Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

508 ΡΙΖΙΑ ΕΒΡΟΥ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ;

Οι τελευταίες καταγγελίες στο 508 στα Ρίζια Έβρου φαίνεται ότι θορύβησαν την στρατιωτική ιεραρχία. Ο διοικητής, Aαντισυνταγματάρχης Κολέζας κάλεσε τους περισσότερους φαντάρους για συνέντευξη κρατώντας μια διφορούμενη στάση. Από τη μία ρωτούσε συνεχώς για τα προβλήματά τους, από την άλλη τόνιζε ότι εδώ είναι στρατός και όποιος δε μπορεί να πάρει αναβολή. Στο ζήτημα μάλιστα της αναβολής - απαλλαγής επιχειρηματολογούσε τόσο επίμονα που αρκετοί φαντάροι πλέον το σκέφτονται.

Στο στρατόπεδο επίσης εμφανίστηκαν διαδοχικά ο Ταξίαρχος Μανωλάκος και ο Υποστράτηγος Χαλκίδης που συνέστησαν στους φαντάρους να κρατούν κλειστό το στόμα τους γιατί υπάρχουν 'πληροφοριοδότες'. Άλλοι αξιωματικοί διαδίδουν φήμες ότι το στρατόπεδο βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και ότι θα γίνουν έλεγχοι σε φωριαμούς για να βρεθεί ο εσωτερικός εχθρός!
Ακόμη και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν δεν είναι τυχαία. Η αγωνιζόμενη στρατευμένη νεολαία που αξιοποιεί όποιο μέσο μπορεί από τι στιγμή που απαγορεύεται ο ελεύθερος συνδικαλισμός στο στρατό βαφτίζεται «εσωτερικός εχθρός και πληροφοριοδότης», δηλ πράκτορας στην υπηρεσία άραγε ποιων;
Εναρμονίζονται πλήρως με τα νέα στρατιωτικά δόγματα που βλέπουν παντού ασύμμετρες  απειλές ακριβώς για να δικαιολογήσουν τη δράση του στρατού στο εσωτερικό, ενάντια στον εχθρό λαό.
Επιχειρήθηκε επίσης να κλονιστεί η αξιοπιστία των καταγγελιών. Καταρχήν από ότι μαθαίνουμε από συναδέλφους το κλίμα στα περισσότερα ΣΠΕΝ είναι παρόμοιο, κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα. Οι αξιωματικοί του 508  σχεδίαζαν τις αυταρχικές συμπεριφορές. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τις αναφορές του λοχαγού Μελιόπουλου στο 503 ΤΠ; Με το που μαθεύτηκε ότι οι φαντάροι σχολιάζουν θετικά τις αξιοπρεπείς και οργανωμένες συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο έσπευσε να τρομοκρατήσει λέγοντας ότι εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς και να προετοιμαστούν όσοι έχουν καλομάθει στο 503. Μαθαίνουμε ότι ο διοικητής του503 Αν/χης Χατζηαθανασίου καθόλου δε χάρηκε με αυτό το περιστατικό.
Μαθαίνουμε επίσης ότι τα πρωτοπαλίκαρα του 508 έχουν παρελθόν.
Ο Μελιόπουλος έχει χτυπήσει φαντάρο με video στο youtube να το πιστοποιεί. Συνεχίζει και σήμερα να είναι προκλητικός λέγοντας πως δεν το έχει σε τίποτα να γυριστεί και το νο2.
Ο έτερος παλικαράς λοχαγός Κουλούμπας  έκανε κάθε πρωί εφόδους στους φωριαμούς κατσαδιάζοντας και μοιράζοντας ποινές. Τι κάλυψη έχουν και συνεχίζουν αμετανόητοι; Τι ανάγκη έχει η ηγεσία του ΓΕΣ να χαϊδεύει αξιωματικούς που τρομοκρατούν και απειλούν με τραμπουκισμούς; Είναι και αυτό μέρος της εκπαίδευσης στα ΣΠΕΝ;
Δε μας αρκούν οι προσχηματικές ΕΔΕ. Μαζέψτε τους τώρα.
Όλη αυτή η ιστορία είχε πάντως και τα θετικά της. Οι βελτιώσεις στις υποδομές (τουαλέτες, μαγειρεία, θέρμανση) είναι εμφανείς. Ο ίδιος ο διοικητής κάνει ελέγχους στα μαγειρεία προσπαθώντας να βελτιώσει το φαγητό. Οι συνθήκες βελτιώθηκαν.
Απαιτούμε να σπάσει και το κλίμα αυταρχισμού για να επανέλθει η ψυχική ηρεμία και ομαλότητα.  
Ενημερώνουμε τον Ταξίαρχο και τον Στρατηγό ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα συνεχίσει την καθημερινή προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων. Καταγγέλλοντας τις αυθαιρεσίες και την παραβίαση του Στρατιωτικού Κανονισμού και των Νόμων.
Αρωγούς σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε το εργατικό και φοιτητικό κίνημα, τους γονείς και τους συναδέλφους Φαντάρους-Πολίτες με Στολή.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

21 σχόλια:

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΓΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ. ΕΧΟΥΝ ΕΣΑΣ.

    Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝΙΑΣ. ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΦΕΛΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ.

    Α ΡΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ . ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΦ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.

    ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ Ε;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε...γιατί οι Τούρκοι δεν ξέρανε ποιοι αξιωματικοί είναι στην παραμεθόριο... το άρθρο αυτό περίμεναν

      Διαγραφή
  2. Πριν χύσεις το δηλητήριο σου, θα μπορούσες να βρεις όλα αυτά τα στοιχεία στο ίντερνετ. Αλλά που να σε αφήσει η χρυσαυγίτικη εμπάθεια σου να σκεφτείς ως άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να σου πω βρε φιλε τοσο σου κοβει τετοια λες.

      Για πες μου σε παρακαλω απο που ακριβως προκυπτει οτι ειμαι χρυσαυγιτης.Εκτος και αν εσυ θεωρεις πως οποιος δεν ειναι αριστερος αυτοματος ειναι και χρυσαυγιτης.

      Εκτος και αν θεωρεις πως οποιος κρινει οτι δεν πρεπει να δινουμε στρατιωτικες πληροφοριες ειναι και χρυσαυγιτης.

      να ξερεις οτι και η παραμικρη πληροφορια ακομα π.χ και το ποσες μπουγατσες αγοραζει ενα στρατοπεδο βοηθα τον εχθρο να βγαλει χρησιμα συμπερασματα π.χ για την δυναμη μιας μοναδας.

      το ποιος διοικει μια μοναδα μπορει να βοηθησει τον εχθρο να καταλαβει το επιπεδο πειθαρχιας , εκπαιδευσης και ετοιμοτητας μιας μοναδας. Αλλο χατζηαθανασιου , αλλο κολεζας κτλ. το ονμα ενος διοικητη και μονο λεει πολλα για την μοναδα.

      ο εχθρος μπορει να εχει μια πληροφορια απο μια πηγη δεν ξερει ομως αν αυτη ειναι η οχι αξιοπιστη . ετσι θα πρεπει να την διασταυρωσει. και εσυ του προσφερεις μια πηγη πληροφοριων για να διασταυρωσει ηδη υφισταμενες πληροφοριες που εχει.

      επισης εγω εψαξα κααι δεν βρηκα στο ιντερνετ τα ονοματα των τωρινων διοικητων αυτων των μοναδων η των λοχαγων αυτων. εσεις τα λετε παραπανω. για πες μου σε ποια ακριβως διευθυνση τα βρηκες;

      ακομα ομως και αν τα βρεις στο ιντερνετ καατι τυποι με την δικη σας νοοτροπια και αγνοια τα βγαζουν. οσο ειναι λαθος να τα πειτε εσεις εδω ετσι ειναι λαθος να τα γραψει στο ιντερνετ και οποιος αλλος τα εγραψε. αν τα εγραψε. διοτι εγω δεν τα βρηκα.

      επισης την ιδια ακριβως αξια θα ειχε η καταγγελια αν δεν ελεγαν τα ονοματα των αξκων αλλα ελεγαν απλα ο δκτης του ταδε ταγματος η ο λοχαγος του ταδε λοχου.Αλλα τα καλοπαιδια δεν τα νοιαζει η ασφαλεια των πληροφοριων. πιθανον δεν ξερουν ουτε τι ειναι αυτο. αυτους τους νοιαζει να μην σκισουν κανενα καλσον. συγγνωμη να μην κρυωσει το λαιμουδακι τους ηθελα να πω να μην ιδρωσουν λιγο παραπανω.


      αληθεια μηπως θεωρεις πως τα παιδια του σταλιν και οι ομοιδεατες τους προσεφεραν και πρεπει να τους επαναφερουμε στα πραγματα. Ομως να ξερεις πως αν στον εμφυλιο-συμμοριτοπολεμο ειχαν κερδισει τα παιδια του ζαχαριαδη και η παρεα τους εμεις εδω και καμια 20αρια χρονια θαστα ειμαν αλβανοι εργατες και οι γυναικες μας και οι αδερφες μας ρωσιδες, βουλγαρες και ρουμανες.

      ειτε σιυ αρεσει ειτε δεν σου αρεσει αυτη ειναι η αληθεια.




      Διαγραφή
    2. H απάντηση σου είναι ένα ποτάμι ανακρίβειας.
      Τα στοιχεία είναι παντού στο ίντερνετ-δες π.χ. κοπές πίτας σε φασιστικές Λέσχες Εφέδρων-Απόστρατους και ποιοι παρευρίσκονται, κρίσεις αξιωματικών κλπ.
      όταν βαρεθείς να αναμασάς τα τροπάρια που λέτε στα ΚΕΝ θα μπορούσες να μας πεις γιατί ο αξιωματικός που παραβιάζει τον νόμο και τον Στρατιωτικό Κανονισμό δε πρέπει να ελέγχεται.
      Είναι τυχαίο ότι το πρώτο αίτημα των αξιωματικών προς τον τότε Δ.Αβραμόπουλο ήταν να κλείσει το υπουργικό email που είχε δημιουργήσει ο Π.Μπεγλίτης.
      Μιλάς για εθνική άμυνα για να κρύψεις την απαίτηση σου να καλυφθεί η ατομική ευθύνη των αξιωματικών.
      Πάντα ο πατριωτισμός ήταν το τελευταίο καταφύγιο των απαταιώνων και παρανομούντων.
      Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ...

      Διαγραφή
  3. Κhttp://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=395489ΩΣ - Βίντεο από την κοπή πίτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών & του Συλλόγου Αποστράτων
    ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ KRANOS.GR ΟΤΙΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΩΣΑΝΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...
    ΥΠΟΙΚΡΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καταρχην θα ηθελα να επαινεσω τα σαιτ σπαρτακος διοτι μπορει να διαφωνω με πολλες απο τις ιδεες που εκφραζει αλλα τουλαχιστον δεν λογοκρινει αυτα που γραφω αλλα τα δημοσιευει

    τωρα σε οτι αφορα την απαντηση σου για να δουμε ποιος λεει ανακριβειες εγω η εσυ

    1.στην 1η σου απαντηση εγραψες αναφερομενος στην αρχικη μου απαντηση και στα ονοματα των διοικητων που εγραφε η καταγγελια << Πριν χύσεις το δηλητήριο σου, θα μπορούσες να βρεις όλα αυτά τα στοιχεία στο ίντερνετ.>> ομως οταν σε προκαλεσα να μου πεεις που ανακριβως αναγραφεται στο ιντερνετ -σε ποια ιστοσελιδα αναγραφεται , το ονομα του διοικητη του 508 , του 503 κτλ εσυ με παρεπεμψες σε μια ιστοσελιδα που γραφει ονοματα αλλων αξιωαματικων για καποια κοπη πιτας. αυτο θα πει ακριβεια. εεχεις δικιο. τελικα εγω λεεω ανακριβειες.ε;

    2. και ποιος σου ειπε οτι αυτοι που δημοσιοποιουν στο ιντερνετ ονοματα διοικητων και ταξιαρχων πραττουν σωστα; οι δημοσιογραφοι δεν κοιτανε το συμφερον της εθνικης ασφαλειας. κοιτανε το συμφερον της εργασιας τους. θυμισου αυτον τον ανεκδιηγητο που οταν στην κριση των ιμιων ο στολος μας απεπλεεε αυτος το εδινε στους τουρκους σε ζωντανη μεταδοση. θυμισου τα απορρητα σχεδια της χωρας που διερευσαν τοτε σε εφημεριδες κτλ. επειδη ομως παιρνουν φακελακι καποιοι γιατροι αυτο δεν σημαινει οτι εχουν το ελευθερο να το κανουν και οι υπολοιποι και οτι παυει να ειναι λαθος -εγκλημα να παιρνουμε φακελακι.

    3. οταν σου δειχνουν το δεντρο μην κοιτας το δαχτυλο. αυτο που ηθελα να σου πω ειναι οτι κανε την καταγγελια σου. και να ερευνηθει , αν εχεις δικιο η οχι. ομως θα μπορουσες να πεις τα ιδια πραγματα χωρις να πεις ονοματα διοικητων κτλ. και αντε ο κατταγγελων πανω στον πονο του τα εγραψε, το σαιτ ομως δεν επρεπε να να δημοσιευσει ονοματα. αρκουσε να πει απλα ο δκτης του ταδε ταγματος.

    4. λες << θα μπορούσες να μας πεις γιατί ο αξιωματικός που παραβιάζει τον νόμο και τον Στρατιωτικό Κανονισμό δε πρέπει να ελέγχεται.>>. και ποιος σου ειπε οτι εγω καταδικαζω το οτι κανεις μια καταγγελια. καλα κανεις καια την καεις και να ερευνηθει. απο που προκυπτει οτι σε ψεγω για αυτο; κατα τα αλλα εγω λεω ανακριβειες

    5.ποιος σου ειπε οτι εγω δεν συμφωνω με το να δεχεται εμαιλ καταγγελιων το επιτελειο του υπουργου; και βεβαια συμφωνω. κατα τα αλλα εγω λεω ανακριβειες.
    βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα φιλαρακο. η μονη ενσταση επ αυτου ειναι οταν εξεταζεται μια καταγγελια ειναι να γινεται ελεγχος στην ουσια των πραγματων και να μην μενουμε στιςεντυπωσεις στις εντυπωσεις. διοτι αυτο που συχνα συμβαινει ειναι οι στρατιωτες και οχι μονο , να διεκδικουν διαιωματα και πραγματα που δεν θα επρεπε και η ηγεσια να πιεζει οχι για να εφαρμοστει το σωστο αλλα να μην εχουμε καταγγελιες κτλ με οτι αυτο συνεπαγεται. δεν μπορω να επεκταθω περαιτερω. ο νοων νοειτο

    6. αλλο αυθαιρεσια και αλλο σκληρη εκπαιδευση. και αεροπορια πρεπει να κανουν , και να πεσουν κατω 100 φορες και να ξανασηκωθουν , και καμψεις να παρουν , και να ιδρωσουν, και να πονεσουν, και να κρυωσουν. ξερεις για ποιο λογο; για σκληραγωγια. αν γινει πολεμος ειναι πολυ πιθανο να μεινουν μερες χωρις φαγητο, να πολεμουν μεσα σε χαρακωμα για ωρες με νερο που θα φτανει μεχρι την μεση τους η και ποιο πανω, μεσα στο κρυο κτλ.

    συνεχιζεται παρακατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7. ΚΑΙ μην μου πεις τις μπαρουφες που λενε οι αιθεροβαμωνες αριστεροι οτι δεν προκειται να γινει πολεμος διοτι τοτε θα σου συστησω να διαβασεις λιγο ιστορια. διαβασε λιγο για την μπελ εποκ και τον μεσοπολεμο, για τους πουρκουαδες οτιι δεν προκειται να ξαναγινει πολεμος που ελεγε ο καθε ηλιθιος μετα τον ΑΠΠ. ε μετα ηρθε ο χιτλερ και τους φορεσε τον ΒΠΠ. και μην μου πεις πως τωρα ειναι αλλιως διοτι εχουν αλλαξει η εποχες κτλ, διοτι μαι τοτε τετοιες βλακειες ελεγαν. η ανθρωπινη φυση δεν εχει αλλαξει

    8. λες << Πάντα ο πατριωτισμός ήταν το τελευταίο καταφύγιο των απαταιώνων και παρανομούντων.>>. να υποθεσω οτι τον κολοκοτρωνη που μιλουσε για πατριδα τον θεωρεις απατεωνα; δεν θα το θεωρησω.


    αληθεια πες μου ομως, σε ποιο ακριβως σημειο εγω σου μιλησα για πατριωτισμο. σε ποια γραμμη. για πες μου, σε προκαλω. διοτι μαλλον μπερδευεεις την βουρτσα με την μπου.....γατσα. ακομα και ενα τομαρι, ακομα και καποιος που πιστευει μονο στον εαυτο του, ακομα και καποιος απατρις, ακομα και καποιος που πιστευει στον κοσμοπολιτισμο και στο συμφερον του εχει καθε λογο να θελει η αμυνα της χωρας του να ειναι στο ανωτατο δυνατο επιπεδο. ξερεις γιατι;

    διοτι αν οι τουρκοι ερθουν κατα εδω δεν θα σε ρωτησουν αν εισαι αριστερος, απατρις , εθνικιστης , κομμουνιστης, ηθικος , φιλοπατρης η τι τελος παντων εισαι. θα σε βομβαρδισουν , θα σε χτυπησουν θα διαλυσουν την περιουσια σου και θα προσπαθησουν να καταργησουν την ελευθερια σου.και τα ανθρωπινα σου δικαιωματα για τα οποια νομιζεις οτι πολεματε εσεις οι αριστεροι.

    για να επιβιωσεις ομως τοτε, για να εχεις αξιοπρεπεια και δικαιωματα, ελευθερια και τιμη περιουσια και μελλον θα πρεπει ο τουρκος να μην περασει. θα πρεπει να χυσει το αιμα του στον εβρο ποταμο και στο αιγιο. να γονατισει και να σταματησει εκει.να χιλιομετανιωσει που τολμησε να τα βαλει με ελληνες.

    αυτο ομως φιλαρακο δεν μπορουν να το πετυχουν στρατοι χωρις πειθαρχια. δεν μπορουν να το πετυχουν ανεκπαιδευτοι στρατοι. δεν μπορουν να το πετυχουν μαμοθρεφτα που κρυωσε λιγο το λαιμουδακι τους και τι θα κανουν τα παιδια. δεν μπορουν να το πετυχουν στρατοι που θελουν να τρωνε μερεντα και κρεμουλα, δεν μπορουν να το πετυχουν στρατοι που τα παιδια δεν μπορουν να τους φωναζεις, αχ τα παιδια.

    εγω δεν σου μιλησα για πατριωτισμο. αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα. αυθαιρετο

    εχεις ομως συμφερον να θες η πατριδα σου να εχει ενα δυνατο στρατο. ενα στρατο που θα διοικειται απο ικανους και πανουργους στρατηγους, οχι απο ευελικτους τσολακογλου αλλα πλαστηρες, σουν τσουν , ρομελ, ζουκοφ κτλ - εναν στρατο σκληραγωγημενο, εναν στρατο γυμνασμενο , εναν στρατο εκπαιδευμενο. ενα στρατο που θα μπορει να φερει σε περας την αποστολη του στο χιονι, στην λασπη, στην βροχη και στο κρυο.

    μιλαει το αρθρο για συνδικαλισμο στον στρατο. αληθεια θυμισε μου σε παρακαλω ποιος νικηφορος στρατος στην πορεια της ανθρωποτητας πετυχε νικες , προασπισε πατριδα με επιτυχια, εσωσε σπιτια και περιουσιες, ζωες , οσια και ιερα, απελευθερωσε εδαφη με συνδικαλισμο και χωρις σιδηρα πειθαρχια; δεν θελω να σε κουρασω; βρες μου 1 οχι πολλους ; 1.

    Α και κατι τελευταιο. δεν μου λες σε παρακαλω η σημερινη καταντια της χωρας μας , εχει ακμια σχεση με την συνδιοικηση που ειχαν οι συνδικαλιστες στις ΔΕΚΟ κτλ; εχει καμια σχεση με το επιπεδο αποτελσματικοτητας των υπηρεσιων του δημοσιου προς τους πολιτες;

    τελος παντων τι σε κουραζω και χανω και εγω το χρονο μου.

    για τα παδια του σταλιν παντως δεν ειπες κουβεντα.

    γεια σου συναγωνιστη.

    και να θυμασε παντα τα λογια του Λεωνιδα κυρκου,. ευτυχως που χασαμε στον εμφυλιο. οσο σκεφτομαι ποιοι θα μας διοικουσαν αν κερδιζαμε τον εμφυλιο με πιανει κρυος ιδρωτας. καπως ετσι δεν το ελεγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν πλήρωνε τα ατελείωτα χαράτσια, βλέπε τα αφορολόγητα των εφοπλιστών, ενίσχυε τις τράπεζες, μίλα στα παιδιά σου που το 50% είναι άνεργα, ή θα δουλεύουν ακόμη και Κυριακές για 300-400 ευρώ, για τον ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ-α ξέχασα, μέχρι χθες είχαμε σοσιαλισμό και συνδιαχείρηση των καπιταλιστικων επιχειρήσεων που λειτουργούσαν για το συμφέρον του λαού.
      Ζήσε το όνειρο και ετοιμάσου να πολεμήσεις τους Τούρκους.
      Λες και αυτοί καταστρέφουν τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο και τον νέο άνθρωπο σήμερα.
      Λες και δεν είναι ο Σαμαράς που πάεις σήμερα να εξωτερικεύσει την οικονομική-πολιτική του κρίση δημιουργώντας ζήτημα με την ΑΟΖ.

      Διαγραφή
    2. ομολογω οτι τουλαχιστον δεν εισαι παραλογος και αναγνωριζεις καποια επιχειρηματα. αυτα που θετεις ειναι αλλο θεμα.

      ενδεχομενως να συμφωνω μαζι σου σε αυτα. εξαλλου εγω ποτε δεν ειπα οτι οι αριστεροι ειναι κακοι ανθρωποι κτλ.Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι εχουν καλες προθεσεις και ειναι μια χαρα ανθρωποι. απλως οι αποψεις τους πολλες φορες ειναι ανεφαρμοστες. εχουν καλες προθεσεις αλλα δεν φτανει μονο να θες πρεπει και να μπορεις.

      Στο θεμα των εφοπλιστων μπορει να εχεις δικιο. αντε ομως να τουςς φορολογησεις. μπορουμε; ποσο ευκολο ειναι; διοτι παλια ενας εφοπλιστης ξερεις τι ειχε κανει; μολις πηγαν να τον φορολογησουν αλλαξε σημαια στα καραβια του και μαλιστα εν πλω και ολα καλα. ποιος εχασε ; τιο ελληνικο κρατος. τα καραβια εχουν προπελα και φευγουν ειχε πει παλια η ενωση εφοπλιστων σε καποια κυβερνηση που πηγε να τους φορολογησει. και η ναυτιλια ειναι πολυ σημαντικος κλαδος για την ελλαδα.δενν μπααινω καν στον παραγοντα οτι αυτοι οι ανθρωποι εχουν τεραστιες περιουσιες και επιρροη και ισχυρους φιλους σε ολα τα μεγαλα κεντρα αποφασεων ανα τον κοσμο. οτι μπορει να χρηματοδοτουν τον ομπαμα η αλλους για να εκλεγει. . ισως καποιοι απο αυτους να κρατανε με DVD ΚΤΛ διαφορους. δεν ειναι ευκολο να τα βαλει κανεις μαζι τους και να κερδισει.

      δες τι εγινε με τον ζεραρ ντεπαρντιε οταν ο ολαντ πηγε να φορολογησει τους πολυ πλουσιους. εφυγαν απο την γαλλια.ετσι απλα. ο ντεπαρντε πηρε ρωσικο διαβατηριο και ο αλλος ο πολυ πλουσιος , αν θυμαμαι καλα πινο τον λενε, πηγε βελγιο. εκει που η γαλλια επαιρνε εστω οτι επαιρνε απο φορους τωρα δεν παιρνει ουτε αυτα.με τις αγορες δεν μπορει να τα βαλει ο ομπαμα και η μερκελ θα τα βαλει ο ελληνας πρωθυπουργος ; οποιος και αν ειναι αυτος. μη λεμε τωρα βλακιες. οταν μαλιστα νεγαλο μερος των πολιτων ειναι ειναι ωριμο και ψηφιζει με ατ κρητηρια που ψηφιζει

      συνεχιζεται παρακατω

      Διαγραφή
  6. για παρακολουθησε λιγο τον τσιπρα. δες τι ελεγε το 2008-9 δες τι το 2011-2012 και δες πως τωρα, τους τελευαταιους μηνες πως εχει αρχισει να τα στριβει. ε ρε κατι κωλοτουμπες πουν εχουν να γινουν. ελεγε οτι θα καταργησει το μνημονιο σε 1 αρθρο. σημερα διαβασα πως ειπε σε αλλοδαπο ακροατηριο οτι η ελλαδα θα σεβαστει τις διεθνεις συμβασεις της.

    εγω δεν ειπα οτι τα 300-400 ευρω μισσθος ειναι κατι σωστο κτλ. εκει εχεις δικιο. αλλα ξερεις ποια ειναι η διαφορα; η μικρη ελλαδα ειναι σκονη στην μποτα τους. δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα. η κινα ειναι ενα ατελειωτο σκλαβοπαζαρο- εργοταξιο που δουλευουν απο ηλίο σε ηλιο. οι ανθρωποι εκει ζουν σε συνθηκες μεσαιωνα. εννοω οι πολλοι φτωχοι. και αυτοι ειναι εκατονταδες εκατομμυρια. αυτο σε συνδιασμο με αλλα πραγματα πιεζει τους μισθους στην ελλαδα προς τα κατω. πολυ κατω. δεν λεω οτι ειναι σωστο. απλα λεω τι συμβαινει. και η ελλαδα δεν νομιζω οτι μονη της μπορει να κανει κατι. το παιχνιδι ειναι πολυ μεγαλο και εμεις ειμαστε μια χωρα με μεγαλο πολιτισμο-που και αυτο τον οφειλουμαι στους αρχαιους και οχι στους νεοελληνες-αλλα οικονομικα, και τεχνολογικα ειμαστε μια χωρα 10ης κατηγοριας. κοινως μας εχουν γραμμενους.

    δεν παραγουμε τιποτα, η σχεδον τιποτα και ετσι μας κλεινουν την στροφιγγγα του οξυγονου οποτε θελουν. και πεθαινουμε απο ασφυξια. εδω ομως οφειλεις και εσυ να παραδεκτεις πως τα προηγουμενα 30-40 χρονια οπου ειχαμε μια υποτυπωδη βιομηχανια εμεις καναμε οτι ηταν δυνατο για να τους διωξουμε. αυτοι εφυγαν. εμεις χασαμε, μακροπροθεσμα. δεν φτανει να θες μισθο 1-2-3000 και να πιεζουν οι συνδικαλιστες και να απειλουν οτι θα κατεβασουν τον διακοπτει. ο επιχειρηματιας δουλευει για το κερδος. οι ανθρωποι δουλευουν για το κερδος. ελαχιστοι δουλευουν για την ψυχη της μανας τους. αυτη καλως η κακως ειναι η ανθρωπινη φυση.
    ο επιχειρηματιας ρισκαρει τα λεφτα του. αν τα βαλει στην τραππεζα θα παιρνει ενα τοκο 4-5% και με εξασφαλισμενο το κεφαλαιο . για να τα ρισκαρει και να κανει επειχηρηση κτλ θα πρεπει να εχει μια αρκετα καλυτερη αποδοση, δεν νομιζεις ; αλλιως γιατι να το κανει και να εχει και σκοτουρες , χαζος ειναι; ουτε εσυ θα το εκανες; αρα πρωτα τον ενδιαφερει να κανει αποσβεση της επενδυσης, να εχει μια καλη αποδοση στην επενδυση του και μετα απο τα υπολοιπα χρηματ που θα μεινουν θα δει τι μισθους θα πληρωσει. αλλιως δεν τον συμφερει να επενδυσει. τα πουλα ολα και παει στις μπαχαμες για αιωνιες διακοπες.

    επεισης εγω θα χαιρομουν αν κανατε καταγγελιες για το καθε λαμογιο γιατρο που δεν σε περιθαλπτει σε δημοσιο νοσοκομειο αν δεν του δωσεις φακελακι, οταν οι δημοσιες υπηρεσιες προσφερουν υπηρεσιες τελευταιας υποσταθμης και ολοι το βουλωνουν, κτλ. σε αυτους τους τομεις δεν βλεπω να γινεται κατι. αντιθετως εχω την εντυπωση οτι τα αριστερα κομματα υποστηριζαν πρακτικα ολα αυτα τα λαμογια και την ατιμωρησια που υπηρχε. παιρνει ο αλλος φακελακι αυτο αποδεικνυεται και αντι να φυγει με συνοπτικες διαδικασιες οι ποινες που επιβαλλονται ειναι ασημαντες και μετα απο πολυ καιρο.

    πριν λιγους μηνες πηγαν σε καποιο νησι να κανουν ελεγχους για την φοροδιαφυγη, οι πολιτες εκει ξεσηκωθηκαν και εδειραν και εδιωξαν τους εφοριακους και τα αριστερα κομματα επικροτησαν την σταση των πολιτων κτλ λεγοντας τα γνωστα τσιτατα κατα του μεγαλλου κεφαλαιου και τρεχα γυρευε. δηλαδη νομιμοποιηση της ανομιας και φοροδιαφυγης. ναι να χτυπηθει η φοροδιαφυγη των ισχυρων. δεν μπορουμε ομως να λεμε μην χτυπησεις την φοφοδιαφυγη του μαγαζατορα

    τα λεγομενα προοδευτικα κομματα αντι να αντιδρουν για το κλεισιμο δημοσιων οργανισμων , αχρηστων , θα επρεπε να πρωτοστατουν στο κλεισιμο αυτων και να ζητησουν οι εργαζομενοι να μην απολυθουν. να εκπαιδευτουν και να εργαστουν για το χτυπημα της φοροδιαφυγης η στα δικαστηρια οπου υπαρχει τεραστια αναγκη για γραμματιακη υποστηριξη κτλ.


    συνεχιζεται παρακατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ουαν πουληθηκε ο ολυμπιακη κτλ οι αριστεροι εσκουζαν. οταν ομως ο οργανσιμος αυτος μας και ο οσε μας εβαζαν κατι δισ ευρω καθε μηνα μεσα δεν ελεγαν τιποτα αυτα τα αριστερα κομμματα για να μην δυσαρεστησουν την πελατεια τους. ενα μερος τους χρεους και της σημερινης καταντιας μας ειναι αποτελεσμα των τετοιων πρακτικων

    ξερεις ποσα -επαιρνε -παιρνει ενας λοχαγος, ενας στρατηγος, ο ΑΓΓΕΘΑ; θα μου πεις καλλα ειναι αυτα που παιρνει.αλλοι δεν παιρνουν ουτε αυτα. ναι αλλα δεν ειανια κριβως ετσι.

    υπαληλοι της δεη των δημων , της δευαο , οδηγοι λεοφορειων στον ΟΛΠ κτλ αποφοιτοι γυμνασιου επαιρναν η και περνουν ακομα 2πλασιο και τριπλασιο μισθο απο τους παραπανω. θα μου πεις και τι εγινε . ζηλευειυς; δεν τοσο απλα τα πραγματα.

    ενας λοχαγος αν γινει πολεμος απο τους αποφασεις του και τις ικανοττες του θα κριθει η ηζωη η ο θανατος 100-200 τουλαχιστον αθνθρωπων. ενας στρατηγος και ειδικα ο ΑΓΕΕΘΑ θα καθορισει με τις αποφασεις του την ζωη 100 000 ανθρωπων η και ολοκληρης της χωρας.

    αρα το διακυβευμα ειναι μεγαλο. οι ανθρωποι αυτοι και ειδικα οσο μεγαλυτερη θεση εχουν θα πρεπει να ειναι ικανοι, εκπαιδευμενοι. να μελετανε συνεχως σε ολην σταδιοδρομια τους κτλ. τι κινητρο εχουν να το κανουν οταν βλεπουν οτι σε αυτο στο σπιτι με κοκκινο , κιτρινο, κτλ φωτακι που ονομαζεται ελλας ο αποφοιτος γυμνασιου που προτοκολλα εγγραφα παιρνει πιο πολλα.

    οι πολυεθνικες που δινουν μισθους 50 000 ευρω το μηνα τουλαχιστον στους επικεφαλης τους ειναι ηλιθιοι η χουβαρνταδες ; τελιακ τι ειναι εκμεταταλευτες η χουβαρνταδες; μηπως κατι ξερουν;

    ξερεις οτι οι πολικοι υπαλληλοι που εργαζονται στο δημοσιο και στο στρατο τα τελευταια 30-40 χρονια ειχαν καθεστως ατιμωρησιας. θα επρεπε ο καθε προισταμενος τους σχεδον να τους παρακαλα για να εργαστουν στο ρυθμο που αυτοι θελουν. για αυτα ομως δεν εχω ακουσει ποτε να γινονται καταγγελιες. και ξερεις κατι; αν φτασαμε στα σημερινα χαλια και στους μισθους των 300-400 ευρω δεν εχει να κανει με τον αν 1-2 φανταροι εκτεθηκανε στο κρυο και στην βροχη. διαβασα μια αλλη καταγγελια χθες οτι ο ταξιαρχος φαραναττος τους εβγαλε σστην βροχη να κανουν βαλη . τι λε ρε . πολυ καλα εκανε. αυτη ειναι η δουλεια του. να σε εκπαιδευσηκαι να μπορεις να πολεμησεις σε αντιξοεες συνθηκες. στην βροχη και στο κρυο. και χιονι ακομα. αν γιενι ακτι με τους τουρκους τι θα τους πεις; ας κανουμε ανακωχη να σταματησει η βροχη και μετα ξεκιναμε παλι;

    αν φτασαμε στους μισθους των 300-400 ευρω δεν εχει να κανει με το αν καποιος λοχαγος , καποιος μελιοπουλος η καποιος τρεχαγυρευοπουλος εβαλε φωνες στους σταρτιωτες. εχω δει οπλιτη να αυθαδιαζει, εχω δει οπλιτη να αρνειται να εκτελεσει δγη , κτλ. αυτους πως τους αντιμετωπιζει ενας σωστος επιχειρηματιας. τους λεει περαστε κυριε απο το ταμειο, την αποζημιωση σας και καλη τυχη. φανατ σου τωρα στον σταρτο οπου λογω των ιδιαιροτητων του σε καποιες περιπτωσεις ακομα και οι φωνες μπορει να ειναι εκπαιδευση. δεν χρειαζεται σκληραγωγια μονο του σωματος αλλα και της ψυχης.
    φθασαμε στους μισθους των 300-400 ευρω απο την ανομια και ατιμωρησια που υπηρχε. απο το οτι στο δημοσιο τουλαχιστον οι υπαλληλοι δεν ηταν και προτυπα εργατικοτητας και αποδοσης για να το πω κομψα . απο τις σπαταλες. απο την φοροδιαφυγη. και λυπαμαι που σου το λεω αλλα τα αριστερα κομματα προτοστατουσαν σε αυτα τα πραγματα. 10-20 -30 ατομα σταματανε μια επενδυση εκατονταδων εκατομυριων για τα δικαιωματα της παπιας , της λεοπαρδαλης και της καφε καμηλας. και μετα λεμε υπαρχει ανεργια. λογικο ειναι. ποιος τρελλος θα ρισκαρει τα λεφτα του στο κρατος της ανομιας και της ασυδοσιας.

    synexizetai parakatv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και δεν σου θετ τα θεματα της πολεοδομιας και της εφοριας. και του τι γινεται εκει.

    δεν ειδα ομως κανεμα κομμα ουτε αριστρερο ουτε αλλο να πολεμα συτα τα πραγματα. αντιθετα ειδα πολλους που νομιζουν οτι ειναι δημοκρατες να τα υπερασπιζονται.

    καπως ετσι φτασαμε στους μισθους των 300-400 ευρω. αν στο καραβι βαλεις βλακα και ανικανο καπετανιο επειδη ειναι καλος ρητορας καλος λαικιστης η οργανωνει καλες φιεστες το καραβι θα πεσει στην ξερα. στην ξερα ειμαστε τωρα. και πρεπει να δουμε τι μπορουμε να κανουμε, προσεξε οχι τι μας βολευι η τι θελουμε , η τι θα ηταν το ηθικο, αλλα τι μπορουμε να κανουμε για να βγουμε απο την ξερα και να μην παει το πλοιο αυτανδρο στον βυθο.

    στο παρελθον επρεπε να σκεφτουμαι τι πρεπει να γινει , ποια ροτα πρεπει να χαραξουμε , ποιον πρεπει να βαλουμε καπετανιο για να μην παει το καραβι στην ξερα . γι;α μην φτασουμε στους μισθους των 300-400 ευρω. τωρα ειναι αργα. μας αρεσειδεν μας αρεσει αυτη ειναι η ωμη αληθεια. και δεν αλλαζει που να χτυπιομαστε.

    και να θυμασααι ζεις στην εποχη που ακομα και ο καστρο το γυρισε. ακομα και ο καστρο αρχιζει να ενστερνιζεται τον καπιταλισμο.αν σου λεει κατι αυτο. αφου κατεστρεψε τον λαο του και οδηγγησε την κουβα στην εξαθλιωση κανει την μεγαλη κωλοτουμπα. ειχε καλες προθεσεις, το πιστευω. αλλα και ο ανικανος που ριχνει το καραβι στην ξερα δεν το κανει επιτηδες απο βλακεια και ανικανοτητα το κανει αλλα η ζημια εχει γινει.

    και καατι τελευταιο. ειμαι ο τελευαταιος που θελγω να γιενι πολεμος. ξερεις γιατι διοτι εγω γνωριζω τις συνεπειες του πολεμου τις εχω μελετησει σε βαθος. αλλα ποτ εχω περισσοτερες πιθανοτητες να μην γινει πολεμος αν ο στρατος μου ειναι ανεκπαιδευτος και αποτελειται απο μαμοθρευτα η αν ισχυει το αντιθετο

    εγω παντως στον πολεμο θα ηθελα να εχω ως ταξιαρχο, τον αρχηγο ταξης ταξιαρχο φαραντατο και οχι κανενα ευελικτο κωλοτουμπα. αυτοι ειναι χειροτεροι.α πλα εμφανιζουν το πραγματικο τους προσωπο οταν τους παιρνει. ειναι ευελικτοι και πανε με ολα . ειναι και με τους κομμουνιστες και με τους εθνικοφρονες. και ειμαι σιγουρος οτι δεην εχουν τις ικανοτητες του φαραντατου.

    να εισαι καλα . καλη συνεχεια και καλη τυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξερω οτι υπαρχουν πολλα ορθοργαφικα λαθοι αλλα δεν εχω χρονο

      Διαγραφή
  9. κριμα παντου να μιλαμε και να μπλεκουμε και τον στρατο με αυτα ο στρατος ειναι εθνικος δεν ειναι κανενος κοματος , ειναι καταστροφη να παμε σε πολεμο με χρωματα ,ρωτηστε τους παππουδες σας ,για την μικρα ασια οι βενεζελικοι πεταξαν τα οπλα αλλα αιχαλοτιστικαν η σφαχτηκαν ολοι αναξαρτητως απο το αφιον μεχρι το ουσακ ο παπους μου πολεμισε απο το 18 μεχρι το 22 ο αδελφος του σκοτωθηκε στο αλη βεραν ,ειμαστε ελληνες και οχι χρωματα εγω ημουν στο 502 20 μηνες με τα καλα και τα ασχημα εκανα να παρω αδεια 9 μηνες λογου ασκησεων και επιφυλακων απεναντι ηταν ο εβρεν τον ξερεται πιστευω ,τωρα κανουν θητεια 9 μηνες και τρομαζουν μαζι και ο γιος μου που ηταν π,ν στο 505 τπν γιατι αλαξαν τοσο τα πραγματα σημερα; ειχα τον μανταφια τον λιασκα το ξιφαρα τον τζουβαλα διοικητες με κεφαλαια γραμματα , σαν παιδια τους μας ειχαν τωρα ολοι βριζουν τους αξιωματικους γιατι ; καλη θητεια σε οσους υπηρετουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. λοιπον υπολοχαγος κουλουμπας και ανχης κολεζας ειναι για επιτροπη απαλλαγων και δρομο ουστ ουστ κοπροσκυλαααααααααααααααααααααααα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τωρα με δκταρα ανχη ΜΑΓΑΛΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ο μελιοπουλος ο πολοιο κατσιβελος ρομα γαμω τη ρατσα του και ο κουλουμπας ο πανιλιθιος τουμπεκααααααααααα μαγκια κλανια μονο με το σπανο τον χαζοκολεζα τωρα να σας δω με ΜΑΓΑΛΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΩΣΤΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλέξανδρος Καφρίτσας - alxr399@gmail.com13 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:26 π.μ.

    Ακόμα το 508 μαύρο είναι τελικά.Το 2001 υπηρέτησα εκεί 275 εσσώ.Σε σχέση με τα τριγύρω τάγματα το 508 είναι το χειρότερο με διαφορά.Πριν λίγα χρόνια πηγα επιστρατος στην Πλάτη 2 φορές και ρώτησα για το 508.Το τάγμα είναι μαύρο κι άραχνο όπως το άφησες μου είπαν.Λυπηρό πραγματικά,στην πλάτη τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήπια και φιλικά για τον φαντάρο.Εγώ ήμουν τότε 19 χρονών.Το πρόβλημα ξεκινούσε από τον ψυχάκια δίκα τον Μαλλίδη αν θυμάμαι καλά το όνομα ο οποίος το μετέφερε σε όλα τα στελέχη τα οποία με την σειρά τους το περνουσανε στους φαντάρους.Είχαμε έναν λοχαγό ο οποίος είχε σοβαρό πρόβλημα με τον δίκα και η μόνη του έννοια ήταν να καταφέρει να κάνει όσους περισσότερους φαντάρους από τον λόχο μπορούσε να πάρουν αναβολή για να υποβαθμίσει τον δίκα.Τραγελαφυκά πράγματα...αν ήμουν μεγαλύτερος και πιο έμπειρος θα αντιδρούσα καλύτερα και πιο έξυπνα σε αυτά τα καραγκιοζιλίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ζωαρα στο 508 μην ακουτε τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δική μου ιστορία στα καταραμένα εκείνα χώματα της ΓΚΑΤΖΟΛΙΑΣ αρχίζει τον Δεκέμβριο του 2012 σειρά 323 η οποία έζησε αυτό το απαράδεκτο ΣΠΕΝ που ανέφερε ο φίλος στο άρθρο του. Φτάσαμε στην 311 ΕΜΑ στης 11 μμ 14 Δεκ μετά από 15 ώρες ταξίδι και με θερμοκρασία στην Ορεστιάδα -5 βαθμούς. Εκεί βρεθήκαμε και με άλλους συναδέλφους που ήμασταν για το 508, μετά από 4 τηλεφωνήματα τα οποία κάναμε στο στρατόπεδο να έρθουν να μας πάρουν πήραμε απάντηση στης 01;30 τα μεσάνυχτα ότι δεν μπορεί να βγει κίνηση τέτοια ώρα λες και εμείς ήμασταν υπεύθυνοι για την ώρα που φτάσαμε. Τελικά μας απάντησαν οτι θα έρθει να μας πάρει μια καναδέζα από Καβύλη και θα μείνουμε εκεί για το βράδυ. Την ίδια ώρα άλλοι συνάδελφοι μας περίμεναν στο σταθμό των τρένων μέσα στο κρύο. Ευτυχώς δίπλα στον σταθμό υπήρχε ένα μπουζουξιδικο που άνοιξε στης 11 και πήγαν μέσα κατόπιν παρότρυνσης του ιδιοκτήτη (τους κέρασε και μπουκάλι ουίσκι). Μετά από ώρα γύρο στης 02:00 τα μεσάνυχτα ήρθε η καναδέζα να μας πάρει απο την 311 εμα και μας πήγε στην Καβύλη. Εκεί περάσαμε συνέντευξη από τον ΑΥΔΜ και πέσαμε για ύπνο γύρο στις 3:30, βέβαια κανένας δεν υπολόγισε την ταλαιπορία από το ταξίδι.
      Το πρωί ήρθε τελικά ένα λεωφορείο απο το 508 να μας πάρει. Όταν φτάσαμε εκεί μας έβαλαν σε μια σειρά μέσα στο κρύο για να μας ελέγξουν τα ρούχα και οι ΆΧΡΗΣΤΟΙ ΕΠΟΠ μας τα έβγαλαν σχεδόν όλα έξω και είχαν την απαίτηση να τα μασούμε σε 2 λεπτά. Μετά από 4 συνεντεύξεις που περάσαμε μέχρι της 12:00 είχαμε τοποθετηθεί σε λόχο και χρεωθήκαμε τα πάντα όπλο,μ71 σκοινάκι κτλ.
      Όταν τελείωσε αυτή η ταλαιπωρία καταλάβαμε όλοι σε τι μαύρη μονάδα είχαμε πάει. Η δύναμη του στρατοπέδου όταν φτάσαμε ήταν 25 και εμείς πήγαμε εκεί 27 άτομα καταλαβαίνετε ότι δεν υπήρχε ούτε εβδομάδα προσαρμογής μετά απο 3 ημέρες κάναμε βολή και άρχισαν οι υπηρεσίες. Στης 19 δεκ άρχισε το 1ο γρούπακι για Χριστούγεννα και μας έπιασε εμπλοκή καταλαβαίνετε υπηρεσίες και διπλό-υπηρεσίες κάθε μέρα.
      Μετά τα Χριστούγεννα άρχισε αυτό το απαράδεκτο ΣΠΕΝ μεγάλη ταλαιπωρία εκπαίδευση πρωί και απόγευμα και μετά υπηρεσία. Οι φωνές και οι καμπάνες από τους αξιωματικούς ήταν σε καθημερινή βάση από την πρώτη ημέρα λές και είμαστε στις ειδικές δυνάμεις. Οι συνάδελφοι απο τα άλλα στρατόπεδα που είχαν έρθει εκει για το ΣΠΕΝ ανυπομονούσαν να έρθει η ημέρα που θα τελειώσουν για να φύγουν από το 508 μερικοί ξαναγύρισαν για ειδικότητα ξενερομένοι γιατι θα έπρεπε να μείνουν στο 508 άλλες 4 εβδομάδες.
      Τα πράματα στο 508 μέχρι τον Μάρτιο ήταν αρκετά δύσκολα αλλά δεν ξέραμε τι μας περιμένει. Μετά την αλλαγή του Ταξίαρχου πολλά άλλαξαν οι υπηρεσίες αυξήθηκαν καθώς και οι αποστολές σε φυλάκια όπως το Εφ 1 Εφ 5 και Εφ 90. Η δύναμη του στρατοπέδου μειωνόταν συνεχώς απο βιζματικες μεταθέσεις και αυτές των 8μηνων. Απο τις νεότερες σειρές έρχονταν πολύ λίγα άτομα 5-10 από κάθε σειρά με αποτέλεσμα εμείς να τρόμε το παλούκι.
      Οί άδειες που υπέγραφε ο διοικητής ήταν πολύ λίγες και δεν ξεπερνούσαν τις 10 ημέρες.
      Ασκήσεις είχαμε σε εβδομαδιαία βάση πάρα πολλές από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο κάναμε 4 φορές πλωτά με σχοινάκια από 5 ημέρες. και 2 φορές ΒΟΠ με σχοινάκια. Πορείες και βολές κάθε μήνα.
      Αγγαρεία και χώσιμο στο στρατόπεδο κάθε μέρα λές και δεν μας έφταναν οι υπηρεσίες.
      Απο τα στελέχη λίγοι ήταν οι νορμάλ τους άλλους απλά έπρεπε να τους γράφεις στα αρχ......δια σου. Ειδικά μερικοί ΕΠΟΠ δεν υπήρχαν αυτά τα άτομα τους φωνάζαμε πεταμένα χιλιάρικα και δεν είχαμε άδικο, τέτοια χαζομάρα δεν είχα ξανάσυναντήσει στην ζωή μου.
      Μετά απο όλα αυτά έφτασε η ημέρα της απόλυσης 12 Αυγούστου 2013 ο διοικητής να μας ειπε με το δήθεν πατριωτικό ύφος οτι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που υπηρετήσαμε στο 508 μας ρώτησε πως περάσαμε αλλα κανένας δεν του απάντησε. Οταν περάσαμε την πύλη όλοι ρίξαμε μια μουντζα πίσω μας για τους χαμένους 8 μήνες της ζωής μας στο 508 και γενικά σε εκείνο το καταραμένο χωρίο τα Ρίζια.
      Το όνομα που είχαμε δώσει εμείς της 323 στο 508 ήταν φυλακές MORDOR.
      323 λελε

      Διαγραφή
  14. υπηρετησα στο 508 μκ τπ στα καταραμενα ρυζια.. 292 γ εσσο(2004 η 2005 δεν θυμαμε καλα).στα ρυζια μετατεθηκα το σεπτεμβρη.ειχαμε αυτοκτονια 19 χρονου φανταρου πολυ καλο παιδι με ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια.απορω δλδ αν ηταν αυτοκτονια η κατι αλλο γιατι η αυτοκτονια εγινε στο φυλακιο 2 η 4 αν θυμαμε καλα,οχι στο 508.τα φυλακια ομως ηταν του 508(φυλακια 1 εως 5 εκτος του φυλακιου 3 που ηταν εκτος λειτουργιας.το παλικαρι αυτοκτονησε μιση ωρα αφου ανελαβε σκοπια εβαλε το g3 στο στομα του και αυτοκτονησε.το σκηνικο καλυφθηκε κουκουλωθηκε αμεσως μην χαλασει η φημη αυτου του μπουρ....δελου που λεγετε ελληνικος στρατος.το παλικαρι λεγοταν κωστας τσουγγαρης 19 ετων ειδικοτητα μαγειρας.ποτε δεν ακουσα κατι ουτε στην τηλεοραση ουτε πουθενα για το περιστατικο.σκατα στο στρατο.ενα κομματι κρεας ειμαστε τπτ παραπανω γι αυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή