Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟ 616Μ/Κ ΤΠ

Πραγματικά, οι άθλιες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι αξιωματικοί στο 616 Μ/Κ ΤΠ για να σπιλώσουν τη μνήμη του αδικαχαμένου συναδέλφου φαντάρου Κίμωνα, που αυτοκτόνησε-δολοφονήθηκε στην σκοπιά τα ξημερώματα, είναι ανάλογες της προσωπικότητας τους, αλλά και των συμπεροφορών τους, που προκάλεσαν τη μεγάλη απώλεια.

Λυγισμένα ανθρωπάκια, κάτω από το βάρος της ενοχής, και του φόβου για την καριέρα, ευθυνόφοβοι και έντρομοι από το κακό που προκάλεσαν, αδύναμοι να παραδεχτούν ότι εξαιτίας της πολεμοκαπηλείας και της αηδιαστικά απάνθρωπης συμπεριφοράς τους χάθηκε ένα νέο παλικάρι, επιχειρούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στο θύμα.
Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά τους, το τρέξιμο και η ενταντικοποίηση, οι ποινές για αστείους λόγους, πρέπει «να κρυφτούν» κάτω από ένα γράμμα.
Είναι το γράμμα που ισχυρίζονται ότι άφησε πίσω του ο δολοφονημένος από τον στρατό συνάδελφος.
Ένα γράμμα στο οποίο φυσικά η αυτοκτονία χρεώνεται σε προσωπικούς λόγους-σε μια γκόμενα για να το πούμε απλά-, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό είναι το ήθος τους, αυτή είναι η Τιμή τους.
Αυτά λένε οι αξιωματικοί.
Αυτά γράφουν οι χαφιέδες στο internet!

Παράλληλα, όμως συνεχείς είναι οι καταγγελίες στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από φαντάρους που υπηρετούν στην μονάδα, αλλά και από συναδέλφους που απολύθηκαν πρόσφατα και δεν ξεχνούν τι πέρασαν.
Όλοι τους καταλογίζουν ευθύνες  στο διοικητή Παρασκευόπουλο Ι.
Αλήθεια, η ΕΔΕ που διεξήχθη το πρωί θα συγκελύψει το έγκλημα ή θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους;
Η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα καταδικάσει τη ΒΙΑ που ασκείται καθημερινά εις βάρος των φαντάρων;
Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κεδίκογλου θα καταδικάσει την Τρομοκρατία της Υποχρεωτικής Στράτευσης, το Αξιόμαχο του Στρατού που δολοφονεί νέους ανθρώπους και τους ετοιμάζει για κρέας στα κανόνια της ΑΟΖ και των ενεργειακών κοιτασμάτων  που ανταγωνίζονται για να καρπωθούν Έλληνες και Τούρκοι αστοί, ευρωπαικές και αμερικανικές εταιρείες, ο Βαρδινογιάννης, ο Κοπελούζος, ο Μυτιληναίος και οι συνήθεις ύποπτοι τραπεζίτες-εφοπλιστές και εργολάβοι.
Αλλά τι λέμε: «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει»!
Αυτός είναι ο βούρκος της αστικής κοινωνίας, ο κόσμος της Διαφθοράς, της Μίζας και της Διαπλοκής.
Έτσι βάφουν τα χέρια τους με αίμα η κυβέρνηση, ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιοωτόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία.
Συνάδελφοι  φαντάροι και γονείς, ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να σταθούμε απέναντι στις αυθαιρεσίες είναι αυτός του συλλογικού αγώνα, της διεκδίκησης και αμφισβήτησης, του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των Φαντάρων.  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

17 σχόλια:

  1. Καταρχήν συλλυπητήρια στον φαντάρο.Ακόμα μυαλό δεν βάζουν,πότε θα καταργηθεί επιτέλους η θητεία;Τελευταίοι έχουμε μείνει μαζί με μερικά ακόμα κράτη του 3ου κόσμου.Επίσης πότε θα καταλάβει ο έλληνας ότι η θητεία δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας και το σημαντικότερο (και ο λόγος που ήθελα να σου στείλω μνμ) δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχει η απαίτηση να δουλέψω τσάμπα(8€/μ) σε έναν δημόσιο οργανισμό που στην ουσία πληρώνω και όλοι πληρώνουμε ήδη μέσω των φόρων(αυτή δεν είναι και η ουσία των φόρων;Να συντηρείς ένα δημόσιο οργανισμό όπως πχ.δεη,πυροσβεστική,μετρό για να δουλεύουν προς όφελος της χώρας).Αν είναι δηλαδή να πάμε νοσοκόμες και οδοκαθαρηστές ή ακόμα καλύτερα και θητεία σε υποκατάστημα της εφορίας.Και πίστεψέ με κανείς δεν μου έχει βρει ακόμα σοβαρό επειχήρημα που να αντικρούει το τελευταίο που έγραψα και λέμε πραγματικά σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λες βρε κακομηρη

    εισαι αφελης ή πρακτορας ή απλα ανιδεος και ανιστορητος.Εγω νομιζω οτι μαλλον ειναι ανιστορητος.

    Εννοειται φυσικα οτι η απωλεια μιας ζωης ειναι θλιβερο γεγονος κτλ. Απο εκει και περα ομως :

    1. Η αυτοκτονια δειχνει οτι ο στρατιωτης μαλλον ειναι πολυ ευαισθητος για να το πουμε κομψα.

    2. Γιατι σπευδεις να πεις < . εχεις στοιχεια οτι δεν υπαρχει τετοιο γραμμα η εχεις στοιχεια οτι το γραμμα αυτο λει πως φταιει η υπηρεσια.

    Αυτο το γραμμα ή αντιγραφου αυτου οι γονεις του νεαρου εχουν δικαιωμα να αποκτησουν. Ψαξτο πρωτα , βεβαιωσου οτι το γραμμα λεει οτι φταιει ο στρατος κτλ για την αυτοκτονια και μετα ααρχισε να κατακρινεις.Και αν μπορεις κιολας ζητα το απο τους γονεις του παιδιου για να μιλας και με αποδειξεις. Διοτι αν μιλας χωρις αποδειξεις τοτε απλα εισαι σε διατεταγμενη υπηρεσια. τοτε απλα καπηλευεσε τον θανατο ενος νεου παιδιου μονο και μονο για να χυσεις την χολησου και να υπηρετησεις τις εμμονες τις δικες σου και των δικων σου.

    3. βεβαια ακομα και στο γραμμα γραφει οτι φταιει ο στρατος αυτο δεν σημαινει οτι πραγματι εχει δικιο ο νεαρος. Σιγουρα ομως αν το γραμμα λεει οτι φταει ο σγτρατος κτλ θα πρεπει να ερευνηθει και οποιος παραβιασε το νομο να τιμωρηθει.

    4. τον ξερεις ρε μεγαλε τον κ. παρασκευοπουλο; μαλλον δεν τον ξερεις. σε πληροφορω εγω οτι ειναι χρυσος ανθρωπος. δεν ειναι απο αυτους που καταπατουν τους νομους, ουτε απο αυτους που κανουν οτι γουσταρουν επειδη τους βολευει.ουτε απο αυτους που θα στερησουν αυτο που δικαιουσαι διοτι ετσι γουσταρουν και διοτι μπορουν. ειναι ανθρωπος που νοιαζεται για το προσωπικο του και θεωρει οτι η ποινη ειναι το τελευταιο μεσο και το εφαρμοζει στην πραξη. και αυτο το εφαρμοζε ακομα και στην Σχολη Ευελπιδων οταν ηταν Δκτης λοχου. εκει που θα μπορουσε ανετα να τιμωρει τον καθε ενα για την οποιαδηποτε ασημαντη αιτια μονο και μονο επειδη εχει νευρα απο το σπιτι του και επειδη μαλωσε με την γυναικα του. οταν ομως φιλαρακο ηταν συγκρατημενος και δικαιος στην ΣΣΕ εκει που τον επαιρνε με ευκολια να μην ειναι, φαντασου ποσο σωστος και ποσο δικαιος ειναι απεναντι στους στρατιωτες του και στην μοναδα του.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5. Λες <>. δεν μου το κανεις λιανα ρε μεγαλε, ποια ακριβως ειναι η αηδιστικα απανθρωπη συμπεριφορα . συγκεκριμενα στοιχεια και καταγγελιες εχεις; αν δεν εχεις εσυ απλως συκοφαντης . κακακτικο αντιγραφο του γκεμπελς

    6. ερευνα ακομα δεν εγινε και εσυ εχεις κιολας εξετασει τους μαρτυρες, βγαλει ποριμα , εχεις δικασει και εχεις καταδικασει. αληθεια ολα αυτα προλαβες να τα κανεις σημερα η μηπως τα ειχες ετοιμα και περιμενες να συμβει καποιο ατυχες περιστατικο οπως συμβαινει σε ολους τους στρατους του κοσμου για να πεις το ποιημα;

    7.αν ησουν σοβαρος θα απαιτουσες να γινει ερευνα και να δοθουν στην δημοσιοτητα τα στοιχεια αυτης για να κρινει οποιος εχει νου και κριση. εσυ ομως αποκλιεις εκ των προτερων καθε πιθανοτητα ο στρατιωτης να ειχε προβληματα απο το σπιτι του π.χ γονεις με αρωωστιες, να ειχε αυτος καποια αρρωστια η πραγματι να τον χωρισε η κοπελα του και να αυτοκτονησε για αυτο και εχεις καταδικασει ηδη τον σταρτο.

    8. προφανως εισαι και εσυ απο τα παιδια που θεωρουν οτι ο σταρτος πρεπει να καταργηθει η αν οχι τοτε να ειναι κατι μεταξυ κατασκηνωσης και παρθενογωγειου.

    Αν πραγματικα πιστευεις οτι ο στρατος δεν χρειαζεται κτλ διαβασε λιγο την ιστορια του μεσοπολεμου , διαβασε για την μπελ εποκ και τα δεν προκειται να ξανα γινει πολεμος που ελεγαν τοτε και μετα κρινε. Σε προειδοποιβω ομως απαραιτητο προσον για να κρινεις ειναι η νοημοσυνη και φυσικα η αντικειμενικοτητα

    9 αληθεια ρε φιλαρακο σε ποια χωρα του κοσμου εχει καταργηθει ο στρατος ; για πες μου, σε ποια; και μην μου πεις την ελβετια. αραγε ολοι αυτοι που διατηρουν στρατο και δεν τον καταργουν ειναι αφελης; αλλα θα μου πεις αφου ο θεος εδωσε σε εσενα ολη την ευφυια του κοσμου τι να μεινει και για τους αλλους σωστα.

    10. ρε μεγαλε στην ΕΣΣΔ που προφανως θαυμαζεις τον ειχαν καταργησει τον στρατο; αραγε εκει δεν ειχαν αυτοκτονιες; για ρωτα κανενα λαθρομεταναστη-πεμπτοφαλλαγγιτη απο αυτους που υποστηριζουν κατι διανοιες σαν και εσενα για να σου πουν. διοτι εμενα οι πληροφοριες μου μου λενε οτι και τοτε και τωρα στον ρωσικο στρατο επεφτε και πεφτει πολυ πολυ πολυ πολυ ξυλο.

    11 α ρε τι αλλο θα ακουσουμε απο τα παιδια του σταλιν και του λενιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο διοικητής Παρασκευόπουλος, απέδειξε τι μεγάλη καρδιά είναι με αυτά που έγραψε μόλις παραπάνω, αλλά και με τις καταγγελίες των φαντάρων που συνέχεια δημοσιεύονται από το 616 ΜΚ ΤΠ.
      Γράμμα φυσικά δεν υπάρχει, χθες έγινε ΕΔΕ από τον Ταξίαρχο, που χωρίς ντροπή, κάλυψε τις ευθύνες του στρατού και του διοικητή, "και τα φόρτωσε όλα στις γκόμενες".
      Αίσχος. Είναι ντροπή, είναι επικίνδυνο να διοικούν τέτοιοι άνθρωποι.
      Ο υπέροχος διοικητής Παρεσκευόπουλος, ο Ταξίαρχος, ο Γκίνης και ο Παναγιωτόπουλος έβαψαν τα χέρια τους με αίμα.
      Και συνεχίζουν....

      Διαγραφή
    2. esu me to 1. 2. 3. 4. ktl kaneis mpam oti eisai roufianos tou sustimatos k trws apo ekei kai esu..alla oi ores sas erxonte patridokapiloi...sti pura oloi re!!!

      Διαγραφή
    3. auta pou les na ta peis sta paidia sou an exeis aliti kai stin xarokameni mana tou palikariou...ntropi sou thrasidile...dimosieuse ta stoixia sou re klinika arwste tupe (patriwti)esu me ta 1. 2. 3.

      Διαγραφή
  4. ..το τι μπάχαλο -κ είναι λίαν επιεικής, η έκφραση- είναι ο ΕΣ, δεν χρειάζεται να το πούμε..
    οι περισσότεροι,φαντάροι κάναμε κ τό'χουμε δει το "έργο"- ή ακόμα κ νοιώσει στο πετσί μας..
    το τι βλαμμένος -στην κυριολεξία- κόσμος,την βλέπει "βασιλεύς,ελέω θεού", επειδή φοράει 2 σαρδέλλες ή 1 αστέρι στο πέτο, επίσης γνωστό..
    Όσο για τις ΕΔΕ -κ ειδικά οι στρατιωτικές-, είναι γνωστό πόσο εύκολα "εξαφανίζονται" σε συρτάρια,κουκουλώνονται,"κλείνουν" γρήγορα,πρόχειρα κ -κυρίως- ανώδυνα..
    Επικίνδυνα αφελής,όποιος νομίζει -ή ακόμα χειρότερα- ισχυρίζεται το αντίθετο..Για να μη πω κ τίποτα χειρότερο..
    Χυδαίο το να μιλάς έτσι -εσένα τον προλέγοντα εννοώ-,για ένα ΝΕΚΡΟ παληκάρι που δεν γνώριζες..κ να βγάζεις πολύ εύκολα συμπεράσματα, από ένα -αμφιβόλου προέλευσης- γράμμα..προφανώς οι λέξεις "σεβασμός στους νεκρούς", σου είναι άγνωστες..
    Περίεργα γνώριμος σου αντίθετα,αυτός ο παρασκευόπουλος -αν είναι όντως κ κύριος,θα δείξει..
    Για να γνωρίζεις τόσες λεπτομέρειες απο την στρατιωτική του σταδιοδρομία..;-)
    Τα υπόλοιπα περί μεσοπολέμου,ΕΣΣΔ,παρθεναγωγείων,5φαλαγγιτών δεν χρειάζονται απάντηση..
    Είναι τόσο γραφικά κ μυριοειπωμένα,όσο κ γελοία..
    Ολόκληρη η Ευρώπη διατηρεί στρατό,ναι..ΜΟΝΙΜΩΝ=ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ
    Για να τον στέλνει σε -αμφιβόλου σκοπιμότητας- "ανθρωπιστικές" κ "αντιτρομοκρατικές" αποστολές..
    Χωρίς -μεγάλη- ανάγκη λογοδότησης..
    Εκτός συνόρων,όλα αυτά..;-)
    Αυτά τα λίγα,παιδί της καραβάνας κ της κουραμάνας.. :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΖΩΑΔΙΑ??ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΤΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ?
    ΟΛΟΙ ΠΗΓΑΜΕ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ε.Σ.
    ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΜΥΞΙΑΡΗΔΕΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ.
    ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.
    ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >>9 αληθεια ρε φιλαρακο σε ποια χωρα του κοσμου εχει καταργηθει ο στρατος ;

    Την θητεία λέω μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.Η θητεία είναι που έχει και συνεχίζει να καταργείται.Επειδή είστε εδώ στην Ελλάδα πολύ κλειστή ορθόδοξη κοινωνία και ζείτε στην σφαίρα της φαντασίας πάρε μερικές(θα βάλω και κανονικές και παρακμιακές σαν την δικιά μας και πολύ απλά μετά ψάξτο):
    Αλβανία,Αργετινή,Βέλγιο,Βοσνία Μαυροβούνιο(θυμάσαι τι γινόνταν πριν καμια δεκαετία και κάτι εκεί;),Κίνα,Κροατία.Οι ακόλουθες 4 την καταργήσαν τον περασμένο Δεκέμβριο->Γεωργία(που είχαν και αυτοί κάτι εμφυλίους ψιλοπράγματα μωρέ),Ουκρανία,Μολδαβία,Ταιβάν(με 1.5 δις κινέζους απέναντι)Τσεχία,Δανία(προαιρετικό αλλά φίλος μου δανός δεν ξέρει καν ότι υπάρχει όπως μου είπε σε πρόσφατη επικοινωνία μας),Γερμανία,Γαλία,Ινδία,Λίβανος,Σκόπια(ναι κι όμως!),Πακιστάν,Ρουμανία,Σουηδία,Ισπανία και η λίστα έχει πολύ ακόμα αλλά έχω και δουλειές.Btw στην Ελβετία έχει θητεία όμως τετράμηνη και προαιρετική και κάτι που ίσχυε σε πολλές χώρες είναι ότι έπαιρναν και κανονικό μισθό όσοι ήθελαν να πάνε και αργότερα και ταμείο ανεργίας με δώρα χριστ.πάσχα!!!Αλλά εδώ ξεχνάω το δημόσιο σύστημα κλίκας που υπάρχει στην μέση.Είναι εμποδιάρα όχι αστεία :D
    Δεν νομίζεις ότι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.! ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΤΕΓΕ , ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΚΆΘΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ! ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΤΕΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειμαι ο 1, 2, 3,4 ,5

    καταρχην νασ απαντησω στον : Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2013 - 8:30 π.μ.

    1. λες << ο διοικητής Παρασκευόπουλος, απέδειξε τι μεγάλη καρδιά είναι με αυτά που έγραψε μόλις παραπάνω>>. με βαση το παραπαΝΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ το εξης

    αν πραγματι αυτα που αποδιδεις στον παρασκευοπουλο τα εγραψε εκεινος η καποιος που ο εκεινος εβαλε εισαι ευφυης και πιανεις πουλια στον αερα.

    αν ομως τα παραπανω τα εγραψα εγω, αυτοβουλος και εγω δεν ειμαι ο παρασκευοπουλοος, τοτε εισαι ο ηλιθιος και ο πανηλιθιος μαζι και απλα πιανεις πουλια. σκετα. χωρις αερα. συμφωνεις;

    να απαντησω τωρα στον Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2013 - 2:54 μ.μ.

    λες οτι <> δηλαδη ρε μεγαλε τι θα κανετε δεν μου λες και εμενα του αφελη. θα στησετε παντιερα ροσσα; την εποχη που και ο καστρο-αφου πρωτα κατεστρεψε τον λαο της κουβας - το γυρισε και αρχισε να απολυει δημοσιους υπαλληλους εσεις θα ξαναφερετε στην εξουσια τον σταλιν, τον μπρεζνιεφ και τον μπερία; ε; και αντε και τα καταφερνεται. τι πιστευεις οτι θα γινει οι Μ Δ θα που οκ παιδια και ολα καλα; α ρε κουνια που σε κουναγε.

    προς τον Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2013 - 2:59 μ.μ.

    με λες θρασυδειλο κτλ και μου ζητας να δημοσιευεσω τα στοιχεια μου. να υποθεσω προφανως οτι με λες θρασυδειλο διοτι δεν εχω δημοσιευει τα σοιχεια μου σωστα;

    καταρχην εσυ που το λες αυτο γραφεις αμωνυμα. 1-0. ;

    επισης ευχαριστως θα σου εγραφα τα στοιχεια μου αλλα δν θελω να θεωρηθει οτι γραφω αυτα που γραφω για να κερδισω την ευνοια κανενος. αλλα που να σκεφτεις εσυ βρε κουτορνιθι τοσα μακρυα.

    και τελος να πουμε το εξης αν ειμαι θρασυδειλος εχεις δικιο και ζητω ταπεινα συγνωμη . αν ομως δεν ειμαι θρασυδειλος εσυ εισαι βλημα . και μαλιστα οχι τυφεκιου αλλα πυροβολικου, βαρεων βαρων.
    συμφωνουμε;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειμαι ο 1.2.3.4.5.6 κτλ

    να απαντησω στον Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 - 10:36 π.μ.

    φιλε η μελετη της ιστοριας αποδεικνυει οτι οι μισθοφορικοι στρατοι δεν ειναι αξιοπιστοι κτλ. μονο οι στρατοι με θητεια κτλ εχουν διαχρονικη αξια.

    επισης αντε και καταργει την θητεια και εχει μονο εποπ. Ο ΜΟ ηλικιας μετα σε ενα λοχο ξερεις ποσος θα ειναι; εκτος και αν εννοεις να τους περνει και μετα απο 1-2 χρονια να τους απολυει.
    λεφτα υπαρχουν γι αυτο;

    επισης και αυτο να κανει αν μας επιτεθουν οι τουρκοι που ειναι 10πλασιοι εμεις δεν θα χρειαστει να κανουμε επιστρατευση; αν ομως δεν εχεις παει ουτε φανταρος πιστευεις οτι θα μπορεις να πολεμησεις;

    επισης οταν σκεφτεσαι οτι η ταδε χωρα δεν εχει στρατο η εχει μικρο κτλ σκεψου τι απειλες εχει αυτη η χωρα; αυτη η χωρα ειναι γωνιακο οικοπεδο; διοτι η ελλαδα ειναι γωνιακο οικοπεδο φιλαρακο που ολοι το εποφθαλμιουν π.χ . σε καθε αραβοισραηλινο πολεμο οι βασεις της κρητης ειχαν ενεργο ρολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν, θα σε καλούσα να λύσεις το ζήτημα με το πουλί ή με τα πουλιά με τη γυναίκα σου, τον σεξολόγο σου ή τον ψυχίατρο σου, όποιον τέλος πάντων μπορεί να σε βοηθήσει.
      Από την άλλη μεριά, καλό θα ήταν να μην έκλεινες τα μάτια σου και να έβλεπες ότι η συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους συνδέεται πάντα με την επιδίωξη εξασφάλισης συγκεκριμένων ανταλλαγμάτων, πολιτικών ή οικονομικών.

      Διαγραφή
  10. Δηλαδή λες ο στρατός της Γερμανίας και των ΗΠΑ δεν έχει διαχρονική αξία και είναι πιο αδύναμος από τον ελληνικό που έχει θητεία;
    Η "εκπαίδευση" από την θητεία μόνο εκπαίδευση δεν είναι.Πιο πολύ σε προετοιμάζουν για δ/υ και πως να αποφεύγεις ευθυνές παρά για πόλεμο.Αν γίνει κάτι ποιος έχει τις γνώσεις και την εκπαίδευση να μπει μπροστά;Ο Μήτσος και ο Μπάμπης;
    Όσο για την αποτελεσματικότητα του στρατού και αν αποδίδεο καλύτερα με θητεία εγώ λέω ότι ποτέ κανείς δεν απέδωσε με καταναγκατική εργασία,μα ποτέ όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς οι "έξυπνοι" που κόπτεσθε για το στρατό & τη θητεία, μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σόι πράγμα είναι η "μονάδα" των 9 ένοπλων φαντάρων, 2 φαντάρων Ι4 και καμιά 40αριά αξ/κών & υπαξ/κών που ο ΕΣ αποκαλεί "Τάγμα"!!! Αυτό το groupάκι ενόπλων που φυλά σκοπιά μόνο στη κεντρική πύλη(!!!) θα σκιάξει τους απέναντι να μπουκάρουν στο νησί;;;* Αν το κάνουν, ούτε που θ' ασχοληθούν μαζί τους! Θα τους αφήσουν στο βουνό για τα όρνια. Αυτά είναι τα "νέα" δόγματα του ΕΣ που διαλαλλούσε προκαθήμενος του νυν ΥΠΕΘΑ και τώρα τον ψάχνουνε για μίζες;;; Μήπως αυτός είναι ένας λόγος για να υπάρχουν 756(!) "στρατόπεδα" στη χώρα;
      * Μη βιαστεί κάποιος να πεί ότι είναι εξαίρεση. Ξέρω άλλες δυό στη Β. Ελλάδα!!!
      Αν είναι να πληρώνουμε, και πληρώνουμε πάρα-πάρα πολλά, νάχουμε μισθοφόρους-SAS να κάνουν "θαύματα", ότι τους ζητήσεις. Η θητεία να γίνει κοινωνική προσφορά που τόσο χρειάζεται η χώρα κι ο λαός τώρα.

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ολοι εσεις που κατηγορειτε τους στρατιωτες για λιποψυχια και οτι δεν αντεχουν της συνθηκες στον εβρο και στο 616 , καλα θα κανετε να περασετε μια βολτα απο το συγκεκριμενο ταγμα και μετα να θιξετε ατομα και υποληψεις. Στελεχη που φοβουνται να βγουν για εφοδο τα βραδια (αξιωματικοι). Στελεχη που σε ασκησεις πυρ και κινηση, πελεκυ κτλ το παιζουν αρρωστοι και με προβληματα στα ποδια και στη μεση για να την γλιτωσουν. Και πολλα αλλα τραγελαφικα. 8 μηνες εκανα εκει πανω. 317 εσσο. Με διοικητη οχι τον τωρινο. Και ναι δεν περναγαμε τελεια. Αλλα να φτανουμε σε σημειο να μιλαμε για ενα παλικαρι που το ¨δολοφονησε¨ ουσιαστικα το συστημα του στρατου και να σπιλωνουμε τη μνημη του παει πολυ. Οι γονεις του το κλαινε και δεν θα επρεπε να εχουν λογο να κλαινε αυτη τη στιγμη. Η συμβουλη μου ειναι μια παληκαρια. Καντε παρεες καλες και μην χασετε εξοδο για εξοδο. Αν δεν εχετε λεφτα καποιος τηα βρεθει να κερασει ενα καφε. Οσο μενετε μεσα στο στρατοπεδο, με το κρυο που ξερω οτι εχει αυτη τη περιοδο ο εβρος, με τις συνθηκες που επικρατουν, χειροτερα θα γινεστε. Και ΥΠΟΜΟΝΗ πανω απολα. 9 μηνες περνανε και μετα επιστρεφετε στη φυσιολογικη ζωη. 317 2ος λοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή