Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΙΣΠΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ


O Ενιαίος Σύνδεσμος Ισπανών Στρατιωτικών (AUME) αλλά και η πλειοψηφία των Ισπανών Στρατιωτικών, υπενθύμισε , ότι ο Στρατός δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την επίλυση των εργασιακών διαφορών, όπως συμβαίνει με την εταιρεία Inagra Α.Ε. (υπεύθυνη για τη αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη της Ισπανικής Γρενάδας). Ο Δήμαρχος της Γρενάδας José Torres Hurtado , επιβεβαίωσε την Τρίτη, ότι δεν αποκλείει την προσφυγή για έκκληση στο Στρατό να μαζέψει τα σκουπίδια, εάν η απεργία συνεχιστεί.
Σε δήλωσή του ο AUME θεωρεί «ατυχείς» τις δηλώσεις του Δημάρχου, αλλά και έθεσε υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα του μέτρου αποκομιδής των απορριμμάτων από τον Στρατό. Προσφεύγουν στο Στρατό και ότι, εκτός από τη δυσκολία εξεύρεσης Στρατιωτικού προσωπικού, μέσων και διαδικασιών, παραβιάζεται και το θεμελιώδες δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων στην Inagra, τονίζουν.
«Ο Στρατός δεν είναι για όλες τις δουλειές. Δεν είναι ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιείται σε αποστολές για το τίποτα. Η χρησιμοποίησή του για να συλλέξει τα σκουπίδια και να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους που απεργούν φαίνεται μια λανθασμένη ιδέα», λένε.
Αν, σε όλες τις απεργίες που γίνονται στέλνονται οι στρατιωτικοί για τη λύση τους, δεν είναι σωστό, ισχυρίζονται. "Απεργούν οι γιατροί θα καλούνται οι στρατιωτικοί γιατροί, θα απεργούν στις μεταφορές στη Μαδρίτη θα στέλνονται οι Στρατιωτικοί, θα απεργούν οι χειριστές αεροσκαφών θα στέλνονται οι στρατιωτικοί πιλότοι, θα απεργούν οι φαρμακοποιοί θα στέλνονται οι στρατιωτικοί φαρμακοποιοί, θα απεργούν οι δικαστές θα αντικαθίστανται από στρατιωτικούς δικαστές , από αστυνομικούς από πυροσβέστες και έτσι, λένε, ότι όλα θα φαίνονται ότι κυλούν ομαλά".
Επιπλέον, ο Δήμαρχος για τον ίδιο λόγο που θέλει να καλέσει το Στρατό, μπορεί να καλέσει τις τοπικές Αστυνομικές αρχές ή τους Πυροσβέστες, «οι οποίοι επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι στρατιωτικοί, που υπογράφεται από Velilla Juan Carlos και που αντιπροσωπεύει τον Ενιαίο Σύνδεσμο Στρατιωτικών στη πόλη της Γρανάδα..
Η τοποθέτηση αυτή των Ισπανών στρατιωτικών, έχει εξαιρετική σημασία γιατί αποδεικνύει αφενός την αξία του Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφετέρου αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και για τα στελέχη του ελληνικού στρατού. Αξίζει να πούμε ότι η απόφαση αυτή των Ισπανών στρατιωτικών τους φέρνει αντιμέτωπους με τα σχέδια καταστολής πλήθους από τις στρατιωτικές δυνάμεις που επεξεργάζονται οι εθνικές αστικές τάξεις, ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ και το ΝΑΤΟ.
Οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα του ευρωπαικού νότου, επιχειρώντας να επιβάλλουν τα μνημόνια και την άγρια ταξική πολιτική τους επιστρατεύουν τον στρατό κατά των απεργών. Η σχετικά πρόσφατη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας οδήγησε στην πολιτική επιλογή ο στρατός να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας της καθώς ήταν η πρώτη φορά μετά το θάνατο του δικτάτορα Φράνκο το 1975, που η Ισπανία τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού.
Μια απόφαση που έλαβε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο ως απάντηση στη «μαζική ίωση» που έπληξε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που απείχαν μαζικά από τη δουλειά τους εκείνη τη μέρα.  Μια ιδιότυπη απεργία που προκάλεσε αναστάτωση και χάος σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, καθώς ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.  
Κι ενώ η κινητοποίηση του στρατού, έξι μόλις ώρες μετά την έναρξη της «απεργίας», θεωρήθηκε κίνηση ανάγκης, λίγες μέρες αργότερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παρατείνει την παρουσία του στρατού στα αεροδρόμια της Ισπανίας για τουλάχιστον δύο μήνες.
Η κεντροδεξιά εφημερίδα «El Mundo» υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Θαπατέρο σκοπεύει στο διάστημα αυτό να εκπαιδεύσει περίπου 190 στρατιωτικούς αξιωματικούς, προκειμένου να αναλάβουν τις θέσεις των ελεγκτών κυκλοφορίας που θα απολυθούν.  Ο ισπανός υπουργός Ανάπτυξης Χοσέ Μπλάνκο αποκάλυψε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη 440 πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον όσων απείχαν από τις θέσεις τους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και μαζικών απολύσεων.  Στο μεταξύ, ο στρατός ανέλαβε τη λειτουργία των πύργων ελέγχου και τη φρούρηση των αεροδρομίων, καθώς περισσότεροι από δυο χιλιάδες αστυνομικοί περιπολούσαν καθημερινά στα μεγαλύτερα ισπανικά αεροδρόμια.
Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Θαπατέρο θέλησε να κάνει σαφές από την αρχή ότι δεν θα ανεχτεί παρόμοιες κινητοποιήσεις και από άλλες επαγγελματικές ομάδες εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας που έχει ανακοινώσει.
Μάλιστα και ο ελληνικός στρατός έχει σε πολλές περιπτώσεις μεγάλων εργατικών αγώνων διαταχθεί να δράσει Απεργοσπαστικά (ενάντια σε ναυτεργάτες-ΕΑΣ-ΟΤΑ κλπ), με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους σχεδιασμούς του πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη κατά της απεργίας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, που συνάντησαν την Άρνηση φαντάρων και στελεχών.
Εμείς σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την Άρνηση μας να συμμετέχουμε σε Αποστολές Καταστολής Πλήθους και στην ανάληψη Απεργοσπαστικών καθηκόντων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου