία που να δείχνουν ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις ΕΔ.

Πολύ ψύχραιμα και λογικά απάντησε ότι οι ΕΔ είναι "καθρέφτης" της κοινωνίας και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν προκύψει ανάλογο θέμα και για τις ΕΔ.


Δεν μπορεί κάποιος να διαφωνήσει μ΄ αυτή τη λογική. Υπάρχει όμως κάποια "κόκκινη γραμμή" που δεν πρέπει να ξεπεραστεί; Γιατί εδώ στην Ελλάδα η έννοια της Δημοκρατίας έχει τελείως παρερμηνευθεί και αυτό εκμεταλλεύονται οργανώσεις τύπου Χρυσής Αυγής. Η Δημοκρατία οφείλει να έχει μηχανισμούς που θα την προστατεύουν απ΄ όσους χρησιμοποιώντας τα προνόμιά της θέλουν να την καταστρέψουν. Η Δημοκρατία έχει απαγορεύσεις και κυρίως όρια.

Τα γράφουμε όλα αυτά ,γιατί διαπιστώνουμε ότι σιγά ,σιγά και μέσω του διαδικτύου αρχίζουν να "ξεφυτρώνουν" διάφοροι "ανώνυμοι" που όμως επικαλούνται τη στρατιωτική τους ιδιότητα και γράφουν ανατριχιαστικά πράγματα. Διαβάσαμε ακόμη και για αίτημα .ελεύθερης οπλοκατοχής σ΄ όλους τους Έλληνες ,γιατί μεταξύ άλλων "τονώνει τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών".

Εννοείται ότι γύρω απ΄ όλους αυτούς τους .σούπερ-πατριώτες υπάρχει πάντα επιχειρηματικό και οικονομικό όφελος.

Το ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί αυτές τις ακραίες φωνές που μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ,να λένε και να συμπεριφέρονται όπως θέλουν ,αν και φορούν το εθνόσημο; Μήπως κάποιος πρέπει να τους πει ότι πρώτα απ΄ όλα πρέπει να σέβονται τη στολή του Έλληνα αξιωματικού; Τα γνωρίζει αυτά το ΓΕΕΘΑ; Ασφαλώς ναι.

Το ερώτημα είναι πως θα τα χειριστεί.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου