Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ: ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΦΡΙΚΗΣ-ΟΠΟΥ ΝΑ’ ΝΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ: ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΦΡΙΚΗΣ-ΟΠΟΥ ΝΑ’ ΝΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Σύμφωνα με την αρθρογραφία, στις 28 Οκτωβρίου μια άκρως απόρρητη έκθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Δανίας για την συμμετοχή της Αεροπορίας της χώρας στους βομβαρδισμούς της Λιβύης κατέδειξε δομικά προβλήματα του ΝΑΤΟ και πιο συγκεκριμένα σοβαρό πρόβλημα συντονισμού στην αεροπορική επίθεση, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που σημειώθηκαν και σε αυτή την ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Επίσης, αποκαλύφθηκε, ότι με μυστικές από το κοινοβούλιο διαδικασίες, η δανική πολεμική Αεροπορία αγόραζε πυρομαχικά από το Ισραήλ. Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Δανίας, στρατηγός Peter Bertram, υπερασπίστηκε την απόφαση του να αγοράσει βόμβες ακριβείας από το Ισραήλ διότι το απόθεμα της δανικής αεροπορίας είχε πολύ γρήγορα καταναλωθεί μετά από τόσες εβδομάδες αεροπορικών επιδρομών.
To γεγονός προκάλεσε σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον Holger Nielsen, εκπρόσωπο του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος ένα από τα προβλήματα ήταν ότι η πολεμική Αεροπορία της χώρα αγόραζε πυραύλους και βόμβες για τα αεροσκάφη της από το Ισραήλ με σκοπό να βομβαρδίσει μια αραβική χώρα πράγμα που δεν ήταν γνωστό στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Τα κόμματα φοβήθηκαν τις πιθανές αντιδράσεις που θα ξεσπούσαν στον αραβικό κόσμο, παρουσιάζοντας την ανίερη συμμαχία αραβικών αντιδραστικών καθεστώτων και δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, να “απελευθερώνουν” τον λαό της Λιβύης και το πλουτοπαραγωγικό του πλούτο, από την καταπίεση του Καντάφι, βομβαρδίζοντας με ισραηλινές βόμβες!

Επίσης, το δανικό επιτελείο ανέφερε σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα χειρισμού πληροφοριών της συμμαχίας για τους στόχους που θα χτυπούσαν τα Νατοϊκά αεροσκάφη στην Λιβύη. Η έκθεση για την επιχείρηση στην Λιβύη, που έκανε η τακτική διοίκηση (FTK) της Πολεμικής Αεροπορίας, επικρίνει το σύστημα διοίκησης και πληροφοριών του ΝΑΤΟ διότι δεν ήταν σε θέση να παράσχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τους στόχους στην Λιβύη για να διεξαχθούν οι βομβαρδισμοί.  Αναφέρει, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ δεν ήταν σε θέση να παρέχει ακριβείς εκτιμήσεις των παράπλευρων απωλειών που υφίστατο ο άμαχος πληθυσμός!
" Η Δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ δεν οργανώθηκε για να καθοδηγήσει σωστά μια τέτοιου μεγέθους επιχείρηση όπως η Επιχείρηση «Unified Protector» όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στην Λιβύη" αναφέρει η έκθεση . "Το κύριο δίδαγμα που πρέπει να αντλήσουμε από το ΝΑΤΟ είναι η ανάγκη του να χρησιμοποιούμε τα δικά μας συστήματα συγκέντρωσης πληροφοριών για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία αποστολών όπως η Λιβύη, η οποία σε μεγάλο βαθμό λειτούργησε χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε αξιωματούχος. Οι ελλείψεις που εντοπίζονται στην έκθεση της Δανίας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μέρος του προγράμματος της «έξυπνης Άμυνας» του ΝΑΤΟ και να επανασχεδιαστεί η δομή διοίκησης, δήλωσε ο δανός εκπρόσωπος Τύπου στο ΝΑΤΟ.

Τα προβλήματα στη φονική αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ αφήνουν την ανθρωπότητα παγερά αδιάφορη.
Είναι καιρός να διαλυθεί αυτός ο ιμπεριαλιστικός και καταπιεστικός σχηματισμός.

Να θυμίσουμε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε το ελληνικό κράτος και σε αυτή την ιμπεριαλιστική επέμβαση, ενώ η αεροπορία της Δανίας είχε ως βάση εφόρμησης τα ελληνικά Πολεμικά αεροδρόμια.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου