Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

618 MK/TΠ-616 Μ/Κ ΤΠ: ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ-ΤΟ ΓΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ-ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

ΤΟ ΧΑΟΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟ 616 ΜΚ/ΤΠ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν στο 616 ΜΚ/ΤΠ στην Ορεστιάδα. Ο διοικητής της μονάδας ζει σε πολεμικές συνθήκες, επαναλαμβάνοντας όπως και οι προγενέστεροι εκφοβιστικά-πολεμοκάπηλα σενάρια, ενώ κατευθύνει τους υφιστάμενους του παραβιάζοντας με τον πιο ωμό τρόπο τον Στρατιωτικό Κανονισμό. Η εντατικοποίηση είναι ακραία: οι ποινές πέφτουν βροχή καθώς η διοίκηση της μονάδας επιχειρεί με λεκτική βία και την τρομοκρατία της φυλακής και της διεύρυνσης του χρόνου υπηρέτησης να κάμψει τις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των στρατιωτών.
Εκτός των άλλων ο διοικητής εκμεταλλεύεται με ακραίο τρόπο οικονομικά τους στερημένους συναδέλφους-φαντάρους, κερδοσκοπώντας απροκάλυπτα με το ΚΨΜ. Φαινεται να αδιαφορεί για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια και της αδυναμίας της να σηκώσει το βάρος της στρατιωτικής θητείας που της φόρτωσε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Καλούμε τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Ζιαζιά να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες, να αντιμετωπίσει άμεσα τις αυθαιρεσίες του διοικητή και να δώσει λύσεις.Δε μπορεί και ο στρατός να βάζει χέρι στην τσέπη του φαντάρου.
Ο λαός μας έδειξε ότι δε θέλει και δε μπορεί να ανεχτεί αυτή την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική των τραπεζιτών, των τοκογλύφων, τη Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Μήπως όμως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν το κατάλαβε;
Εμείς, ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δηλώνουμε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σε ανάληψη πρωτοβουλιών για την ακόμη μεγαλύτερη και αποφασιστικότερη ανάπτυξη ενός κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας και την Στράτευση στα 18, ενάντια στον εθνικισμό και ρατσισμό, για την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και την κατοχύρωση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από το 616 ΜΚ/ΤΠ Ορεστιάδας

Σας γράφουμε για να κάνουμε κάποιες καταγγελίες σχετικά με την ζωή που ζούμε ως στρατιώτες σε ένα συγκεκριμένο τάγμα στην Ορεστιάδα. Υπηρετούμε στο 616 ΜΚ.ΤΠ, στο Νεοχώρι Ορεστιάδας, που είναι αμετάθετο. Θεωρούνταν και ακόμη θεωρείται ως ένα από τα μαύρα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού.
Πλέον η κατάσταση είναι απελπιστική. Ας τα πάρουμε με την σειρά για να δείτε τι εννοούμε:
Η εκπαίδευση είναι καθημερινή υπό το πρόσχημα «του πολέμου που έρχεται και βρίσκεται προ των πυλών»! Καθημερινά στο ύψωμα 100, που απέχει 4 χιλιόμετρα από το στρατόπεδο, πηγαίνουμε με τα πόδια. Τα διαλλείματα ελάχιστα, ενώ όλη η εκπαίδευση γίνεται με τους στρατιώτες όρθιους. Τόσο το χειμώνα, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όσο και τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, η εκπαίδευση γίνεται με όπλο-κράνος-εξάρτηση.
Έχουμε καθημερινά γυμναστική και όποιος δεν τρέχει καταγράφεται από συγκεκριμένο λοχαγό και τιμωρείται από το διοικητή. Επίσης, πραγματοποιείται ταγματική αναφορά (επίσης με όπλο-κράνος-εξάρτηση), ενώ ο νόμος ορίζει συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας. Μετά το φαγητό ακολουθεί μεσημεριανή εκπαίδευση, πάλι μέσα στον ήλιο φορτωμένοι όπλο-κράνος-εξάρτηση, όπου εκπαιδευόμαστε με γεμάτο στομάχι και δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου συνάδελφοι στρατιώτες ζαλίζονται και κάνουν εμετό.
Ήμαστε το Τάγμα με τις περισσότερες αναβολές αφού το μότο του διοικητή είναι «όποιος δε μπορεί να πάει σπίτι του», δηλαδή να πάρει αναβολή! Ακόμα και σε άτομα που αντιμετωπίζουν και απλά υπηρετούν τη θητεία τους.
Οι προσβολές προς τους στρατιώτες και τα στελέχη είναι καθημερινές. Οι ποινές πέφτουν η μία μετά την άλλη. Πολλές φορές είμαστε άυπνοι και ακολουθούμε το πρόγραμμα κανονικά. Όπως λέει και ο διοικητής «θα το συνηθίσουμε»!
Πολλοί στρατιώτες παίρνουν λιγότερες μέρες άδεια ενώ τις δικαιούνται ακόμα και όταν κοντεύουν να απολυθούν. Εκτός των άλλων έχουμε και ένα από τα ακριβότερα ΚΨΜ στον ελληνικό στρατό. Προϊόντα που τα βρίσκεις πολύ πιο φθηνά σε σουπερμάρκετ!!!
Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ένας στρατιώτης παραπονέθηκε για τις υψηλές τιμές τιμωρήθηκε με 20 μέρες φυλακή από το διοικητή.
Καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πολλοί συνάδελφοι δεν αντέχουν.
Για αυτό το λόγο και γράφουμε σε εσάς μήπως φτάσει στα αφτιά των αρμοδίων τι περνάνε οι στρατιώτες, που απλά θέλουν να κάνουν τη θητεία τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com
Συνθήκες Ρωσικής Φυλακής για τους φαντάρους στο 618 Μ/Κ

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο 618 Μ/Κ.
Αυτή τη δύσκολη εποχή που όλος ο κόσμος δοκιμάζεται, μεταξύ των οποίων τα νέα παιδιά που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία και οι γονείς που παλεύουν να τα φέρουν βόλτα έχοντας να αντιμετωπίσουν και το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης,θα περίμενε κανείς, ότι τουλάχιστον οι διοικητές θα έκαναν μια προσπάθεια να φερθούν ανθρώπινα, ή έστω ναμη φέρονται με κτηνώδη τρόπο.
Αντίθετα, στο 618 Μ/Κ ο διοικητής της μονάδας φέρεται ως αρχιδεσμοφύλακας σε ρωσική φυλακή. Γνωστές σε όλους για τις ακραίες συνθήκες και την απάνθρωπη συμπεριφορά των δεσμοφυλάκων.
Καλούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να παρέμβει άμεσα και να θυμίσει στο διοικητή ότι οι στρατιώτες είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα τα οποία πρέπει να γίνονται σεβαστά. Και νόμοι που πρέπει να εφοαρμόζονται.


Είναι όμως ικανό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που συστηματικά καθοδήγησε την στρατιωτική δικαιοσύνη να απαλλάξει τον ακροδεξιό παρανομούντα Εύελπι και να διαφυλάξει το κλίμα παρανομίας και εθνικιστικής-ολοκληρωτικής εκπαίδευσης στη Σχολή παραγωγής στελεχών, να απαιτήσει Δίκαιο και Σεβασμό των δικαιωμάτων, όταν ενθαρρύνει την παραβίαση των Κανονισμών και των Νόμων από αξιωματικούς και διοικητές;
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται γιατί οι στρατιωτικοί ήθελαν να κλείσει η γραμμή παραπόνων προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που είχε εγκαινιάσει ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης: για να μην γίνονται γνωστές οι παρανομίες και οι αυθαιρεσίες τους.
Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των φαντάρων και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το κάθε τι για να γνωστοποιήσουμε στην κοινωνία την κακομεταχείριση που υφίστανται και να απαιτήσουμε την άμεση παρέμβαση ΓΕΣ και ΥΕΘΑ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΌ ΤΟ 618 Μ/Κ
Εδώ η φάση είναι απάλευτη.
Αν ήταν όλα μόνο στο χέρι του διοικητή θα επικρατούσαν συνθήκες ρωσικής φυλακής.
Το όνομα του διοικητή είναι Νικόλαος Κότσης, αντισυνταγματάρχης Πεζικού.
Στο στρατόπεδο παίζουν τα εξής: απειλές με συνεχείς κρατήσεις για το παραμικρό και στέρηση εξόδου συνέχεια.
Κόβονται άδεις χωρίς λόγο. Καθημερινά καψόνια μέσα στο κρύο, κατεβασμένοι γιακάδες χωρίς γάντια, κασκόλ και σκουφιά.
Στους -10 για την αναφορά του τάγματος σε καθημερινή βάση.
Κονσέρβα φαγητό. Απαγορεύεται ο ύπνος και η ξεκούραση κατά τις ώρες που δεν έχεις υπηρεσία ενώ υπάρχει ελεύθερος χρόνος και μεγάλη ψυχολογική και σωματική κούραση.
Κλίμα τρομοκρατίας, ενώ ακούγονται εκφράσεις όπως «θα στάξουν τα κορμιά σας - θα σας διαλύσω.»!
Απειλές επίσης για καθυστέρηση μετάθεσης, υπερβολική ψυχολογική και σωματική πίεση, για την καλή εικόνα της μονάδας και το πρόσωπο του διοικητή.
Δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι και κανόνες μέσα στο ίδιο στρατόπεδο, για διαφορετικά τάγματα.
Μας δίνει 2 ταπ. αντί για 4 που δικαιούμαστε.
Δεν παίζουν φοιτητικές άδειες και για κανένα λόγο τιμητικές.
Αναμονή στο κρύο δίχως λόγο, για διάστημα μισής ώρας, πριν την έξοδο.
Μιλάμε για έναν άνθρωπο που δε θέλει να υπάρχει κανένας φαντάρος που να κάθεται ή που να ξεκουράζετε, έστω για λίγο, για κανένα λόγο, όπως δηλώνει!
Αυτή είναι η τρομοκρατία στο 618 Μ/Κ
Οι πράξεις του εν λόγω διοικητή δε μπορούν να τύχουν της ανοχής της κοινωνίας καθώς κινούνται στις παρυφές της λογικής.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

20 σχόλια:

  1. Εχω φρικάρει με τα όσα διάβασα.Είναι δυνατόν;Στέλνουμε τα παιδιά μας στο στρατό για να τα βασανίζει ο κάθε ψυχοπαθής;Γκουανταναμο είναι ο στρατός;Που ζούμε επιτέλους; Ε λοιπόν εγώ σαν γονιός δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτώ για τα παιδιά μου τέτοιες μεθόδους.Και σίγουρα και πολλοί ακόμη γονείς. Αρκετά βασανίζονται οι νέοι μας από την ανεργία,και όσα <> ακόμη τους παρέχει το σύστημα που ζουν.Δεν τους χρειάζονται και επιπλέον βασανιστήρια από τον στρατό.Και αν θέλουν αυτοί οι <> να εκτονώνονται ας το κάνουν στα δικά τους παιδιά και όχι στα παιδιά του λαού....Να το ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι δεν απευθηνεστε σε κανα κωλοκαναλο να γινει ρομπα ο κομπλεξικος εχει τη δυναμη το χαζοκουτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια στο 618 στο λοχο διοικησεως ειναι ενας κοντος λοχαγος απο την κρητη! μαριδακης λεγεται εδω ειναι κ το φεισμπουκ του (που απαγορευεται να εχουν αξιωματικοι) https://www.facebook.com/nick.maridakis ο τυπος πρεπει να αποστρατευτει! ειναι μεγαλη κομπλεξαρα και εχει θεμα με το υψος επειδη ειναι κοντος! κανει τη ζωη των φανταρων πραγματικη κολαση! πρεπει να τον παρακαλας μεχρι και να κλαψεις για να σου δωσει αδεια! εχει απιστευτη κακια και ειρωνευεται τους φανταρους μεχρι εκει που δεν παει! τους βαζει συνεχεια να κανουν δικα του θεληματα! μιλαει στους φανταρους με απιστευτη κακια! ο αλλος ηθελε να παρει αδεια που η μανα του ηταν σε κρισιμη κατασταση στο νοσοκομειο και δεν του εδινε!! αναγκαστηκε το παιδι να πιασει το διοικητη! απορω πως ειναι τετοιοι ανθρωποι στο στρατο! με το παραμικρο που θα θεωρησει λαθος μοιραζει φυλακες! οι φανταροι ζουνε καθημερινα μεσα στο αγχος με αυτον τον ανθρωπο! κανει τη ζωη κολαση σε ολους μεσα στο 618 και ειδικοτερα οσους ανηκουν στο λοχο του! ειναι τελειως απανθρωπος! πρωτη φορα στη ζωη μου εχω γνωρισει τοσο κακο και κομπλεξικο ανθρωπο! παρακαλω οσους εχουν παραπονα να τα εκθεσουν εδω! για να τα βλεπουν καποιοι μεγαλοι μπας και λαβουν τα μετρα τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΔΑΚΗ..ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΚΑΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ..ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΣ/ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ..
      ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΩ (ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤ 26%) ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΒΙΣΤΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΑΡΙΔΑΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΨΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ 'Η ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ 'Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ν ΣΟΥ ΤΣΕΚΟΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.
      ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ. Ο ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥ.
      ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΡΙΔΑΚΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ 'ΕΞΟΥΣΙΑ' ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.
      ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. paidia ipiretisa sto 618 ston loxo dioikiseos..loxagos mou itane o maridakis nikolaos..!perasame mazi duo epitheoriseis diskoles sinthikes me mono 3 stratiotes..!i katastasi den itane toso kali eixe poli doulia kai treximo..!o loxos eixe poli doulia giati tin douleia pou eprepe na tis kani enas loxos tis ekanan 3 stratiotes kai meta eixame kai skopia 2 noumera kai ena thalamofilaka opote sinexia eixame doulia...!apo ekei kai pera diavazw pragmata gia ton loxago mou pou den stekoun pragmata pou den einai alitheia aftos o athropos pou katigorite kai epititheste eseis kai katalabenw me afta pou grafete oti den itane loxagos sas eitane panta ekei gia emas...mpori na min itan afto pou lene o loxagos o lartz me tis adies alla me tin dinami pou diethete ekane to kalitero..!mou emathe na min to bazw katw me tin proti diskolia na min kolono sta diskola alla na pismono kai na to palebw..!twra pia pou exw apolithi blepw poso poli me exei allaxi ton xaraktira aftos o athropos..!me ekane pio dinato..poles fores otan briskome se diskoli thesei ton skeftomai kai lew ti einai afto siga ta katafera ekei edw tha kolosw..!exw mono kala logia na pw gia afton ton athopo ton maridaki nikolaw..!kai to kiriotero ferete ston kathena opos tou axizi...opios kitouse na loufari kai na fortosi tin doulia tou se allon tou ferotan afstira kai kala tou ekane giati allios tha tin plirwnan afti pou doulevan...opote katalabenw oti kai eseis tetioi tha eisastan...i opios sas paraponethike gia ton loxago mou..!makari oloi i loxagi na itane san afton..!enas startiotis pou ipiretise sto 618 loxo diikisews 322E..!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. san kapsimitzis tou dioikitiriou borw na pw oti eixe kai polu xouzouri o maridakis!0a0x0ax0a0x0ax olo tsagakia epine me melaki x0a0x0ax0a

      Διαγραφή
  5. egw eimai 323 seira...aftos o kontos xriazetai ontos apostratefsh..to komplex tou einai aperigrapto..pragmatika tha prepei na kanei kapoios kati..den einai katastash afth..mporei san stratos na nai se polla pragmata pisw san egatastaseis-ekpaidefsh ktl. kai na nai diskolo na allaksoun.. alla toulaxiston oso anafora tous anoterous tha prepei orismenoi na katherounte..kai n t poume pio ''laika'' tha prepei na ksilononte..den kserw an aftos o loxagos ksespaei stous fantarous exaitias twn psixologikwn poy exei logo tous ipsous toy alla den einai katastash afth!!!..eleos!!..ti na prwtoanaferw?..na pw gia thn apaisia simperifora tou??..na pw gia t peristatika me tis adeies??..simfwnw apolita me tous parapanw..mono ena pragma thelw na postarw to opoio pistevw einai h katallhlh kai h pio efkolh-grigorh lish giati t granazia ths mhxanhs tou kratous mas gia n girisoun theloun poli ladwmaa k an perimenoume kati tetoio tha thrinisoume pollous fantarous.. https://www.youtube.com/watch?v=g9ydCfvOQs8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. paidia ipiretisa sto 618 ston loxo dioikiseos..loxagos mou itane o maridakis nikolaos..!perasame mazi duo epitheoriseis diskoles sinthikes me mono 3 stratiotes..!i katastasi den itane toso kali eixe poli doulia kai treximo..!o loxos eixe poli doulia giati tin douleia pou eprepe na tis kani enas loxos tis ekanan 3 stratiotes kai meta eixame kai skopia 2 noumera kai ena thalamofilaka opote sinexia eixame doulia...!apo ekei kai pera diavazw pragmata gia ton loxago mou pou den stekoun pragmata pou den einai alitheia aftos o athropos pou katigorite kai epititheste eseis kai katalabenw me afta pou grafete oti den itane loxagos sas eitane panta ekei gia emas...mpori na min itan afto pou lene o loxagos o lartz me tis adies alla me tin dinami pou diethete ekane to kalitero..!mou emathe na min to bazw katw me tin proti diskolia na min kolono sta diskola alla na pismono kai na to palebw..!twra pia pou exw apolithi blepw poso poli me exei allaxi ton xaraktira aftos o athropos..!me ekane pio dinato..poles fores otan briskome se diskoli thesei ton skeftomai kai lew ti einai afto siga ta katafera ekei edw tha kolosw..!exw mono kala logia na pw gia afton ton athopo ton maridaki nikolaw..!kai to kiriotero ferete ston kathena opos tou axizi...opios kitouse na loufari kai na fortosi tin doulia tou se allon tou ferotan afstira kai kala tou ekane giati allios tha tin plirwnan afti pou doulevan...opote katalabenw oti kai eseis tetioi tha eisastan...i opios sas paraponethike gia ton loxago mou..!makari oloi i loxagi na itane san afton..!enas startiotis pou ipiretise sto 618 loxo diikisews 322E..!

      Διαγραφή
  6. re paidia plaka mou kanetai??aftos pou lete mprosta s enan pou xw sinantisei egw den einai tipota...iparxei st 618 anthipoloxagos o opoios ekmetalevetai thn eksousia tou oxi mono askontas psixologikh piesh stous fantarous..alla askontas tous kai ''sexoualikh parenoxlhsh''... mh peite oti mporoun na theorithoun athwa ta aggigmata tou anthipologagou sou otan exoun amesh sxesh me ton arithmo twn hmerwn ths adeias sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. afton pou les ton eixa diaxiristh κψμ sthn plath sto 618 kai itan kai doiikitis tou 3 loxou

      Διαγραφή
  7. Τον Νικολάκη λες.......Ήταν πιο πριν στον 1ο λόχο ανθυπολοχαγός και μετά έγινε διοικητής στον 3ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. xaxaxa re ton nikolaki..... akoma ta idia kanei???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. re file plaka kaneis? edw eixame bolh kai sth grami bolhs pou hmastan sthmenoi kai rixname erxotan apo pisw mas kai mas klotsouse ta podia kai kala gia na petyxoume stoxo alla pigainan alou oi sferes auto apagorebetai kanonika. einai pollu poustraki kai arxidi

      Διαγραφή
    2. Ολα τα μαμοθρεφτα μιλάνε για Στρατό. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ αρχίζει μάγκες εκεί που τελειώνει η λογική. Ο θεσμός αυτός λειτουργεί με βάση την πειθαρχία την αυτοθυσία και την αλληλεγγύη. Αν δεν είσαι έτοιμος να υποτάξει το εγώ σου στην περίπτωση που δει μπροστά σου τον τρόμο ή τον θάνατο γι΄αυτό εκπαιδεύεσαι θα είσαι καταστροφικος και για σένα και στον δίπλα σου,Την ζωή μας δεν είνΑΙ όλα ρόδινα, Η καταντιά της Ελλάδας οφείλεται στην απάθεια, την την αναβλητικότητα και την αδιαφορία του νεοέλληνα. Πάψαμε να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε για το κοινό καλό και ασχολούμαστε μόνο για την καλοπέραση μας, Παραπόνα παράπονα βρίσιες αναδρείες εμείς οι ήρωες και οι εντάξει. Την καμπουρά μας την ξεχνάμε οι άλλοι φταινε για όλα, Αιδώς Αργείοι!

      Διαγραφή
  10. υπηρετησα στο 616 μτπ το 1990-91 ως οδηγος μ113 στον δευτερο λοχο 203 σειρα,φυσικα με νυχτερινες πορειες,σκληρη εκπαιδευση,ασκησεις,σκληρο λοχαγο και δυσκολο διοικητη και με το πειθαρχειο στην μοναδα ακομη σε λειτουργεια.πολυ δυσκολη συντηρηση καθε παρασκευη και επιθεωρηση στη συνεχεια με ευθυγραμμιση κρεβατιων σε 30 μετρα με σκοινι και 3 φορες απο το πρωι ξυρισμα προσωπου(ελεγχος με βαμβακι που αν κολλουσε ετρωγες κρατηση),καθως και ξυρισμα σβερκου.εχω δει φανταρους να παιρνουν αναβολη και φανταρο απο το λ.υ.τ απεναντι να τον παιρνει ασθενοφορο για το τρελαδικο του κυχνε στην αλεξανδρουπολη.επισης εχω δει σε νυχτερινη αναφορα θαλαμου διπλα μου σειρα μου να τρωει μπουνιες απο παλιους γιατι τους αντιμιλησε.επισης εχω κανει πολλες φορες αγγαρεια στη καλλιοπη,ξερουν οι πιο παλιο και τελος το καλοκαιρι του 90 βαρεσα αμετρητες ωρες σκοπια στο υψωμα που υπηρχαν τα φυλακια.ομως τιποτε απο αυτα δεν με ενοχλησε,δεν βγηκα ποτε ουτε αναφορα για το παραμικρο,κανεις δεν μου την επεσε και απο τοτε εχω κανει τις καλυτερες φιλιες που διαρκουν ως σημερα και εννοειται χωρις να εχω κανενα ψυχολογικο θεμα και ολα αυτα χωρις κανενα βυσμα.δεν θελω προς θεου να κανω καμια κριτικη με οσα ασχημα προαναφερθηκαν παραπανω και σεβομαι απολυτα το προβλημα του καθενος παιδιου που υπηρετει.ομως θελω να τονισω οτι κανεις δεν σου παιρνει την αξιοπρεπεια,αν πρωτα δεν την παραδωσεις εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ypiretisa k gw sto 618 k eixa loxago ton maridaki ston loxo dioikisews..o kathenas einai pws to vlepei nomizw..den eixa kanena thema mazi tou..isa isa sxesi loxagou stratiwti ta provlepomena malista diatakste klp k perasan oi mines..ypomoni se osous ypiretoun tha perasei meta einai ta dyskola

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειμαι 324 σειρα υπιρετησα στο 618 στο λιτ και ειχα αυτο το πουσταριο το νικολακι στο σπεν στο νεοχωρι 616 υπευθυνο ,τετοιο πουσταριο πουσταριο πρωτη φορα ειχα δει στη ζωη μου γαμω το μουνι που το πεταγε, ευτυχως δεν ηταν στο λοχο μου, να βγαλει καρκινο στα αρχιδια το μπασταρδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή