Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

O ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ!

ΟΛΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ-ΤΕΛΙΚΑ, Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ!

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψεις τα οικονομικά συμφέροντα της κάθε περιοχής που πέφτουν σαν κοράκια πάνω στους νεοσύλλεκτους φαντάρους και την οικογένεια τους. Από κοντά,  οι βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να δίνουν μάχες για να κρατήσουν ανοικτά τα ΚΕΝ της εκλογικής τους περιφέρειας, για λόγους ψηφοθυρίας.



Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας, δια του εκπροσώπου του, αποκαλύπτει τι σημαίνει «εθνικό συμφέρον, εθνική άμυνα και Ένοπλες Δυνάμεις»-σημαίνει κέρδος. Σημαίνει ότι όλοι, έμποροι, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ταξί, εστιάτορες και σουβλατζήδες, προσπαθούν να ρεφάρουν από το φαντάρο και την οικογένεια του. Αντιπροσωπευτικό δείγμα των δικτύων πελατειακών σχέσεων, της βρώμικης διαδρομής της διαπλοκής και της διαφθοράς σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας μας, με μόνιμο θύμα τον κόσμο της εργασίας. Και φυσικά, στις επιχειρήσεις όλων αυτών, πλένουν, σερβίρουν, κάνουν τα πάντα, για ένα κομμάτι ψωμί, ανασφάλιστοι και χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση, ξένοι εργάτες. Που σήμερα θέλει να διώξει η Χρυσή Αυγή για να βάλει στη θέση τους, δουλεύοντας σε ακόμη χειρότερες συνθήκες, Έλληνες εργαζόμενους, εφαρμόζοντας τα μέτρα των Μνημονίων και της ταξικής πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Ε.Ε.-ΔΝΤ.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η υποχρεωτική στράτευση είναι σκλαβιά, είναι η τέλεια εργασιακή εκμετάλλευση, είναι ομηρεία για να σου τα πάρουν χοντρά. Πρέπει να καταργηθεί. Μια μηχανή είναι ο στρατός, που αλέθει συνειδήσεις, μετατρέπει ειρηνικούς πολίτες σε πολεμιστές που θα σκοτώσουν και θα σκοτωθούν για ξένα συμφέροντα, προμηθεύοντας υπηρέτες των αξιωματικών και αγγαρειομάχους που καλύπτουν κάθε τρύπα του κρατικού μηχανισμού.

Όλα τα άλλα είναι πρόσχημα: ανασυγκρότηση του στρατού, πρόγραμμα εκπαίδευσης, αμυντικές ανάγκες, εξ Ανατολάς Κίνδυνος, υπεράσπιση της ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας...

Τρίχες κατσαρές...

«Βγάλτε τους φαντάρους έξοδο πριν την ορκωμοσία. Σε κάθε έξοδό τους γεμίζουν τα μαγαζιά, οι καφετέριες, τα ξενοδοχεία και τα ταξί»!

Το κάνατε στο ΚΕΝ Θήβας. Γιατί να μην το κάνετε και στο ΚΕΝ Λαμίας! Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, o εμπορικός Σύλλογος ζητά με επιστολή του προς την Περιφέρεια, τον Δήμο και τους Βουλευτές να ασκήσουν επιρροή προς πάσα κατεύθυνση αφού η επαναλειτουργία του ΚΕΥΠ έδωσε οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες της πόλης που βλέπουν τους τζίρους τους σε ελεύθερη πτώση.

Σαν το γερο-Λαδά τρύβει τα χέρια του ο εμποράκος της Λαμίας. Ακούστε με πόση άνεση  ξεδιπλώνει  την λογική του κέρδους, πως περιγράφει τον νόμο της Αγοράς. Με πόση παραστατικότητα ξεδιπλώνει το αίτημα του:

ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ-ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ-ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ.

Εμείς απαιτούμε να μειωθεί στο ελάχιστο η παραμονή μας στα ΚΕΝ. Να κλείσουν τώρα τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα. Να μειωθεί άμεσα η θητεία στους 6 μήνες.  

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ 10 ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

1) αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Σίτιση, θέρμανση και νερό που να ικανοποιούν τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, ρουχισμός που να ανταποκρίνεται στις καιρικές συνθήκες και θάλαμοι στους οποίους δε θα στοιβάζονται οι φαντάροι.

2) καμία έκπτωση σε ζητήματα υγείας. Μακριά από αμίαντο, κάδμιο, απεμπλουτισμένο ουράνιο. Οι φαντάροι να περνάνε από αξιόπιστες και ολοκληρωμένες εξετάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία πριν την έναρξη της εκπαίδευσης. Τα εμβόλια να γίνονται στην αρχή της θητείας. Απαιτούμε σεβασμό στα δικαιώματα που απορρέουν από τα λεγόμενα Ι του καθενός. Σύγχρονα, εξοπλισμένα ιατρεία σε κέντρα και μονάδες. Μπάνια και τουαλέτες που δε θα αποτελούν εστίες μόλυνσης και μετάδοσης νοσημάτων.

3) Πάλη για ισονομία και ίση μεταχείριση σε υπηρεσίες και άδειες ενάντια στα βύσματα και το πελατειακό κράτος. Να σπάσουμε το φαύλο κύκλο που κρατάει σε ομηρία τη νεολαία. Αύξηση του ελεύθερου χρόνου για ξεκούραση και ψυχαγωγία πέρα από τα όρια του ημερήσιου προγράμματος.

4) Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, κανένας φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ. Κανένας νέος Μισθοφόρος. Μπλοκάρισμα της συμμετοχής του ελληνικού στρατού σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

5) Αγώνας για ελευθερίες και δικαιώματα κόντρα σε φυλετικές, ταξικές, σεξουαλικές, θρησκευτικές και σωματικές διακρίσεις. Δεν ανεχόμαστε τα καψόνια και τις προσβολές. Η μαγκιά είναι στις κόντρες με την ιεραρχία και όχι στην υποταγή και το γλείψιμο. Όχι στο διαχωρισμό Παλιός-Νέος που μας διασπά.

6) Δεν ανεχόμαστε το μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, την προπαγάνδα ενάντια στους γειτονικούς λαούς και τους μετανάστες. Δεν τραγουδάμε εθνικιστικά τραγούδια που διαχέουν ύπουλα τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό. Όλα αυτά έχουν συμβάλει καθοριστικά στη φασιστική και νεοναζιστική υστερία των ημερών μας. Να κλείσουν τώρα οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων και τα νεά Τάγματα Εθνοφυλακής.

7) Να καλυφθεί άμεσα το κόστος της θητείας από τον στρατό. Μας έφεραν εδώ λέγοντας μας ότι είναι «το υπέρτατο καθήκον». Είναι υποχρέωση τους και δεν αντέχουμε να πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για φαγητό, μετακινήσεις, ψυχαγωγία. Απαιτούμε δωρεάν μετακίνηση σε άδειες και εξόδους. Επαναφορά των τριών (3) Καταστάσεων Επιβίβασης για όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο.  Μας αναγκάζουν να παρατάμε τις δουλειές μας, τουλάχιστον να αναγνωρίζεται η θητεία ως συντάξιμος χρόνος και ως προϋπηρεσία. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας. Αύξηση του μισθού των στρατιωτών.

8) Όχι στην εκμετάλλευση και τη μαύρη απλήρωτη εργασία. Δε θα βουλώνουμε εμείς τις τρύπες στο «λιγότερο κράτος». Για τα μαγειρεία, τα γραφεία, τους οδηγούς, τη συντήρηση των στρατοπέδων τους γιατρούς και τους μηχανικούς να γίνουν άμεσα προσλήψεις πολιτικού προσωπικού. Κανένας στρατιώτης-υπηρέτης στις κατασκηνώσεις και τις Λέσχες των αξιωματικών που λειτουργούν με τη στυγνή εκμετάλλευση των φαντάρων. Να προσλάβουν πολιτικό προσωπικό.

9) Πάλη ενάντια στην ανάληψη αστυνομικών-κατασταλτικών καθηκόντων από τον στρατό. Ούτε να σκεφτούν για συμμετοχή μας σε σενάρια καταστολής του «εσωτερικού εχθρού», του αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού μας. Αρνούμαστε τον απεργοσπαστικό ρόλο του στρατού και το κυνήγι των σύγχρονων κολασμένων που καταφθάνουν ή ζουν στη χώρα μας.

10) Διαρκής αγώνας ενάντια στο αξιόμαχο και την πολεμική ετοιμότητα. Να καταργηθούν οι επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά και τα σκηνάκια. Είναι αδιανόητες οι απώλειες σε περίοδο ειρήνης. Μόνο η άρνηση του πολέμου και η διεθνιστική αλληλεγγύη μπορούν να απομακρύνουν τα σύννεφα των θερμών επεισοδίων που μαζεύονται επικίνδυνα στην περιοχή.

Τα δέκα αυτά σημεία θεωρούμε πως στην ενότητά τους αποτελούν την καθημερινή συνδικαλιστική διεκδίκηση, την ουσία του κινήματος μέσα και έξω από το στρατό, που βρίσκεται σε ενότητα με το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Καλούμε επομένως στη δημιουργία Επιτροπών Φαντάρων σε ΚΕΝ και μονάδες. Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή. Συλλογικά διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

12 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ε, φυσικά. Άλλος πληρώνει και άλλος λέει εύκολες κουβέντες.

      Διαγραφή
    2. έλα μωρέ σου λέω τώρα που θες και 6μηνη θητεία..και ποιος θα φυλάξει; ο φούφουτος; όσο για την έξοδο του φανταράκου, ας του έδιναν μισθό..της προκοπής! αυτό, ναι! ό λ α τα άλλα είναι γελοία..

      Διαγραφή
  2. Ελα μωρέ, ποιος να φυλάξει, τι και γιατί!
    Κορόιδο, στα έχουν πάρει όλα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, η Μέρκελ και το ΔΝΤ και εσύ ψάχνεις τον εχθρό στο Αιγαίο.
    Δε σε σώζει ο φαντάρος, κακομοίρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έλα μωρέ τώρα, που δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε από τη μαμάκα σας..βυζανιάρικα...12μηνη θητεία, ΤΩΡΑ! κακορίζικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα μωρέ, εσύ ο άντρακλας, γιατί δεν κάθεσαι και 20 μήνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα μωρέ, εσύ ο φλώρος!
      έκατσα 18 μήνες..Σάμο..Καρλόβασι..και σε μηχανοκίνητο μάλιστα..αλλά ΠΟΥ να ξέρεις εσύ;; ακούς μηχανοκίνητο και νομίζεις ότι είναι τίποτα μηχανόβιοι..φοβάστε μην πάθει η μήτρα σας και θέλετε 6μηνη θητεία..
      άντε μπράβο αριστεροθολοκουλτουριαραίοι!
      στην τρύπα σας λοιπόν και ΜΗ μιλάτε..

      Διαγραφή
  5. Έλα μωρέ Ράμπο. Πως σκίζεις έτσι τα καλσόν σου....
    Πρόσεξε πως μπαινοβγαίνεις στο όχημα, θα γλυστρίσεις...και θα πέσεις...και θα τρέχεις στο 401....Πολέμαρχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε στην τρύπα σου μέσα είπα! άντε μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι τσολια ειστε!
    ανθελληνες λουστρακια των εθνικισταραδων που περιβαλλουν την Ελλαδα, ρουφιανοι και μιζεροι χωροφυλακες σκεψεων και προθεσεων
    Κριμα για παιδια της ηλικιας σας!

    Ποσο λιγωτερο φασισταρια ειστε εσεις μισωντας την πατριδα σας, ποσο λιγωτερο εθνικια απ την αναποδη ειστε απο τους αντιπαλους σας!
    Και καλα η Μακεδονια ξακουστη του Αλεξανδρου η χωρα ειναι ακουσον ακουσον εθνθκισταριο!
    τον ερμο τν Σολωμο , παλληκαρι που εφυγε με το τσιγαρο στο στομα κατεβαζοντας μια σημαια, απ αυτα τ κωλοπανα που καιτε εσεις οι δειμοκρατες του κωλου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή