Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Aθωώθηκε αλλά δεν απαλλάχθηκε ο Καρανίκας

Αθωώθηκε από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο αντιρρησίας συνείδησης Νίκος Καρανίκας, ο οποίος κατηγορείτο για ανυποταξία. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν ήταν νόμιμη η κλήτευσή του από το στρατολογικό γραφείο. Του Νίκου Μίχου 
 «Κρίνω πολύ θετική την απόφαση, όχι μόνο για την δική μου περίπτωση, αλλά κυρίως γιατί η στήριξη που είχα άσκησε τέτοιες πιέσεις ώστε να τραβήξουν πίσω τις κατηγορίες (...) Αυτό σίγουρα θα αποτελέσει νομολογία. Από εδώ και πέρα νομικά θα μπορεί να γίνει χρήση αυτής της απόφασης. Για να αξιοποιηθεί όμως σαν νομολογία θα πρέπει να υπάρχει κάποια ταύτιση των περιπτώσεων. Συνήθως έτσι γίνεται. Αλλά σίγουρα θα βρουν κάποιο τρόπο να το αντιταχθούν», δηλώνει ο Ν.Καρανίκας στο tvxs.gr.
 Ο ίδιος διευκρινίζει: «Το δικαστήριο έκρινε ότι το έγκλημα (σ.σ. η ανυποταξία) είναι διαρκές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μας εγκαλέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Να φανταστείτε ότι μου έστειλαν φύλλο πορείας 22 Φεβρουαρίου για να παρουσιαστώ στις 10 Μάρτη στα Γρεβενά. Αυτό είναι το παράλογο του στρατιωτικού κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου