Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ-ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η παρακάτω επιστολή των συναδέλφων του αδικοχαμένου Κίμωνα έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, στους δικούς μας ανθρώπους-γονείς, φίλους, γείτονες, συναδέλφους-, να μιλήσουν. Να σταθούν με θλίψη και διάθεση παρηγοριάς δίπλα στη χαροκαμένη μάνα. Να εκφράσουν την αγωνία για τα δικά τους παιδιά που υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν του Παραλόγου τη Θητεία. Να καταδικάσουν την συγκάλυψη του εγκλήματος και να απαιτήσουν απόδοση ευθυνών. Να στραφούν ενάντια στον εθνικισμό και το μιλιταρισμό, στους αστούς πολιτικούς που μας καταστρέφουν, στο κράτος που αποδεικνύεται υπηρέτης των πλουσίων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΛ.ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
1FANTAROSSKYMMENOS 630x332 Γιατί αυτοκτόνησε ο Κίμωνας. Οι συνάδελφοι του από τον Έβρο μιλούν για τη τραγωδία

«Γιατί αυτοκτόνησε ο Κίμωνας». Οι συνάδελφοι του από τον Έβρο μιλούν για τη τραγωδία
Οι συνάδελφοι του νεαρού στρατιώτη που έβαλε τέλος στη ζωή του στο 616 Μ/Κ Τάγμα Πεζικού στον Έβρο, με μια επιστολή τους αποκαλύπτουν τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε της τραγωδίας που όπως είναι λογικό τους έχει συνταράξει:
“Είμαστε οι συνάδελφοι του άτυχου παλικαριού που αυτοκτόνησε στο 616 Μ/Κ ΤΠ.Αν και δεν έχουμε συνέλθει ακόμη από το σοκ, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά γιατί ακούγονται πολλές ανακρίβειες και ψέματα. Ψέματα για τη συγκάλυψη ευθυνών και συνθηκών – ψέματα που σπιλώνουν ανθρώπους και μνήμες.
Όλα έγιναν στη χθεσινή σκοπιά, που τυπικά θεωρείται διπλοσκοπιά. Αυτό ανέφερε, εξάλλου, και η ανακοίνωση του ΓΕΣ. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο σκοποί καλύπτουν μεγάλη απόσταση και δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ μαζί.Αλήθεια, η επίσημη δικαιολόγηση αυτού του μέτρου (διπλοσκοπιές), που αυξάνει κατακόρυφα τις υπηρεσίες και μειώνει τις εξόδους, από το ΓΕΣ, δεν ήταν ότι «με δύο στρατιώτες, προσέχει ο ένας τον άλλο»;
Ο Κίμωνας είχε το χρόνο να σχεδιάσει και να εκτελέσει την αυτοκτονία.Φώναξε πως πάει να βάλει υπογραφές και στάθηκε πίσω από ένα Στάγιερ. Έβγαλε τα αβολίδοτα και τοποθέτησε μια κανονική σφαίρα. Έβγαλε την κάνη κάτω από το αλεξίθραυστο και τράβηξε την σκανδάλη. Ο άλλος σκοπός τρομαγμένος δεν πλησίασε αμέσως και τηλεφώνησε στον αξιωματικό υπηρεσίας…
Το πρωί ήρθαν στο στρατόπεδο στρατονομίες, ταξίαρχοι, ψυχολόγοι κτλ. Εμείς μεταφερθήκαμε στο πεδίο βολής,όπου συνεχίζουμε το πρόγραμμα της εκπαίδευσης σαν να μην τρέχει τίποτα… Όπως όμως μαθαίνουμε, τώρα με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, έτσι ήταν συνήθως στο 616 και σ’ άλλα στρατόπεδα σαν αυτό. Είναι φανερό ότι δεν μας ήθελαν μέσα στα πόδια τους. Είναι φανερό ότι, γι’ αυτούς, εμείς πρέπει «να κάνουμε τη δουλειά μας», ασχέτως αν αυτή «η δουλειά» κόστισε τη ζωή του συναδέλφου και φίλου μας…

Το πρώτο πράγμα που σχολιάσαμε στις συζητήσεις μας ήταν η ψυχολογική υποστήριξη που έρχεται μετά θάνατο… Όλος αυτός ο μηχανισμός δεν έχει καμία σχέση με την ουσία των ψυχολογικών προβλημάτων και τη βοήθεια που μπορεί να δοθεί πριν το κακό. Πρόκειται για ένα ατελείωτο παζάρι απαλλαγών και διευκολύνσεων με αποκλειστικά βυσματικά κριτήρια. Θα αρχίσουν πάλι να μας ρωτάνε αν είμαστε καλά, να μας λένε να μη φοβόμαστε να μιλάμε για τα προβλήματα μας και διάφορα τετριμμένα, μέχρι να ξεχαστεί το ζήτημα και να επανέλθει η καθημερινότητα του στρατοπέδου.
Ποια είναι όμως αυτή η πραγματικότητα; Είναι γνωστό σε όλους ότι το 616 Μ/Κ ΤΠ είναι μαύρο στρατόπεδο. Δεν έλειψαν ούτε στο πρόσφατο παρελθόν οι καταγγελίες. Τα ΣΠΕΝ: εξοντωτικά. Ο φόβος της ποινής: διαρκώς πάνω από τα κεφάλια μας. Ποινές :συνήθως υπερβολικές που σε κρατάνε αρκετές μέρες μέσα στο στρατόπεδο. Επιπλέον, δεν έχουν να παινευτούν ούτε για τις συνθήκες που επικρατούν. Η διαταγή να ανάβουν μόνο 4 ώρες τα καλοριφέρ την ημέρα σημαίνει ουσιαστικά παγωμένοι θάλαμοι.
Πρόσφατα μάθαμε για το αμετάθετο των μονάδων του Έβρου. Στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στις πιο δυσμενείς μεταθέσεις, ελπίζαμε τουλάχιστον στην επιβράβευση της επιστροφής. Όλη μας η ψυχολογία έχει χτιστεί γύρω από αυτό. Είναι μια αδικία που δεν χωνεύεται εύκολα.
Ο Κίμωνας ήταν κλειστός χαρακτήρας και πολύ τυπικός στις υποχρεώσεις του. Ήταν,όμως, κι ένας ευαίσθητος άνθρωπος. Ξέρετε, από αυτούς που εκτός στρατού θεωρούνται φυσιολογικοί. Ο στρατός, όμως, είναι άλλο… Σ’ αυτό το στρατόπεδο(κολλέγιο, ε;…) φαινόταν ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί εύκολα το άγχος και την πίεση.
Μην ξεχνάμε ότι σχεδόν όλος ο Έβρος είναι ένα στρατόπεδο. Ακόμη και στις εξόδους δύσκολα ηρεμείς κι ανανεώνεσαι. Είναι ένα περιβάλλον εγκλεισμού που σε στρεσάρει διαρκώς και σου μεγεθύνει τα προβλήματα που έχεις στο κεφάλι σου”.
Κλείνοντας οι στρατιώτες καταγγέλουν όσους επιχείρησαν να αποδώσουν την αυτοκτονία σε προσωπικούς ερωτικούς λόγους!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΙΩΝ!

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΕΡΝΑΤΕ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΟΠΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑ , ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ " ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ "...

Top of

Bottom of Form
Tom Paps
το οτι υπάρχει ακόμα 12μηνη θητεία στο μπουρδελο που λεγεται στρατος είναι αστείο. 6μήνες με φαντάρους ανθρώπους απο την εκάστοτε περιοχή που βρίσκεται το στρατόπεδο και τελείωσε το θέμα.τα μισά στρατόπεδα είναι άχρηστα και πολυέξοδα, ανευ λόγου ύπαρξης.το βασικό είναι να πάς στρατό για να μάθεις! ε λοιπόν ,σε 3 μήνες το πολύ μπορείς να μάθεις και με το παραπάνω όσα χρειάζεσαι ,μετά απλά χάνεις πολύτιμο χρόνο και χρήμα απο την ζωή σου.όσο για τα σχόλια για χαλαρό στρατό και ''εγώ κάποτε στην χούντα'', όποιος έχει πάει φαντάρος ξέρει πολύ καλά πως οποιαδήποτε χρονική στιγμή άμα είσαι άτυχος μπορεί να περάσεις πάρα πολύ άσχημα κι πραγματικά να μην ξέρεις τι να κάνεις απο την απόγνωση, συνδυάστε το αυτό με άδυναμο χαρακτήρα και να τα αποτελέσματα... τεσπα, rip στο παλικάρι και ας ευχηθούμε να μην έχουμε και αλλα τέτοια.

υ.γ όταν είμουνα φανταρος είχαμε και εμείς ένα ατύχημα με 2 φαντάρους (και φίλους ) που σκοτώθηκανε σε αυτοκινητιστικό την ημέρα της ορκομωσίας τους....αν εξαιρέσεις μια 5λεπτη ομιλία στην αναφορά δεν υπήρξε κάτι άλλο. γιατι η ζωή συνεχίζεται στον στρατό ,γιατί έτσι πρέπει να είναι. το έμαθα και εγώ με τον σκληρό τρόπο ,όπως και τα πάιδια εκεί στον Εβρο.κουράγιο ρε μάγκες.

Bottom of For

·        

Bottom of Form

Nikos Liapis · Top Commenter
ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΚΑΤΑ! ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ ,ΤΩΝ ΚΟΤΣΜΠΑΣΙΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑ! ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ!

Top of Form

Bottom of Fo

Thakis Thodosiou · Top Commenter
Μπράβο στον επιστολογράφο , πολύ Άμεσο χτύπημα στην ΚΑΡΔΙΑ του προβλήματος. Το κύριο μέλημα των Ανίκανων πολιτικάντηδων και φυσικά των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ τους ( γιατί αυτοί - ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ- κάτι ξεπεσμένοι , ανίκανοι για πραγματική εργασία είναι κ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.. ) είναι να μάθουν την κοινωνία και (ΚΥΡΙΩΣ. ) τους Νέους να ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ. Να παρακαλάνε , να ¨ζητιανεύουν¨ για μια μετάθεση γιατί ¨κάποιοι¨ υπηρετούν 10 λεπτά από το σπίτι τους στην...εκάλη!

Bottom of Form

ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΟ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΕΨΥΧΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΕΙΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΧΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΜΕΣ ΧΑΘΗΚΕ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ 9 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΡΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΥΜΒΑΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ.

o    Nikos Liapis · Top Commenter

ΕΧΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ,ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 2 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ! ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΓΙΟΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΧΑΡΗ. ΟΜΩΣ Η ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΞΩ! ΚΡΙΜΑ !

·         Lampros St-la · Top Commenter · Boss at 3ps securiti

εαν το παληκαρι ειχε προβλημα οπως λενε.. αυτες οι κουφαλες οι γιατροι τη εκαναν. για ποιο λογο το εστηλαν και μαλιστα στον εβρο? οι αξιωματικοι δεν εβλεπαν. καριολια.πουσταρια ανικανα ανθρωπακια.... τα συλλυπητηρια μου στην οικογενεια του.

Bottom of Form

Stscorpios Scorpios · Top Commenter
ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ;;;;;ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ.ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ!!!!! ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ!!!! ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ !!!!!!

·         Athina Malama

το παλικαρι μου εκανε 8 μηνες Αλεξ/λη και 8 μηνες Πολυκαστρον Κιλκις!τα βισματα φυλανε σκοπια στη Μεσογειων και αναβουν τα καντηλια στο Λικαβιτο!Δεν αλαξε τιποτα στην κολοχωρα ουτε και θα αλαξει αν δεν φυγουν ολοιαλλα ΟΛΟΙ!

Bottom of Form

31/1/1996 είκοσι μέρες για την απώλησή μου από τις Ειδικές Δυνάμεις, ήμασταν σε επιφυλακή και έτοιμη να δώσουμε και τη ζωή μας για αυτήν την πατρίδα. Έτσι πιστεύαμε και γι' αυτό θα το δίναμε. Και γι' αυτό όλοι θα νας έλεγαν "εύγε".
Αν γνωρίζαμε τότε αυτά που προηγήθηκαν (από πριν στημένο σκηνικό), αυτά που ακολούθησαν (ευχαριστούμε τους φίλους μας τους Αμερικάνους..) και τους λόγους που έγινε ό,τι έγινε (για να μην μπορεί η Ελλάδα να έχει ΑΟΖ σήμερα και να καταστεί το χρέος της μη διαχειρίσιμο), μάλλον μαλάκες θα μας έλεγαν.
Ο Θεός να ελαφρώσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη στους ανθρώπους που πόνεσαν.

Bottom of Form

εχω δυο παλληκαρια με τι ψυχη θα τα στειλω να υπηρετησουν την πατριδα , οταν η ιδια η πατριδα τρωει τα παιδια της?

Bottom of Form

Nikos Liapis · Top Commenter
ΕΧΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ,ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 2 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ! ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΓΙΟΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΧΑΡΗ. ΟΜΩΣ Η ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΞΩ! ΚΡΙΜΑ ! ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΑΣ!

·         πέτρος τσίγλης · Top Commenter · Ptolemais, Kozani, Greece

το κριμα στο λαιμο τους στα αχρηστα καθαρματα της τροικανης χουντας.

·         Tzivelekis Panayotis · Top Commenter · UHA Mulhouse

όπου αρχίζει ο στρατός τελειώνει η λογική...
αλλά εδώ μιλάμε για απίστευτη ηλιθιότητα των ανευθυνοϋπευθύνων γομαριών που διοικούν την Ελλάδα... που μετατρέπουν τους Έλληνες σε πειραματόζωα...
Ας είναι το χώμα που τον σκεπάζει μαλακό και ας είναι το τελευταίο παλληκάρι που χάνουμε τόσο άδοξα...

Bottom of Form

Frapidis Gregory · Top Commenter
Υπηρετησα '84-'86 στο 502 ΜΤΠ γνωρισα ολη την περιοχη απο Αλε/πολη μεχρι τριθνες και σχεδον ολες τις μοναδες,ελπιζα οτι μετα απο τοσα χρονια αυτη η μαυριλα μου σκιαζε τοτε τον Εβρο να είχε απαλειφθει αν οχι εντελως αλλα σε σημαντικο βαθμο,έχω γιο ήδη μέσα σε κέντρο καταδρομών ,και είναι ανησυχητικά τέτοια γεγονότα,όχι ότι και όταν υπηρέτουσα και έγω δέν γινόντουσαν αλλά σε πολύ πολύ μικρό βαθμό τώρα όμως...
Λυπάμε για το παλληκάρι "έσπασε" συλλητήρια στήν οικογένεια του.

Bottom of Form

Neus Anton · Top Commenter
Τα συλλυπητήρια μου για τον Νέο.. που χάθηκε έτσι.....Το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει την αθεράπευτη αρρώστια του συστήματος. Έως σήμερα και δεν έχουμε καταφέρει να καλυτερέψουμε τις συνθήκες διαβίωσης και παραμονής των φαντάρων μας στις μονάδες και ιδικά σ΄αυτές τις περιοχές αλλά και σε άλλες Ακριτικές μονάδες της χώρας για να μην πω σε όλες....θα διαφωνήσω με τον κύριο που αναφέρθηκε τι θα γινόταν σε καιρό πολέμου. Υπηρέτησα (τακτικός στρατιώτης) στην Λήμνο όταν έγινε η επιστράτευση (βλέπε Σισμικ...), συνθήκες πολέμου αλλά τουλάχιστον οι συνθήκες έπρεπε να ήταν καλύτερες. Δεν μπορεί να κρατηθεί ψιχολογία χωρίς τις κατάλληλες παροχές, για ανθρώπους μηλάμε και όχι για μηχανές.....ούτε και εγώ δεν θημάμε πως φύγαμε από το ΚΕΒΟΠ για Λήμνο αλλά δύο αξιοπερίεργα που θημάμε έως σήμερα είναι πως..στην αναγγελία της αποχώρησης κα...ι πήγα στον θάλαμο να μαζέψω τα πράγματα μου, είδα κάπου κάτω από ένα κρεβάτι έναν αξιωματικό Ευέλπιδα να κλαίει!και όταν φτάσαμε στην μονάδα και ιδικά στα μαγειρεία ο αρχιμάγειρας (Ο παλιόοος) έπλενε το χιτώνιο του σε σκεύος που αργότερα μαγείρεψέ και τρώγαμε όλοι εμείς, για τέτοιες συνθήκες μιλάω...
Τέλος να αναφερθώ στα θέματα ασφάλειας των συνόρων που έπρεπε να έχουμε και δεν έχουμε.... δεν χρειάζεται, τα χρήματα τα φάγαν άλλοι, τόσα που έφταναν να οχυρώσουμε τα σύνορα μας δέκα φορές...ψιλά γράμματα!
ΥΓ.: Σκεφτείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνω κι εγώ, (διότι εγώ το σκέφτηκα πολύ καλά ) όταν ο γιός μου θα είναι έτοιμος να στρατευθεί!
Κουράγιο κύριοι......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου