Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Λέσβος: Μετανάστες και ανήλικα παιδιά σε κλούβες λόγω έλλειψης χώρου

Μία ακόμα επίδειξη αναλγησίας του κράτους καταγράφεται στη Λέσβο, όπου οι αρμόδιοι αποφάσισαν λόγω «έλλειψης χώρου» να κρατήσουν μετανάστες, άνδρες και γυναίκες, με τα ανήλικα παιδιά τους φυλακισμένους μέσα σε μία κλούβα. Τραγική ειρωνεία, όπως αναφέρει και το Lesvosnews.gr, η κλούβα βρίσκεται σχεδόν κάτω από το «Άγαλμα της Ελευθερίας» που βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.



Σύμφωνα με το Lesvosnews.gr οι μετανάστες που διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια περιπόλου από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και στη συνέχεια αφού έγιναν οι πρώτες τυπικές διαδικασίες έπρεπε να παραδοθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Όμως ούτε τα κρατητήρια της αστυνομίας, ούτε του λιμεναρχείου, είχαν χώρο και έτσι οι αρμόδιοι αποφάσισαν να παραμείνουν οι μετανάστες φυλακισμένοι μέσα στην κλούβα, μέχρι νεωτέρας διαταγής. Πληροφορίες, που επικαλείται το Lesvosnews.gr, αναφέρουν πως οι μετανάστες μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους θα παραμείνουν στην κλούβα τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου