Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ!

Η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π.Παναγιωτόπουλος, πρέπει να καταλάβουν ότι δε μπορούν να παίζουν με την κοινωνία και ιδιαίτερα με τους φαντάρους.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, κύριε υπουργέ, Π.Παναγιωτόπουλε.

Αφού μας υποχρεώνετε να ντυθούμε στα «χακί», είστε με τη σειρά σας υποχρεωμένοι να μας ντύνετε. Να μας προσφέρετε ανθρώπινο φαγητό. Να μας εμβολιάζετε. Να μας εξασφαλίζετε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης –μέσα καθαριότητας, ντους, θέρμανση, σύγχρονες εγκαταστάσεις- και την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής. Ότι η ακεραιότητά μας και η υγεία μας δεν τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας του πανάρχαιου και κακοσυντήρητου οπλισμού, των τεράστιων ελλείψεων στη συντήρηση των μεταφορικών  μέσων και των εγκαταστάσεων.  Ότι οι ανώτεροι σέβονται τα δικαιώματά μας και τηρούν τον Στρατιωτικό Κανονισμό και τους Νόμους.

Αν δε μπορείτε να τα εξασφαλίσετε αυτά κύριε Παναγιωτόπουλε, αν δηλαδή αδυνατείτε να αντεπεξέλθετε στο ρόλο και τα καθήκοντά σας, είναι αναγκαίο και συνάμα τίμιο, να Παραιτηθείτε! 

Αφού, κύριε Υπουργέ Παναγιωτόπουλε, μας στέλνετε ένα εξάμηνο στον Έβρο, στα νησιά και στην Κύπρο-εκεί τις περισσότερες φορές παράνομα, καθώς συστηματικά αδιαφορείτε για την άρνηση μας να αποδεχτούμε τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ- πρέπει να μας εξασφαλίσετε ότι θα λαμβάνουμε άδειες και τακτικά  θα επιστρέφουμε στα σπίτια μας.

Αυτό, κύριε Π.Παναγιωτόπουλε, σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τουλάχιστον (3) καταστάσεις επιβίβασης, με αεροπορικά εισιτήρια, για να μην τρώμε την άδεια στο δρόμο!

Με την απόφασή σας όμως, κύριε Υπουργέ, να κόψετε τις καταστάσεις επιβίβασης, να τις περιορίσετε σε (1), καταργώντας τα αεροπορικά εισιτήρια ουσιαστικά μας στερείτε την άδεια. Αναρωτηθήκατε, κύριε υπουργέ, ποια λαϊκή οικογένεια σήμερα μπορεί να αντεπεξέλθει στο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων στην Κύπρο; Ή μήπως θα επικληθείτε το πετσοκομμένο ποσό που λαμβάνουν όσοι υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ, για να αντιμετωπίσουν το υψηλότερο κόστος ζωής της Κύπρου, για να πατσίσετε;

Είναι μια κανιβαλική απόφαση, αφού γνωρίζετε τη σημασία που έχει η έξοδος και η άδεια για το φαντάρο. Πληροφορείστε όμως ότι εξαιτίας της δικής σας πολιτικής και των μέτρων που ψηφίζετε, δε βγαίνουμε έξοδο αφού λεφτά δεν υπάρχουν, καθώς καταφέρατε οι γονείς μας να δυστυχούν, είτε εργάζονται, είτε είναι άνεργοι.

Με το να μας κόψετε τις καταστάσεις επιβίβασης, δηλαδή να μας καταργήσετε την άδεια, αποδεικνύεται ότι είσαστε άδικος και επιτρέψτε μας να πούμε ανάλγητος. Γιατί γνωρίζετε ότι στην παραμεθόριο υπηρετούμε εμείς, οι πιο φτωχοί. Οι πλούσιοι και οι άνθρωποι του θεάματος, τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ έχουν βολευτεί μια χαρά. Γνωρίζετε εξάλλου καλύτερα από εμάς ποιοι υπηρετούν στο Πεντάγωνο.

Σταματήστε επομένως ,κύριε Υπουργέ Π.Παναγιωτόπουλε, να μας φτάνετε στα όριά μας και να μας εμπαίζετε.

Διαβάζουμε ότι «να επανεξεταστεί το ζήτημα των καταστάσεων επιβίβασης για τους στρατιώτες, ζήτησε από τα Γενικά Επιτελεία ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος».

Καταλαβαίνουμε, κύριε Υπουργέ Π.Παναγιωτόπουλε, την ανάγκη να διασωθεί το πολιτικό σας προφίλ, αλλά δε νομίζετε ότι είναι εντελώς ακραίο, να μας κοροϊδεύετε; Τι θα κοιτάξουν οι Αρχηγοί των Επιτελείων; Δική σας απόφαση είναι. Το ΦΕΚ φέρει τις υπογραφές των υπουργών και όχι των Αρχηγών!

Απαιτούμε, κύριε Υπουργέ Π.Παναγιωτόπουλε, να Μας Σεβαστείτε. Οι καταστάσεις επιβίβασης και τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για όσους υπηρετούν στη παραμεθόριο δε πρέπει να περικοπούν, αλλά να αυξηθούν.

Τέλος, θεωρούμε, κύριε υπουργέ, ότι έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση, ως Φαντάροι-Πολίτες Με Στολή, να σας επιστήσουμε την προσοχή, γιατί πιστεύουμε ότι δημοσιεύματα όπως το παρακάτω δεν σας τιμούν, ως πολιτικό πρόσωπο και θεσμό, αντίθετα σας υποβαθμίζουν και τελικά σας υπονομεύουν στα μάτια μας και στο σύνολο της κοινής γνώμης.

Απέρριψε την κατάργηση των δωρεάν εισιτηρίων Δεν συμφωνεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος με την απαίτηση που προωθεί η τρόϊκα για την περικοπή των καταστάσεων επιβίβασης για τους Έλληνες οπλίτες. Ο υπουργός δήλωσε στο υπουργείο Οικονομικών την κάθετη διαφωνία του και σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε στο ΥΠΟΙΚ ότι "Υπάρχουν και κάποια όρια. Ενημερώστε τους συνεργάτες σας της τρόϊκα ότι αυτά τα όρια εγώ δεν προτίθεμαι να τα παραβώ". Κατόπιν της επέμβασης του υπουργού το θέμα επανεξετάζεται και πιθανότατα δεν θα ισχύσει. Η αρχική πρόβλεψη της τρόϊκα ήταν να περιοριστεί σε μία η κατάσταση επιβίβασης, από δύο που ήταν μέχρι τώρα, για τους στρατιώτες και να κοπεί το δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο, δημιουργώντας σημαντικό οικονομικό πρόβλημα στους στρατεύσιμους που προέρχονται από το εσωτερικό της χώρας και υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές.”      Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κύριε υπουργέ Π.Παναγωτόπουλε, Δώστε Λύση Τώρα. Είναι Υποχρέωση σας και Καθήκον σας.

Στα κατάστιχα της ιστορίας γράφει ότι είστε ο πρώτος ΥΕΘΑ μετά τη Χούντα των Συνταγματαρχών που κατέβασε το Στρατό στο δρόμο σε επιχειρήσεις Αστυνόμευσης.

Θέλετε να καταγραφείτε στη συλλογική μνήμη ως ο ΥΕΘΑ που πετσόκοψε μισθούς και επιδόματα στρατιωτικών, αλλά που επίσης έκοψε τις Άδειες των φτωχών Φαντάρων;

Αυτή είναι η Ισότητα που θα εξασφαλίζατε; Αυτός είναι ο σεβασμός στο Φαντάρο και το «Ανθρώπινο Πρόσωπο του Στρατού»;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου