Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ… 2012Ε ΕΣΣΟ:


Είμαι πολίτης με στολή κι όχι δούλος με παραλλαγή
Ποιός έχτισε τη Θήβα την επτάπυλη;
Στα βιβλία δε βρίσκεις παρά μόνο βασιλιάδων ονόματα.
Οι βασιλιάδες είχανε τις πέτρες κουβαλήσει;
Και τη Βαβυλώνα που την κατέστρεψαν
πολλές φορές,
ποιός, τόσο πολλές φορές την έχτισε πάλι;

(…)

Ο Φίλιππος της Ισπανίας έκλαψε,
όταν ο στόλος του βυθίστηκε.
Δεν έκλαψε άλλος κανείς;
Ο Φρειδερίκος ο Β΄ νίκησε στον επταετή Πόλεμο.
Και ποιός άλλος νίκησε, εκτός από αυτόν;

Κάθε σελίδα και μιά νίκη.

Ποιός ετοίμαζε τα επινίκεια φαγοπότια;
Κάθε δέκα χρόνια κι ένας μεγάλος άντρας.
Ποιός πλήρωνε τα έξοδά του;

Πόσα πολλά ιστορήματα!
Πόσα πολλά ερωτήματα!

Στο στρατόπεδο Καραϊσκάκη στο Χαιδάρι τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται πυρετώδεις προετοιμασίες για τη τελετή ορκωμοσίας των Υποψήφιων Έφεδρων Αξιωματικών Διαβιβάσεων. Η Σχολή Διαβιβάσεων βάζει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί το Γενικό Επιθεωρητή Στρατού ….. . Ο διοικητής της σχολής λοιπόν Ταξίαρχος Κουτρουμάνος έδωσε εντολή οι χώροι πρασίνου, που σκεπάζονται όπως είθισται στα ελληνικά στρατόπεδα από πεύκα, να καθαριστούν από τις πευκοβελόνες που κάλυπταν το έδαφος και από τα κουκουνάρια που με τον καιρό είχαν πέσει. Να κλαδευτεί κάθε παραμεγαλωμένο φυτό, να καθαριστεί ο χώρος από σκουπίδια ακόμα και να γίνει διαλογή των σκουπιδιών τα οποία εναποτίθονταν σε συγκεκριμένο χώρο του στρατοπέδου, έτσι ώστε να χωριστούν σε ανακυκλώσιμα και μη, προκείμενου να τύχουν και της κατάλληλης μεταχείρισης, με βάσει τα οικολογικά κριτήρια που ακολουθεί ο στρατος. Η λίστα των εργασιών περιελάμβανε επίσης ασβέστωμα – βάψιμο και καλλωπισμό των κτιριακών υποδομών καθώς και των δρόμων του στρατοπέδου.
Ωστόσο η εορταστική ατμόσφαιρα δε μπορεί να κρύψει καθόλου την ωμή πραγματικότητα της κρίσης και της πολιτικής κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ. Το στρατόπεδο Καραισκάκη πριν μπει η 2012Ε ΕΣΣΟ έμοιαζε εγκαταλελειμμένο. Παρά τις καλοσυντηρημένες κτιριακές εγκατασταστάσεις, οι υπαίθριοι χώροι βρίσκονταν σε απόλυτη παρακμή. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν σα θείο δώρο η άφιξη 180 περίπου νεοσύλλεκτων στρατιωτών στις 12 Οκτώβρη και η παραμονή τους στο στρατόπεδο για εκπαίδευση για 15 μέρες. Αυτή την ευκαιρία άδραξε ο ταξίαρχος Κουτρουμάνος και διέταξε τον ανθυπολοχαγό και διοικητή του Λόχου Εκπαίδευσης Επικοινωνίας Καραχάλιο να τους ξεπατώσει. Αντί να μεριμνήσει για την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, όπως και πολλές φορές άλλωστε ξεκαθαρίστηκε ότι σε 15 μέρες δεν είναι εφικτή κανενός τύπου σοβαρή εκπαίδευση.
Δεν είναι λοιπόν η άφιξη του Γ.Επ.Σ. αλλά η μεγάλη ευκαρία της εκμετάλλευσης με τους πιο άθλιους όρους της εργατικής δύναμης των νεοσυλλέκτων που ώθησαν το ταξίαρχο Κουτρουμάνο να δώσει αυτές τις εντολές. Οι νεοσύλλεκτοι κομμάτι μιας γενιάς που τη θερίζει η ανεργία και η μετανάστευση εκτέλεσαν και με το παραπάνω τις διαταγές, παρά το γεγονός ότι δε τους παρεχόντουσαν τα επαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κατά τις εργασίες, με αποτελέσμα πολλοί από αυτούς να χρειαστεί να σταματήσουν να εργάζονται λόγω ερεθισμών στα χέρια.
Οι διαταγές εκτελέστηκαν και με το παραπάνω από του νεοσύλλεκτους προκειμένου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Για να μην αναγκαστούν να υποστούν την εξωφρενική στάση των στελεχών που κόπτονται μόνο για την στρατιωτική τους καριέρα και φοβούνται μην δυσαρεστηθεί ο Γ.Επ.Σ. Το ‘καναν πολύ από αυτούς γιατί είχαν βαρεθεί να τους αποκαλούν γενιά του καναπέ, ύστερα γενιά των 700 και σήμερα πλέον έχουν μάθει πώς είναι οι ατελείωτες ώρες της ανεργίας και της απραγίας και τις απεχθάνονται. Πολύ από αυτούς για αυτό το λόγο μπήκαν στο στρατό. Άλλοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες και τα διαβατήρια τους για το εξωτερικό και η θητεία αποτελούσε για αυτούς το τελευταίο έστω παροδικό εμπόδιο για αυτή την πορεία, έτσι λοιπόν και αυτοί εκτέλεσαν απρόθυμα μεν αλλά και με το παραπάνω τις διαταγές.
Δε τους έπεισαν ούτε τα κηρύγματα του ανθυπολοχαγού Καραχάλιου ότι έτσι είναι η ζωή και ότι όποτε βρίσκεται κανείς στη θέση του «διοικητή» θα πρέπει να ξεζουμίζει τους «διοικούμενους». Περισσότερο ως φτηνές δικαιολογιές ηχούσαν τα λόγια αυτά στα αυτιά των νεοσύλλεκτων! Ούτε οι ευχαριστίες του ταξίαρχου Κουτρουμάνου που δήλωνε περήφανος που ήταν διοικητής μια τόσο εργατικής ΕΣΣΟ, δε τους έπεισαν γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι κανείς, δε θα δώσει σε αυτή τη γενιά αυτό που πραγματικά της αξίζει. Ότι αυτή μαζί με τους εργαζόμενους μπορούν να κόψουν το κλαρί πάνω στο οποίο κράζουν οι κάθε λογής εγωπαθείς κόκορες τύπου καραχάλιου και κουτρουνάνου.
Ανησυχούν οι νεοσύλλεκτοι για τα ταξικά τους αδέρφια. Για την επόμενη ΕΣΣΟ που θα βρεθεί εκεί.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. paromies katastaseis an oxi idies sthn tripolh kai sxedon se ola ta stratopaida epikrath auth h eikona kai logia tou tupou o xronos autos se kamia periptwsh den boreite na ekpedeuthte swsta exoun upothei ametrhtes fores.. sxoliazw dioti eimai 2012 e esso kai auta pou perigrafete einai akrivws idia !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν αποφασιζετε να γραψετε ενα αρθρο θα πρεπει η ερευνα σας να ειναι πιο εμπεριστατωμενη.Πρεπει λοιπον να γνωριζετε πως τα στελεχη ενος στρατοπεδου,(τα οποια παρεπιπτοντως βρισκονται περισσοτερο καιρο στο στρατοπεδο απο τους περαστικους εκπαιδευομενους)εκτελουν και αυτοι εντολες ανωτερων ακριβως οπως και οι φανταροι.Την επομενη φορα λοιπον που θα αποφασισετε να θιξετε και να προσβαλλετε ανθρωπους-που επαναλαμβανω εκτελουν διαταγες οπως και οι φανταροι-σκεφτειτε πως και αυτοι ειναι γενια των 700 ευρω,και εχουν οικογενειες τις οποιες σερνουν απο τοπο σε τοπο γιατι ετσι το θελησαν καποιοι ανωτεροι τους.Μαλλον το να τραβολογας τα παιδια σου απο εδω και απο εκει δεν συγκρινεται με το ασβεστωμα και την αποψιλωση ενος στρατοπεδου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μηπως το οτι ειστε και ειμαστε γενια των 700 ευρω δεν ειναι ευθυνη κανενος στρατιωτικου στελεχους,και μηπως πρεπει να αποδοσουμε τις ευθυνες σε ολους αυτους που μας κυβερνουν 30 χρονια τωρα?αλλα πως αυτη η χωρα μπορει να εχει ελπιδα αν τα νεα παιδια της θεωρουν οτι ξεπατωνονται με ενα ασβεστωμα και μια αποψιλωση και θεωρουν τη στρατιωτικη τους θητεια ως παροδικο εμποδιο και ανυπομονουν να την "κανουν" εχοντας ετοιμα διαβατηρια και βαλιτσες για το εξωτερικο!Ας σκεφτουμε λοιπον ολοι που πργματικα πρεπει να στρεψουμε την επανασταση και τις κατηγοριες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή