Το αντιφασιστικό κίνημα στην Κύπρο πέτυχε μια σημαντική νίκη χτες κόντρα στη νεοναζιστική οργάνωση ΕΛΑΜ που αυτοπαρουσιάζεται ως η Χρυσή Αυγή Κύπρου.
Τα φα­σι­στοει­δή του ΕΛΑΜ είχαν προ­α­ναγ­γεί­λει πο­ρεία για την εκ­κα­θά­ρι­ση της Φα­νε­ρω­μέ­νης από τους με­τα­νά­στες, τους κομ­μου­νι­στές και τους αναρ­χι­κού­ς’. Η πε­ριο­χή της Φα­νε­ρω­μέ­νης στο κέ­ντρο της Λευ­κω­σί­ας είναι τόπος συ­νά­ντη­σης και πο­λι­τι­κής δρά­σης του πιο ζω­ντα­νού και ρι­ζο­σπα­στι­κού τμή­μα­τος της κυ­πρια­κής πρω­τεύ­ου­σας και για αυτό το λόγο βρί­σκε­ται εδώ και καιρό στο στό­χα­στρο των φα­σι­στών.
Στην πρό­κλη­ση των 80 πε­ρί­που φα­σι­στοει­δών που επι­χεί­ρη­σαν να ‘εκ­κα­θα­ρί­σουν την Φα­νε­ρω­μέ­νη’ απά­ντη­σαν 250 αντι­φα­σί­στες (κά­τοι­κοι και θα­μώ­νες της πε­ριο­χής, μέλη της ΕΡΑΣ, του Σύ­ρι­ζα Κύ­πρου, αντε­ξου­σια­στές κ.α) οι οποί­οι συ­γκρο­τη­μέ­νοι σε αλυ­σί­δες και κρα­τώ­ντας πανό, ανά­γκα­σαν τα φα­σι­στοει­δή να αλ­λά­ξουν τη δια­δρο­μή της πο­ρεί­ας τους κάτω από βροχή συν­θη­μά­των και σφυ­ριγ­μά­των!
Μετά από αυτή τη ση­μα­ντι­κή νίκη, στό­χος είναι πλέον η εγκα­θί­δρυ­ση ενός μα­ζι­κού και συ­νε­πούς αντι­φα­σι­στι­κού κι­νή­μα­τος που δεν θα αφή­νει τους φα­σί­στες σε χλωρό κλαρί.