Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣE ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


 

 

Διαβάζουμε: "Σύμφωνα με εντολή του ΓΕΕΘΑ Φ900/28 Νοε12, καθορίζεται ότι όλες οι Λέσχες των Ε.Δ θεωρούνται πάντα διακλαδικές και επιτρέπεται σε όλα τα Στελέχη και των 3 κλάδων Ε.Ε. και Ε.Α. να έχουν πρόσβαση οπουδήποτε στην Ελληνική Επικράτεια. Στις Λέσχες του Π.Ν. όπου υπάρχει κατηγοριοποίηση Αξιωματικών-Υπαξιωματικών, θα πρέπει να γίνεται ανάλογη χρήση από τα λοιπά Στελέχη των Ε.Δ."
"Με απόφαση... Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου επιτρέπεται στο εν ενεργεία Πολιτικό Προσωπικό (Μόνιμο και Συμβασιούχων Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου) και στα μέλη των οικογενειών τους, η σίτιση στις Στρατιωτικές Λέσχες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με την καταβολή μόνον του αντιτίμου... του συσσιτίου, χωρίς την υποχρέωση πάγιας συνδρομής. Το δικαίωμα αυτό ισχύει και για τα παιδιά των υπαλλήλων που φοιτούν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των γονέων τους. Η σχετική απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο μέτρων κοινωνικής προστασίας, που έχει διαμορφωθεί με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και υπό τον συντονισμό του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κ. Αντώνη Οικονόμου και εφαρμόζεται σταδιακά επ’ ωφελεία όλων των εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.", εδώ με απόφαση του Υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου "Το εκπαιδευτικό προσωπικό ... έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στις παροχές σίτισης που εξασφαλίζουν οι Στρατιωτικές Λέσχες του τόπου που υπηρετεί...".
Αναρωτιόμαστε, γιατί πρέπει να διατηρούνται αυτά τα κλειστά κλαμπ, κουσούρια μιας άλλης εποχής, που δημιουργούν στεγανά μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της κοινωνίας, διαιωνίζουν την εξαγορά του μόνιμου προσωπικού και την ενσωμάτωση του στο αστικό κατεστημένο, με προνόμια που ως ένα βαθμό διαχέονται και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

Αναρωτιόμαστε, γιατί στις Λέσχες Ασξιωματικών δε μπορεί να μπει ο άνεργος και ο συνταξιούχος.
Αναρωτιόμαστε, γιατί στις Λέσχες Αξιωματικών και στα ΚΑΑΥ δε μπορεί να μπει ο συνάδελφος φαντάρος,  ο δωρεάν εργαζόμενος του Στρατού, υπηρέτης όλων- μήπως ακόμη και σήμερα τα δουλικά δε μπορεί να είναι μαζί με τους αφέντες;- για να απολαύσει τις χαμηλές τιμές και τη φιλοξενία τους.

Εμείς απατούμε: να ανοίξουν τώρα οι Λέσχες Αξιωματικών και τα ΚΑΑΥ στους φαντάρους και σε όλο το λαό. Γιατί μπορούν να τα επισκέπτινται βουλευτές και χρυσοπληρωμένοι ααστοί πολιτικοί, αλλά όχι ο κόσμος της εργασίας που πληρώνει φόρους και το έχει ανάγκη;

Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι φαντάροι λόγω της ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μμημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ να μην μπορούν να βγουν ούτε έξοδο, να παραμένουν στις μονάδες και να χώνονταις σε αγγαρείες.

Η διοίκηση της μονάδας δε θα πρέπει να εξασφαλίζει το πως τα τοπικά οικονοπμικά συμφέροντα –ΚΤΕΛ-ΤΑΧΙ-καφετέριες-φαγάδικα-ξενοδοχεία θα εκμεταλλεύονται τους φαντάρους και τις οικογένεις μας, αλλά αντίθετα θα πρέπει να εξασφαλίζουν την υπεράσπιση των δικαιωμάτω ν των φαντάρων.

Οι διοικητές των μονάδων πρέπει να διαλέξουν: ή μετους επιχειρηματίες θα είναι και τους διαπλεκόμενους πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ ή με τους φαντάρους και το λαό που δυστυχεί!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ-Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

-ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Σε κάθε έξοδο η διοίκηση της μονάδας θα πρέπει να εξασφαλίζει τη δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων, όπως ακριβώς κάνει και με το μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. Οι φαντάροι θα πρέπει να απολαμβάνουν δωρεάν τη φιλοξενία των Λεσχών.

Το καλοκαίρι, που ακόμη και το μπάνιο θεωρείται πλέον απαγορευμένος καρπός, τα ΚΑΑΥ θα πρέπει να είναι ανοικτά σε φαντάρους και σε όλη την κοινωνία, ώστε να απολαμβάνουν τις πολύ χαμηλές τιμές τους.

Επίσης, πρέπει τώρα να σταματήσει η δωρεάν εργασία φαντάρων σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ-ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  και να καλυφθούν οι ανάγκες από πολιτικό προσωπικό.

Τέλος, απαιτούμε τρεις (3) καταστάσεις επιβίβασης για όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο και εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης των φαντάρων σε όλα τα μέσα.

Με τα 8,7 ευρώ μισθό που μας δίνει ο στρατός θα πληρώσουμε εμείς το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στον στρατό αυτές οι κατηγοριοποιήσεις, που πλέον αποτελούν μια Ιεραρχία της Κοινωνικής Δυστυχίας.

Όχι στην Υποκρισία, στη φιλανθρωπία των συσσιτίων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου, απαραίτητο συμπλήρωμα των περικοπών και της κοινωνικής λεηλασίας που σπέρνουν.

Όλοι πρέπει να διεκδικούν την πλήρη ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους. Ελεύθερος Συνδικαλισμός των Φαντάρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. NAI NA MΕΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΣΧΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ,ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ.ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ. ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ 8,7 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΑΥ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ .
    ΥΠΥΡΕΤΗΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ. ΕΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΛΩΣΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.
    ΜΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΣΑΘΡΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ,ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ .
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ;

      Διαγραφή