Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ 505 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

Μετά τις αντιδράσεις των γονιών και τις τηλεφωνικές τους παρεμβάσεις στο ΓΕΣ, αλλά και τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών των συναδέλφων φαντάρων από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, άμεση υπήρξε η επέμβαση του ΓΕΣ και του Ταξίαρχου.

Μετά από επίσκεψη στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών, ζητήθηκαν εξηγήσεις από το διοικητή και τον καταγγελλόμενο Λοχαγό. Αφού έγιναν αυστηρές συστάσεις, στο Λοχαγό δόθηκε 3ήμερη άδεια για να χαλαρώσει, να σκεφτεί και να αλλάξει την συμπεριφορά του.
Μάλιστα, δεκάδες φαντάροι πέρασαν από συνέντευξη όπου τους ζητήθηκε η γνώμη για τα όσα συμβαίνουν στη μονάδα. Ο διοικητής, αφού βεβαίως χαρακτήρισε ανακρίβειες τα όσα καταγγέλλονται-δεν περιμέναμε κια κάτι διαφορετικό-, κράτησε καταδικαστική στάση απέναντι στα καψόνια και όλα τις μεθόδους μείωσης της προσωπικότητας μας. Κάλεσε τους συναδέλφους να του αναφέρουν άμεσα κάθε αυθαιρεσία και ότι τους προσβάλλει.

Εκτός όμως από τα λόγια, υπήρξαν και έργα. Ένας νέος άνεμος πνέει στη μονάδα. Πλέον, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Χθες, για πρώτη φορά, οι στρατιώτες απόλαυσαν το μεσημεριανό διάλειμα-είχαν τη δυνατότητα να πάνε ΚΨΜ, να πιουν ένα κάφε, να χαλαρώσουν λίγο. Δηλαδή, συνέβη το Αυτονόητο.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω είναι ότι η απάθεια, το «άστο να περάσει» είναι η καλύτερη προυπόθεση για να διαιωνίζονται οι αυθαιρεσίες, για να καταπιέζονται οι φαντάροι.
Τα επιχειρήματα «εδώ είναι Πεζοναύτες», «εδώ είναι Εδιδικές Δυνάμεις» και «τα καψόνια είναι άγραφος νόμος», πολύ απλά είναι γελοιότητες, είναι πράγματα που δεν ισχύουν, αλλά απλώς βολεύουν τους αξιωματικούς που παραβιάζουν τον Στρατιωτικό Κανονισμό.

Μόνο αν οι συνάδελφοι, ατομικά ή συλλογικά, γνωρίζουν και υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους, βγαίνουν στην αναφορά Παραπονούμενοι και τις καταγγελίες τους βλέπει το φως της δημοσιότητας, μόνο τότε η κατάσταση θα αλλάξει και θα βελτιωθεί.
Η εμπειρία των συναδέλφων από το 505 Τάγμα Πεζοναυτών, είναι και το καλύτερο μήνυμα στην νέα Σειρά νεοσύλλεκτων φαντάρων που κατατάσσεται σε λίγες μέρες.

Εμείς να πούμε σε όλα τα παιδιά ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ-ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ!
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι κάθε ώρα και στιγμή στο πλευρό σας.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΚΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ 505 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Το εν λόγω τάγμα έχει απασχολήσει συχνά με τη βαρβαρότητα του, καθώς οι αξιωματικοί έχουν μπερδέψει το ρόλο του εκπαιδευτή, με αυτό του βασανιστή. Η γνωστή ρήση "ο στρατός σε κάνει άνδρα" απλά νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες και την σαδιστική συμπεριφορά αξιωματικών που αποφάσισαν να κάνουν τους συναδέλφους στρατιώτες "κομάντα". Και τους κάνουν κομμάτια!
Και αυτό δεν είναι υπερβολή γιατί ο διοικητής Αντισυνταγματάρχης Σμυρνής έχει εντάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα ουρλιαχτά των βαθμοφόρων, τις βρισιές, τις αγριοφωνάρες, κάθε μέσο για την μείωση της προσωπικότητας των φαντάρων. Μάλιστα, με ευθύνη της διοίκησης του τάγματος και των αξιωματικών παραβιάζεται κατάφωρα ο Στρατιωτικός Κανονισμός αφού τα ατομικά και ομαδικά καψόνια είναι συνεχή. Συνάδελφοι φαντάροι που αιτούνται το οτιδήποτε ακούν τους αξιωματικούς να τους λένε: "πέσε κια πάρε 50 κάμψεις"!
Σε αυτό το καλαστήριο όμως αναδεικνύεται όλη η γελοιότητα του Παραλόγου τη Θητεία: αξιωματικός που ρωτήθηκε από φαντάρο την Τρίτη, κατά τη διάρκεια άσκησης στο βουνό, αν μπορούν να ανοίξουν τα κινητά τους και απάντησε "αν το ανοίξεις θα σου τα σπάσω στο κεφάλι", το ίδιο κομάντο-αξιωματικός έχασε το δρόμο της επιστροφής. Αποτέλεσμα, οι φαντάροι έκαναν τη διπλάσια διαδρομή.
Όταν όμως έφτασαν πίσω στο τάγμα και αφού από τις 7.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ ήταν στο βουνό, τους περίμενε νέα έκπληξη.
Η διοίκηση της μονάδας ακολουθώντας τα ναζιστικά πρότυπα συλλογικής ευθύνης, άρχισε νέο γύρο από βρισιές και καψόνια, καθώς θεωρήθηκε ότι υπήρχε ένα κάλυκας λιγώτερος.
Τέλος, μπαίνοντας οι φαντάροι στο θάλαμο αντίκρυσαν την εξής εικόνα-όλα τα πράγματα τους, όλα τα στρώματα και στρωσίδια ήταν πεταμένα!
Αλήθεια, κύριε διοικητά, σε ποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης εντάσσονται όλα αυτά;
Είναι ή δεν είναι παράνομο να μπαίνει ξένο χέρι στα πράγματα των φαντάρων;
Βεβαίως, την επόμενη μέρα προέκυψαν οι γνωστές συνέπειες της "λαμπρής τους εκπαίδευσης"-αναβολές και 15 στρατιώτες στο ΣΤΕΠ, τραυματίες!
Όμως, τα βάσανα των φαντάρων δεν σταματούν εδώ. Η διοίκηση της μονάδας που απαξιώνει τους συναδέλφους είναι δυνατόν να σεβαστεί την έξοδο τους; Αντί να βγουν στις 3.00 το μεσημέρι, όπως προβλέπεται, περνούν την πύλη στις 6.00 το απόγευμα και αφού παρανόμως, έχει προηγηθεί νέος γύρος καψονιών, δοκιμαστικά παρελάσεων κλπ.
Οι φαντάροι και οι γονείς τους είναι εξοργισμένοι.
Προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το διοικητή του 505 Τάγματος, αλλά το τηλέφωνο του είναι κατεβασμένο!
Όμως η οργή και η αγανάκτηση ξεχυλίζουν. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι γονείς:
"είμαστε φτωχοί άνθρωποι, άνεργοι, μας παίρνουν τα παιδιά αυτές τις δύσκολες εποχές, και αντί να μας σεβαστούν, σακατεύουν τα παιδιά μας".
Αλήθεια το ΓΕΣ και ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος τι έχουν να πουν για όλα αυτά;
Πότε επιτέλους θα παρέμβουν και θα αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία και την ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.

22 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα είμαι μέσα στην ίδια σειρά και τα πράγματα δεν είναι έτσι... Μαλακιες σας λένε κύριοι. Καλό το αριστεριζον μπλογκακι αλλά η παραπληροφοριση πάει κι έρχεται... Ο γιωτας που μπήκε για διακοπές να πάει στη μαμακα για φαί. ψηλά ψηλά τα πράσινα μπερε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως γνωστόν, υπάρχουν πράγματα στη ζωή που είναι πραγματικά ανίκητα. Απόδειξη το προηγούμενο σχόλιο.
      Αλήθεια, ο αξιωματικός που το έγραψε, κράτησε την ίδια στάση μπροστά στον Ταξίαρχο;

      Διαγραφή
    2. ΌΤΙ ΔΕ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ Κ ΕΤΣΙ. ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ. Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ.

      Διαγραφή
  2. Ναι δεν είσαι αξιωματικός-μας έπεισες.
    Ενώ ο λόγος σου δεν είναι λόγος φανατικού και υβριστή.
    Προσπάθησε ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είστε για τα πανηγύρια... τίποτα άλλο... γιωτάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. giotompala tou kerataaaaaaaaaa.
    Smirni sunexise etsiiiiii.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kopeitai..osoi den antexoun feygoun..den einai tpt..mia upeuthini dilwsi k pane euroligua na pinoun kafedaki apto prwi mexri to vrady..giati to kanete tooso thema re paidia??osoi mporoune menoun..ethelontika pas eidikes dunameis den se upoxrewnei kanenas..o smurnis kathe prwi stin anafora afto leei o anthrwpos.opoios den mporei as kanei mia upeuthini dilwsi k bgainei fullo poreias..an twra exoun thema ta busmatakia oi boliwtes k kakopernane sti poli tous ok..alla k to "pare 50" gia ta "commanda" pou paraponioude den einai k polla..giati paraponioude??anousia ektasi exei parei to thema,einai aplooo..KOPEITAIIIIII!!!k pigainte se allo swma na kanete mam kaka k nani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπηρετω στο 505 αυτη τη στιγμη και περναω και γω πεν μαζι με τον ΨΕΥΤΗ που εγραψε το αρθρο....ΚΟΨΟΥ ΦΙΛΕ...ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...2 ΠΥΛΕΣ εχει το στρατοπεδο....και τα σκυλια ειναι φιλικα μη μασας...διαλεξε δρομο και στο καλο...Οποιος δε μπορει φευγει δεν κλαιει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αξιωματικοί, μάγκες του υπολογιστή, στον ταξίαρχο αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπηρετώ κι εγώ αυτή τη στιγμή στο 505 .. η μόνη αλήθεια είναι οτι περνάμε τα σωστά Π.Ε.Ν. ως αναφορά την εποχή που ζούμε γιατί πολύ απλά παλιότερα παίζει να κοβόμασταν με την εκπαίδευση ακόμα κι εμείς που γουστάρουμε!! αν κάποιοι θεωρούν οτι οι κάμψεις είναι καψώνι η' οτι οι φωνές των στελεχών είναι ενοχλητικές τότε γιατί ήρθαν?? δεν το ήξεραν ? η' έστω όσοι ήρθαν και δεν αντέχουν να κοπούν..υποβαθμίζετε την εκπαίδευση και την αξία του πράσινου μπερέ που κάποιοι άλλοι έδωσαν το αίμα τους!! προσωπικά νιώθω τυχερός για την εκπαίδευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και ευχαριστώ το λοχαγό μας που είχε την ορέξη να μας μάθει πολλά πράγματα,να μας σκληραγωγήγει και να μας βελτιώσει... οι υπόλοιποι κοψείν χρη γιατί δε γίνεται αλλιώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοχαγέ, αδειούχε, ξέχασες να υπογράψεις το παραπάνω κείμενο.
    Τι άλλο θα κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. exei gemisei h kaluterh taxiarxia twn ΕΙΔ.ΔΥΝΑΜΕΩΝ giwtades ..........ai sto diaolo lamagio spartake esy kai oi syrizaioi pou se sthrizoun palio malaka........ante kai gamisou...AΠΛΥΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το σχόλιο αυτό παραμένει ως απόδειξη του ανύπαρκτου ήθους των παρανομούντων αξιωματικών.
    Όμως οι βρισιές και οι χυδαίες επιθέσεις αποτελούν ταυτόχρονα απόδειξη ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στους Πεζοναύτες και τις Ειδικές Δυνάμεις.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. axou mwree..ipoferoun ta paidakiaaaaa..k bgikan oi aristeroi na pataksoun tin kaki piesi twn stelexwn sta paidakia..den exeis katalabei file spartake pws esy meiwneis tin noimosuni twn paidiwn pou epeleksan na pane eid.dinameis..an den mporoun as kopoun,ti kathonte???esy as poume ti rolo baras k krazeis aksiomatikous klp??ti eisai o pateras tous??o theious tous??i mama tous??opoios den antexei as fygei-einai aplo k teleiwse to thema..apo pou k ws pou na katseis me pseftika epixeirimata na peis oti to 505 einai kolastirio??alla profanws kana filo-vysma tha xeis mesa k tha efage kamia emplokara 2 imerwn k ksekinises to kraksimo..eyge neoellines!!!mesa edw ta dialuetai ola k an bgeite sto ekswteriko kamarwnetai..kseftules bolemenoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος αξιβματικός δε μπορεί και δεν αντέχει να εφαρμόσει το νόμο, να σεβαστεί τον Στρατιωτικό Κανονισμό να παραιτηθεί. Είναι απλό.
      Στο εξωτερικό βγαίνουν σήμερα πολλοί αλλά για διαφορετκούς λόγους: είτε ως μετανάστες, είτε για σπουδές, είτε ως στρατιωτικοί για να σκοτώνουν στις αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, να καταπιέζουν λαούς που ούτε καν γνωρίζουν, για διπλό και τριπλό μισθό.
      ΠΙΣΩ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

      Διαγραφή
  13. pou emathan afta ta 3 palikaria sta videakia-deksia ti simainei kapitalismos??gia peite mas pote ton zisate eseis re paidia??panw katw mexri 27 xronwn eiste k oi 3 k pote prolabate na sximatisete tetoies idees???kanate 12 mines stato k sas piraksan oi aggareies??auti einai i neolaia mas??eseis pate na mas bgalete apta mnimonia???koitaxte pisw sas palikarakia mou k deite xari se poion exete tin dinatotita na katheste mprosta se mia HD cam k na lete elfthera ti gnwmi sas..deite poioi sas xarisan tin dimokratia k tin eleftheria..o stratos itan paidia!!o stratos..k tote i thiteia itan THITEIA,den itan 12mino..akoste k kanenan megalutero k afiste ta fileleuthera kinimata giati o anthrwpos den einai zwo k ermaio..ta antifa k ta acab ta blepoume kathimerina sti syria k stin aigupto!!pigainte ekei na kanete tin ekstrateia sas!! 184 esso!! (ipopsin)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι, ακριβώς όπως τα λες: ο στρατός πρόσφερε τη Δημοκρατία την περίοδο 1967-1974, στρατός και αστυνομία στήριξαν το Μεταξά, ενώ από το 1922-1935 στρατιωτικοί έκαναν μερικές δεκάδες πραξικοπήματα, στρατιωτικοί ήταν επικεφαλείς στα Τάγματα Ασφαλείας και τα έφτιαξαν-Πάγκαλος, Γονατάς. Επίσης, στρατιωτικοί συμμετείχαν στις γερμανόφιλες κυβερνήσεις της κατοχής. Διάβασε λίγο ιστορία, πριν αρχίσεις τα μαθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. pitsiriko mou egw tin ezisa tin istoria..enw esu tin diabases..i mallon diavases afta pou sou exoun dwsei...exei megali diafora to na zeis kati me to na diavaseis kati..k ase ta mathimata se mena,pseutosurizako..toulaxiston kapote oloi etrwgan k douleuan..na dw twra tin gennia sou me tis aristeres eppiroes pou tha vrei doulitsa k tha kanei oikogeneia..den kanw mathimata epirrown oute to ti einai to swsto akoma k pou eimai 55 xronwn alla oxi na prospathoun na kanoun mathimata k aristeroi 25arides..eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Katarxin,stamathste epitelous na milate gia eidikes dunameis,giati kserete katavathos oti den yparxoun pia k kseftulizetai gi'auto h istoria tous.. h ekpaideush pou sas kanoun,se polemo eiste stoxos-elefantas,apo ta 3000 xiliometra... yparxoune paidia,pou viwnoun duskola thn ennoia-stratos k me ta vismata auksanontai oi apaithseis gia mia pio xalarh theiteia (sumfwnw..),alla k eseis upaksiwmatikoi,aksiwmatikoi,epopia k ta synafh,mh milate k polu,giati goustarete k eseis th loufa k th kaloperash,giati k eseis eisaste vismata se stratopeda pou einai konta sta spitakia sas k makria apo ta sunora,giati k eseis mpainete mesa prwi k feugete meshmeri roufontas espressakia (hmarton se stratopeda'eidikwn dunamewn'!) xrewnontas th paramikrh malakia ston stratiwth,eseis epishs eiste autoi pou plhrwnoun oi paterades twn paidiwn gia na kanete auta k alla kala xwris na seveste th patrida vgazontas to kompleks sas ekei pou mporeite,giati autos einai o andrismos sas KYRIOI!.. kanonhste loipon na riksete k ligo th koilia sas giati oi eidikes dunameis theloun antres PALIKAROUS k oxi wx aderfe,karavanades k pseftomagkes.. peraste auta pou prepei stous stratiwtes giati gelane OLOI me ta xalia mas!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας μη μιλήσουμε και για το θέμα εκπαίδευση καλύτερα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και για τα άτομα που δεν πληρούν τις προυποθέσεις των ειδικών δυνάμεων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή